selam kızlar
kızım bugün tam 30 aylık oldu ve hala konuşamıyor 40 a yakın kelimesi var ama cümle kuramıyor en uzunu anne gel veya anne çiş
bizim gibi konuşamayan var mı__?
selam kızlar
kızım bugün tam 30 aylık oldu ve hala konuşamıyor 40 a yakın kelimesi var ama cümle kuramıyor en uzunu anne gel veya anne çiş
bizim gibi konuşamayan var mı__?
yok cnm normal yollarla olduben bi arkads tanıyorumda çoçuk itiyorum sayfasından tüp bebkmiydi canım bebişin..
kızım sata göre 2010 13 ekiminde doğacaktı ama erken davrandı kuzucum 27 eylülde doğdu.merhaba; yani kızınız sanırım eylül doğumlu ,2010,bizimkilerle 1 ay var arasında..
ben de bu konuşma işine çok takılmıştım,bu topikte hatrı sayılır derecede çok dert anlatmışlığım var:)
oğlum da çok geç konuşmaya başladı,burdaki çoğu ekimcikler şakır şakır konuşurken oğlumda tık yoktu..herşeyi anlıyordu,fiziksel ya da psikolojik olarak rahatsızlığı da yok çok şükür,ayrıca ilk defa anne diye 10 aylıkken söylemişti....bir de her istediğini çok güzel anlatıyodu bi şekilde,konuşma ihtiyacı da duymadı sanırım bu yüzden..
neyse uzatmayayım,sonra başladı konuşmaya,önce azar azar,sonra şimdi her duyduğunu tekrar ediyor.oğlumun kelime haznesi çok geniş,1 kere duyduğunu rahatlıkla söylüyor,ama henüz uzun cümlelere geçmedi.yani kelimeleri birleştiriyo ama bizim gibi 4-5 kelimeli cümleler kurmuyor.
yani sonuç olarak,sabredin,her çocuğun gelişimi farklı oluyor işte.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?