2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

libalaks lavman di mi? ben yapmak zorunda kaldım kaç kere..
doktorumuz 3-4 gün yapmazsa ve çok sıkıntısı olursa yapın demişti..ben yaptım ama çok zor oluyo rahat durmuyo..ama rahatlatıyo..libalaks ın yarısını kullanacaksın yalnız tamamı fazla geliyo.10-15 dk içinde yapar zaten ..çok sıkıntısı var ise yap derim..ama duphalac da ver ki gerisi de yumuşak gelsin..

Valla dediginiz gibi surekli disarida olmak istiyorlar. Hakli cocuklar doort duvar arasinda. Soylee kucuk de olsa bahceli bir evimiz olsun istiyorum. Oldum olasi apartmani sevmem. Hele siteyi hic. Şoyle temiz guvenilir bir mahallede iki uc katli evlerde oturanlara imreniyorum valla. Bir gun biz de oyle bir yer buluruz insallah.
İgneleri enfeksiyonum icin istedim. Kesin tedavi istiyorum artik :))

Teşekkür ederim canım, inşallah hayırlısı olur diye ben de zamana bıraktım zaten:)) Bu arada seni de unutmadık ama arada sen de bizi unutmadığını gösterirsen çok seviniriz, zamanın yoksa da bir merhaba de kaç yine, merakta bırakma bizi.

Bakıcının dönmesine çok sevindim gözünüz aydın:)))
Canım benim keşke yese börek, çörek hiç becerikli değilimdir bu konularda çok sevmem de ama inan ki denedim, ne kekler, ne börekler yaptım yemiyor. böyle emek çeke yapınca ve o da tükürünce insan çok kötü oluyor:) En acıktığı zamanda, anne ben acıktım diye peşimde koşturduğunda görseniz, sevinçle en sevdiği şeyi önüne koyarım iki-üç kaşık yer yemez doydum ben diye oyuna geçer. Böyle yani biz de oyunla, ödülle, çaktırmadan vs iki kaşık fazla yedirelim diye ne taktikler, ne tarifler. Belki de sizinkilerin bir öğünde yediğini bir günde yemiyordur. Hemen doyuyor, çok yemek seçiyor, inatlaşınca da aç geziyor... Bugünkü menümüzü yazayım size...
Sabah kahvaltımız: yarım bardak süt, yarım ceviz:), iki çay kaşığı bal, iki zeytin.
arada: yarım bardak portakal suyu
öğlen: yarım kase yayla çorbası (zorla)
akşam: 3 tane köfte, biraz tahan pekmez
Aralarda denediğim ve tükürülen, reddedilen şeyleri yazmadım. Bu kadar artı eksi nicelik değişse de nitelik hep böyle, sanki rejimdeki manken, ekmek hiç yemez öğünlerde, kahvaltıda bile.
11,200 gr bizim beyfendi... Bu sefer kesin doktor da bir şeyler önerir artık. Hayır enerjisinde gram düşme yok durmuyor, yorulmuyor.

Canım geçmiş olsun tekrar tekrar boyun ağrısı çok zor. Bu arada Rüzgar da sayıları söktü sayılır arada atlamalar olsa da ama renkleri o da karıştırıyor. Ben de çaktırmadan düzeltiyorum. Kırmızıya hep yeşil diyor mesela, babam renk körüydü, acaba mı diyorum ama daha belli olmaz herhalde.
Rüzgar sağını solunu öğrendi. Ben bile hala karışıtıranlardanım arada ama o karıştırmıyor:) sağ el, sol bacak, sağ ayak vs. hep doğru gösteriyor. Şu şarkıyı çok söylemiştim ondandır belki de: hatırlar mısınız? "sağ elimde beş parmak, sol elimde beş parmak say bak...."

Bu arada ben iki tane sanıyordum 3 tane çocuk demek, kolay gelsin canım. Hepsi farklı değil mi, birindeki tecrübe diğerinde işe yaramıyordur değil mi? ben de ahkam kesiyorum ikinci olursa şöyle yaparım, böyle yaparım diye hikaye demek ki:))

Kızlar konuyla ilgili değil gibi görünse de bu bilgileri sizinle paylaşmadan edemedim. Hepimiz doğaldan yana olan ve çocuklarımızın sağlığını düşünen bilinçli anneler olmaya çalışıyoruz. Eve aldığımız bir çok kimyasalı, ilacı ve detarjanı gereksiz hale getirecek bir doğal mucize varmış:

KARBONAT MUCİZESİ

Evinizdeki halıları süpürseniz de silseniz de zamanla kokmayabaşlar.
Halı yıkamacılara verdiğiniz halı bilin ki, en kötü kimyasal

deterjanla, yerlerde araba yıkanır gibi yıkanmaktadır. Oysa kokuyu
... çıkarmak için şunu yapabilirsiniz. Bir iki avuç karbonatı halının her
tarafına serpin ve 1-2 saat bekledikten sonra elektrik süpürgesi ile
iyice süpürün. Halınızdaki o kötü kokudan eser kalmayacaktır.

* Buzdolabınızdaki kokuyla baş edemiyorsunuz. Bütün yiyecekleri dışarı
çıkar, sil, süpür, kurula vs. uğraşmak istemiyorsanız bir kâse
karbonatı buzdolabının bir köşesine koyun. 4-5 günde bir karıştırın.
Kötü kokuların gittiğini göreceksiniz. Ayrıca dolapta sakladığınız
meyve sebzeler üzerinde koruyucu bir etkisi olacaktır karbonatın.

* Halı, koltuk, elbise üzerine yağ mı damladı? Panik yapıp, deterjana
saldırmayın! Çünkü deterjan leke olan bölgenin rengini açıp renk
dokusunu bozacaktır. Bunun yerine yağ lekesinin üzerine karbonat dökün
ve üzerini hafifçe ıslayın. 1-2 saat bekledikten sonra silin. Yağ
lekesinden eser kalmayacaktır. Zira suyla birleşen karbonat yağları
söküp atan doğal bir sabun haline gelir.

* Mutfak tezgâhınızın mermerlerini ve fayanslarını limonlu karbonat
ile ovun ve durulayın. En güzel temizleyicidir. Kimyasal deterjan
kalıntısı kalmadığı için üzerine meyve- sebzelerinizi, ekmeğinizi
rahatlıkla koyabilirsiniz.

* Kirli lavabolarınız için krem deterjanlar yerine limon ve karbonat
kullanın. Lavaboya karbonat döküp limonla ovun. Hem kirlerin
kaybolduğunu hem de parladığını göreceksiniz.

* Ayrıca tıkanan lavabolarınızı açmak için bir su bardağı karbonatı
lavaboya dökün. Üzerine 1 bardak sirke ilave edip 2 litre kaynar suyu
lavaboya boşaltın. Tıkanan lavabo açılacaktır.

* Dibi tutan tava ve tencerelerinize akşamdan karbonat döküp, sıcak su
ilave edin. Sabah temizlerken zorlanmayacaksınız.

* Paslanabilecek eşyalarınızı karbonatla ovarsanız paslanmasını
engellemiş olursunuz.

* Porselen gibi kararan eşyalarınız varsa limonlu karbonat ile ovun.
Rengi açılacaktır.

* Aynı şekilde gümüş eşyalarınızı suyla macun haline getirdiğiniz
karbonat ile ovarsanız, rengi açılıp parlayacaktır.

* Elbise dolabınızda rutubet ve küf kokusu varsa ve naftalin kokusunu
da sevmiyorsanız dolabınızı bir köşesinde ağzı açık şekilde kavanozda
karbonat bulundurun.

* Banyo duşa kabin camlarını karbonat ile silip durulayın. Duş alırken
daha rahat nefes alacaksınız.

* Banyo terlikleriniz ister tahta ister plastik olsun üzerine karbonat
dökün ve öyle duş alın. Hem terlikleriniz hem de ayaklarınız rahat
edecek. Bu yolla tahta takunyalarınızın ömrü uzayacağı gibi kimyasal
temizleyiciler, cildinizden uzak tutmuş olacaksınız.

* Çamaşır makinesinde kullandığınız deterjan miktarını yarı yarıya
azaltıp gerisini karbonat ile tamamlayın. Çamaşırlarınız daha temiz ve
kimyasal artıklardan uzak kalmış olacaktır.

* Ağız sağlığı ve diş bakımı için de karbonat çok önemlidir. Akşamları
yatmadan önce 1'e 1 oranında tuz ile karıştıracağınız karbonat ile
dişlerinizi fırçalayın. Diş çürüklerinde yerleşip yaşayan ve vücudu
kansere hazırlayan bağışıklık yokedici virüslerin iki düşmanından
birisi karbonattır. Sabaha kadar ağzınızda ve dişlerinizdeki bakteri
ve virüsler karbonat ve tuzun etkin temizleyiciliği ile tamamen
temizlenmiş şekilde uyuyacaksınız. Ayrıca ağız ve diş kokuları da
önlenmiş olacaktır.

* Sonuç olarak; sirke, limon ve karbonat evinizde sadece mideniz için
değil her türlü temizlikte ve pratikte kullanabileceğiniz doğal
ürünlerdir. Mümkün olduğunca bu ürünleri kullanmaya özen göstermeniz;
hem çocuklarınızın ve sizin sağlığınız için hem de yaşanabilir, nefes
alan bir ev açısından önemlidir.

EK NOT: Bu arada "implant" uygulamaları zayıf bünyelerde diş köklerinde
bulunan yukarıda belirtilen virüslerin kana karışması sonucu
bağışıklık sisteminin iflası ile kişinin 6 ay - 1 yıl gibi sürelerde
kanserden hayatını kaybetmesine neden olmaktadır. Gelişmiş ülkelerde
ve özellikle Amerikada bu uygulamalar çok zor ve kısıtlanmış
durumdadır. Bu nedenle çene kemiği ile opersyonlardan uzak durmalıyız.

* Bunu da mümkün olduğunca duyurmak insani bir görev. Yurdumuzda harıl
harıl "implant" yapılıyor. Amaç TİCARET olsun tabi... İşte bu virüsü
öldüren adı sanı olan bir ilaç var, bir de karbonat çok etkili.!

Prof.Dr. Ayse AKIN
Başkent Üniversitesi
Kadın-Çocuk Sağlığı ve Aile Planlaması
Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür

Son düzenleme:
bu karbonatta corek otu gibi bin derde deva,bildigim bir kac faydasi vardi ama Esin senin yazdiklarini hic bilmiyordum,dis icin kullanildigini biliyordum ama nedenini bilmiyordum :)) camasirlar icin olani ilginc ve cok saglikli geldi denemek lazim
bende gecen gun forumda gormustum dus kabinlerini karbonatli-sirkeli su ile silince hemen temizleniyor diye denedim valla misss gibi oldu :))
Esin oglunun ogunlerini yazmissin ama Fatihin yedikleri sizinkinden bir ogun fazladir mesela kahvaltida bir yumurta yer tadimlik zeytin peynir recel vs.yer oglende corba(ekmekli) uyanindiktan sonra yatana kadar yemek,meyve yatarkende puding,sutlu bir tatli yiyiyor veya sut iciyor.bu arada 11den once uyumuyor(
doktor oglunun ogunlerini sorsa bence takviye vermez :)) az azda olsa gunluk vitaminlerini aliyor bence, zaten enerjisi full diyorsun :))
doktora nezaman gideceksin?

Fatih bu ara birsey ogrenmis cok guzel yapiyor :))
eline bir sey aliyor sozde okumaya calisiyor ama heceleyerek soyluyor ve heceleri cok guzel ayiriyor
mesela kitap aliyor okuyor :))
kiiiiii-pap
otobus aliyor
ooo-tuuuu-tus
tabak aliyor
taaaa-bak
bayiliyorum bu haline herseyi sozde okumaya calisiyor birde heceliyor,sayi saymayida 20ye cikardi arada bir iki tane atlasada dikkatini verirse atlamadan sayiyor :))
bugun bide sizden ozenip ogluma parmak boyasi aldim aksam biraz boyama yapti cok sevdi ozgurce boya yapmayi soz verdim yarinda yuzumuzu boyayacagiz :))

kubra senin kizina kocaman bir masallah demeden gecemeyecegim gercekten masallah nasilda usul usul zorluk cikarmadan birakti bezi
yaaa benimki is ciddiye binince yan cizmeye basladi :)) once tembihliyorum kaka gelince soyle diye surekli soruyorum yok diyor ama o arada caktirmadan yapiyor bezi degistiriyorum anne kaka yapmadim degistirme diye kiziyor ( havalar isinmaya basladikca bende ufaktan tirsiyorum cok zor olacak gibi geliyor
kizina tekrar kocaman bir masallah diyorum

günaydın ekimcikler

esincim paylaşımın için tşk ederim böyle bilgileri dogallıgı çok severim..
rüzgarın menüsüne gelince akşam köftenin yanında pilav olsa
portakal suyunun arkasında yogurt yese hatta yogurdun içine ufak ufak ekmek koysan
birde gece uyumadan 1-2 saat önce yarım muz yedirsen
menün harika olacak yedirsen dedim ama yese süper olur,

aslı tşk ederim darısı tüm o yakışıklı,tatlı, ekimciklerinin başına..
benim şöyle bir durumumda oldu,ecrin in mantardan dolayı kaşıntısı malum
yaklaşık 1 aydır bundan dolayı kızım bezlendiğin zaman daha çok kaşınıyor en iyisi sen kulodunla kal
falan diyerek anlattık,şimdi bezlenmek istemiyor açıkcası çünkü artık bezden sanıyor
benim böyle bir avantajım oldu,herşeyde varmış bir hayır

yarın gideceğiz bana pek mantarda gelmiyor ama ne bu anlamadım,,
benim cadı kızım bütün renkleri birbirine karıştırdı hiçbirisini dogru söylemiyor,
sayılarda atlıyor yüzüme bakıp dogrusunu söylüyor,,
uzun-kısa
aşagıda-yukarıda (kaydırakta faln)
büyük-küçük
daha aklıma gelmiyor bu tarz şeyleri biliyor söylüyorda, renkleride tekrar öğretmek adına akşam evde operasyon vardı
kırmızı salıncagında bebiğini sallayalım
aa annen beyaz ayran getirdi, kızım pembe çorabımı giyeceksin sarımı.. diye uzayan bir sürü cümleler

kızlar günaydın,
esincim gazete okurken iştahsız çocuklarla ilgili bir haber gördüm,bu konuda uluslarası bir seminer yapılıyomuş şu an Türkiye de..IMFED adı da..internertte çok bilgi var konuyla ilgili ,bir bak istersen..

kübracım gerçekten maşallah Ecrine ,ne güzel bıraktı bezi.darısı bizlerin başına.ben de bi gidip geleyim de gündemim önce emzik sonra bez...inan emzik hepsindne önemli,o kadar zor ki..biliyosun bi kere denedim..gece bağırarak ağlıyo,gözlerinden yaşlar akıyo,o derece bağlı..ablam da çok zor bıraktırmıştı,diyo ki gece 4 saat ayağımda salladım.. bakalım göreceğiz...
aslıcım ,Ata da öyle heceliyo kitap okumuyo,yazı yazıyo benimki de sözde...baa baaa,annn neee...:)
yalnız Ata P F S harflerini söyleyemiyo..mesela ş,r rahat çıkarıyo ama p,f,s yok...çok komik oluyo...panda dicek,handaaa,selma yerine,nelma.....
karbonatın faydalı old. biliyodum da bu kadarını bilmiyodum esincim kısa zamanda denicem..yalnız diş için ;diş minelerini zedeliyo diye bil,iyorum,ama süper beyazlatıyo..
öptüm sizleri...

sagol gulsah asil sen neler yapiyorsun? boyle surekli gelde bizede tecrubelerini anlat Allah bagislasin 3tane cocuk buyutuyorsun :))

amin amin çocuk büyütmek gerçekten zor meslek.hiç birinin huyu suyu birbirine benzemiyo her çocukta insan yine birsürü yeni şey öğreniyo keşfediyo.allah onlara sağlık uzun ömürler bizede sabır kolaylık versin. ANA VE BABALARIN ÇOCUKLARINA BAĞIŞLAYABİLECEKLERİ EN GÜZEL MİRAS GÜNLÜK ZAMANLARINDAN BİRKAÇ DAKİKADIR.

gunaydin ekimcikler
Fatih uyuyorken rahat rahat takiliyim dedim forumda
dun ara ara gelip baktim ama yazamadim bahar temizlgindeyim :))
Fatih inde yine gece oksurugu var geniz akintisi herhalde hep yutkunuyor :/
valla ada cayi,elma cayi,bal vs.yine surekli menulerde bunlarin yani sira gecengun dayanamayim bagisiklik guclendirici bitkisel surup aldim tekrar hasta olup antibiotik kullanmak istemiyorum ( zaten yediklerimizin hicbiri de dogal degil ne ictikleri sut dogal nede yedikleri yumurta dogal ne meyveler nede sebzeler....Mel soylediginden beri aklimdaydi bu surup kac aydir dusunuyordum en sonunda aldim insallah faydasi olur
Cerencim Ata tiras olmustu sihatler olsun diyemedim sihhatler olsun pasaya,Atanin konusmasini gozumde canlandirdimda coook tatli oluyordu pasam,ben bazen uzuluyorum kelimelerini duzeltince,artik buyuyorlar bebeklikleri bitiyorya bi tuhaf oluyorum acaba diyorum nasil bir cocuk olacak.eminin sizde dusunuyorsunuz mesela okula gittigini yazi yazdigini vs.hatta dun dusunuyorum bu kis bitti onumuzdeki kis (Allah omur verirse) Fatih bezden kurtulmus olacak daha duzgun konusacak belki yarim gunde olsa krese baslayacak bunlari dusunup heyecanlandim :)) en fazla bir sene sobra resmen hayata atilacaklar

aslı günaydın,ben de işe geldim açtım hemen burayı..benim dinlenme saatim bunlar,çayım da geldi ,ohhhhh
geçmiş olsun canım..inşallah hasta olmadan atlatırsınız.ben iliadin burun spreyi kullandım 2 gece,çok iyi geldi,nezlesine de klasik bizim zencefilli bitki çayı..Fatih de boğazdan hasta oluyodu hep,biz de antitibyotik kullanıyoduk,siz de..geçen bi ark. konuştuk,doktoru asla ant. yazmıyomuş,bağışıklığı kuvvetlensin diye.nası geçiyo hastalığı dedim ,sonuçta Ata nın ateşi 41 e kadar çıkıyo..doktoru 3 günde geçmeyen ateşte ancak antibiyotik verilir diyomuş.o yüzden oğlu 2 yaşında sadece 1 kez kullandı ant..tabii o 3 gün sürünüyo çocuk dedi...sizin düşünceniz nedir kızlar? aslıcım önce sana sorayım aynı durumlardayız yaklaşık?3 gün perişan olup,antibiyotilk almadan iyileşmesi mi,yoksa antibiyotikle daha kısa zamanda iyileşmesi mi?
bu arada ben son 2 hastalığında bu doktora götürdüm gerçekten ilaç vermedi,ve 3 günden geçti,ama o 3 gün 39-40 derece ateş,halsizlik,iştahsızlık bitirdi oğluşumu..

Son düzenleme:
aslıcım ayenn söylediğin gibi canım,kendi yaşamlarını kuruyolar artık sıpalar; okulları arkadaşları olacak...
ben atayı yarım gün kreşe göndereceğim eylülde.okul araştırması içndeyim.yarım gün gidecek,bakıcısı da olacak,sabahtan gider kreşe,öğlen gelir,yemeğini yer yatar.akşama kalkar ben de gelirim o zaman zaten..devlet in kreşleri artık bağımsızı da.yani ilkokul içine yapmıyolar.yeni çok güzel okullar açıldı..ya da iyi bir özel okul da var..kararsızım.daha ilk zamandan o kadar para harcamaya gerek var mı bilmiyorum..iyi bir öğretmen bulup devlet kreşi daha mantıklı diyorum..
aslıcım benim oğlum daha o kelimeleri düzeltemez sanırım canım,o yüzden bebeklikten çıkacak endişem henüz yok bilmem bi zmi öyel yetiştirdik yoksa karakter olarak mı öyle ama daha sizinkiler gibi çocuk modunda değil Ata,konuşması falan:)

oohhhhhh afiyet olsun bende nescafe ictim azonce resmen kafein bagimlisi oldum :))
keske hic hasta olmasalar diyorum ama tabiki yok boyle birsey..
Fatih bogaz enf.gecirdiginde gercekten kotu oluyor hayatta 3gun bekleyemem bir defa sabaha karsi ateslenmisti sabah ben doktra gidene kadar mahvoldu yatagin uzeribe birakmistim giyinirken cocuk kimildayamiyordu hatta o surede uyuyup kalmisti hemen igne yaptilar cocuk kendine geldi tabii devaminda kacinilmaz ant. ama bir defa benim doktor yoktu nobetci doktor igne verecekti istemedim surupla yavas gecer dedi yinede istemedim
yani sozun ozu hastalaninca ant.kullanirim ama iste hasta olmamasi icin bagisikligini guclandirmek istiyorum,dun haberlerde gosterdi baska ulkelerde her ilac receteyle veriliyor Caniiim Turkiyemde istedigini git al kafana gore herhalde yeni duzenleme gelecek cunku doktorlarda gerekli gereksiz ant..yaziyormus insalar tehlikede diyor ileriki yillarda ant..alistigimiz icin vucuda fayda etmeyecekmis ( benim arkadasim cocuk grip olsa,dis cikartsa hemen ant..aliyor cocuk mikirdanir klagi agriyor der heme agri kes...atibiyotik resmen ilacla besliyor cocuklari(iyi dedikodusunu yaptim :)))
konu disi ama aksam haberlerde izledinizmi Hollanda Turk alelerin cocuklarini sudan sebeplerle ellerinden alip baska ailelere veriyor bir erkek cocugunu lezbiyen aileye vermis,bir kadinda ogluma taciz ediliyormus hatta tecavuz edildiginden supheleniyorum dedi DEHSET...
Ceren senin ant..ile ilgli dusuncen nedir???

Gunaydin kizlar erkencisiniz:) Bahar geeldi ya 10'a kadar uyuyan Ayse sekizde basima dikiliyor artik.
Asli gecmis olsun. Antibiyotik demissiniz. Bizim doktor da zorda kalinca vermiyor. O da uc gunluk sure veriyor. Ayse cok sık ghastalanmaz. Antibiyotigi ilk kez gecen yaz Mersin'de bogaz enfeksiyonu gecirmisti o zaman vermistim. Uc gun vermemek icin bekledim ateai duatu ama agzina bir lokma girmiyordu. Uc gun cicibebe sut cay ekmek yedi. Mahvolmustu. Ant. Basladik iki gunde duzelmisti. O zaman bekledigim icin pisman olmustum acikcasi. Ondan sonra da kullanmadim. Gecen yine yutkunurken aciyor dedi. Doktora goturdu. Ant. Yazdi. Dedim hic kullanmadik. Sasirdi adam atesi cikmiyor mu bu cocugun dedi. Ben de cikiyor ama geciyor deyince. Bravo valla brn yazayim canin isterse kullan dedi tabii ki kullanmadim. İlac konusunda aklim karisik. Sadece ates ciktigi icin ilac kullanmak gerekiyor mu bilmiyorum. Ama enfeksiyon da hassas sonucta. Bir iki gun beklemek heralde en iyisi. Ama cocugun telef olmasi da ayri konu.

cnaım walla ben kendimden biliyorum,küçüklüğümden beri orta kulak iltihabı sebebiyle o kadar çok ant. kullandım ki gerçekten etkisi azalıyo büyüdükçe.o yüzden şimdi hiç kullanmıyorum ant.
ata için de, daha küçükken doktorumuz ne dese yaptım,verdiği ilaçları hep kullandım,galibe biraz da şuursuz oluyo insan bebeği olunca,doktora güvenmek istiyo...soınradan baktım ki,her zaman ant. kullanımı şart değil. sadece öksrüğü gece uyutmaycak durumda olunca başlıyorum ant. onun dışında dedim ya,son 2 seferde 3 günde geçti..ateş tamam çok sıkıntılı oluyo,gece gündüz ben de perişan oluyorum ama sonra ilaçsız kendine geliyo..
bağışıklık kuvvetlendirici şurup nasıl hiç bilmiyorum ama,ben onların yerine besinlerden gerekli vitaminleri almasını daha uygun buluyorum.mesela Rüzgar yemediği için ona dışardan destek iyi olabilir ama Fatih in iştahı iyi,ben olsam şuruptan ziyade,doğal şeylerle kuvevtlendirmeyi tercih ederim.
ben fransada geçen sene yaşadım,reçetesiz ilaç olayını.uçakta kulak zarım delindi.ant. kullanmalıyım,ama hiçbi eczane vermedi.sadece bitkisel kulak damlası falan verdiler.keisnlikle ağrıkesici bile vermiyolar,sadece bitkisel ilaçlar..

bizde atanın ateşi 41 e kadar vuruyo..3 saat arayla devamlı ateş düşürücü kullanıyoruz.ılık banyoya sokuyorum,vücudunu siliyorum devamlı..ateş düşürücü kullanın diyor doktor zaten,sadece antibiyotik kullanmayın diyor..ne güzel ne kadar az ant. kullanmışsınız bizimkileri saysam burdan yol olur walla..ama bazen öksürük o kadra şiddetli oluyo ki,gece uyutmuyo..

Hic 42'i gormwdik biz. Atesten de havale gecirir diye korkarim. Aslinda atesini hemen dusurmek zararliymis. Vucut ters tepki veriyormus. İci sicak disi soguk dusunun demisti doktor. Yavas yavas takip etmek lazimmis. İlik banyo mantikli. Ayseye surup etki etmiyor hic. Hep fitil kullandim. Ama artik zor oluyor. Gerek kalmaz insallah ama yine atesi dusuremezsek surup kullanirim herhalde.
Vitamin takviyeleriyle ilgili Ceren'e katiliyorum. Yiyen bir cocuksa ilaca gerek yok gibi. Bizim doktor istah acici bir ilac olsa kendi cocuguma kullanirim demisti. Ablamin kizi cookk istahsiz miymiy bir kizdir. Bebekliginden beri hemen hastalanir. Serum falan takilir. Dedesi Almanya'dan ek takviye getirir. Yemek yemiyor diye ablam verir hep. Ne kadar mantikli tartisilir. Ama ben olsam vermem herhalde. İstah acici belki ama ek vitamin ne bilim. Herseyden korkuyoruz artik.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…