2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

medelanın pompasını aldım.sutum ılk gunler gelmzse ne yapmam lazım kızlar sagsam gelırmı kı bıberonla versem

bence biberonla verme canım kaşıkla ya da enjektörle ver bebişine...çünkü biberondaki akışla anne göğsü aynı değil...memeden bebek emdikçe süt geliyor...ilk günler hem bebeği doyuracak kadar süt geliyor öyle çok olmuyor...ama 3-4 gün sonra ciddi bir artış oluyor...çok göğüsleriniz dolup rahatsız ettiğinde sıcak duş alın ya da göğsünüzü sağın... :ecrin_bebek:

tesekkurler canım

medelanın pompasını aldım.sutum ılk gunler gelmzse ne yapmam lazım kızlar sagsam gelırmı kı bıberonla versem

ben sağdım gelmedi..bebek emdikçe geliyor..ama il zamanlar o da çok ememiyor çabuk yoruluyor..biz mama verdik 1-2 kez kaşıkla tabi..aç kalmasından iyidir bence

Normal mi yaptın cnm masallahhhhhh
bende gülemiyorum öksüremiyorum dikişim sızlıo o zaman

normal yaptim dis dikisim var dedigin gibi öksüremyiorsun oturamyiorsun rahat ama allaha sükür simdi iyiyim bazen ilik suyla yikyiorum hafif zeytin yagi sürüyorum ilk günler ise yariyordu simdi sürmüyorum ilesmeye basladiya belki onun icin zor bir dogum gecirdim senin nasildi rahat oldumu diye soruyorum ? biraz sacma ama dogumun 10 dakika sancisi bile mahvediyor

dogumdan sonra ben hemen meme verdim kizimda hemen aldi ilk 2 gün zirt pirt meme istiyordu her istediginde verdim süt yoktu ama cekyiordu 3 gün biraz düzene girdi diyorum zirt pirt emmesinden saate bir kere 40 dak bir emeye basladi bugun bir haftalik oldu simdi biraz daha iyiyiz emme konusunda en azindan her dakika istemyior

ben kendıme masallah dıyıımm benımde sutum cokk artık sısıncee sırtıma vuruyo agrısı pompayla cekıyoom lavobaya dokuyoom sutlerrııı bebek yetıstıremıyoo baya bı ıenkım bennn hıc bıseyde yemıyooom 67 kılyla hamıle aldım 71 le doguma gıttımm suan 62 kıloyuuumm bıseyde yedıgım yokk suu cok sut yapıyooo dennmııs kızlar

maşallah canım...ama sütlerini dökme eczanelerde süt saklama poşetleri var lansioh...
onlara doldurup buzlukta 6 ay saklayabilirsin...lazım olduğunda kullanırsın...benim ek gıdaya başladığımda çok işime yaradılar muhallebilerini hep kendi sütümle hazırladım...hem de ilk ay gelen süt daha besleyici oluyor..

ay sütünü döküyomusun??kız bana gönder:)))bende nerde dökecek süt..ancak doyuruyor kuzumu...

yok cnm bnm dgm kolaydı böleyse 3-4 tane dogurrum :) agrımda olmamıstı taki 4 gun öncesine kdr doktora gittik kanlarım rahimde birikmiş ondan hafif agrı hissettim ilac verdi tekrar kanım akmaya basladı iyiyim

senin adına sevindim

mervam aventin saklama kaplarından aldım 20 si 50 tl ben ilk gunler sisince bir kerelik sagmıstım buzluga koydum dökme yazıktır, eger döküosan besmele cek dök anacım kutsal bişi

mervam aventin saklama kaplarından aldım 20 si 50 tl ben ilk gunler sisince bir kerelik sagmıstım buzluga koydum dökme yazıktır, eger döküosan besmele cek dök anacım kutsal bişi

ay evet canım dua ıle dokmek lazım kutsal bıseyyy saol hatırlattgın ıcınnn canımmm

Kızlar slm, allaha şükür şimdiye kadar hiç süt ziyan etmedim, hep sağıp buzluğa attık bayağı da birikti. zaten şimdilerde ise (kızım 9günlük buarada) hiç süt sağmaya gerek kalmıyor hepsini emiyor arada sağıyorum sadece. oyüzden başta iyiki sağıp biriktirmişim böylece sütüm de artmış oldu. hatta ben abartıp aventin göğüs ucu süt biriktirici abaratı var ondan alıp göğüsümden akanları bile onla biriktiriyorum bayağı da birikiyor:)):lepi:

kızlar bencede sütünüz çok gelsin die bol bol su için sonra rezenede ie yarıyo artırdı sütü bebegimde doyuyo çok şükür .. ha bide gaz için bi arkadaşım yazmıştı çörek otunu 3 çay kaşıgı bi küçük cezveye su koyun bikaç dakika kaynatın süzün demlenince 3 yada 4 çay kaşıgı verin bebeginize gaz kalmıyo eger kabız olursa da zeytn yagı b i çay kaşıgı agzına dökün içsin bide termometrenin sapı ile zeytin yagının poposuna batırın iç kısmına kolaylıkla kaka yapar denedim :)

Son düzenleme:

o ince demir poposuna nasıl batırılırrr ayyy ben yapammm:)))) sen cesaretlisin maşlhh

Doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra kaç gün yanınızda kaldılarr ? sezeryandan sonra kendi başınıza ne zaman bebeğe bakabilidiniz .ev işi vs yapabildinizmi.?
Eşimin arkadaşınında 1 aylık bebeği var eşi evde hiçbir iş yapamıyormuş bebekle ilgilenmekten fırsatı olmuyormuşş ve her seferinde benim yanlız bakamayacagımı yanımda birinin olması gerektiğini söylüyorr..Ben gurbetteyim halam 1 hafta kalabilir oda gidicek sonra memlekete...görümce eltilerde gelirler tabiki yanlız bırakmazlarda illa 40 çıkana kadarmı duracaklar yaaa...doğuma 2 gün kaldı allaha şükür saglıcakla kavuşayım yavruma rabbimm kolaylığını verir bana

merhaba balsurat ben bebeğim 20 günlük olduktan sonra yalnız kaldım. Evin işleri gerçekten aksıyor. Sürekli emmek isterdi oğlum.Küçücük evimi 2 saatte silemezdim :) ama herşeye değer. ben yalnız kaldığıma üzülmemiştim açıkçası.Zor ama bi o kadar harika.
sezeryan sonrasıda ilk 1 hafta dikişlerimden dolayı rahat hareket edemediğimden. Bebeğim ağlayınca annem veriyordu kucağıma. O zamanlar mutlaka birileri kalmalı zaten yanında.
Zaten zamanla herşey rutine oturuyor. Bebekte sende düzene alışıyorsun.
Sağlıcakla kavuş bebeğine. Güle güle büyüt :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…