2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Selam kizlar ben de Meli merak etmeye basladim. İnsallah yavrulari da kendi de iyidir.
Asli su duauncesiz insanlara sinir oluyorum. Sen de annesin iki de cocugun var ne bu sorumsuzluk yani. Keske hic acmasaydi kapiyi. Evde yok ayagina yatsaydin. Valla bazen ayse uyurken ya ta uyuturken tel kapi calar acmam. Esimin anahtari var. Ailem gelse haber verir. Gerisi onemli degil zaten. Neyse insallah biran once atlatir Fatih. Cok gecmis olsun.
Kubra sen nasilsin. Ecrin nasil? Mantaricin doktora goturecktin. Son duum ne?
Ceren sende donus yogunlugu vardir simdi. Gel de anlat:)

aslı düşüncesiz bencil insanlara sinir oluyorum,
cidden o beyinleri idrak edemiyor benimde kızım hasta aslında öksürüyor
eltim dogum yaptı onun yanına bile götürmedim kızımı küçüük bebeğe geçerse diye
kimse senin benim gibi düşünmüyornat ettim ilaç vermiycem öksürmekten kustu 2 gündür balgamı attı biraz

özlemcim kadının ilaçları iyi geldi kontrole götüremedim
ilaçları bıraktık 1 hafta düzenli kullanmışdık h.sonu tekrar kızarmaya başladı mecbur yarın yine götürücem,

mel için endişelenmeye başladım iyi şeyler düşünmeye çalşıyorum aslınında dediği gibi inş. yogunlukdan giremiyordur,,

cerencim sen ne yaptın nasılsın tatlım...

sorma kubra yaa nasil kizginim anlatamam ben bukadar ince dusunurken milletin bukadar rahat olnasi sinirmi bozuyor,arkadadimi cok severim ama bazi huylari biraz sinir ediyor :)) birde gorsen o cocuklar hapsrir gider antibiyotik alir,gece huzursuzlanir disi kulagini agritti der gider ant..alir resmen ilacla besliyor cocuklari :))
bend senin gibi inat ettim ilac vermiyorum zencefilli cayla bayagi iyi oldu bide dun teyzem(hemsire)sinomarin sprey verdi aksam birde sabah kullandim burnu acilinca oksurugude gecti-->ilac grubuna giriyormu? acab =))
senind kizina gecmis olsun bi gecmedi su mantari,ya alerjik olabilirmi acaba deterjan falan dokunuyordur veya ic camasiri falan dokunmasin
benim alerjiden kasintim oluyor gerci butun vucudum oluyor ama cok cins seyler alerji yapabiliyor
mesela benim alerjim olan madde tisort baskilarinda,cimentoda,deterjanda boyl alakasiz seylerde var belki sizinkide alerjiktir camasirlai baskili v islemeliyse belki dokunuyordur tekrar gecmis olsun hem kasintisi hemde oksurugu hemen gecer insallah(ne zaman deniz kadayifini yapsam gece bir dfa bile oksurmuyor) birde dun okudum "afrika sardunyasi koku"diye birseykullanan varmi aranizda :))
bebisinizde hayirli olsun Allah anali babali buyutsun insallah

Amann cok gecmis olsun Kubra. Mantar oldugundan eminsiniz degil mi? Yani teshis mi yanlis acaba diye dusundum bian. Genis bir arastirma yapilsa mesela. Ne bilim aklima da baska birsey gelmiyor. İnsallahh bi gider bi daha da gelmez. Oksuruk de basa bela. Kardesimin yedi aylik bebegi var. O da oksurukten muzdarip. 14 igne vermis doktoru
Bu arada bizde haberler iyi cok sukur. Aysenin bugun altini actim hic kacirmadi. Hep soyledi. İnsallah boyle devam eder. Pek bi mutluyum valla. Sonu gelir insallah. Havalar da duzelsin kendimi disari atayim. Deli givi alisveris yapayim. Kuafore gidip bastan sona bakim yaptirayim bla bla bla. Depresyon belirtileri :) Opuyoruz sizi...

bende fatihn altini actim bugun ama bin pisman oldum hata bende zaten cocuk rahatsiz birde bezini cikarttim hep altina kavirdi hemki surekli tuvalete goturdum ( neyse bir sure sonra yine deniycem vazgecmek yok :))
Ayseyede kocaman bir masallah darisi basimiza,bebisinizede coook cok gecmis olsun hemen iyilessin insallah su oksurukten muzdarip olmayan kac kisi var acaba??ben usandim artik aylardir

kızlar günaydın herkese,geldim ben...
cumartesi döndüm,işlerim o kadar birikmiş ki ,ancak yazmaya vakit buldum,ama merak da etmeyin diye,1-2 beğeni yaptım:):)
bu sefer uzun gitmişim gerçekten de,çok özledim oğluşumu,kocamı..iş için çok verimli geçti,benim için de bir hava değişimi oldu,kocamla birbirimizi özlemiş olduk,biraz alışveriş yaptım,ama hepsine bedel de oğlumu çok ama çok özledim...
ben yokken ,kapı çalınışına anne diyerek koşup,herkesi duygulandırmış,ama geceleri falan uykusu iyiymiş,gündüz de annem vardı yanında,güzel vakit geçirmişler,sağolsunlar herkes çok ilgilendi oğlumla ben yokken yanında..sadece kabızlık sıkıntısı olmuş,gerçi ben ordan hergün ne yicek,ne içicek bilgisi veriyodum ama sanırım bu sefer ben gittim diye stressten oldu..çok şükür dönünce bana hoşgeldin yaparak,devamlı kaka yaptı
sizleri çok özledim..ekimcikler nasılsınız?
kübracım ecrin iyi olur inşallah en kısa zamanda..italya da görsen,yeni doğmuş bebekleri bile atıyolar pusete,ya da anakucağına,üstüne battaniye herkes dışarda..yemek yerken,çocuklar özgürce yiyo,anneler öyle ağzına tıkmıyo,çocuklar pusette ağlayınca falan hemen kucağına almıyo,elini tutuyo,sakin ol bebeğim bişey yok falan diye sakinleştiriyo,sokkat o soğukta güvercin peşinde koşuyo minikler...sanırım biz üzrlerine çok titiriyoruz,ama ne yapalım biz de böyle yetiştirildik işte..ben kendimi rahat anne sanırken ,orda ağlayan bebekelri kucağıma alma isteği gelince anladım ki o kadar da rhaat değilmişim.
meli ben de çok merak ettim.keşke girip yazsa 2 satır..
esin de taşınıyo sanırım...
aslıcım,özlemcim,gülşahcım hepinizi öpüyorum ekimciklerle beraber..

cerencim hoşgeldin tatlım,
ata nın sorun çıkarmamasına sevindim senin içinde değişiklik olmuş
bizde seni çok özledik herkez bir anda kayboldu ortalıkdan kimsecikler yazmadı..
zaten kimse türk anne :) olamaz ki yetiştirilmeyle alakalı cidden,, olsun ben memnunum halimden :)

aslı,özlem allah sabır versin bende geceden dertliyim altını bezlemesem işiyor dün gece ikimizde sırılsıklam olmuşuz
öyle böyle başarıcaz,ben bana laf geldiği zaman gıcık oluyorum yok işte biz 1,5 yaşında öğretmiştik gecede sorun olmuyordu
falan,kimisi 1 yaşına bastıgında öğrenmiş diye dır dırlara gelemiyorum

aslı ecrinde öksürüyor 2 haftadır ilk hafta balgamlıydı inadımdan ne ilaç verdim ne doktora götürdüm ilk defa
çok şükür bir iki gündür iyiyiz gece öksürmekden kusmuşdu 2 sefer rahatlattı birde pekmez limon-kuşburnu vs. iyi geldi
afrika diye bişey sormuşsun ben duymadım,,

özlem bende anlamadım ecrin in doktorunu yönlendirmişdi bu cildiye ye kadının ilaçları iyi geldi bir hafta kullandık
kontrole götüremedim zatn geçmişdi bıraktık ilaçları 3-5 gündür yine kaşıyor kıpkırmızı
başka doktoramı gitsem yoksa yine onamı gitsem bilemedim halbuki kremleri çok iyi gelmişdi,,
mantar testi yapılıyormuş hiç bilmiyodum mesela doktor daha küçük yapmayalım dedi kesin mantarda demedi ilaçları kullanın gelin dedi gidemedim işte, emin değilim yanı mantarmı başka bişeymi,,

evet kızlar geçen akşam kızımla yaşadıgım şoku anlatmak istiyorum,,
ecrin anne sen bebek ol bende anne olucam dedi tmm anne dedim oynuyoruz işte
yemek yediriyo bana,salıyo guya falan neyse elime küçük bi ayıcık tutuşturdu bebiş bununla oyna ben sigara içip gelicem tmm mı
ben şok baka kaldım resmen ne söyleyeceğimi bilemedim ne ne yapacaksın anne sen dedim
sigara sigara dedi koştura koştura gitti koltugun arkasına baş parmagını agzına soktu nefes alıp veriyor guya taklidini yapsam
daha anlaşılır olacak neyse ben şok üstüne şok allah ım ne yapayım dedim kızım resmen bana özeniyor
bu arada annecilik oynarken benim kıyafetlerimi dahi giyiyor neyse
evin içinde asla içmem küçük bi balkonum var akşamları en fazla 2 tane içierim 1 tanesini görüyor ama camdan görüyordu o bakınca saklıyodum birde parkda falan görmüşdü bu kadar taklitci olunur,, (eşiminde eline süper koz vermiş oldum o zmndan beri konuşmuyoruz küsdük)
şimdi çok dikkat ediyorum sizlerde dikkat edin,,
dün akşamda tutturmuş anne göbüşümde bebek var biberon emiyo,yatıyo uyuyo elleme diyip durdu
onuda benden öğrendi hamileyken çekildiğim fotoları videoları gördüğünde anlatmışdım burada sen vardın küçücükdün vs diye
uzun lafın kısası her bir kelimemize dikkat edelim hemen kapıyolar valla

cenem düştü iş yok bugün öpüyorum hepinizi,,

CEren hosgeldin. Ne guzel İtalya havasi alip geldin. Arada gitmek iyi oluyor galiba esler cocuklar ozluyor ozleniyor. Ata'ya da kocaman bir aferin. Hersey yolunda gitmis demek.
Korumaci anne olmqktan ben de rahatsiz oluyorum. Aslinda hep Allah'a emanet derim ve pek ustune dusmem ama sogukta kus pesinde kossa icim gider herhalde :)
Kubra valla tum gun kayitta bu sipalar. Ne kadar sure dikkat ettikleri onemli dwgil bir kere bakmalari yetiyor ogrenmeleri icin. Sigara icen yok bizde ama sende gormese baskasinda goruyor. Gerci rol model anne ve babalar. Dedigin gibi dikkat etmek gerekiyor. Ama anlattigina gore Ecrin gercekten cok zeki masallah. Sizin iki kat dikkat etmeniz lazim:)

selam kızlar
kızım bugün tam 30 aylık oldu ve hala konuşamıyor 40 a yakın kelimesi var ama cümle kuramıyor en uzunu anne gel veya anne çiş
bizim gibi konuşamayan var mı__?

Kızlar ben de geldim nihayet,

hepinizi çok özledim ve de çok merak ettim. Mel'den haber yok sanırım, inşallah her şey yolundadır ve biran önce ondan da hayırlı haberlerini alırız.

Benim durumlar malum tahmin ettiğiniz gibi, taşınma telaşımız baya uzun sürdü, internetim de yoktu, 2 gündür oturabildim, neyse ki yerşeltim sonunda. Şimdi de işler yoğunlaştı, hepinizi öpüyorum. uygun bir zamanda daha uzun yazacağım. Şimdilik bir merhaba demek istedim...
Cerencim sen de hoşgeldin...

selam kızlar
kızım bugün tam 30 aylık oldu ve hala konuşamıyor 40 a yakın kelimesi var ama cümle kuramıyor en uzunu anne gel veya anne çiş
bizim gibi konuşamayan var mı__?

merhaba; yani kızınız sanırım eylül doğumlu ,2010,bizimkilerle 1 ay var arasında..
ben de bu konuşma işine çok takılmıştım,bu topikte hatrı sayılır derecede çok dert anlatmışlığım var:)
oğlum da çok geç konuşmaya başladı,burdaki çoğu ekimcikler şakır şakır konuşurken oğlumda tık yoktu..herşeyi anlıyordu,fiziksel ya da psikolojik olarak rahatsızlığı da yok çok şükür,ayrıca ilk defa anne diye 10 aylıkken söylemişti....bir de her istediğini çok güzel anlatıyodu bi şekilde,konuşma ihtiyacı da duymadı sanırım bu yüzden..
neyse uzatmayayım,sonra başladı konuşmaya,önce azar azar,sonra şimdi her duyduğunu tekrar ediyor.oğlumun kelime haznesi çok geniş,1 kere duyduğunu rahatlıkla söylüyor,ama henüz uzun cümlelere geçmedi.yani kelimeleri birleştiriyo ama bizim gibi 4-5 kelimeli cümleler kurmuyor.
yani sonuç olarak,sabredin,her çocuğun gelişimi farklı oluyor işte.

Esin Ceren canlarim ikinizde hosgelmissiniz :)
bir kacgundur okuyorum ama yazamadim sol gozumde arpacik cikti cok aciyor ( ilac kullandim simdi biraz hafifleyince merhaba demek istedim
bir sorucam forumun saati bende bir saat ileri gosteriyor yazilan msjlar falan oldugumuz saatten 1saat ileri saattr yazilmis gozukuyor yoneticilere msj atti simdi duzeldi falan dediler ama bende hala bir saat ileri gozukuyor ,msjlar sanki gelecekten yazilmis gibi :)) sizdede aynimi? yoksa bendemi problem var??
Ceren ne guzel bir hafta hava degisimi yaptin herseyde yolunda gitmis sansina cok guzel oldu valla,oglusunun oksurugu gecti mi? artik kisa kadar hastalanmazlar insallah bizim fatihte surekli oksuruyordu ya gecen gunde arkadastan grip kapti burnu tikaninca daha cok oksurmeye basladi inat ettim ilac vermedim simdi biraz daha iyi Allah'a sukur gerci hla burnu tikaniyor sanki genzinde balgam varmis gibi geliyor ama onuda cikarir insallah

ben bi arkads tanıyorumda çoçuk itiyorum sayfasından tüp bebkmiydi canım bebişin..
yok cnm normal yollarla oldu
kızım sata göre 2010 13 ekiminde doğacaktı ama erken davrandı kuzucum 27 eylülde doğdu.
bizde komutları yerine getiriyoruz,her dediğimizi anlıyor 7 aylık baba 9 aylık anne diyen bir çocuk aynen dediğiniz gibi ama hep kolaya kaçıyor her şey dibi mesela dibi ver al otur kalk demek bir sürü fiil ekleyebiliriz buna .
sizin çocuğunuzda her istediğini güzelce anlatıken birden başlamış konuşmaya ne değişti siz neler yaptınız bunun için?

Selam kizlar. Esin gozunaydin. Tasinma sonrasi nasil yorgunsundur simdi. Neyse hemen eski duzene donersiniz :) Asli sana da gecmis olsun canim. Bir selam vereyim dedim. Bu arada hepten bezden kurtulduk sanirim. Ancak klozete oturtuyorum. Fitik olacagim sanirim. Gazi bile gelse cisim geldi diyor :)) masallah diyyim. İnsallah devami gelir. Ustumden cok buyuk yuk kalkti. Darisi da size insallah.

aslıcım geçmiş olsun tatlım,ay o arpacık da çok acır gerçekten de,sinir eder insanı..okudum canım düşüncesiz arkadaşını,sinir oluyorum böyle insanlara..öksürüğü de geçer inaşllah kısa zamanda Fatih in...bu arada o söylediğin burun spreyi ilaç sayılmaz,hatta ben çok faydasını görüyorum,hem kendimde hem ata da..burun açık olunca geniz akıntısı öksürük olmuyo..
esincim hoşgeldin,kolay gelsiin taşınmak zor..durumlarınız nasıl eşinle o da taşındı mı sizinle,merak ettim son durumunuzu..yazdıklarından senin iyi olduğun izlenimine kapıldım,umarım öylesindir gerçekten de..
kübracım,ata da bebekliğinden beri sigaraya eeeeggghhh (yazınca anlaşıldı mı bilmem de tahmin edersiniz işte:) akşamları yemekten sonra babsı içer mutfakta ya da balkonda,ama Ata görmez hiç..nası anlıyosa,yemekten sonra elimden tutar,gel anne,baba egghh yapsın diyo..ona hep çok kötü b,işey olduğunu anlatıyorum ama ne anlıyo bilmiyorum.beni içerken hiç görmedi ama bazen çantamda falan görüyo..çok fena çokk...umarım biz de bırakırız en kısa zamanda...
özlem,ne güzel bezi bıraktınız demek..darısı bizim başımıza..sırada çok iş var. en önemlisi emzik..geceleri ağzındn atıyo zaten ama uykuya dalmak için emzik istiyo..nasıl olacak bakalım....

kızım sata göre 2010 13 ekiminde doğacaktı ama erken davrandı kuzucum 27 eylülde doğdu.
bizde komutları yerine getiriyoruz,her dediğimizi anlıyor 7 aylık baba 9 aylık anne diyen bir çocuk aynen dediğiniz gibi ama hep kolaya kaçıyor her şey dibi mesela dibi ver al otur kalk demek bir sürü fiil ekleyebiliriz buna .
sizin çocuğunuzda her istediğini güzelce anlatıken birden başlamış konuşmaya ne değişti siz neler yaptınız bunun için?
[/QUOTE]
yanlış söylediği her kelimeyi arkasından tekrar ediyorum...mesela f harfinde zorlanıyo,efe ye ete diyor. ben de evet efe diyorum arkasından mesela. ata da düzeltmek için devamlı tekrar ediyo.yüzüne bakarak şarkı söylüyorum tane tane,çocuk şarkıları..ben o zaman tekrar etmiyo diye üzülüyodum,ama meğer kaydediyomuş..şimdi hepsini söylüyo kendince..işten geldiğimde günümün nasıl geçtiğini anlatıyorum mesela,cevap vermese de soruyorum devamlı.yani o zaman cevap vermezdi şimdi o anlatıyo bana gün içinde neler yaptığını..
onun yanlış söylediği kelimeleri siz düzelterek tekrar edin.mesela dibi dedi,bana kalkmı diyorsun otur mu diyin.anlamazlıktan gelin..bi süre sonra mecburen söyleyecektir. çok canınızı sıkmayın,biliyorum zor ama,siz üzüldkçe inadına konuşmuyo bu sıpacıklar:)

ozlem sizede kocaman bir masallah
yaa ben basaramiycm gibi geliyor yapinca bile yapmadim diyor ( gecengun bir kac saat cikartmistim tuvalete cisini yapmisti ama ne var ne yok ustunede yapmisti tam gaz geri bezledim hava isininca diyorum ama sogukken dahami mantikli ne? bezi biraktirirken bir sure uzak bir yere gidemyiz herhalde yolda tuvaleti falan gelir surekli yada zorda kalmayalim diye bezlemek zorunda kaliriz

Sagolun kizlar. Asli valla o bir yerlere gitme derdi bana dustu :) Ben cok gezerim. Avm olsa bir sekilde hallederiz ama disardayken ne yaparim bilmiyorum. Unnado'da portatif lazimlik gormustum. Canta gibi yaninda tasiyorsun ondan mi alsam diyorum:)
Kubra sen Ecrin'i disarda da bezlemiyoruz demistin sanirim. Nasil durumlar, nasil idare ediyorsunuz? Ayse icin henuz erken sanirim. Dun markete giderken bezlemedim. Tutamadi kendini sipa:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…