2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

merhaba kızlar bende ekım annesıyım bakıyorum herkes bezleri yavas yavas bırakmıs çok güzel bende geçen cumartesıden bu yana bezı çıkardım yarın tam bır hafta olacak çiş konusunda çok sıkıntım yok söylüyor arada söylemese bıle düzenlı olarak ben götürüyorum ancak kaka konusunda problem yapıyor ılk 3 gün hep çamasırına yaptı zaten anlatsam dahı yaptıramadım 4. gün popom acıyor dedı bende kakasını yapamıyor diıe düşündüm korktum kabız olursa dıye fıtıl koydum oturttum oturagına fıtıl yardımıyla yaptı sevındı sonrakı gün anne kaka yaptım dedı baktım yapmamıs aldım hemen oturagına oturttum yıne bu sefer kendılıgınde yaptı kakasını şaşırdım adeta sevındım ödüllendırdım parka gıttık top falan aldık anlattım kaka yaparsan yıne götürücem parka falan dıye tamam dedı dün aksama kadar yapmadı aksam bellı yapacak acıyor dıyor yapmıyor bakıyorum bısı yok kızarıklık falanda yok krem sürdüm ettım yok yapmıyor neyse azcık çamasırına yapmıs anladım oturtum yapmadı kalkatı az da yapmıs hemen aldım bu sfer kalkmaması gerektıgını söyledım devamınıda oraya yaptı zorla mızmız sekılde huzursuz falan bugünde ısrarla yapmıyor acıyor dıyor krem sürdük baktım yapacak oturmayacakmış yıne aglamalı sekılde fakat oturduk yaptı mızmız yıne napacagımı sasırmıs durumdayım fıkırlerı olan bana yazarsa çok sevınırım gündüz uykuda alt baglamıyorum hiç kuru kalkıyor gecede uyuduktan sonra baglıyorum çok az yapıyor farkettım sabaha kadar sabah kalkıncada hemen tuvalete çişe gidiyoruz durum bu sizlerden yardım beklıyorum yazın lütfen

Kızçelerim hepinize iyi geceler :))
Ceren fotolarımıza bayıldım Ata nekadar büyümüş hele bir fotoda nekadar tombik çıkmış maşallahbu arada kol kaslarında sana rakip geliyorum valla bu ara fena taktım kas yapıyorum daha doğrusu fazlalıkları kasa çevirmeye uğraşıyorum :)) birde senin gibi boynumda kemikler gözüktümü tamamdır kas işine son vericem
Gülşah senin fotoları göremedim sildin mi?
Esin ben yazmamışım ama oğlun sana benziyor
Özlem kübra sizlerde iyisinizdir inşallah

Bu arada bizim burada(g.o.pasada)kızamık salgını varmış 35yaş altı herkese aşı yapıyorlar Fatih e yaptırmadım eşim doktoruna sormuş kendi aşısı 4yaşına kadar korur demiş sonra g.o pasa sağlık bişeysini :))aramış yaptırmayın demiş bizde yaptırmadık.zaten ilk aşı 2yıl bile korumuyorsa niye yapılıyor bıraksınlar salgın olunca yaptıralım salgın olma süresi aşının koruma süresinden daha uzundur herhalde??bizim semte suriyeliler gelmiş bu yüzden salgın olmuş(
P.tesi ikinci doz aşımız var boy kiloda öğrenilen çok merak ediyorum :))
Bu msj ı yazarken tv de cnbc-e açık beynime işledi valla artık ingilizceyi ileri seviyede biliyorum :))
Herkese sevgiler

Ekim güzelleri hepinize selamlar,

annemler gittiği için artık ofise çok sık gelmiyorum, evde de henüz net yok. Bağlayamadılar bir türlü. Şöyle bir selam verip çıkayım dedim.
Umarım tüm ekim anneleri ve yavruları iyidir, sağlıklıdır.

Evet özellikle kabızlığa eğilimli çocuklar bu bez bırakma döneminde böyle sorunlar yaşıyorlar herhalde. Ceren siz ne yaptınız Ata'da da vardı. Rüzgar'da da aynı problemi yaşıyoruz. Çiş sorunumuz yok, gece de öğlen de yapmıyor, çarşafın altına her ihtimale karşı alt değiştirme beiz serdim, daha yapmadı.
Kakasını söylese de çok uzun süre oturtamadığım için yapmadan kalkıyor bu sefer de zaten kabızlık sorunu var iyice artıyor. Ben de sürekli takipteyim suratından belli oluyor yapmaya çalıştığı zaman hemen koşuyoruz tuvalete, alışana kadar böyle herhalde arada bir külota yapıyor.

Onu dışında acaba yarım günlüğüne kreşe versem mi diye düşünüyorum şu aralar bir de hangi yarım gün sabah zaten kalkıp kahvaltı vs derken öğlen uykusu geliyor 11:30-12 arası uykuda. Kalkıyor, öğle yemeği faslı vs bu sefer de saat 3'ü buluyor. Bilemedim. Annem de giderken tembihledi sakın kreşe verme hasta olur diye. Bilemiyorum:))

Herşeyin en güzelini en iyisini hak eden,mükemmel Ekim anneleri hepinizin ANNELER GÜNÜ KUTLU OLSUN..Allah yavrularınızla sağlıklı hayırlı bir ömür nasip etsin.sizler herşeyin en iyisini hak ediyorsunuz cennet ayakları altında olan Ekim anneleri.Allah sizi yavrularınıza yavrularınızıda size bağışların

esin sen ofise geldiğinde kim bakıyor,
ben her şekilde 3 yaşına girdikten sonra yarım gün vereceğim
bakanım var çok şükür ama gelişimi açısından düşünüyorum
birde şu tuvalet konusunda herşey yolunda derken 2 gündür gece yapıyor
uyandırmadan uyku arasında yaptırmaya çalışıyorum yapmıyor yataga koyuyorum yapıyor
sürekli böyle devam etti baktım olacak gibi değil h.sonu 8 makine çamaşır yıkayınca dedim olmuyo böyle
kızıma kendime işkence yapıyorum dün gece bezledim bu seferde bezine hiç yapmamış
off gece konusunda halen sıkıntı yaşıyorum uzun zamndır gündüz hiç bezlemiyorz öğlen uykusundada bezlemiyoruz
ama gece sorun oldu birde aglıyor çişi gelince üzülüyorum bu seferde

aslı sadece szin orada değil bu kızamık heryerde salgın yandık vallahi bi bu eksikti

Selam kizlar. Hepimizin gecmis anneler gunu kutlu olsunn. Herkes iyidir insallah.
Esin ben de yarim gun krese vereyim diyorum. Calismiyorum ama Ayse biraz sosyallessin istiyorum. Ama eylulde veririm herhalde. Yazin tatil falan derken arada kaynar zaten.
Kubra gece bezini birakamadik biz de. Aslinda bir kere denedim onda da cis yapti. Bezledigim zamanlar yapmiyor. Ya da bir kere yapmis oluyor. Gece uyandirmak da istemiyorum. Bakalim ne zaman birakacagiz.
Aslii ne guzel yazmissin oyle cok guzel mesaj olmus :)

ben gece uyku arasında kaldırıp kulagına çiş diyerek yaptırmışdım 3 5 kez
sorun yoktu ama artık kaldırdıgımda aglayarak yapmak istemiyor

kızlar dün upuzun bir cevap yazmıştım ama net gidince silinmiş sanırım
öncelikle anneler gününüz kutlu olsun güzel ekimcik anneleri...
gece bezlemeyi bıraktık dün itibariyle.altını bağlamıştım,gece 12 gibi kıvranıyo benimki baktım,çişim var dedi,beze yap dedim,hayır dedi,tuvalete koştuk,nasıl sıkışmış kuşum:):)ben de çıkardım bezi.ç saatimi kurdum 2 saatte bir kalktım.2,5 gibiydi çişim yok dedi. sonra 4 gibi baktım duvara vuruyo ayağıyla,gittim çiş dedi. kalktık yaptı..sonra da uyanmadı zaten hiç.
esincim,zahsel,sana da cevap olacak, kabızlık ve kak sorununu alaturka tuvalet ile çözdüm. alaturkada ayağı yere değmediği için ıkınamıyor,sıkılıyor vs..alaturkada çok rahat yaptı..bir de doktorumuzn verdiği içeceğe karıştırılan tozundan azıcık koyuyorum sütüne ki her gün kaka yapma alışkanlığı olsun diye..çok şükür o da tamam gibi. tavsiye ederim size de..istersen esincim yazarım sana adını..
kreş konusunda da,bence Rüzgarın gelişimi konuşması maşllah çok iyi,gidebilir ve yemesi içmesi için de ,güzel alışkanlıklar için de iiy olur diye düşünüyorum.ben de ,eylülde yarım gün vereceğim kreşe.sabah erkekn kalkıyodu zaten Rüzgar,kahvaltı b,işiler atıştırıp gider,öğlen 12-13 gibi geliyor zaten. yemek ,yiyip uyur.zaten kreşte çok yoruluyolar..hastalık evet daha çabuk kapıyolar ama artık yaz geldi,çok sorun olacağını sanmıyorum..
aslıcım artık paşam o kadar topalak değil:):)kilosu maşallah fena değil ama eti de sıkı. artık öyle tombalak görünmüyo pek..:)spoara mı başladın ne güzel ben de yüzmeye gitmeyi çok istiyorum da olmadı bi türlü..ayrıca o kemiklerin görünmesi hiç iyi değil canım,azıcık etli butlu olmalı kadın dediğin
kızlar siz uykudan kaldırıp direkt tuvalate götürüyosanız ondan istemiyolardır. bence sorun,uykuda da olsa söylerler zaten..

hepinizi öpüyorum..

Kubra ben de gece uyandiririm dedim ama uyanirsa benimle yatmak ister ve huysuzlugu tutar diye korkuyorum acikcasi. Masallah Ata ne guzel cisinin geldigini hissediyor gece. Darisi bizimkilerin basina.
Ayse'nin uykusu agirdir. Adana'dan donerken ucagi gec saate aldim. Ayse'nin uyuyacagini hesaplayamadim tabi. Son yarim saatte uyudu inerken uyandirmaya calistim. Zorla acti gozlerini. Film ondan sonra basladi zaten. Hanim ucaktan inmek istemiyorum ben burada uyuyacagim siz gidin diye ciglik cigliga bagirmaya basladi. Ben bile sasirdim Ayse cok sakindir aslinda. Zor zaptettim ayni sekilde bagaj beklerken de agla agla butun havaalani bizi izledi. Tam rezillikti. Sonra babasina anlattim arabada ozur dilerim babacigim diye aglamaya basladi bu kez. Velhasilkelam Ayse'yi yataktan kaldirmaktan vazgectim :))

İyi geceler ekimcikler dün aşı ve kontrolümüz vardı
Boy;97 :))
Kilo;16 :))
Ben ilk başlarda Fatih i hiç kaldırmıyordum ama annemin biz eskiden gece bir defa kaldırıyordum demesiyle büyük hatamı yaptım ve gece kaldırdım 3-4gibi artık paşam gece kaldırmayınca altına kaçırıyor ( yani başına iş aldım hatta korkudan 2defa bile kaldırdığım oluyor :)) bir kere uyumalardan yapmıyordu bende suyu açtım işe yaradı :))
Ceren benim boynumda ve belimde kemikler hep gözüküyordu şimdi sende görünce kıskandım valla )
Herkese iyi geceler

kızlar günaydın,
bugün gidiyorum ben fuara..hoşçakalın demek istedim sizlere,ekimcikleri de sizleri de kocaman öpüyorum canlar..

Heyooo kizlar noldu yahu kaybolduk toptan. Nazara mi geldikkm. Yazin tabi gezmeler tozmalardan vakit bulunmuyor ama en azindan selam verip cikalim :))
Cerenn sana da iyi yolculuklarr.

Özlem Hattımı değiştirdim açılsın yakında burdayım ozaman sohbet yine koyulaşır :))

selam kızlar..
koşturmaca heyecan biraz da tatil derken çok vaktim olmadı nete girmeye..ama herkes tatile gitti galiba. topiğimiz boş kalmış..sizler nerelerdesiniz bakalım..ikizlerin cinsiyeti belli oldu.. hadi bakalım 2013 ekimciklerine isim önerilerinizi bekliyoruz teyzeleri..biri kız biri erkek :))))))
sizleri ve tüm yeğenlerimi kocaman öptük..

melllll ne kadar sevindim canım benim...
hayırlı uğurlu olsun,bir kız bir erkek,ne güzel..inşallah sağlıkla kucağına alırsın canım..nasılsın,hamilelik nasıl,hala göbelek fotolarını koymadın unuttum sanma...:):)

isim önerilerime geçiyorum; ELA& EFE , DERİN & DEREN (HEM DORUKLA DA KAFİYELİ OLUR:):)

Anemmm Mell ne guzel iki erkek bir kizin olacak insallah. Cok sevindim. İsim konusunda pek bi eski kafayim Ali Ayse Mehmet diye dizmeyeyim simdi :) Bos birakmayin topigimizii geri donun hadii.

Mellnekadar sevindim anlatamam Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin,ne kadar şanslısınhem tek hem ikiz çocuk annesi oldun(olucan)hem oğulların hem kızın olacak daha ne olsun tekrarbende isim konusunda bira eski kafayım galiba kız ismi Zeynep,Cansu, hoşuma gidenler:))

gelin dediniz geldik,hani nerdesiniz????
kübra esin sizden hiç ses yok,naptınız kuzular,her şey yolunda mı??
mel bu arada doruk un yabancı ismi de var mı? hani sendeki gibi? ikizlere de koymayı düşünüyo musun? aslında yurtdışı için de ,telaffuzu kolay birşeyler düşünebilrsin..
deniz,su, can vs. gibi...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…