2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar merhaba hepinizi çok özledim uzun zamandır girmeye fırsatım olmadı... telden bi kaç kere girdim ama çok zor bıt bıt bıt bıt minnacık yazılar yakınlaştır uzaklaştır çin işkencesi gibi ...aklım hep burda kaldı ahmet enesle uğraşmaktan vakit kalmıyo hiç... nasıl yattığımı bilemiyorum çoğu zaman...bebekliklerinde dahamı sık vakit buluyoduk ne =)

geçmişi okuyamadım son yazılanlardan melin ikizleri olacağı,rahatsızlığı geçmiş olsun melcim ve teyzesinin ani ölümü...çok üzüldüm melcim allah sabır versin...

esincim eşinle durumunuz ciddiye bindi demek ... daha önceden biliyordum... ne denir bilmem bu durumlarda ama umarım herşey olması gerektiği gibi olur ... hay allahım ...

kızlar ahmet enes çığrından çıkıyo nasıl bir sendrom geçiriyolar bilmiyorum hiç evet kelimesi yok herşeye hayır diyoruz inatlık diz boyu çığlıklar bağırmalar ...sabretmeside bana kalıyo...

faceye eklemek istiyorum bende sizleri,tel... iyi düşünmüşsünüz...

benden bu kadar fazla haber yok sadece ahmete odaklandım bu ara kimseyi görmüyorum eşim otelemi geldim acaba diye söyleniyo bazen beni görüyomusun diye el sallıyo önüme geçip =)

hepinizi öptüm kızlar yavrularımıza ve kendinize çok iyi bakın

mel başınsağolsun, çok merak ettik seni,allah sabır versin canım,
çok üzüldüm allah sabır versin..

Mel cok uzuldum canim basinsagolsun. Senden haber almak iyi geldi her ne kadar uzucu bir haber de olsa. Allah rahmet eylesin.

3kilo sen de hosgeldin. Erkek cocuklarda sendrom daha da guclu oluyor sanirim. Buradaki erkek anneleri de az biraz sikayetci. Allah yardimciniz olsun valla.

Mell nekadar sevindim seni burada gorunce anlatamam,iban binturlu sey kurdum kafamda sagliginiz yerinde ya cok sevindim
teyzen icin gercekten uzuldum basiniz sagolsun Allah rahmet eylesin insallah,her olum aci ama boyle ani zamansiz olani daha aci daha zor galiba (Allah geride kalanlara saglikli uzun omurler versin insallah

Anne olunca...
Anne olunca daha iyi anladım... Annemi… Onun kıyme...

02.04.2013Anne olunca daha iyi anladım:

Annemi… Onun kıymetini…

İçinde senden ayrı bir (benim durumumda iki) kalp daha atmasını…

Doğum denen mucizeyi…

Muayene sırasında ulltrasonda ikizlerimi ilk kez gören doktorumun “Artık hayatınızda hiçbir şey eskisi gibi olmayacak,” derken neyi kastettiğini…

Bebek kokusunu…

Birine bakarken sevgiden gözlerinin dolmasını…

Birini gözünden bile sakınmayı…

Büyütmek ile yetiştirmek arasındaki farkı…

Her sabah üzerinden kamyon geçmiş gibi yorgun uyanmayı…

Ne kadar yorgun ya da ne kadar derin uyuyor olsan da üstleri açık kaldı mı acaba diye kırk kez uyanıp yavrularını kontrol etmeyi…

İyileşsin diye sabahlara kadar uyumadan başında beklemeyi…

Hayatta insanın alabileceği en büyük sorumluluğun çocuk yetiştirmek olduğunu…

Herkesin anne olamayacağını…

Çocuğuna söylediğin her sözün ne kadar önemli olduğunu…

Cennetin neden annelerin ayakları altında olduğunu…

Zamanın kıymetini…

Özgürlük kavramını…

Hasta olmaya bile hakkın olmamasını…

Teori ile pratik arasındaki devasa farkı…

Çocuğunla geçirdiğin her anın ne kadar kıymetli olduğunu…

Mükemmel annelik diye bir şey olmadığını…

Çocuğun için verebileceğin en güzel ve en önemli şeyin onu koşulsuz sevmek olduğunu…

Birini, uğrunda her şeyini feda edebilecek kadar sevebilmeyi…

“Allah kimseye evlat acısı vermesin” lafının ne kadar DOĞRU, ACI, bir… bir… Tarif edilemezliğini…

Hayata aslında ne denli mutlu geldiğimizi…

İngilizce “multitask” kelimesinin, bir ikiz annesi için Türkçe’de gerçek karşılığının olmadığını (aynı anda neleri yapabildiğimi buraya yazsam beni Super Mother kostümlü, üstün güçleri olan biri sanabilirsiniz diye yazmıyorum)…

Türkiye’de AVM asansörlerinin ve bebek odalarının yetersizliğini,

Önce hamile / çocuklu / engelli uyarısının ne kadar önemli olduğunu,

Türkiye’de puset (hele ki ikiz puseti) ile gezebilmenin deveye hendek atlatmaktan daha zor olduğunu…

Ağaçların dikilmesi gereken yerlerin kaldırım değil, park / bahçe / orman olduğunu…

Başka annelerin, akrabaların eleştirilerine kulak asmayıp kendinden emin olmak gerektiğini…

“Sıcak” kahve içebilmenin ne büyük lüks olduğunu…

“Anne olunca anlarsın”ı…

…

Bu listenin bitmeyeceğini…

meellll böyle bir haberle bile olsa gelmene çok sevindim..o kadar merak ettik ki seni face de internette her yerde aradıık walla...
canımsın başın sağolsun ,Allah sizlere çocuklarınıza ömür versin.her ölüm zamansız ama işte bazılarınınki gerçekten çok erken..
kendine de bebeklerine de çok d,ikkat et güzelim,öpüyporuz seni ekimcikler olarak..

kubra gercekten dogru ve guzel br yazi
hamile olan kuzenim bana annelik nasil bir duygu diye sordugunda hic. dusunmeden"annelik;bir insanin gaz cikartip kakasini yapmasina sevinmek" demistim )
gercekten anne olunca bir cok seyin eksik,yetersiz veya yersiz oldugunu anladim.avm deki merdivenlerin basamakli degilde duz bant deklinde olmasi gerekiyor yoksa bebek arabasiyla anlamini yitiriyorlar...
kesinlikle sofrada sonuna kadar keyifle oturamiyorum muhakkak fatih birsey istiyor veya yapiyor bende kalkmak zorunda kaliyorum yemekletimi cok hizli yiyorum veya soguk yiyip,iciyorum
boyle uzayip gider....ama bugune kadar yasamadigim duygulari yasiyorum hissetmedigim seyleri hissediyorum hergun yeni birsey ogreniyorum ve hergun Allah sukur edip oglumu korumasi icin dua ediyorum bu dualarimi ezbere degil kalpten yapiyorum

Mel, başın sağolsun canım. Allah sana ve ailesine sabır versin. Senin ve bebişlerinin iyi olmasına çok sevindim. Seni o kadar çok merak ettik ki bilemezsin, insanın aklına neler geliyor Allah korusun. Şu andaki durumun da çok zormuş gerçi ama sağlığına çok dikkat et.

kesinlikle aslı bu düşünceler uzayıp gider,,söylemesi ayıp kızım dogdugundan beri beraber yattık bazen ikimiz bazen 3ümüz derken
baktık artık olmuyo sıgmıyoruz 2 haftadır yatagına alıştırmaya çalışıyorum gecenin bir yarısı yatagından inip o ayak seslerini duyuyorum
yanıma geliyo cadım acayip uykum derindir ama o sesleri duyuyorum düşün yani,,
ben keyiflerimi kızımdan ayrıyken yapıyorum :)

bende fatihin odasini ayirmakicin hep bir bahane buluyorum,bu yaz ayiricam derken kisin iyice baglandik :)) ust kat daire bosaldi bu sene ve yatak odam inanilmaz rutubet oldu bizde ailecek salona tasindik :)) babayi attik bir koltuga biz oglumla bir koltukta yattik iyice baglandik :)) zaten gorumcem cok kiziyor bana odasini daha dogmadan hazirladin kullanmiyorsun katlettin odayi diyor :))
ben keyfimi gece yapiyorum ( fatih uyuyunca ama genelde bende onunla uyuyakaliyorum fatihin uykuya dalmasini beklerken :))
bide su bez meselesini nasil halledicem bir turlu tuvaleti tutturamiyoruz tuvalete yapsada ardindan yine altina yapiyor dun baktim kulodu kalmamis mecbur alistirma kulodu giydirdim,genelde yaptiktan sonra soyluyor bir heves dadi anne tuvalete yapalim diyor ama is isten gecmis oluyor=)) dun gecede hadi anne tuvaletim geldi dedi hemen gityi actim altini ama tuvaletini(kadasini l)coktan yapmis ( cok zor yaaaa cok zor

kızlar ben çıkıyorum,hepinizi öpüyorum.
esincim merkez sen oldun iyi oldu,atıyorum teli sana özelden...

ceren hanım ceren hanım
hayırlı olsun yeni topik in ve yeni yeni arkadaşlarınız
bende diyorum neden muhabbet etmiyor buralarda,,
sebebi varmış

ceren hanım ceren hanım
hayırlı olsun yeni topik in ve yeni yeni arkadaşlarınız
bende diyorum neden muhabbet etmiyor buralarda,,
sebebi varmış
sorma kubra arada profilimen bakiyorum bir muhabbet bir sohbet :)) dedim nezaman ugrayacak buraya acaba Mel bile geldi Ceren hanim yok =))

bende varım benimde kızım var betül eylülümmmmmmm.

kızlar çok tatlısınız ya..güldürdünüz beni....

sizin yeriniz apayrı canlarım benim,onlar geyik benim için siz kalıcısınız hahahahha

ben geldiğimde siz burda olmayınca muhabbet olmuyo ondan oraya girdim kuzularım benim,2 geyik muhabbet..
sizler canlarımsınız benim,güzel ekim anneler...:13:

kızmazsanız bana bilgisayarımı programcıya vermem gerekli bişiler yüklicekmiş,öpüyorum sizi kocaman..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…