2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ayy bu kötü oldu tek umudu sana baglamıştım esincim

İstanbul'da on yıl yaşadım ben de küçükyalı'dan, bakırköy'e kadar bir çok yerinde de yaşadım, taşınmayı ne kadar sevdiğimi görün:)) Anadolu yakası'nın havası bir başka, daha sakin, ama iş imkanı Avrupa yakasında daha çoktu sanki iki farklı şehir. Bir ara Küçükyalı'da oturdum ve Levent'te çalıştım günde abartısız sabah, akşam 4 saatim yolda otobüste geçiyordu. Çok yıpratıcıydı buraya kaçmamın ve Antalya'ya yerleşmemin en büyük sebebi de İstanbul'un kaotik karmaşası olmuştu. Ama özlemiyor değilim arada:)

Yeni evi sormuşsunuz alıştık çok şükür. Zaten benim çok içime sinmişti. Büyük evi toplaması bir dert, temizlemesi bir dert, Rüzgar'ı zaptetmesi de ayrı bir dertti, şimdi kutu gibi rahatız. Bir çok fazla, işe yaramaz, yükten de kurtuldum, bir sürü eşya attım, verdim, 3 eve eşya çıktı ne gereksizmiş. Hafifledim yani anlayacağınız. Eşimle ayrılık sürecimiz devam ediyor. Şu anda hala yanımızda ama bir süre sonra çıkacak, yine de acelemiz yok, odalarımız ayrı, beklentilerimiz sınırlı, daha iyiyiz yani.

Ben de baktim kizlqr. Soyisim olmayinca pek ise yaramiyor. Doruk ismiyle falan atadim hatta ama ciks Belki hastanededir ve nete giremiyordur. Dinlenmeai gerektir. Ne bilim insallah hersey yolundadir. Bir aydir girmiyo kk'ya sanirim. 2013 annelerinden birisi soylemisti.

uff esin zaten öğleden sonra için daraldı şiştim şimdi eşinle ilgili durumu okuyunca dahada daraldım,,
çok üzülüyorum böyle durumlara ben,atlatılmayacak sorunlarınız yok yinede allah yardımcınız olsun
sanırım sen ondan onundan senden beklentileriniz var,, ne bilim üzülüyorum..
ist.dan taşınma sebebin kalabalık oldugu için mi? çok ayıp çok

Mel'e ulaşamıyoruz. Bence herkesin bir tel no'sunun yazılı olduğu bir özel mesaj oluşturalım böyle durumlar için. her an aramak durmak zorunda değiliz bulunsun böyle durumlar için. Hepiniz ve de bebekleriniz çok önemlisiniz artık benim için, böyle durumlar yaşamayalım. Gerçekten üzücü oluyor.

Yaa yazdığınız her şeyi okudum ama hemen yazamayınca araya başka konular girince kaçıyor...

Aslıcım migrenin varmış, çok geçmiş olsun. Ben bilmiyorum nasıl bir şey ama çevremde çok var ve çok zormuş, çabucak atlatırsın umarım...

Ecrin'de mantar çıkmamasına sevindim, boşuna kortizonlu krem mi kullandırmış doktor, Haklısın ama Kübracım insan böyle olunca ister istemez güvenini kaybediyor doktorlara hele söz konusu canımızdan değerli bebeklerimiz olunca.
Sigara olayını da okudum. Ben bir bıraktım, bir başladım, saklamaya çalışsam da görmüştü Rüzgar ve o da mesela kumsalda oynarken izmarit falan bulunca hemen ağzına götürüyordu, ve ben engellesem de çocuk gördüğünü yapıyordu. Çok suçluluk hissdip bıraktım en sonunda bir yıldır içmiyorum. Ama babası içiyor. Paketini falan bulunca al baba sigaranı iç balkona git diyor. İnşallah başlamazlar ne diyeyim. Anne babayla alakalı görünse de aslında yine de kişinin tercihi bu. Eşimin annesi babası hiç içmemiş ama eşim ve 3 kardeşi de içiyorlar. Benim annem babam içiyordu, yeni bıraktılar onlar da Rüzgar'dan sonra. İnşallah siz de bırakırsınız kızlar, çok rahatlatıcı ama ne yalan söyleyeyim hala bir kahvenin yanında güzel bir sohbet eşliğinde içen de varsa insan arıyor.

Cerencim Ata'nın da sendromu başladı demek, çok inatlaşmayınca hafif geçiyor ama insan dayanamıyor bazen.

Ben kuralcıyım biraz, bizde de baba çok rahattır.

Yaa canım benim bir de ben bu haberle seni daha da sıkmak istemezdim( üzüldüm. Ama ne yalan söyleyeyim ben eskisinden daha rahatım. olmayan bir şeyi zorlamanın yıpratmaktan başka bir işe yaramadığını gördüm ben. Daha ailelere söylemedik açıkçası en çok da bu kısım zoruma gidiyor, çok şaşıracaklar, açıkçası tepkileri ne olur bilemiyorum. İnşallah caydırmaya çalışmazlar, yeni toparlanıyoruz zaten.

İstanbul'dan taşınma kararım hamileliğim sırasında oldu. Çok bunalmıştım, her an midem bulanıyordu, Osmanbey'deydik işim 20 dk yürüme mesafesindeydi ama bir bunaltı geldi işte, ben çocuğumu burada büyütmek istemiyorum dedim, kalktık Antalya'ya geldik:)) Bence Rüzgar Antalya'lı olmak istedi ondan:)

canım o zaman otomatik yazmıştır. bence değiştir onu..

değiştiremedim tamamen silindi tatlım,beceriksizliğim üzerimde bugün

esincim haklısın ulaşabileceğimiz telefon numaralarımızı bırakalım ama özel bölüm nasıl olur,nasıl yapabiliriz

yok yanlış anladın esincim sen sıkmadın tabikide ben üzüldüğüm için geriliyorum durumuna, yaşadıgım için sıkıntını anlıyorum,sağlıklı karar vermek en dogrusu ama sen zaten
karar vermişsin ileriyi bile düşünüyosun, aileler araya girdiği zaman iş çok uzuyor esincim, beklenmedik oluyor anladınmı

açıkcası bende bazen çok bunalıyorum ama benim tüm çevrem burada,bazen alalım başımızı küçük bi kasabaya yerleşelim diyoruz
ne eşim benim memlekete ne de ben onun memleketine gidebiliyoruz sanki başka bi yer yokmuş gibi :)
cesaretinden dolayı tebrik ediyorum canım.. birde hamileyken,,
üzüldüğüm için öyle yazdım yanlış anlama sakın

esincim ben de senin gibi düşünüyorum,herkes için zorlamayla yürüyen evlilik çok yıpratıcı..hepiniz için en doğru kararı aldığınızdan eminim.bence ailelere haber verseniz iyi olur,mutlaka araya girmek isteyecekleredir.kararınızın kesin olduğunu ,uzun zamandır düşündüğünüzü belirtin...
telefon numarasına ben varım,melden sonra çok mantıklı bence..hepinizi ekimciklerle beraber ayrı ayrı seviyorum ve değer veriyorum ben..
mel in tansiyon sorunu vardı ya,o yüzden çok endişelendim ben..ikizler bir yana,kendi sağlığı en önemlisi şu durumda..
bu arada ben de kuralcıyım.ama bizde baba da kuralcı..çok katı mıyız hayır ama belli kurallarımız var,onlara uymak zorundayız..zaten çocuk kuralları sever aslında,çünkğü kendi alanını bilir.o alanı çizmek için de sınır ihlali yapar sık sık..kurallar içinde özgür..mesela en basiti oyuncakları için... bi gün geldim ki odası oturma odamız oyuncak dolu minik mink heryer heryerde.. bakıcısına toplatmamış kıyameti koparmış.gelir gelemz elimden tuttu bak dedi ben yptım...gözüme bakıyo..ben de ne güzel dedim.demek bugün çok oynadın oyuncaklarla..oyun oynarken istediğin gibi dağıtmakta özgürsün,ama işin bitince toplaman gerekir.baz bize oturacak yer kalmamış dedim. istersen ben de yardım edeyim toplarken...1-2 gün aynen devam etti. sonra alıştı...hem kendine güveni de geliyor..
bu arada istanbula aşığım ben ...bir süre yaşadım da..son gittiğimde 1 gece kaldım ya,süperdi..

Yok Kübracım, yanlış anladığımı düşünme, tabi ki ben senin niye öyle söylediğini, niyetini biliyorum, sen yaşadın benzer bir durum sana o günleri de hatırlatıyordur, zaten gerçekten de rahatsız edici bir durum böyle küçük çocuk da varsa eşlerin boşanması. Keşke daha farklı olsaydı ama böyle olması gerekti bizde. Ben de dertleşiyorum aslında sizinle, bana da iyi geliyor sizin desteğiniz, yorumlarınız.

Cerencim
ben hiç kuralcı olmayacağım diyenlerdendim bir zamanlar:)) ama öyle olmadı tam bir anne oldum, kendimi bile şaşırtıyorum ama başka türlü yaptığımda düzen bozulup, her şey birbirine giriyor ve ne biz ne de rüzgar mutlu oluyor. Tabi kuralcı derken çok da sıkı olmamak lazım işte aradaki dengeyi iyi kurunca her şey kolay oluyor.

Ben de İstanbul aşığıydım, zaten orada doğdum, hep gittim geldim, babamın mesleği dolayısıyla hep başka şehirlerde yaşadım, en çok da istanbulda yaşamayı isterdim. Mezun olunca yerleştim hemen ama davulun sesi uzaktan daha hoşmuş inan. İçinde yaşayınca istanbul istanbulluktan çıktı. Dışarıdan ziyarete gidince İstanbul'u en güzel şekilde yaşıyorsun ama içine girdikça hep kötü yönleri ağır basıyor bana öyle oldu yani. Öğrenciyken her festivale, etkinliğe giderdim, kaçırmazdım ama yaşarken gittiklerim sayılıdır. Enerjin olsa zamanın olmuyor, zamanın olsa başka bir şey çıkıyor. Ben de kaçtım. Şimdi özledikçe gidip gezip geliyorum:))

Su telefon olayini iyi dusindun Esin. Ozelden birbirimize atalim isterseniz.
Esinle durumuna da uzildum acikcasi ama en hayirlisi buysa yapacak bir sey yok. Ne kadar ittirirsen sorunlar o kadar buyuyor. Ailelerin araya girmesi kacinilmaz olacaktir. Ama kararliysaniz pek de etkilemez sizi. Hakkinizda hayirlisi olsun.
Bizde de baba cok kuralci. Ama benden de cok cekinir Ayse. Cok sukur asiligi yaramazligi yok ama. Birseyi yapma dedigim zaman yapmiyor. Anneanne ve dedeyi gorunce azitiyor tabi ben de onlarlayken ustelemiyorum acikcasi. Su saatte yatilacak su saatte yemek yenilecek falan yok bende. Belli bi rutinimiz var zaten arada da kaytariyoruz. Zaten tek basina sıkıliyorlar buyuyunce kendilerine duzen olustururlar :)

Bana kalsa valla burada yasamazdim herhalde. Yani daha kucuk, ulasimin daha kolay oldugu bir yeri tercih ederim. Ama ailemi de birakamam :)
Esin senin ailen de Antalya'da galiba. Yani orayla bir bagin var degil mi? Pat diye hadi Antalya'ya gidelim mi dedin :))

Pat diye Antalya'ya gidelim dedim vallaha:))) Cesaret işte. Ama dediğim gibi ben öyle bir yerlere çok kök salamam, hayatım böyle geçti, o yüzden de böyle pat diye bilmediğim bir şehre gidip yerleşmek çok zor gelmiyor bana, yani öyle söylendiği gibi korkutucu değildi. Tabi hamile olunca ve de çalışma zamanı gelince çok zorlanmadım da değil ama pişman olmadım hiç. Rüzgar denizde, parkta yılın her günü oynayınca mutlu oluyorum ve her şeye değer diyorum. Ailem balıkesirde benim. ama rüzgar olunca onlar da buradan ev aldı ve yılın yarısını yani kışı burada geçiriyorlar onların da işine geldi, kışı geçirmek için çok güzel Antalya.

Bu arada isteyen bana telini mesaj atsın, ben toplayıp herkese liste olarak bildiririm. Sevdiğim tüm ekim anneleri beni istediği zaman arayabilir de, ama baştan söyleyeyim, telefonla aram hiç iyi değildir, çenem parmaklarım kadar konuşkan değil:)))

kızlar ben çıkıyorum,hepinizi öpüyorum.
esincim merkez sen oldun iyi oldu,atıyorum teli sana özelden...

Cesaretine hayran kaldim Esin. Ben de Adanaliyim valla baharda akdeniz gibisi yok.
Ben telefondan giriyorum. Numarayi atmayi denicem ama beceremeybilirim.

merhaba arkadaşlar,,
öncelikle hepinizi çok özledim..çok fazla geçmişe bakamadım ama merak etmeyin ikizlerim de bende doruk paşamın da sağlığı yerinde şükür.08 martta teyzemi kaybettik..ani bir kalp krizi..çok sağlıklı bir kadındı ve daha çok gençti.annemden 10 yaş küçük..ve teyzemle arkadaş gibiydik..ban çok destek olmuştur ve çok emeği vardır..vefat etmeseydi mayısta yanıma gelmeyi planlıyordu..şu an annemlerle birlikte teyzemin evindeyiz..iki sene öncede eşini kaybetmişti.daha 18 yaşında bir kuzenim var..yanlız kaldı..doruk da bende perişan olduk..çok canım acıyor..ilk defa bu kadar yakınımdan birini kaybettim ve acısı tarif edilemez.annemde beni çok fazla karıştırmadı olayların içine..o acıyla iğnelerimi de unutmuşum..üç gün kadar vurunmadım..sonr kendim rahatsızlandım..bir gece gözetimde tuttular ama sorun yok iyiyiz..haftasonuna kadar buradayız..sonra döneceğiz.annemden bir süre bende kalacak sanırım..bir hafta kadar daha uğrayamayabilirim..hepinizi ve bütün ekim bebeklerini kocaman öptük..kendinize çok iyi bakın..

kızlar özelden msj atanlarda olmuş..çok merak etmişsiniz..kusura bakmayın 10 dak da bir msj atılıyormuş..çok fazla vaktim yok.. ne olur gücenmeyin..hepinize çok teşekkür ederim ilginiz ve merakınız için..iyiki varsınız ve ben iyiki sizin gibi dostlar kazanmışım..en yakın zamanda umarım biraz daha toparlanmış olarak dönerim aranıza..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…