2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

konu tam benlik :)
ant. karşıyım gerekli gereksiz içiriliyor artık..
ama bagırsk enfk. üst solunum yolları enf. vb durumlarda vucut mikrop taşıdıgı için şart..
onun dışında öksürük, grip, bogazları kızarık vs. durumlarda karşıyım içirmiyorum..
ecrin 1 yaşındayken 3-4 kutu ant içti cahillliğime yanayım mı yoksa güvendiğimemi bilmiyorum
bu senede 1 kere,birde balgam söktürü içirmiştim,,
doktoruma güveniyorum,,şöyle ilacdan yana değil heleki takviyelerden hiç,, benim zorumla 1,5 yaşındayken 1 kutu kullanmışdık portakallı bişeydi..
onada pişmanım,,
ateş içinde ecrin çok sık ateşlenen bi çocuk değil toplasan 4 5 kere ateşlenmişdir onada fitille mudahale etmişdik, artık büyüdüler calpol almışdım onu veririm
diş çıkarma dönemlerinde sıkıntılıydık hatırlarsanız agrılarından dolayı agrı kesici olarak veriyoduk arada bir
ilaçsız hiç bir enfeksiyon iyileşemez orası kesin,,ama gerçktn enfeksiyonsa

ceren kreş yazmışsın,daha erken ama bende 2 haftadır baharla beraber düşünmeye başladım,,
araştırmalara başladım ekimde 3 yaşına girecekler bende mart-nisan gibi diyorum
seneye bu zamanlar yani,yarım gün
çok güzel aktiviteler yapıyolar hayran kaldım,
çalıştıgım kurumun kreşi var çokda uygun ama kafamda belirlediğim bi yer var

anaokula kadar göndermeyi düşünmüyodum ama beyin geliştirici aktiviteleri çok hoşuma gitti allaha şükür kapasiteli çocuklar
mutlaka gitmeli diye düşünmeye başladım özellikle bale,ingilizce
neyse daha çok var düşünüp konuşuruz,,

Selam ekim güzelleri:))

Şu sıralar yoğunum yine, dergi bitti şimdi ev taşımak için toplanmaya başladım. dubleks'ten 2+1'e çıkıyorum o yüzden baya bir elemem gerekiyor. Rüzgarın küçük gelenlerini, artık oynamadığı oyuncaklarını kutuladım, belediyeye veriyorum kapıdan gelip alıyorlarmış ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlarmış. Rahatladım. Daha bir sürü iş var. Şimdi rüzgar uyurken mola verdşm, çok ses yapıyorum:))

Biz de ilk sene 3-4 kere antibiyotik kullandık, ama durum çok ciddiydi, testis iltihabından acile gitmiştik bir anda şişti, idrar yolları iltihabı da geçirmişti. Hepsinin sebebi de sünnet derisinin darlığından kaynaklıymış öğrenince hemen acil bir sünnet operasyonu ohh rahatladık, bir daha da kullanmadık, üst solunum yolları enfesksiyonu hiç olmadı, öksürük, boğaz kızarıklığı oldu ama doktorumuz kesinlikle ant. kullanma demişti, ciğerlere inerse gelirsin demişti. Nasıl anlayacağım dedim, merak etme anlaşılır o demişti. Allahıma çok şükür ki o hastalıkları biraz ateş düşürücüyle bir haftada atlattık hep. Ben de karşıyım, kendim de kullanmam ilaç, ağrı kesici bile kullanmam, geçiyor çünkü, gerçekten hiç hasta da olmam öyle. Rüzgar da yemiyor, zayıf ama o da sık hastalanmıyor, hastalnınca da doğal yöntemler kullanmaya çalışıyorum.Şu zencefil limon bal çok güzel geldi bize mesela, burnu akarken veriyorum bazen başlamadan bitiyor.

Yine de eğer mecbur kalırsam ve çocuk iyice harap olursa tabi ki kullanırım, yazık onlara da. Ama yurt dışında bir çok tanıdığım var. 40 derece ateşle acile götürmüşler ateş düşürücü bile yapmadan göndermişler eve normal diye, onlar mı normal biz mi pirpirikliyiz acaba.

Kreşi ben de düşünüyorum yaza doğru erken ama bakıyorum da sanki sorun olmaz gibi duruyor, bezi olmasa, her derdini anlatıyor, parkta falan yaşıtlarıyla güzel oynuyor, iletişimi iyi, sanki artık gidebilir gibi hissediyorum. Bildiğiniz gibi arkamdan anne anne diye de ağlamaz7

Son düzenleme:
bak hiç sormuyorsunuz (alınganlıgım üzerimde bu aralar )
kızımı doktora götürdüm bu sabah mantar için,
mantar testi yapılıyomuş ama daha küçük diye istemedi
3 farklı krem verdi sabah öğle akşam,,ıslak kalmasın gece bezlemeyide bırak dedi
cadı kızın poposunu dogdugundan beri ıslak pamukla silip artıkk büyüdü ıslak mendil kullanırsam böyle olur işte
inş. bi kaç güne geçer
idrarından şüphelendi teste temiz çıktı,her çişinden sonra sileriz kulozeti ayrı kulotlar ütülenir
nasıl olur bu mantar hala düşünmekteyim,

Son düzenleme:
kübracım doğru ya kusura bakam bugün gidicektiniz doktora..peki mantar mıymış gerçekten de? kız çocuklarının da bu durumları sıkıntılı işte,erkek çocukta ıslak mendil kullan falan sorun olmaz,sadece sünnet olayı var,onu da yaptırdık zaten 10 aylıkken.. canım inşallah kremler iyi gelir,ohh bu arada gece de bezi bıraktı mı rahatsın hadi bakalım kolay gels,n canım...
peki neden eylülde yeni dönmele beraber değil de,mart nisan gibi düşündün onu anlamadım...tüm çocuklar eylülde başlıcak,ecrin mart nisan,alışma süresi falan da var haziranda kapanıcak zaten okullar..3 yaş gurubuna denk gelirler işte tam eylülde.. gerçekten kreş çok farkettiriyo çocuklarda,paylaşamayı öğreniyo,ingilizca kelimeler,oyunlar,şarkılar,kendi başına yeme içme vs...
esincim kolay gelsin canım,taşınma işi zor...büyük evden küçüğüne daha da zor..ev ne kadar küçük işi o kadar az boşvar daha iyi olur:)
ben diş çıkarma döneminde falan hiç vermedim ilaç falan,atanın hastalığı klasiktir,önce ateş çıkar 41 e kadar,sonra öksürük başlar..ateş içn de 39 a kadar ilaç vermem,zaten 39 dan sonra bi anda fırlıyo ateşi..artık alıştım,önce dolven 1 saat sonra,çapraz etki iiçin calpol...4 saatte bir tekrar...çok şükür bu sene iyiydi..
kızlar programım belli oldu,pazar günü istanbula gidiyorum 1 gece kalıcam.pzt de italya.cumartesi de dönüş..hadi hayırlısı bakalım..öptüm sizleri...

tşk ederim canım,evet mantar dedi,ilk etapta oyun gruplarına vereceğim için ilk sezonda dönem fark etmiyo,, ist atatürk hava a. inersin büyük bi ihtimal
inş. çabucak geçer şu 1 hafta canım

esin taşınmak çok zor allah yardımcın olsun bazı belediyeler böyle güzellik yapıyorlar cidden ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor çok güzel sevaba girmişsin,,
ben saklıyorum kıyafetlerinide,ana kucagı oyun parkı vs akrabalarıma verdim

Kübracım geçmiş olsun Ecrin'e tekrardan, kremler işe yarasın da hemen iyileşsin kaşıntısı falan da oluyorsa çok zor mantar olayı, kıyamam. Pamuklu sudan ıslak mendile geçtiyseniz bünyesi alışık olmadığından da öyle etkilemiş olabilir. Hiç hasta olmasalar keşke ama olacak tabi.

Evet taşınmak zor gerçekten de gözümde büyüyor, bir an önce yeni eve yerleşmiş olduüumu falan hayal ediyorum, ama daha çok iş var.
Evet belediyenin alması iyi oldu, çoğu yeni ve temizdi, ihtiyacı olanlara gider inşallah. Ben de bir kaç tane hatıra olarak ayırdım, annemin ördüklerini, patikleri vs. ama geri kalan her şeyi de veriyorum, oyuncaklara kadar, tutacak yerim yok zaten. akrabalar için de bekletmek istemiyorum, çoğunun alacak gücü de var nasılsa değmez bekletmeye. Kardeş için desem ufukta öyle bir ihtimalin hayali bile yok:)

Kübracım senin söylediklerini de yedirmeye çalışıyorum, dengeli beslensin diye bir öğün ne yediyse diğerinde eksiği tamamlamaya çalışıyorum. Mesela köftenin yanında pilav veya makarna koysam, hayatta köfteye bakmaz onları yemek ister.

Cerencim iştahsızlıkla ilgili söylediklerini en kısa zamanda araştıracağım, bugün iyi yedi gerçi İnşallah iştahı açılır da benim oğluşum da kilo alır biraz, iki öğün yese sanki gıdısı çıkıyor gibi geliyor bana seviniyorum

Bu arada sana iyi yolculuklar, dinlen, gez, çalış tadını çıkar italya'nın orası en çok görmek istediğim ülkelerdendir, her zaman çok sanatsal ve masalsı geliyor bana.

Kubraa insallah gecer hemen. Ecrin'i en iyi ben anliyorum sanirim. Yavrum nasil rahatsiz oluyordur Verebilecegim bir tavsiye yok her yolu deniyosunuz zaten. Asitli yiyecek yedirme diyebilirim ama. Cis asitli oluyor ve bayagi rahatsiz ediyor. Senin boynun ne alemde?
Esin tasinmaktan benim de gozum korkuyor. Yeni ev fikri heyecanlandiriyor ama. Biraz zorlanacaksin ama yavas yavas yerlesirsin. Yeni evdeki ilk geceyi cok severim. Binbir hayal gelir insanin aklina:)
Bu arada pat diye olacak ama sizin de gogsunuzde sut var mi hala? Bugun durduk yere bir damla sut geldi. Ne zamandir vardi ama akmiyordu. Doktoru aradim hemen. Prolaktin seviyen yuksektir gel bakalim dedi. Arastirdum cocuk olmasina da engel oluyormua. Yarin godiyorum bakalim ne dicek.
İyi geeler herkese :)

kizlaaaaar hepinize iyi geceler(gerci siz sabah okuyacaksiniz :)))
bugun coook yogundum gezmelerdeydik oglumla :))
ilk once bugun ogrendigim birseyi paykasmak istedim belki ilginizi ceker, esimin halalari bitkisel destekleti cok iyi biliyor zaten baharatlar falan cok kullanirlar,bugun gorumcene arattim Fatih in gece oksurugu icin dediki; "deniz kadayifi"ni bir bardak sut ile karistira karistira kaynat ve bir tasim kaynayinca suz sabah-aksam bir bardak ver dedi.az once eve gelince nette baktim bu kadayif:) ust solunum yolu enfk.larina falan iyi geliyormus sizlerde bir bakin isterseniz akliniza yatarsa yaparsiniz(kadayifin miktarini notuma bakip yazarim)
Kubra kizina cooook gecmis olsun kiyamam yaaa onceden benimde oluyordu cok kotu,gerci benim sikayetim kasinti ve akintiydi ama hic ilac falan kullanmada dayanabilecegim kadar sicak suyla yikanarak hemen geciyordu sende normalden birazcik daha sicak suyla yikasan iyi gelirmi acaba? hatra biryerde okumustum(yetiskinler icin) karbonatli sicak su ile yikamak iyi geliyormys--->Ozlem sende dene istersen
Ozlem adin gecmisken benim sol gogusumde hala sut var bazen hafiften kasisam falan hemen sut gelir ama sagda yok bende kisa girerkendi galiva sutum kesilmedi gogusum cok aciyor diye gitmstim banada test yaptilar ama normaldi insallah seninde normal cikar,gelsin artik su bebis insallah
Esin yeni evin hayirli olsun sanada cook kay gelsin tasinmak yeniden duzen kurmak gercekten zor hele cocuk varken dahada zordur herhalde Alkah kolayliklar versin
Ceren sanafa simdiden hayirli yolculuklar insallah su gibi git su gibi gel =)) istanbula geldiginde asli,kubra,ozlem buralarda biryerde diye dusun tamammi? :))))

selam kızlar...
aslıcım deniz kadayıfı iyiymiş gerçekten de..ölçüleri yazra mısın? ata nın dün yine geniz akıntısı ve öksürüğü vardı..denemem lazım hemen..ben gitmeden iyileştirmeliyim kuzucuğumu:)
Melcim bi de sen,gündüz otu mu ne demiştin,onu da yazabilr misin rica etsem??

Ceren gecmis olsun
benim sipaninda gunduz hic birseyi yok gece araara kuru bir oksuruk geniz akintisimi alerjikmi bilemedim ama subat basindan beri devam ediyor (
bir tutam deniz kadayifini 1Cay bardagi sut ile kaynayana kadar karistirip bir tasim kaynayinca suzup sabah aksam verecekmisiz nette baktim ihlamur ilede oluyormus bu aksam esim alacak hemen yapicam sifa olsun insallah

kizlaaar yeni birsey daha kesfettim ekmek cips :)) halk ekmek bufelerinde satiliyor baharatli kitir ekmek cipsi fatih iki gundur cips diye yiyiyor ben feslegenli aldim hafif aci ana fatih yiyiyor domatesli ve sarimsakli da varmis onlarida denerim bir ara Esin ozellikle sen dene isyetsen corbalarada cok guzel oluyor :))))

ceren duphalac google yazdığımda 2 çeşit çıkıyo birinin kutusu beyaz birinin kırmızılı isim özellik aynı hangisi olcak hemen söylermisiniz acilllllllllllllllllll.

Gulsah senin kizin kabizligi gecmedimi daha,hic yapmadimi kac gundur yoksa zorda olsa yapiyormu?hic yapmadiysa hemen doktora git barsaklari dugumlenicek yavrunun ,oyle acillll yazinca korktum vallahi,beyaz ekmek yerine cavdar ekmegi veya cok tahilli ekmek ver yemeklerinde barsaklari yumusasin uzuldum gercekten

ceren duphalac google yazdığımda 2 çeşit çıkıyo birinin kutusu beyaz birinin kırmızılı isim özellik aynı hangisi olcak hemen söylermisiniz acilllllllllllllllllll.

gülşahcım ,yeni gördüm canım,hemen yazamadım ama,beyaz olandan canım....büyük bir şişesi var,cam değil,plastik zaten..

evet uzun zamandır yapmadıysa,fitil veya lavmanla rahatlat ki,sonra duphalac yumuşatır zzaten..

bu arada sabah yine doktordaydık..gece o kadar yoğun geniz akıntısı ve öksürük vardı ki.hiç uyumadık..akıntı boğazına yapışıyo,çıkaramıyo da ..böyle garip kuru bir öksürükk..tahmin ettiğim gibi laranjit olmuş,ses telleri iltihabı,daha önce de bir kere olmuştu.beter bi şey..gece nefes almakta da zorlanıyo..oofff tam da gideceğim zaman..
şimdi nasıl vermeyeyim ben antibiyotik kızlar siz söyleyin..çok canım sıkıldı çokkk..

Gunaydin kizlar. Herkes iyidir insallah. Gulsah hala kabiz mi yavru Cok mu kati seyler yiyor acaba. Sulu yemekler yese rahatlar mi ki.
Ben de doktora gittim dun. Hersey normal cikti:) Doktor uzun bir sure hastanede gormwyeyim seni dedi. Bikti kadin artik
Kubra Ecrin nasil oldu? Esin sen de tasinacak miydin bu hafta? Ceren Asli size de selamlar. Simdiden iyi haftasonlari.

Ceren gecmis olsun,yaaa ne oluyor bu cocuklara bilmiyorum havadan nem kapiyorlar sanki
doktor verdiyse tabiki kulkanacaksin cocuklara eziyet etmenin anlami yok,en azindan ben kulkanirdim
ama iyilrstikten sonra birseyler yapalim hastalanmamalari adina ne bileyim hergun bir dis sarimsak verelim mesela aklimiza geldikce kullandikca yazalim,Fatihin oksurugu icin google in altini ustune getirirken geniz akintisi icin(balgam sokturucu)
1elmayi kabuklariyla kesim 1lt suda 10dk.kaynatim sonra icine karanfil zencefil ve tarcin ekleyip demlenmeye birakiyoruz iyi geliyormus bu karisim denemedigim kalmadi vallahi ama balgam falan kalmadi ara ara kuru oksuruk oluyor dunde deniz kadayifi aldik icirdim insallah iyi gelir gece hic oksurmedi az once birdefa oksurdu
birde bal-zencefili cok az su ile acik silme bir cay kasigi verecekmisiz esimin halasi oyle dedi
birde ben simdi bir tali kasigi limon suyu veriyorum :)) Fatih cook seviyor anne biraz eksiymis diyor ama yine istiyor elinde limonla geziyor
Ceren insallah hemen iyilesi pasa ve uzuuun zaman hasta olmasin ilacida kullan bence

Sıkma canını tatlım,, gitmene daha 2 gün var inş. ilaçlar etkisi çabuk gösterir hemen iyileşir ata
çok geçmiş olsun canım,, tahminim atada alerjik,, burnunu açık tutmaya özen göster,, ıhlamur ayva kaynat,,
muhtemelen bu gun gün boyu uyuyacak yattıgı odaya soganı 4 e bölüp baş ucana bi kaç yere koy,,
ayak tabanlarına vick sürsünler inş. hemen iyileşir

kızımında 2 gündür burnu akmaya başladı,, kışı bitirdik derken süpriz yaptı bize

özlemcim, doktorun dediklerini yapıyoruz kremleri dediği gibi uyguluyoruz sanki biraz azalma var
ama yine kaşıyor,,
doktora sordum neden olur bu mantar?
yediğinden bile oluyomuş// kulotlar ütülenir her zaman, bez geceden geceye, her çişden sonra silinir tabiki,,
kulozet ayrı sinir olmamak elde değil,, neyse allah başka dert vermesin..

gülşah kabızlık çok kötü bence bi doktora götür

selam kızlar,
evet Kübracım bence de biraz alerjik bu durum,ben de böyle oluyorum biliyosun..yoksa 1 haftadır,bitki çayları,aslının dediği gibi elma kabuğu,tarçın karanfil(kahvaltıda içer genelde),keçiboynuzu pekmezi vs. içiyor,,yiyor.dün evde temizlik vardı,evde ben de çok kötü oldum,deterjan kokusu,b de nem vardı..(perdeler falan da yıkandı)..normalde mis gibi diyeceğimiz kokular beni fena yapıyo,nefesim kesiliyo...ata da gece kötü oldu işte..gündüz görseniz hasta demezsiniz,ama gece yatınca fena oluyo işte..neyse inşallah düzelir kısa zamanda..ecrin de düzelir inşallah en kısa zamanda,daha yazın havuz deniz kısmı var,belki de çamaşırını ütülemesen.yani azıcık steril olmamaya alışsa daha mı iyi acaba??

aslıcım işte,ne yapsak bilmiyorum walla. aslında 3-4 ayda bir hasta olmaları,grip nezle gibi,normalmiş.hatta bağışıklıklaır için iyiymiş bile....ama işte insanın elinde olmuyo,çocuklar hasta olunca yıkılıyoruz biz de..

öptüm hepinizi kuzular...
melll nerdesinn,esin kolay gelsin canım sana taşınmada....gülşah nasıl oldunuz haberdar et bizi de..
özelmcim bu arada ,bak ne güzel iyileşmişsin bi sıkıntı yok,hadi artık bebişte sıra

cerencim haklısın sanırım biraz alışsın artık doktor ıslak mendil kullanma dedi ama koskoca kıza hala pamuk mu kullanıcam
zaten kurutma makınasının ütü ayarı var ütülenmiş gibi çıkıyor onnun üstüüne bende ütülüyorum iç çamaşırlarını
bu olay beni çok sıktı stresden bütün suratım döküldü artık,düşün düşün...
sana tavsiyem evde temizlik varken atayı o ortamda bulundurma (atayı derken alerjik bünyeli çocuklar) ayda 1 bende alırım o gün annem evinde bakar
perdeleri yıkarken asla yumuşatıcı kokulu bişyler kullandırmam çünkü bizler bile rahatsız oluyoruz
esin in yazısından sonra karbonatla yıkandı perdeler,yok böyle bişey mis gibi..

mel nerelerdesin,,,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…