2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ay canım benim allah acil şifalar versin sevdiklerine bağışlasın
geç kalmış değilsin yerinde olsam hemen giderim canım

esin cok gecmis olsun vallahi bugun kac defa buraya geldim msj yazmak bir turlu kismet olmadi kusra bakma
ananeni yaninda olman tabiki guzel olurdu ama gidemiyorsun diye uzme kendini oradaykende elinden dua etmekten baska birsey gelmiyecek bu yuzden sen duani et Allahin izni ile dualarin kabul olur ve ananen kolay bir ameliyat gecirip cabucak iyilesir
tekrardan cok gecmis olsun sen kalbini ferah tut

canim kapi komsum sali aksami dogum yapti ama zor bir dogum oldu protein zehirlenmesi olmus acil doguma aldilar daha dogrusu 8hastane dolastiktan sonra doguma aldilar durumu okadar kotuymuski hastaneler kabul etmemis en sonuncusu imza attirp kabul etmis bebektende annedende umutlari yokmus neyseki ikiside kurtuldu doktor bile okadar sevinmiski kurtulduklarina ameliyat kapisinda komsumun esine sarilmis sevincten...
ama 7aylik dogdugu icin bebek 1100gr,komsum az once eve cikti ama bebek 1ay falan hastanede kuvozde kalacak insallah bebekte bir problem olmaz saglikli bir sekilde gelisir ve bir bir ayin sonunda evine cikar aksini dusunmek bile istemiyorum
morelim cok bozuk kimse yanimda yok bende sizlerle paylasmak istedim sizlerde dua edim bebekte iyi olsun olurmu?

herkese günaydın,
esincim ya şu bakıcı olaylarını okuyunca gözlerim doluyo,malum ben de bakıcıya bırakıyorum oğlumu..zaten insanın içinde hep bi şüphe oluyo,acaba kötü mü davranır,yemeğini yemezse bağırır mı,uyumazsa kızar mı,kendi evladı değil nazını çeker mi??çok şükür annem devamlı; kv de arasıra uğradılar oğluma..çok şükür de vicdanlı bakcıılaırm oldu.sonuncusu inanın oğlumun nazını öyle çekiyodu ki,asla sesini yükseltmezdi,böyle bağrına basıyodu..umarım gelir bi an önce..
esincim çocukların uykusu gelince zaten hiperaktif oluyolar,öyle mahmurlaşma falan olmuyo...atanın uyku düzeni şöyle oldu;sabah 7:30 kalkış;öğlen 1:30-2 yatıyo,3 saat uyuyo,5 te kalkıyo,gece de 1 de uyuyo canım..normalde,bakıcımız varken,9:30 10 gibi yatıyodu..düzen kalmadı ki,çocuk napsın...dün rekor kırdı 2 de uyudu
tatlım anneannene çok geçmiş olsun,umarım bugün iyi haberler yazarsın bize,biran önce iyileşir..
Rüzgar ın bateri aşkı devam ediyo mu? her çocuk farklı,seninki de resim yapmıyo ama müziğe yetenekli işte..

Aslıcım,Atayı dün götürdüm doktora,düztaban dedi..neden olur dedim,ırsi dedi ,kimde var dedi,ablamda var.hatta geçen gün dedi ki,götürmenize gerek yok doktora,ben söyliyim,ata benim gibi yürüyo,düztaban dedi..doğruymuş..tamamen geçmez ama hafifleyebilr dedi.şimdilik kasları kuvvetlendirmek için,parmka ucunda ve topukta yürüme egzersizi verdi.oyun yapın dedi..3 yaşından sonra da kullanabilrse(çok sert ve rahatsız )ortopedik ayakkabı dedi..
Fatih e maşallah ne akıllı,sevimli çocuk ,telaffuzuna bayıldım....:)
komşuna çok geçmiş olsun canım,merak etme inşallah bebek de toprlanıp çıkar hastaneden.çok iyi bakarlar hastanede,kilo aldırılar merak etmeyin..dualarım onlarla..

kızlar size bir aktivite daha söyliyim,parmak boyası..hem eğlenceli hem faydalı..parmaklarla boya yapılıyo.kırtasiyelerde var..tavsiye ederim.bizde aktivite sorumlusu gündüz annem.çocuk gelişimi öğrt. ya..ooo neler yapıyolar neler...

öpüyorum hepinizi ekimcikler..

aslı üzüldüm annesinede bebişede bir an önce annesinin kollarına kavuşması için dua edicem
çok zayıf dogmuş küçücüktür şimdi canım benim ya..

ceren ayagında sorun olmadıgına sevindim canım geçmiş olsun...
bakıcı olaylarında bende çok duygulanırım gecen abd de 54 yaşındaki kadın 9-10 aylık bebeği nasıl kafasına kafasına vurdu
hemde kaç kez neden uyumuyor diye.. ekrandan dalacakdım kadına ay bir sinirlerim zıpladı ki anlatamam
pislikler,duygusu olmayan yaratıklar
ay ceren inş. şu bakıcın tekrar başlar bagrına basıyo demişsin ya hoşuma gitti
ata paşanın düzeni yeniden olur merak etme canım
kızımında düzeni bozulmadıgı halde örnek vereyim mesela dün sabah 9 da uyanmış öğlen uyumak istememiş dogal olarak
4 gibi uyku gelmeye başlamış 4:30 da uyumuş 5 de ben geldim yeni uyumuş afakanlar bastı tabi benimleyken uyusun istemiyorum çünkü
7 de uyandı cadı .bu seferde gece 1-2 ,,ben dayanamıyorum bu seferde uyukluyorum elimde olmadan..

iyi hafta sonları herkeze..

Son düzenleme:
butun ekimciklere selamlar....
Ceren ilk gittigim ortopedi doktoru fatihe duztaban demisti,uygun ayakjabi aradim ve en sonunda gittigim ayakkabici aldigim botlari onermisti(kis oldugu icin) el yapimiymis ve ice badma problemi olanlar icin uretilmis bilek kisimlari sert bilegininin ice egilmesini engelliyor yaz icinde kalin tabamli spor ayakkabi alirsin demisti(botun markasi GUNDE BEBE) yeni gittigim doktor cok az taban dusmesi var ama ice basmasi yok dedi :)) bayagi bir yuruttu elle muayene etti simdi parmak ucunda yurumesini gercirmeye calisicaz. sen tarif ettigin yuruyusler bizim yapacagimiz egzersizlere benziyor siz topuklarla yuruyeceksiniz biz elle ayagi yukari esneticez
insallah ikimizde iyi sonuclar aliriz...
Kubra sanada tesekkur ederim iyi dileklerin icin bu ara kimi gorsem uzucu haber duyuyorum iyi haber duymaya ihtiyacim var gecen hafta cok zordu ve hala o olaylarin etkisindeyim duydugum en ufak haber sanki dunyanin sonuymus gibi geliyor. su yaz bir gelse kendimi dogaya biraksam :)) dort duvar arasinda bunaldim evden ciksam yine kapali yerlere gidiyoruz yine dort duvar aradina tikiliyoruz.ben yay burcuyum oyle kisitlamara gelemiyorum daraliyorum bana doga, acik hava acik alan lazim

Selam kızlaar,

Şu anda yorgunluktan ve uykusuzluktan bayılmak üzereyim. Anneannemin ameliyatı 1gün ertelenmişti ben de hemen otobüse atladım, gittim. Gece bindim sabah oradaydım, anneannem ameliyata girmeden önce yetişemedim gerçi ama ameliyet başarılı geçmiş, çıktığında onu ben karşıladım. Bir kaç saat sonra da bindim ve geri döndüm. Şu anda hala otobüste gibiyim.

Aslıcım komşunun ve bebeğinin kurtulmasına da çok sevindim. Bebiş çok küçükmüş ama buna benzer okadar çok mucize öyküsü var ki, inşallah o da kısa bir süre içinde güçlenir ve annesinin kucağına kavuşur.

Cerencim evet bakıcı olayı çok zor ama neyseki senin bakıcın oğluşuna karşı çok iyi ve bu çok büyük bir şans, annenin ve kynin de kontrol halinde olması sizin avantajınızdı. İnşallah en kısa zamanda iyileşir ve düzeninize dönersiniz canım.

Esin ne kadar guzel haberlerle dondun, anneannenin iyi olmadina sevindim,sen hayirli bir torunmussun kucucuk cocukla kalktin gittin, Allah ananene sizlerle beraber uzun omurler versin insallah

Aslıcım, Rüzgarı bıraktım babasına, götürmeyi düşündüm onu da ama zaten hiç kalmayı düşünmediğim için, bir de hastanede sorun oluyor almıyorlr içeriye falan, yollarda helak olmasın dedim.

Mel sen nerelerdesin? bakiyim.kac gundur yoksun valla merak ettim,insallah oglun,miniklerin ve sen iyisinizdir.

kübracım günaydın,
herkese günaydın tabii de,aynı anda burdayız diye..:)
Esincim,çok sevindim anneannenin iyi olmasına,neyse sen de gözünle gördün ya için daha rahatlamıştır.Rüzgar babayla rahat duruyo mu?benimki bu ara inanılmaz anneci de..gerçi, şöyle hangimiz yanında yoksak,onu sayıklıyoruz:)
Kübracım bu uyku sorunu ne olacak bilmiyorum,resmen o kolik zamanlarına döndük,dün öğlen 1 saat uyudu,akşam 8 de ağzı ayrıldı,9 gibi yattık,12 de kalktım yanından..bende hal kalmadı..yani uyusunlar ki biz de azıcık dinlenelim,başka şeylerle ilgilenelim dimi..yok ama ....gece bi ara artık oğlum neolur insaf et azıcık dinleneyim ben de ..diye yalvarıyodum nerdeyse..:)
aslıcım ,röntgen çektirdi,ayaklardan ve kalçadan doktorumuz..kalçada sorun yok dedi. ayakları da gösterdi,düztabanlık kemiklerden dolayı oluyomuş..röntgende gösterdi,nomali bu dedi,atanınki bu...o ortopedik ayakkabılar için de ,çok sert ve kabadır dedi,tıbbi malzeme satan yerlerde oluyomuş,normalde ayakkabı ayağın şeklini alır , bu ayakkabıda ayak ayakkabının şeklini alıyo dedi. o yüzden giydirmesi de yürütmesi de zordur dedi...ablam da hiç giyememişti..bakıcaz artık 3 yaşından sonra..

kızlar bu arada dün bakıcıma gittik,çok şükür çok iyi gördüm,inşallah başlıcak ,8 martta kontorle gidicekmiş doktora,sonra gelicek. atayı da çok özlemiş,oynayıp durdular..inşallah ben de artık bakıcı diye başınızın etini yem,cem
hepinizi öptüm eki,mcikler..

canım benim günaydın
geçmiş olsun tatlım sorun olmadıgına sevindim canım
bakıcına çok sevindimm cerencim inş. sorunsuz bi kaç sene atlatırsınız.
bir an önce eski uyku düzeninize kavuşman umuduyla öpüorum sizi..

esin çok geçmiş olsun canım
gittiğine sevindim canım iyi yapmışsın...
allah acil şifalar versin

ceren gecmis olsun
ilk gittigim doktor banada medical den ayakkai bakmami soylemisti.bende gittim ama medical daki adam daha yasi kucukbu yuzden puma adidas gibi markli ayakkabi kullan 7-8yasina kadar duzelmezse ozel ayakab yaptirirsin dedi.bende gittim ayakkabiciya problemi soyledim saticida ice basmalar icin yapilmis ayakkabi var bundan al evde de giydirirsin dedi bilegi sert oluyormus yani oyle medicalde falan yaptirma degil ayakkabicida satilan bir ayakkabi ama ice basmalar icin uretilmis gunde bebe markasiyla yurumesi rahat ve kolay hatta bence etkilide cunku simdi gittigim doktor ice basmasi yok dedi ) net te falan varsa sende bir bak istersen
yazinda markali spor ayakkabi alirsin dedi ama ince degil kalin tabanli olandan
cokmu karsik yazdim bimiyorum valla parktayim tk gozum fatih te tek gozum burada

Teşekkürler kızlar, Allahaıma bin şükür ki, şu anda sağlığı yerinde annanemin, benim için yeri ayrıdır. Çocukken ona anne dermişim, anneme de emine anne yani adıyla.

Cerencim babasıyla kalabiliyor Rüzgar sorun olmuyor. Daha önceleri de hep söylediğim gibi bizim Rüzgar hiç anneci değil, hiçbir zaman olmadı. kimseyi tutturmuyor, kim ilgilenirse oynatırsa onunla. Mesela bir ara da annaneci olacak diye düşünüyordum ama öyle de olmadı. Anı yaşıyor, öz güven midir, bağımsızlık mıdır bu yaşta ben de anlamadım ama anneci değil. Gerçi tabi sormuş beni çok, anne uyutsun beni, sen git falan demiş ama öyle çok zorluk çıkarmamaış babası açıklayınca anne yarın gelecek diye tamam demiş. Tabi ki aklım hep onlardaydı ama bir güncük göze aldım çünkü götürmeye kalksam otobüsle 12 saatlik yol, uçak yok oraya, kış günü.

Bu arada ayakları siz konuştukça ben de dikkat etmeye başladım. Bir ara götüreyim ayak uçları içe dönük gibi yürürken ve tabanları da sanki düz gibi geldi bana. Umarım düzelecek şeylerdir.

selam kızlar..
cerecim bakıcınızın iyi olmasıan çok sevindim.sen de eski düzenine kavuşursun inşallah.
esincim anneannene çok geçmiş olsun.iyi olmasına sevindim.anneanelerin yeri hep bir ayrıdır zaten..gitmekle de çok iyi yapmışsın.
aslı , kübra fatih ve ecrinin yaptıkları çok tatlı gerçekten..ikinizde yaptıklarını yazdığınızda merakle ve gülerek okuyorum gerçekten.maşaallah.
kızlar beni sorarsanız çok keyfim yok.geçen hafta biraz kanamam oldu.şükür bir sorun yok şimdi.ama ömrümden on yıl gitti.bir şey olacak korkusu bile bana yetti.aksi bir durumu kaldıramazdım sanırım.biraz tansiyonum yüksek.18-10 du hastaneye gittiğimizde.doruk a hamileykende preeaklampsi olmuştum ama son üç ayda çıkmıştı.bu kadar erken sıkıntı yaşamak biraz korkuttu bizi.şimdi tansiyon içinde bir ilaç kullanıyorum.tuzu ve şekeri kestik.bir de doruk la başım dertte.iyice çığrından çıktı.her şeyi ağlayarak istiyor.ne bulsa ağzına alıyor.bütün oyuncaklarının tekerlekleri kemirilmiş durumda.resim çizelim diyorum.kağıtı parçalıyor,kalemi ağzına alıyor.oyun hamurları da öyle.kitap zaten okutmuyor.yerinde otursa belki dinler ama sabit durduğu max bir dakikadır.abartmıyorum inanın.son rahatszlığımdan zaten gergindim.bir kez sesimi yükselttim.alışık da olmadığından yadırgadı ve bana annee ehh ehh diyerek vurdu.daha kötü oldum tabi.eşimi de gereksiz alınganlıklarla kırıyorum.dün akşam hatta senin yüzünden geldik buraya,kariyerimi ,sosyal hayatımı bıraktım nankörlük etme bana diye bağırdım.adam dondu kaldı.Allah tan eşim sakin ve olgundur.aşkım mutlu değilsen dönelim,benim için önce ailem sonra işim dedi.gelde bu lafın üstüne tartışmaya devam et..kendimi yine kötü hissettim.anlayacağınız bu ara çok iyi değil ruh halim.kimsem yok.eşim akşama kadar haliyle işte.ben evde.hava soğuk..çevrem yok..üst üste siz şahitsiniz bir kısmına, o kadar çok değişim yaşadım ki , ağır geldi.
neyse sizin de kafınızı şişirdim.kızlarr ailenizin,çevrenizin,arkadaşlarınızın kıymetini gerçekten bilin.çok zor uzakta olmak da yanlız olmak da..
hepinizi kocaman öptük.

Mell seni burda gordugume ne kadar sevindim anlatamam aklima binbir turlu sey geldi,neyseki hepiniz iyisiniz. Allah bebeklerinizi korusun kucaginiza almayi nasip etsin insallah,minik oglunada saglikli uzun omurler nasip etsin. canim benim durumun zor az cok tahmin edebiliyorum ama havalar kotu olsun daha iyi, zaten biraz zor geciyor gebeligin birde havalar guzel olsa oglun surekli disari isteyecek pesinde kosmak yoracak seni, en azindan ilk uc ayini evde dinlenerek gecir.disari cikma isinide bir sure ya ailece cikacaksiniz oglunla surekli babasi ilgilenecek yada oglunu babasi cikartsin musait oldugu zamanlar,sende disari cikacagin zaman babasina birak tek basina yavas yavas kisa mesafede olsa biraz yuruyus yap gel
Dorugun davranislarinida fazla takma bu ekimciklerin hepsi ayni ) benimki ona kizalim diye surekli bize biseyler yapiyor, mesela oyuncagini aliyor ben bunu "atarmiyim" anne diyor, bende yok oglum atma kirilir diyorum "atacaaaaam"diye bir bagiriyor bende at ozaman kirilsin diyorum bu sefer atmiycam veya kirilmaaaaaz diye sinirleniyor cogunlukla da agliyor
neye kizacaksak hep yapabilirmiyim diye soruyor hayir deyincede sinirlenip agliyor :)))

slm ekimcikler :)
mel sıkıntını anlayabiliyorum canım sıkma canını yerinde olsam yanlızlıgın tadını çıkarırım kafamı dinlerim
çocugunla beraber..bebişlere iyi bak annesi onlarda ekimcik olacak :)
aslınında dediği gibi ilk aylar önemli gerçi hepsi önemlide..
doruka gelince ilgilendiği sevdiği bi ilgi alanı yokmu sen yönetmeye çalış tatlım

esin tekrar geçmiş olsun canımm..anneci değil diye kafanı yorma.herkeze karşı öyle diyosun..
erkekler annecidir genelde:)

benim fıstıgın yaptıgı resimleri koymak istiyorum kızlar
kızımın ilgisi resimlerde onu anladım ama geliştirmek adına ne yapayım ben..
1.parkdaki kaydırakmış
2. kızmış
3.köpekmil
4.aglayan çocukmuş
5.kızmış yanı kendisi
6.anneannesi ve kendisiymiş (anneannesi şişkodur o yüzden büyük yapmış:)
8.güneşmiş

Eklentiler

• $2013-02-10-194.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 66
  • $2013-02-12-231.webp
    4,6 KB · Görüntüleme: 58
  • $2013-02-14-248.webp
    5 KB · Görüntüleme: 55
  • $2013-02-17-256.webp
    6,7 KB · Görüntüleme: 54
  • $2013-02-19-318.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 62
  • $2013-02-20-325.webp
    7,8 KB · Görüntüleme: 56
  • $2013-02-20-335.webp
    11,6 KB · Görüntüleme: 61
  • $2013-02-25-395.webp
    3,4 KB · Görüntüleme: 54
  • $2013-02-20-336.webp
    13,8 KB · Görüntüleme: 65
Son düzenleme:
kubra masallah kizina....ne kadar guzel nekadar detayli cizmis, kopek resmine bayildim yasina gore coooook guzel cizmis cimcime
cizimini glistrmen icin resimlerini detayli cizmesini sagla diyecegim ama zaten yadina gore yeterince detayli ciziyor bence akisina birak birsure kendisi cizdikce gelistirir zaten tekrardn masallah cimcimeye

tşk ederim aslıcım inan şunuda çiz bunuda çiz diye hiç birşey demiyoruz kendisi istediği zaman çiziyorum.
yaptıgını begendiği zaman kolllarını açıp başardım diye bagırıyor
cidden yaşına göre güzel cızıyor

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…