2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

aslıcım hadi hayırlısı bakalım..inşallah kazara falan alırız senden de bebiş haberlerini..bizimkide biliyorsun çok planlı değildi.başta nasıl olur dedim..sonra sevindim ama..ne bileyim unutmuşum bile o hamilelik heyecanlarını..yeniden yaşıyorum işte.dorukta acayip limon tüketmiştim..bildiğin kabuğuyla falan elma gibi yerdim..şimdi ikizlerde ekşi midemi bulandırıyor..evden pudingi eksip etmiyorum..dün gece uyandım.abartmıyorum yarım şişe çilek reçelini tüketmişim:)) her gebelik farklı oluyor işte..
biz uzak bir yere gideceksek dediğim gibi alıştırma iç çamaşırını kullannıyoruz..hatta geçen gün parka gittik..hemen yakındı bize.bende birşey giydirmedim..anne çişiiimmm deyince elimdeki pet şişeye yaptırdım:))
foto eklicem de ben biraz beceriksizim bu konuda..kendi resimlerimi koymam bile yarım saatimi aldı..ama göbişli resmimi mutlaka koyucam..hepinizi öptük.

merhaba..aslında ben de aynı stresi yaşıyordum iki ay öncesine kadar..ama anladımki her çocuk bir olmuyor..mesela bu topic de en geç konuşmaya başlayan cerenin ve benimkisiydi..diğer arkadaşlarınki şarkı falan söylüyordu..ama sonra birden kelime haznesi gelişti..her geçen gün şaşırttı..bu süreci hızlandırmanın yolu çocuk ile sürekli konuşmak , koca inssan gibi herşeyi anlatmak,kitap okumak,müzik dinletmek..hiç canınızı sıkmayın..

saol aızıcık rahatladım inş bir an önce konuşur

canım oğlum da böyleydi,çok araştırdım çok üzüldüm ama çok şükür konuşmaya başladı.öncelikle ailede geç konuşma var mı?bizde vardı çok etkiliymiş.
moralini bozmak istemem ama bence bu yaş için 3-4 kelime çok az.. doktorunuz ne diyor?bu tip durumlarda öncelikle,kulak sorununa bakılıyor,işitme sorunu var mı diye,daha sonra beyin testleri yapılıyor..algılaması nasıl,dediğiniz herşeyi anlayıp ,komutları yerine getiriyo mu,mesela topu ala bana getir dediğinizde??sonra göz teması kuruyor mu? içine kapanıp arasıra da olsa ,televizyon,bilgisayar,ya da ne bileyim bir oyuncağı ile uzun zaman kendi kendine oynuyor mu?
bilimsel gibi oldu ama ben çok araştırdığım için,doğru sorular bunlar,doktorunuz da bunları soracaktır.
neyse uzun yazdım kusura bakma,istediğin zaman yaz konuşalım..

kızlar merhaba herkes,
dilekleriniz için teşekkürler öncelikle.cuma günü rahtasızlandım yine. belim ağrıyodu bir de onla uğraşmayayım dedim kas gevşetici aldım..aman bir titreme,elim ayağım boşaldı,kalbim çarpıyo..fenalaştım..anneme gittim ben de..meğer kas gevşetici kullanamazmışım. tiroidi yükseltiyomuş..3 gün yattım annemde sağolsun ..insna kaç yaşına gelirse gelsin anne kucağını arıyor işte..
bugün biraz daha toparlandım..ama halsizlik bel ağrısı falan var hala. ara ara elim ayağım boşalıyo,bir an önce iyileşmek istiyorum,bana dua edin nolur..
kadın doğum da ilacı bıraktırdı,perşembe kontrole gidicem..hala devam ediyo tabii.o da çok yıprattı beni..

neyse moral bozucu konuları bırakalım..Meeellll demek kız gibi dedi ayy ne güzell.hayırlı olsun..duyduklaırmız doğruymuş demek ki,devamlı ultrason falan diye..daha mı iyi acaba..bir de kontrolleri doktor değil ebe yapıyo diyolar doğru mu? gerçi senin durumun farklı biraz sanırım doktor kontrol ediyo seni...
aslıcım hadi bakalım hayırlısı aklına düştüyse bi kere tamamdır

öptüm hepinizi ekimcikler..
bu arada istanbul hazırlan,Allahtan bir mani çıkmazsa mayıs 20 de oradayım.belki görüşme fırsatımız olur,1-2 saat..:):)

bugün herkes tatil galiba:44:
ben çalışıyorum,nerelerdesiniz ne zamandır yoksunuz??
aslı hiç kimse olmasa da sen olurdun??

Selammm. Ceren dedigin gibi boslanmis topigimiz :)
Daha iyiyim demissin sevindim senin adina. Cok daha iyi olursun insallah. Mell fotograf istiyorum:)
Yavrular nasil kizlar? Biz iyiyiz gezmelerdeydik. Dun 23 nisan bahanesiyle disari cikarttim. Bayagi eglendi. Her yer kalabalikti biraz bunaldik ama gecti gitti iste.
Su siralar kiyafet sıkıntimiz var. Surekli pantolon giymek icin agliyor. Sicakta kim ugrasacak. İnadini kirmaya calisiyorum bakalim nolacak. Bu arada dun ilk falsomuzu verdik ve altimiza cis yaptik :) Durakta otobus bekliyorduk hemen degistim kiyida kosede. Mumkun oldugunca tuvaletli yerlere gidecegiz artik :)
Optuk hepinizi.

Selam herkese,
Cerencim geçmiş olsun canım yaa, umarım bir an önce sağlığına tamamen kavuşursun dualarım seninle...

Ecrin hanıma da kocaman bir maşallah. Ben 16 değil 13 kiloyu bile kimbilir ne zaman görürüm:)) Nasıl güzel tombik tombiktir şimdi o:))

Mel canım, fotolarını bekliyoruz merakla. Önce sağlık tabi ki ama şöyle iki tatlış kız ne güzel olurdu di mi? ya söyledin mi bilmiyorum ama tek yumurta ikizi mi çift mi?

Aslıcan sen de bebek niyetine girdin galiba, hadi bakalım, neden olmasın, bak bez olayını da çözdünüz. Bir ben kaldım burada bezle kakayla uğraşan deseniz ya:S Acaba tutamıyor da mı söylemiyor bilemem ki, araştırmalara başlasam mı konuyla ilgili??

Evde net yok hala benim, o yüzden çok sık giremiyorum, şirkette de işleri bitirip kaçıyorum hemen. Bir süre böyle kızlar. Aklım ve kalbim sizde ama... atladığım bir şeyler yoktur umarım çok hızlı okuyup yazdım.

Öpüyorum hepinizi.

günaydın herkeze
ben buradayım çok yogunum yazmaya fırsatım yok
benim cadı 3 gündür yine hasta o nasıl öksürük hiç bırakmadı 3 gündür
birde balgamlı
aslı o güzel tariflerinden varsa verirmisin balgamını nasıl söktürücem
kusamıyo öksürdükçe geri yutuyo hepsini
turpun içine bal koyup beklettim kuşburnu ıhlamur vs. ama yok geçmiyor

Çok geçmiş olsun Ecrin'e. Balgam söktürücü olarak bilmiyorum ama büyük bir parça pamuğa günlük sakızı tütsüleyip göğsüne koyarsan öksüreğe çok iyi diye biliyorum. Ninesi geçen biraz öksürüyor diye Rüzgara yapmış, iyi gelmiş dediler, "pamukum nerde benim" diye dolaşıyordu çıkarınca da, rahatlattı demek ki:)

kübracım geçmiş olsun canım,bence de günlük denemelisin. iyi geliyomuş ,ablam da kullanır.
inşallah kısa zamanda toparlanır ecrin.

esincim kolay geldin canım sana ,işlerin de yoğun sanırım..tuvalet olayını biz de daha tam çözemedik canım:) çişini yapıyo,her zaman söylüyo da. ama kakasını tutuyo,tuttukça da kabızlık oluyo..artık son noktada anne bezzzz diye bağırıyo,bezine yapıyo..nasıl alışacak bilmiyorum..öğlen uykusunda da bez bağlatmıyo artık. arada kaçırıyo ama olsun alıştı ona..

özlemcim erkek çocuğu olmasından dolayı,dışarda çiş sorunu daha çabuk çözülüyo,en kötü pet şişe çözüyo işi

bu arada kadın doğuma gittim,(22. günüm ve hala yoğun şekilde devam ediyo da:)) başka bir ilaç verdi,çarşa-mbaya keser dedi. hadi inşallah dedim..güldü adam da ..yok bu sefeere kesin dedi,son kozum zaten diyo:):)
bende hal kalmadı yalnız,sinirler tepemde,bakmayın gülücükler yazdığıma..
hormonlar sapıttı iyice...

melll koca göbüş fotoları istiyorum,hadi koy da görelim artık kuzulRI..

tamam kızlar deneyim bu akşam doktora randevu aldım götürcm içim rhat etmedi
ceren geçmiş olsun ttlım sebebi ne acaba ya biz 1 hafta dayanamıyrz tahmin edebiliyorum
tuvalet konusunda altına kaçırdıgı zaman sakın davranın üzerine gitmeyin elbet birgün alışacaklar
biz hala gece bezliyiz bzlenmediği zaman çişi gelince nasıl aglıyor ışıklar kapalı yaptırmaya çalışıyoruz yapmıyo
bende bezliyorum 1 2 haftaya hallederiz
esin sen nasılsın..
aslı epeydi görünmüyosun
mel fotolarını bekliyoruz canım sağlıklı olmalarına çok sevindim
darısı özlem ve aslı ya...
özlem dediğin gibi dışarıda zor oluyo bazı yerlerdeki tuvaletlere girmiyo ecrin
yapamıyo neden bilmiyorum
hepinizi öpüyorum

selam kızlar..
cerencim geçmiş olsun tatlım..resmen üç haftadır sürüyor seninki..çok zor valla.umarım dr.un son dediği kozu işe yarar..tiroid işini de sakın ihmal etme..sağlığın bir yana özel hayatını da olumsuz etkiler.sinir stres hepsini fazlasıyla tetikliyor bildiğim..umarım kolayca bu sorunu da atlatırsın canım..bizim ikizlere dr bakıyor canım..normalde ebeler mi bakıyor bilmiyorum ama türkiyedeki gibi öyle her gittiğinde ultrasında saatler izle falan gibi bir durum yok..ben eşimden dolayı bir de malum sıkıntlı olduğu içi daha sık görüyorum..
kübracım ecrine de geçmiş olsun..biliyorsun ben öksürük konusunda master yapmış gibiyim:)) biz tek çözümü günlük te bulduk..eşim bile faydası konusunda tatmin oldu..sen düşün..
esincim nasılsın tatlım ya..ne zamandır denk gelmiyorum sana..tuvalet olayına başladınız mı..bir de antalyada havalar nasıl?? sıcaklar başlamıştır heralde..çok özledim antalyayı,o çekilmez sıcaklarına rağmen..buradaki gri gökyüzünden iyidir..
aslı sen nerelerdesin..bebiş çalışmaları var mı bakalım..,
özlemcim sen nasılsın..yumurtlama takibi yaptırmayı düşünüyorum falan demiştin..başladın mı canım?
kızlar bize gelince,bugün yerel haberlerde izledim..bir çocuğun elini parkta karınca ısırmış ve çocuğun parmağı şişmiş sonra ateşlenmiş falan hastanelik olmuşlar..tedavi oluyormuş çocuk..öyle haberler oluyor ki valla doruk u bugün parka göndermedim annemle..insan paranoyak oluyor..ama güzel olan bir şey keşfettim burda..bir tane büyük avm var..o kadar uygun ki fiyatlar anlatmam size..örn.doruk a nike ayakkabı aldım tam 12 usd..5-6 usd ye eşofmanlar t shirtler..inanamazsınız..neyse bizde fazla haber yok..ikizler son gaz beni tatlı krizine sokmaya devam ediyor..sürekli elimde tatlı birşeyler gezip duruyorum..haftaya kontrolümüz var bakalım cinsiyetleri belli olur heralde..
hepinizi kocaman öptük...

Gunaydin kizlar.
Kubra gecmis olsun canim. Oksuruk illeti yapistimi birakmiyor zaten. İnsallah biran once atlatirsiniz.
Ceren bir sorun yokken bu kadar uzun kanama olmasinin nedeni neymis, doktor birsey soyledi mi. Hormonal degisikliklerdendir belki. İhmal etme canim.
Esinn Ruzgar sana bir surpriz yapip bezi kendisi cikaracak gorursun :) Sıkma canini anladigim kadariyla Rizgar'da biraz dikkat cekme ve inat var. Bir gun kendi sıkilacaktir.
Asli sen de kayipsin. Boyle uzun ara vermezdin. Fatih de sen de iyisindir insallah.
Mell yumurta takibi yaptirdim canim. Dusuk doz klomen kullandim. Bir tane yumurtam olustu. İkinci kontrole gittiimde kendiliginden catlamisti. Dogru duzgun iliski olmadi ama. Bakalim artik en azindan yumurtlayabildigimi ogrendim :)
Pazartesi Adana'ya gidiyorum kizlar. Suan en cekilebilir havada. Ayseye de degisiklik olur. Belki nete giremem prada. Kendinize iyi bakin. Optuk sizi.

Cerencim umarım artık kesilir kanaman, ne zordur yaa, bir hafta bile uzun gelirken. Bol bol pekmez falan iç, vitamin al bu kadar kan kaybı da seni zorlar, sinirlerini yıpratır.

Kübra canım doktora gideceğim demiştin, ecrin nasıl oldu. İnşallah düzelmiştir şimdiye.

Melcim Antalya'da sıcaklar başladı ama daha yeni yeni. Gündüz çok sıcak oluyor da akşamları yine serin, bence en güzel zamanları:)) Daha o dayanılmaz sıcaklara var. Özlemişsindir tabi ben antalyayı seviyorum. yazın 2 ayı atlattık mı her şey mis gibi. İkizilerin cinsiyetlerini merakla bekliyoruz. Demek orada böyle ultrason yok, bizde her gittiğimizde giriyoruz, iyi mi kötü mü o da mechul ama bana da çok gerekli değilmiş gibi geliyor. Karınca ısırmasından hastaneye kaldırılması enteresan ama bünye işte, ya da oradaki karıncalarda mı bir şey var ki. Tabi dikkatli olmakta fayda var ama neyden nasıl koruyacağız, insanın aklına mı gelir hiç karınca. Geçen kırda çiçeklerin arasına daldı rüzgar hemen çektim çıkardım keneden korkuma, geçen yıl hayatımın kabusu olmuştu ama gel gör ki nasıl engelleyeceğim, her yer park, bahçe, hep dışarıdayız. Allah korusun onları bize bağışlasın amin.

Aslı sen bebek dedin bak hepimiz heyecanlandık, yoksa senden mi haber gelecek:))

Kızlar beni sormuşsunuz, iyiyim çok şükür, Rüzgar da iyi, iştah dışında bir sorunumuz yok, ha bir de tuvalet. Geçen bir reklam takıldı gözüme burada bir AVM'de tuvalet eğitimi etkinliği varmış mayısta oraya gitsem mi diye düşünüyorum, çünkü ben yapamayacağım onu anladım. eskiden bir ara gece kuru kalırdı, bez değiştirirken anlardım ama şimdi her sabah bez dolu oluyor. Demek ki ben hazır olduğunda tembellik etmeyip biraz uğraşacakmışım. Şimdi başa döndük herhalde. Eşimle aramız aynı. Yani ayrılık yolunda emin adımlarla ilerliyoruz. Henüz ailelere söylemedik, neden geciktiriyorum bilmem, sanki ne diyecekler ki, hem deseler ne olur ki. Neyse işte böyle...

tüm güzeller güzeli ekim annelerine sevgiler:)

günaydın ekimcikler
kübracım ecrin nasıl oldıu,g,ittiniz mi doktora?
melll ses ver ,bebişler nasıl..bak biz de hep bebişleri soruyoruz,asıl Doruk nasıl,ekim kuzum beni,m :)onun yeri başka..:)
esincim,tuvalet konusunda yalnı değilsin ki,Ata da çişini yapıyor tuvalete,ama kakasını yapmıyor. tutuyor,bez istiyor ısrarla.bağlıyorum mecburen..ama bez varken çişini asla ona yapmıyor,tuvalete koşuyoruz..kakası çok kıymetli tuvalete bırakamıyoröğrenir heralde yakında,zorlamak da istemiyorum,kabızlık sorunundan dolayı..bence de şu avm deki etkinliğe bi git istersen,umulmadık şeyler çocuklarda güzel etkiler yapabilyior bazen. bir de tuvalet eğitim kitapları var.çocukların okuması için yani,kalın sert kartondan resimli..belki işe yarar..çok da takma kafana nasılsa öğrenecek.:)
eşinle durumunuz aynı demek,bence ailenle konuşmalısın artık,tepkileri ,barıştırma istekleri seni endişelendiriyor sanırım ama eninde sonunda olacaksa kaçmanın anlamı yok bence..hayırlısı olsun..
aslıcım yoksun ne zamandır,yoksa bebek haberiyle mi dönceksin aramıza:):)
özlem sen geziyosun onu biliyorum,arada uğra da bizi de ihmal etme:):)
kızlar bu arada Emel hiç gelmiyor artık değil mi,neden acaba?
gününüz güzel olsun kızlar...

herkese hayırlı günler uzun zamandır yazmıyorum nasılsınız kızlar bebişler nasıl bizim yaramaza tuvalet öğretmeye çalışıyorum baya zor oluyor inşallah öğrenir ya sanki öğrenemeyecekmiş gibi geliyor sizinkiler nasıl öğrendilermi kızlar. birde iştahlı yemek yememiz yok ben zorla yediriyorum.kilosuda normal 14 kilo felan ama zayıf duruyor sağlıklı olsunlarda inşallah yeni hastalıktan kurtulduk havalar bir iyi bir kötü sizlerde ne var ne yok.

selam ekimin en güzel anneleri.

Bu hafta sonu annemler balıkesire geri dönüyorlar o yüzden bu hafta sıkı çalışmama lazım. Yine de uğrarım burayı boşlamam. Ama sıcaklar başlayınca kimse pek internetin başında takılmıyor herhalde artık, kimseler yok!

Annem gitmeden yine bir hevesle başlamış bezi çıkarmaya, bir iki lazımlığa yapıyor, arada kaçırıyor, gece bezliyorum. Bakalım bu denememiz nasıl sonuçlanacak. Ben de artık bağlamamayı düşünüyorum. İşesin silerim, elbet öğrenir tutmayı ve söylemeyi, bugün hamurla oynuyor "ben..." dedi gerisini getiremeden baktım işiyor halıya aktı gitti. Sanırım unutuyor arada bez olmadığını ıslanınca aklına geliyor. Öğrenir elbet, her insan gibi:)

Cerencim söyleyemiyorum, sanki biraz daha süre vermek gerekir gibi hissediyorum, doğru zaman gelince ve kafamda gerçekten hiç bir soru işareti kalmayınca söylerim, hem o zaman ne söyledikleri de beni de etkilemez. Ama şimdi hala aynı evi paylaşıyoruz ev arkadaşı gibi olsa da, bunu da onlara açıkla vs. uzun iş, bakalım elbet zamanı gelir her şeyin. Ayrıca bence onlarda anlıyor sanki bir şeyler, daha iyi hazırlansınlar kendi kendilrine:)

Hepinizi öpüyorum. Ekimcikleri de...

cerencim götürmedim doktora öksürüğü azaldı arada tekrarlıyor,,

kızlar dün akşam film gibi rüyadaydım sanki hatta kabus
akşam yemegi yiyoruz ecrin bir anda kalkmak istedi ayağa kalkmasıyla sandalyeye poposunu vurup
masanın ucuna burnunu vurması saniyelik değil anlık oldu
aman yarabbi iki burun değiliğin orta kısmı açıldı kanıyo aynı zamanda iki delikden kan akıyo aynı zamanda şişti
öyle kanayınca tabi korkuyla buz falan koyduk ama durdurmuyo daha çok şişince hastaneye gittik
evime yakın ssk hast. var sırf çocuk ve dogum üzerine orası bakmadı düşünün travmalara bakamıyoruz numuneye gidin
acil son surat oraya yolda tabi kanamasını durdurduk tek korkum bilinç kaybı vs anlıda geldi masaya sert bi şekilde
hemen film çekildi ışıklarla gözüne burnuna iyice bakıldı falan,allah a şükür bişey çıkmadı
tabi bizim zilli kanı görünce arabada anne başım agrıyo falan dedi biz dahada panik yaptık onun üstüne sanki
çok çok önemli bi vakaymış gibi o hastanenin bakmaması bizi dahada panikledi
neyseki dünki şoku, korkuyu atlattık
herşey anlık oldu ikimizin yanınında

23 nisandada çok sevdiğimiz botanik bahçesi var oraya götürmüşdüm neyse oynuyoruz falan küçük ahşapdan bi ev
var çatısına merdivenle çıkıyosun aşagıya bakıyosun falan neyse bizim cadı çıktı oraya bir uçdan digerine geçicek
sürekli annemle ben takipdeyiz anne sen şu tarafa geç bendede geçicem dedi dediği uca geçtim sıpa yok orada
bi baktım bıraktıgım uçda sen ordan kollarında tut kendini aşagıya sallandır ben koşana kadar düştü bagırmasaydım
düşmezdi tutardı belkide kendini ama o vazıyette bianda şok yaşadım hayatım gözümün önünden geçti film gibi
neyse bizim cadı düştü yere uzunluk 2 metre göbeğinin üzerine allah tan yer toprak beton değil
agla agla bende korkuyorum ki göbeğinin üzerine düştü ya allah korusun ikimizde koptuk aglamakdan allah dan annem kardeşim yanımda neyse topluluk arasından bi kadın saglık görevlisim dedi karnına baktı elledi falan hiç bişeyi yok 10 dk takip et
agrıyo derse götürün dedi ben dururmuyum hemen hastaneye allaha şükür bişey çıkmadı

verilmiş sadakam varmış 2 seferdir kızımı kazalardan koruyamadım gözümün önünde ya
neyseki yarın tatil 2 günde ben izin aldım 5 günü tamamladım yanında olmam lazım vicdanım çok kötü,,
hepinize iyi günler

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…