2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ceren cok gecmis olsun canim. Doktor verdi mecbur kullanacaksin ant. Hem Kubranin dedifi gibi iki gune rahatlar senin de aklin kalmaz. Tabii kalir aklin ama icin biraz rahatlar. Bu temizlik beni de olduruyor. Hic sevmem deterjan oda kokusu falan. Evimde dw kullanmam. Misafir gelecekse koku sıkıp evi havalandiririm. Ata nemden rahataiz olmustur belki. Yavrukus duzelir insallah.
Kubra mantarin azalmasina sevindim. İnsallah temelli gider bir daha da gelmez. Ceren'in dedigi gibi biraz temizligi gevset. Bu arada ozel bolgenini kendine has bir dokusu varmis. O yuzden sabunla ozellikle yikanmamaliymis. Onun icin ozel sampuanlar var ama bu dedigim yetiskinler icin. Ecrine uyar mi bilmem.
Bu araa Asli yanlis anlama canim ama bi gunde vu kadar bitkisel seyler vermen dogru mu? Yani bu islerden anladiumdan defil ama birbirlerine ters tepki gostermesinler. Ne bilim nacizane fikrim.
Melll kayipsin yine..

Cerencim çok geçmiş olsun canım, üzüldüm vallaha gider ayak hastalandı demek Paşamız, umarım hemen düzelir. Eğer iltihabik bir şeyse ant. kullanmanız daha iyi olur tabi, daha da yeni konuşmuştuk, gel de kullanma şimdi dediğin gibi. Neyse atlatsın da bir, sonrasında bol bol taze yoğurt etkisini hafifletiyor diye duydum antibiyotiğin.
Kızlar ben bu deterjan konusunda çok pimpirikliyim özellikle hamileliğimde her deterjan ve kokusu özellikle yumuşatıcı kokusu çok midemi bulandırıyordu, öyle ki o mis gibi koku burnuma gelince hemen lavobaya koşar olmuştum. Rüzgar bey beğenmedi daha karnımdayken bile ki çok severdim o yeni yıkanmış kokulu çamaşır olayını ve artık ozamandan beri kullanmıyorum yumuşatıcı. Deterjan da parfümsüz ya da hassas ciltler için olanlarını seçiyorum. Evdeki yer temizliğinde de deterjan yok, elma sirkesi, karbonat, tuz, limon hiç olmadı arap sabunu, granül sabun vs. Bulaşık deterjanı elde yıkama için frosh marka var doğal deniyor alman markası ya da turmepa ürünleri var yerli, onlardan kullanıyorum. Ben memnunum o kadar çok kimyasal var ki o deterjanlarda. Tabi insan yine de reyonları gezerken o parfüm kokuları saçan deterjanları görünce, mis gibi temizlik kokusunu özlüyor, niyetini bozası geliyor ama tutuyorum kendimi.

Kübracım Ecrin her gece banyo yapar mı, her banyoda tüm vucüt şampuanlanır mı. Orası için çok iyi değil diye biliyorum çünkü o koruyucu mukozayı bozuyor sabunlar, şampuanlar, tabi çok sık olursa.

bizde evi silerken sirke,arap sabunu kullanıırız,bende hamileyken oda febrez kokuları parfüm kokuları midemi bulandırırdı
halada parfüm kullanmam yani üzerimde parfüm kokusu oldugunda kızımın yanına gidince hemen değişitiririm
kışın her gece yıkamadım en fazla 3 gün 4. gün mutlaka yıkarım o bölgeye sabun kullanmam
bu arada hangi sabun kullanıyorsnuz çocuklar için,, ben dalin, nıvea, mustela ilk dogudunda sebamed ,,, her markayı denemişim
kimisi aktarlardan falan alıyorum diyo siz ne yapıyosunuz

selam herkese
kubra ben suan dalin kullaniyorum,birde johnsois baby(adini dogrumu yazdim:))kullanmistim dalinden daha guzeldi sanki ama sampuani kokusu agir geldi sevmedim sampuanda nivea cok begenmistim ama sadece bir defa kullandim nedense ikinciyi almadim :))
Ozlem yazdiklarimi ara ara veriyorum yani duruma gore genelde hastalaninca yptiklarimi yazdim daha ihlamur,nene limon caylarida var :))
sendende iyi haberler gelmesi cok yakinmis gibi geliyor hayirlisi olsun

Bir gunde veriyorsun sandim Asli kusura bakma yanlis anlamisim :)) Valla bu ay da pek umudum yok hayirlisi artik :)
Ben haci sakir kullaniyorum desem:) Sampuani ve sabunu komili idi. Sabun bitince aklima gemedi yenisini almak. Haci sakirle yikadim onla devam ediyorum. Bir yasina kadar sebamed sabun sampuan kullandim. Sonra sabun dalin yaptim. Sebamed kopurmuyordu cunku. Sampuani guzeldi ama esim yerli mali olsun dedi onu aldi.
Benim evde de amwayin loc adli deterjani kullaniliyor. Domestosu tuvalet disinda kullanmam. Bazen yagli bulasiklarda. Bulasik makinesinde parlaticim bile yok. Limon sirke koyarim hep. Esim de ben de parfum kozmetik deterjana karsiyiz. Benim de midem bulanir. İse yarasa bari...

Kizlar nerdesiniz yahu. Haftasonu cok yorulduk galiba :) Ceren buyuk ihtimal İtalya'dadit suan yanlis hatirlamiyorsam. Esin tasinma isin ne oldu? Kubra Asli Mell sizler de yavrular da iyidir insallah. Biz iyiyiz. Havalar isinsin diye bekliyoruz. Haftasonu disari cikmadik soguktu kar vardi. Ayse sıkıldim deyip duruyor. Gunesi gozluyoruz. Ses verin arada toptan kaybolmayin :)

selam ozlem
selam ekimcikler
biz cok iyiyiz oglusumla, aynen gunesi gozluyoruz c.tesi o sogukta nisanimiz vardi yollarda telef olduk dedim simdi hasta olacak benim pasa ama neyse ucuz atlattik :))
kizlar gercekten nerelerdesiniz arada geldim baktim yoksunuz valla tadi olmuyor boyle kknin belki birkacgun gorusemeyiz hepiniz kendinize ve kuzulariniza coook iyi bakin

ben buradayım ama kızım öksürüyor iyi değilim yanı
kayıplar mel ve esin
ceren italyadadır büyük bi ihtimal
iyi haftalar herkeze

Amann Asli hasta olmasinlar. Soguk coktu birden. Simdi gunes var mis gibi ama oyle bir ruzgar var ki uff
Kubra gecmis olsun canim. Hayirdir niye oksurmeye basladi? İnsallahh ilerlemeden gecer. Belki de kuru oksuruktur sıkma canini. Mel iyidir insallah. Esin tasinma telasindadir. Boyle ses cikmayinca korkuyorum valla:)

gunaydin
kubra gecmis olsun oksurugun adini bile duyunca canim skiliyor,gecenlerde deniz kadayifi diye birsey yazmistim netten bir bak istersen ben aldim ama sut biraz yosun kokuyor kizin icermi bilmem benimki zorla icti ama gece oksurugu hemen gecti
bisey daha soyliyim gecen gun arkadadima Trabzondan bir karisim geldi bana da verdi super birsey gerci buradaki aktarlardada vardi.GINSENGLI karisik bitki macunu hani ben surup almistimya onun dogali 7bitki var icibde cicek bali,polen,corek otu,isirgan tohumu,ginseng propolis, ari sutu

slm ekimcikler :)
nasılsınız buralarda hava pek güven olmuyo üşütmüşüm kızımı
özlemcim bi kaç gündür öksürük vardı yazmıştım buraya,dün gece bir öksürük
kusunca rahatladı, ama çok fazla balgam yoktu
bugün kontrol var mantar için bakalım ne söyleyecek...
sizler nasılsınız?
dün akşam kendiliğinden gelişen ecrin in 2.5 yaşını kutladık
hiçbir planda, aklımızda yokken,ben kızıma bişeyler almışdım işden gleirken,babasıyla telde konuşurken pasta al demiş benim zilli
akşamda baba pastayla gelince mumlarla üfleyip kutlama yapınca dedik madem öyle 2.5 yaşını kutlayalım

esincim ne yaptın tatlım yerleşebildin mi yeni eve int. almak falan zaman alıcak sanırım
melcim sen nasılsın epeydir uğramıyorsun?bi sorun yoktur inş.

tşk ederim aslı kadayıfla ilgili yazdıklarını okudum ama denemedim henüz
benim kızıma zencefil+bal---- pekmezin üzerine limon sıkıp--- ayak tabanlarına vick sürmek
bi kaç gün süt içirmemek iiyi geliyor
ben korkuyorum açıkcası herşeyi denemeye..

Milliyet.com.tr »
Bebek ve Çocuk»
Çocuğum (3-12 yaş)»
Haber

Öksürüğe karşı ballı zencefil

International Hospital’dan çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı Dr. Şeyma Ceyla Cüneydi, çocukların sağlıklı büyümelerini sağlayacak bitkisel destekleyiciler hakkında bilgi vermeye devam ediyor.

“Bitkisel destekleyicilerin mutlaka doktor tavsiyesiyle alınması gerekiyor. Bağışıklık sistemi kuvvetli çocuklara bu tür takviyelerin verilmesiyse önerilmiyor. Burada amaç, zayıf bağışıklık sistemini kuvvetlendirmek. Özellikle son yıllarda Orta Avrupa ülkeleri başta olmak üzere bitkisel destekleyicilerin kullanımında büyük artış yaşanıyor.

Bitkisel ürünlerin sürekli kullanılması, etkilerini azaltıyor. Bu nedenle de dönem dönem bazı değişiklikler yapılması gerekiyor. Ayrıca her enfeksiyon durumunda da çocuğa müdahale etmemek gerekiyor. Çocukların hasta olması da sağlıklı şekilde büyümelerine destek oluyor.

Soğuk algınlığı için
Afrika sardunyası; akut bronşit, sinüzit ve soğuk algınlığında etkili. Avrupa’da, özellikle de Almanya’da yıllardır bu bitkinin ekstresinden elde edilen damla kullanılıyor. Afrika yerlilerinden Zulu kabilesinin dilinde ‘kötü öksürük’ anlamına gelen etken madde ‘umckaloabo’, yukarıdaki hastalıklara iyi geliyor. Afrika sardunyasının hastalığın vücuda girmesinin ardından en geç 48 saat içinde alınması gerekiyor. Bu dönemde içildiğinde virüsün çoğalmasını engelliyor. En az bir hafta boyunca kullanılması gereken bitki, üst üste görülen enfeksiyon durumlarında iki aya kadar alınabiliyor. Afrika sardunyasının doktor kontrolünün dışında kullanılması, alerjik reaksiyonlara ve kanamalara neden olabiliyor.

Vücudun su ihtiyacına karşı
Tarçın, ıhlamur ve elma kabuğu çayı, vücudun su ihtiyacını karşılıyor. Çocukta herhangi bir alerji durumu söz konusu değilse günde üç fincana kadar ıhlamur içmesinde herhangi bir sakınca bulunmuyor.

İdrar yolu temizliğinde
Yaban mersini ve limon, idrar yolu enfeksiyonlarında temizleyici rol oynuyor. Özellikle havuz dönemleri ve uzun süre idrarın tutulmasını gerektiren seyahat sırasında çocuklara günde bir avuç yaban mersini verebilirsiniz. Bunun yanı sıra C vitamini de idrar yolu enfeksiyonlarında etkili. Bir adet limonun suyla karıştırılarak içilmesi enfeksiyonun atılmasında etkili olabiliyor. Mide ve bağırsak enfeksiyonlarındaysa doktor tarafından önerilen tedavinin yanı sıra elma ve havuç suyu, muz, yoğurt ve peynir altı suyu gibi gıdalar da fayda sağlıyor.

Öksürük kurutucular
Zencefil, zerdeçal, karaturp, soğan ve bal, öksürüğü gideriyor. Bir adet karaturp ya da kuru soğanın içini oyup bal koyun. Bu şekilde bir gece bekletin. Sonrasında bu balı çocuğunuza verin. Ya da öksüren çocuğunuza bir çay kaşığı zerdeçal ve bir çay kaşığı zencefili balla karıştırıp verebilirsiniz. Tabii ki her iki yöntem öncesinde de bir hekime görünülmesi ve hastalığın sebebinin ortaya çıkartılması gerekiyor.

C vitamini deposu
Çocuğun bağışıklık sisteminin kuvvetli olması için öncelikle iyi beslenmesi ve aldığı gıdalarla vitamin ihtiyacını karşılaması gerekiyor. Yapılan en büyük yanlışlardan biri, C vitaminin çocuk hastalandığında verilmesi. Halbuki bu dönemde alınan C vitaminin herhangi bir iyileştirici etkisi yok. Günde bir adet portakal, çocukların C vitamini ihtiyacını karşılıyor ve ekstra bir takviye almasına gerek duyulmaz. Ayrıca yeşil sebzeler, kivi ve maydanozda C vitamini bakımından zengin.”

Son düzenleme:
Aman havalari hic soyleme Kubra ben de korkuyorum valla. Hayirlisiyla bi yaz gelseydi. Hasta olmadan atlatalim su mevsimi. Mantar gecmistir insallah.
Ne guzel yapmissiniz oyle pasta falan. Mum sondurmek en sevdikleri seylerin basinda geliyor galiba. Mutlu olsunlar diye kendi kendimize eglence cikariyoruz. Allah hepsinin yuzunu guldursun insallah.
Asli seni ekimciklerin lokman hekimi ilan ediyorum izninle :)) Bu arada su siyah turp ve zerdecal ayina inaniyorum. Bal konuyormus ya. İste en buyuk sorun burda galiba. Hakiki bali bulmak gerek. Trabzon Rizeden buluyorum ben ama bayagi aci oluyor. Ayseye zor yediriyorum valla.

he he he sorma valla tam lokman hekim oldum,dedigin baldan banada getirdi arkadasim Trabzondan yani ondanda kusur kalmadim =)) varya aslinda hem bitki hem ilac konusunda okadar cahildimki fatihe verdigim surubun yani toz olanlarin antibiyotik oldugunu sonradan ogrendim =)))) hani derler ya agri kesici bile icmem aynen oyleydim migrenime bile agri kesici icmiyordum
Kubra insallah iyi haberlerle gelirsin sabah bitsin artik bu hastaliklar,Fatih inde oglende biranda sesi kisildi arada bagirarak sarki soyluyor acaba o yuzdenmi bilemedim valla simdi sesi cok tuhaf geliyor :)))

kızlar kusura bakmayın tanışmıyoruz sizleri rahatsız ettim ama ben bi arkadaşı soracaktımm.. ------aedk---- arkadaşımızı 2 haftadır göremiyorum bişeyimi var acaba bilgisi olan varmı acaba ben 2013 ekim anneleri topiğinden tanısıyodum kendisiyle göremeyince bebeklerine bişeymi oldu yada paşasımı hasta diye merak ettim bilgisi olan haber verebilirse sevinirim... kendinize ii bakın bebişlerinizede öyleee ii günlerrr

bizde bilmiyoruz tatlım ve merak da ediyoruz 2 hafta olmadı diye biliyorum ama,
hayırdır inş.

Son düzenleme:
günaydın ekimcikler
nerelerdesiniz kimseler uğramamış buraya
ben mel i merak etmeye başladım abd de grip salgınından 100 çocuk öldü diye pazar günü haberlerde dinledim
korktum açıkcası,, allah ım inş. bi sorun yoktur
güzel haberlerini bekliyorum

ceren gelmiştir,ne yaptın cerencim nasılsın,,

özlem,aslı,esin nerelerdesiniz??

gunydin
haftaya iyi baslamadim daha dogrusu haftayi kotu kapattim Fatih hasta oldu ( zaten iyi degildi gecen gun arkadasim geldi iki cocuguda hasta ertesi gun yine geldi bu sefer arkadadimada gecmis nasil sinir oldum anlatamam hatta bize gelmeden once kapidan ugradi napiyorsun diye annemde bizdeydi insallah gelmez dedim anneme ama yarim saat sonra cocuklariyla birlikte geldi veeee oglumda sifayi kapti ( iki gundur hapsiriyor burnu tikali dun aksam uzerinden beri de oksuruyor hemde surekli daha ilac falan vermedim zencefilli cay vs.idare ediyorum ama sinirim hala gecmedi oglumun hasta olabilecegini bile bile geldi

Mel i bende cook merak ediyorum kafamda birsuru kotu senaryo var acaba diyorum(Allah korusun) kanamasi falan oldu hastanedemi yatiyor diye dusunuyorum insallah hepsi cook iyidir

Ceren hadi gel sende anlat bize neler gordun nadil gecti? neler aldin?
oglusun nasil neler yapmus sen yokken tabbi seni gorunce ne yapti cik merak ediyorum hadi geeeeeel anlat

Selam kizlar ben de Meli merak etmeye basladim. İnsallah o da yavrulari da iyidir. Yogunluktan bakamiyordur.
Asli su dusuncesiz insanlara uyuz oluyorum. Yani sen de annesin iki de cocugun var nedir bu sorumsuzluk. Keske kapiyi acmasaydin. Evde yokmus ayagina yatsaydin. Valla bazen Ayse uyurken ya da uyutacakken birileri ariyor. Acmiyorum. Kapim calsa bile bakmiyorum. Ailem gelmeden haber verir. Esimin de anahtari vardir. Gerisi onemli degil. Neyse insallah biran once atlatir Fatih. Cok gecmis olsun.
Kubra sen neler yapiyorsun. Ecrin iyi mi? Mantar icin doktora goturectin diye hatirliyprum.
Cerenn simdi donus yorgunlugu vardir sende. Gel de anlat:)
Esin de tasinmadan dolayi nete girwmiyor sanirim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…