2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ilk zamanlar tutamıyor dışarıdayken anne çiş demesiyle yapması bir oluyodu
ecrin ne dışarıda ne evde hiç bezlenmiyor sadece öğlen ve gece uykularında
ama onuda bırakmak istiyoruz deniyorum bezlenmediği zaman altına kaçırıyor gece benim için problem oldu
o yüzden böyle devam.
bu arada özlem uzun zamandır genital bölgeden şikayetimiz vardı bizim biliyosun
doktor değiştirdim kızımın doktorunun yönlendirdiği cildiyeci doktor verdiği ilaçlar kortizonluymuş
dün götürdüğüm doktor mantar değil egzama dedi kaşıntı için şurup+locoid krem verdi
diger doktorda 3 farklı krem vermişdi teşhisi mantarda demedi egzamada dememişdi,mantar testide yapamıyorum küçük demişdi
kaşıdıgı için ben direk mantara vurmuşdum ne bilim
biri bişey diyor digeri başka biişey kendi meslektaşları kendi görevleri kendi işleri, bilmiyorlar çok garip

Masallah Ecrin'e biz de o raddeye variriz insallah.
Ya bu doktorlari anlamiyorum zaten. Hangisine guvensek bilemiyoruz. genital bolge cok hassas. İnsanin tum hayatini etkiliyor. Yine tekrar ediyorum kendimden biliyorum yani. İnsallah bu doktorun verdigi ilaclar care olur. Kortizonlu ilac verdigini soylemedi mi doktor? Uzun sure kullanmayin diyolar cunku. Yavrum insallahh duzelir hemen. Muayene sirasinda rahatsiz oluyor mu peki?

tşkler cnm inşallah bizde konuşmaya cümle kurmaya başlarız kısa zamanda
bezimizide bıraktık biz bu arada kızlar 18 şubattan beri bezsiziz.ilk başlar zor oluyor ama snradan alıştı şükür darısı bezli ekim bebişlerine

ilaçalar kortizonlu demedi 1 hafta kullanın getirin dedi ama ben kontrole götüremedim
ogün ilaçları bıraktık çünkü geçmişti 3-4 içinde tekrarlayınca dün başka cildiyeye götürdük
diger doktorun verdiği ilaçalrla beraber,dünki doktorun tepkisi direk çok fazla kortizonlu iyiki 1 haftadan başka kullanmadın dedi
nettende bakmışdık 3 gnden fazla kullanmayın ayzıyodu ama ben doktor verdi yaşını başını bilerek diye 1 hafta kullanmışdım
neyse sıkıntı egzamaymış hiç olmazsa öğrendik inş. bu doktorun ilaçları iyi gelir yavrumada kaşınmaz,,
zira nasıl mantar oldu diye karalara bağlamışdım..
kızım kendi doktorundan çok korkuyor bi kaç kez aşı yapmışdı ondan
işyerime dahi gelse hastane diye girmek istemez aglardı
ama anlattık güzelce aşı yok bakıcak fındıgına diye sorun çıkarmadı kendisi yattı açtırdı faalan çıkdıkdan sonra anne bak hiç ağlamadım dedi bende aman benim kızım büyümüşde aglamamış falan dedim
muayene olmadan önce baba içeride kayıt yaptırıyo o beni çaldıracak bizim sıra geldiğinde diye biz hastanenin bahçesindeyiz
ecrin le neyse akşam yemegi yemedi karmaşıklıkda markettn fındık aldımki yesin neyse fındıkları yerken bi anda 2 3 tane elindeydi birden kayboldu kızım fındıklar nerde ne yaptın dedim genital bölgesini gösteriyo anne bak burda
ben oraya fındık diyorumya kızımda öyle algılamış koptum ama

İyi yapmissin vallla biz de doktor ne ilac verse netten arastiriyoruz iyi oluyor. Sorunun belli olmasina sevindim boylece nasil yol izlenecegi bilinir.
Ekimciklerin bilmis hanimi Ecrin :) Masallah akilli kuzu herseyi kapiyor hemen. Doktor korkusu olmayan cocuk yok sanirim. Bizimki de durup durup doktor kulagima bir daha bakmasin diyor :)
Findik muhabbetine de bayildim. Biz de kus diyoruz. Arkadasin kizina ogretmeni essesli kelimeleri yazin demis. Akilli cocuk da iki turlu kus var demis onu da yazmis :)) sen yazinca aklima geldi. Akil sir ermiyor bunlara.

cidden çok akıllılar seneryoları hiç bitmiyor,hele ki taklitleri
babası oha oha dese ayıp baba diyo çok bilmiş :) evet özlem problem ne belli oldu şimdide inş. dogru tedavidir diye endişe ediyorum
sizin kuş tabiride güzelmiş :) yanlış hatırlamıyorsam iki kız var bu topikte ecrin le ayşe
yarın çalışdıgım kurumun konseri ve açılışı var hepiniz davetlisiniz
keşke yakın olabilseydik çocuklarımız oynardı hep beraber

Havalar biraz daha guzellessin. Uygun bir zaman bulup Ecrin'le Ayse'yi bulusturalim. Biz de gorusmus oluruz. Asli da buralarda hatta Fatih'i de cagiralim degil mi Asli :)
Kubra ozel olmazsa hangi kurumda calisiyordun sen? Turizm miydi? Aklimda memurluk gibi kalmis.

bence süper olur dediğin gibi havalar biraz daha ısınsın görüşelim hep beraber..
ben belediyede çalışıyorum,devlet memuru olamadım henüz

Anladim canim ama belediyede calismak da az biraz memurluga yakindir. Anne olduktan sonra memurluk pek bir ideal is gibi gorundu bana :)
Peki o zaman. Gunesi bekleyelim biz. Yarin havalar iyi olacakmis. Butun gunu Ayseye ayirip park bahce ne varsa gezdirmeyi planliyorum. Simdiden hepinize iyi haftasonlari. Opuyoruz sizi...

kubra hadi bakalim insallah bu sefer kurtulursunuz bu rahatsizliktan kasinti cok zor hele genital bolge dahada zor tuvaletten sonra yaniyor falan cok kotu oluyor (
inan bende dusunmeye baslamistim az cok nekadar titiz oldugunu biliyoruz nasil oluyorda boyle oluyor diye,zaten insani en cok sinir eden o okuyor herseyden sakiniyorsun ama olur olmadik seyler gelip buluyor ne sinir bozucu,
kubra senin cimcimenin alerjisi vardi yumurta beyazina galiba ne oldu devam ediyor mu? yoksa tedaviyle falan gectimi?
bu arada bu kizlarin findik_kus muhabbetlerine cok guldum zaten couklarin bu hallerine bayiliyorum :))
kizlaaaaaaar sendromunuz nasil?? bizimki hic sasirmadan ters cevap veriyor
yap_yapmiycam
ye_yemiycem
hadi gidelim_gitmiycem
bir defa yaaa bir defa sasirip olur,tamam...demek yok
kubra senin kizin taklidini anlattinya bak bizimkide ne yapmisti
ben ablamin ogluna kizinca bosta bulunup seni kopek seni dedim(severkende boyle severim bazen ne ayip))
benimki bunu duyup hemen kayitlamis,babasi bunu kizdirinca fatih elini babasinin omuzuna vurdu seni kopek seni dedi o an sandalyeye gomulmek istedim
bir kerede babasina -seni diyor bende susturuyorum,babasida dursana bisey diycek diyor(seni seviyorum diyecek saniyormus:))bende izin verdim bizimki seni kopek seni bir dedi bu sefer baba sokta tabii ben yine oldugum yere gomulmek istedim
yaninda yanlis birsey diycem bi hareket yapicam diye odum kopuyor =))
bu ara birde be,ya diyor diye kiziyoruz fatihte bizi
agzimizdan kacinca bize kiziyor :))okula gidince ne yapicaz bilmiyorum illa biseyler duyup ogrenicekler

günaydın ekimcikler,,,
ah aslı ah bir anlayabilsem neden oldugunu bu seneyi iyi kapattık derken 1 aydır bununla uğraşıyorum + öksürük cabası
yumurtanın beyazına alerjisi çıkmışdı bir doktora göre
ama yediğinde hiç bierşey olmuyordu başka alerji immünoloji prof. götürmüşdüm 6 yaş altı yapılan testler yanıltıcı olabiliyormuş
kadının anlattıklarıyla kızımın durumu aynıydı bronşit+astım vb durum allah a şükür yok kızımda sadece alerjik bünyeli bi çocuk
dikkat edilmezse ihtimali var demişdi,tedavi falan olmadı

özlem bende öğrt. olmayı isterdim benim işim meslegimde iyi ama yinede tercihim öğrt. olurdu,,
sağlık olsun..
cumartesi hava güzeldi pazar daha da güzeldi,kızımıda getirdim cumartesi günü eglendi güzel oldu,

Gunaydin kizlar. Asli bizimki de cus demeyi ogrenmis (benden). Arada kaciriyor agzindan soyleme deyince daha da uzatiyor sipa. Unutur herhalde.
Kubra ben de diyorum keske ogretmen olsaydim diye. Benim isimin saatleri gunleri belli olmuyor cunku. O yuzden geri donemiyorum isime.
Hafta sonu gezdik biz de. Ctesi karsiya gectik uskudur, mihrabat korusu derken mis gibi deniz havasi aldik. O gunden beri karsida oturalim diye esime baski yapiyorum:) Ayse'yi araba tutuyor biliyorsunuz. Ctesi cok fena kustu Sirf bu yuzden disari cikmaya korkuyoruz qma evde de oturmasina gonlum el vermiyor. Çin'de caresi var deseler oraya gidecegim valla o denli biktim. Bu arada dissari cikinca bez bagladim. Hiccc yapmadi. Eve geldik oyle yapti. Bu iyi bir sey mi anlamadim.

özlem dışarıda bağlaman kafa karıştırabilir ben bağlamıyorum bu h.sonuda öğlen uykularında da bağlamadım,,
demek üsk. geldiniz 3 yıl okudum orada sahiline bayılıyorum fethipaşa korusu da çok güzel okuldan kaçıp kaçıp giderdik oralara
pazar günü eşim gidelim demişdi sahile deniz havası ne olur ne olmaz çarpar falan diye istememişdim
ben seviyorum anadolu yakasını avrupa çok karışık geliyor bana,bana yakın gel komşu olalım,,
araba tutmaması için sürekli ne yapılabilri ki bünye demek ki keşke uyusa hiç olmazsa kalkmazdı midesi,

Son düzenleme:
Selam kızlar,

şu bezi bırakanları okudukça bakalım biz ne yapacağız diye düşünüp duruyorum. Bizimkisi kesinlikle yanaşmıyor tuvalete ya da lazımlığa. Ne zaman açsak yapıyor hemen altına. Ben buraya yazıyorum çok çektirecek bu konuda bize, nasıl atlatacağım bilmiyorum. Öyle inat etti ki bu konuda, bezini bile değiştirtmiyor bazen, o zaman tuvalete yap diyorum, hayır yapmıycam, istemiyorum tuvalete yapmak diyor. Bir de çiş yapıyorum diye yaparken haber veriyor bana. Yani istese söyleyecek ama yok inat. Bakalım nasıl atlatacağız.

Bir de şu içtiği şeyleri dökme huyu var. Annanesi halıyı yıkatmıştı yeni, bir günde beş kere dökmüş halının üstüne, meyve suyu, süt, su eline ne versiyse, bardakları da atıp kırmış, hem de kaşla göz arasında. Dedim sen içir artık unutana kadar verme ona. Aslıcım anlayacağın biz de böyle sendrom yaşıyoruz sanırım, bizi kızdırmak için elinden geleni yapıyor.

Ceren Ecrininin fındık muhabbetine çok güldüm, soyut kavramları yok ya çok şeker oluyorlar. Geçen ben de rüzgar'ı uyutuyordum, çok konuşmaya başladı, dedim ki senin çenen düştü iyice. Çenesini elledi, düşmedi çenem burda duruyor dedi, gülmekten katıldım. Böyle çok oluyor ve de çok tatlı oluyorlar...

Bu arada Mel'den haber yok, çok merak ediyorum onu, buraya her bakarken acaba haber var mı diye heyecan içindeyim. İnşallah kötü bir şey yoktur sadece yorgundur ya da inetert gitmiştir vs. Keşke telefon, bir şey alsaydık arar sorardık, böyle beklemek zormuş.

selam olsun herkese :))
migrenim cok fenaaa basimi kaldiramiyorum(
bende bugun fatihin bezini cikarttim ana coook korkuyorum :)) memeyi falan biraktirirken boyle korkmamistim kolay olmustu ama bundan ok korkuyorum ve zor gececekms gibi geliyor bu donem kizlar cok cabuk atlatti bakalim ekim erkekleri necyapacak :))

esin hoşgeldin canım nasıl alışabildin mi yeni evine?
rüzgar neden böyle yapıyor acaba sürekli yapması yorucu
arada benim cadıda yapıyor ama sürekli değil
su istiyo veriyorum hayır anne küçük bardak diyo istediği bardakta veriyorum hayır anne şişede oynatıyor sürekli
ya kızlar bu egzemayı doktor psikolojik olabilir dedi birde sürekli dişlerini gıcırtatıyor netten baktım evet psikologo götürmem lazım
bizim eltide yeni dogum yaptı soramamda ne yapacagımı şasırdım

bende meli merak ediyorum h.sonu giremedim dedim inş. girmiştir forma iyi oldugunu yazmıştır diye girmemiş
umarım iyidir..

cerencim nasılsın ata paşa nasıl napıyosunuz

aslı migren nasıl bişy bilmiyorum ama hafif baş agrısı bile beni bitiriyor,, allah yardımcın olsun

bizim bez olayımız kolay oldu yani şöyle biz uzun zamandır gündüz bezi bırakmıştık
egzama olayı olunca kzım bezinden dolayı kaşınıyorsun artık bez kullanmayalım klozetine yaapalım dediğimiz için kolay oldu
herkeze başarılar diiliyorum bu konuda allah sabır versin hepimize
bende geceden dertliyim öğlen uykuda yapmıyor aama gece yapıyor kaldırsam uyanmıyor yapmıyor aglıyor
kaldırmasam altına yapıyor uyurken süt içtiği için,,

esin sen bizim sigara olayını okumadın sanırım bi oku bak sen cadının yaptıgına
öpüyorum hepinizi umarım bu hafta çabucak biter..

Son düzenleme:
kübracım demek egzama dedi doktor..
yalnız kortizondan korkma o kadar da..doktor kontrolünde ve düzenli kullanılınca çok zararlı ve krkulacak bişey değil..ben de kullandığım için biliyorum..
umarım ecrin en kısa zamanda iyi olur,teşhis doğrudur..geçmiş olsun tekrar..
esincim nasılsın,yeni evin nasıl,rüzgar alışabildi mi evinize?
bez konusunda ,kakasını söylüyor ama çişini söylemiyo Ata..altını açık bıraktım,sannırım yaparken farkediyo..bu ara altını değiştrirtmek istemiyodu asla kavga dövüş,çişini yapınca anne koş çabuk diyo,hemen yatıyo bezini getiriyo sıpa...
esincim, inadından yapıyo bence rüzgar,o yüzden fazla inatlaşmaya girmeden konuyu bir süre kapat bence,yoksa çok uzun ve sıkıntılı olur senin için...
sanırım en iyi özlem yaptı bu bez bırakma olayını. özlemcim bence dışarda da bağlama dene bi,biş kaybetmezsin.yanına yedek kıyafet alırsın,hemAyşenin de aklı karışmamış olur böylece..

geçen gün eşim dedi ki,aman Ata ben sana kalem getircektim di mi unuttum ,kafa gitti iyice dedi....Ata da : yooooo baba bak kafan burda dedi.anlattım dedim,kafa gitti demek, unuttum demek gibi bişey diye...o olayın üstüne bi reklam çıktı, aklı dominosa gitti diye..şimdi katıla katıla gülerek izliyoruz reklamı..hatırlarsanız orda kafası yokoluyo adamın,anlattıklarım boşa gitti yani

kızlar bu ara Ata devamlı hayır diyo.herşeye istinasız hayır...bi de ağlamaya başlıyo,saçma sapan şeylerde gözünden yaş gelerek ağlıyo. kendini yere atıyo..dün parkta kaydırağa taş koyuyodu bi çouck da kayıyorum dedi.nasıl inatla taş yığmaya başladı anlatamam. sonra da yapma diyince kendini yere atıp ağlamaya başladı..benim oğlum galiba 2 yaş sendromuna yeni girdi...
aslıcım,migren fena ,eşim de cts gece ağladı resmen ağrısından..sanırım bu mevsim de iyi gelmiyo size..çok geçmiş olsun tatlım..

kızlar bu arada facebook kullanan varsa mel e bi baksanız...melanie azra diye çıkar belki..ben de çok meraktayım,umarım herkes iyidir.

hepinizi öpüyorum kızlar..

Kubra ilk cikisimiz oldugu icin bagladim. Karsiya gecince yol uzun biliyorsun kacirmasin dedim. Ama artik baglamayi dusunmuyorum. Gece de cikaracagim havalar daha da duzelsin. Arabada uyuyor bazen rahat ediyoruz. Kendi bitap oluyor diye uzuluyorum. Koltuguna oturunca kusuyor. Daha disari cikmadan koltuga oturcam ama kusmucam tamam mi anne diyo ( Aslinda beni de cok fena araba tutar. İnsallah bu da gecer zamanla.
Bu arada bizim evimiz uskudar'da aslinda ama is yuzunden bu yakadayiz. Esim iki gundur hesap yapiyor. Kopru trafigi olmasa hemen tasinacagiz.
Cilt sorunlarinda psikolojinin etkili oldugunu bilmiyordum. Tabii stres disinda.
Esin Ruzgar bey sendromun doruklarinda demek :) Belki dikkatinizi cekmek istedigi bir konu vardir. Ya da sirf yaramazlik olsun diye yapiyordur:) Esinle sorunlarinizi hissediyor olabilir mi?
Asli cok gecmis olsun canim. Basagrisinin nasil dayanilmaz oldugunu bilirim. Gecer insallah.
Mel'i de ciddi ciddi merak etmeye basladim. İnsallah sorun yoktur.

Ceren anlattiklarina gore Ata sizden tesvik bekliyor tuvalet icin. Bir iki gune ogrenir bence :)
Su reklam olayina da bayildim. Tam da size denk gelmis :)
Aglama olayi da zor. Disarida zaptetmek cidden zorluyor. Bizimki de parka cikinca geri donmek istemiyor. Siz gidin deyip duruyor.

evet cerencim öyle dediler ama nedense hiçbir doktora güvenmiyorum inanmıyorum
beniim sonum iyi değil eşim bi çocuk dogurdun delirdin diyo güvensiz oldum çıktım,,
iş yerinde giremiyorum facebooka girebilen biri varsa yazsın mutlaka
ata paşa dediğin gibi yeni giriyor 2. yaş sendromuna sanırım
elinden geldiği kadar sabret
masa arkadaşımın ogluyla bizimkilerle arasında 7 ay var büyük yani
bizimkilerin yaptıkalrını o yeni yeni yapıyormuş
cumartesi günü çok eglendiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…