2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Kübracım çok çok geçmiş olsun. Allah korumuş. Her ne kadar gözümüz gibi baksak da olabiliyor işte böyle kazalar şükür ki bir şeyi yok. Düşe kalka büyüyecekler işte sen ne kadar gözünden bile sakınsan bile oluyor. Allaha emanetler, olacaksa böyle küçük olsun kazalar hep.

selam kızlar biz geldik...
esincim senin yazdığını görünce çok sevindim.ne zamandır denk gelemiyoruz..karınca olayını sorma ya çok korkuttu beni..gazetelerde bile çıktı burda..hani şu biraz büyük kahverengi gibi olan var ya..onlardanmış..antalyayı özledim gerçekten..dediğin gibi en güzel zamanlarıdır..rüzgarcığıma biraz zaman ver annesi..öğrenir tuvaleti..bez bağlamayı bırak en fazla iki üç gün zorlanırsın..sonra altına yaptığı için kendi de rahatsız olmaya başlar.bir de doruğun mesela sevdiği köpekli bir eşofmanı vardı..onu giydirince bak annecim çişini altına yaparsan köpekcik ıslanır bizde değiştirmek zorunda kalırız diyordum..tuvaleti gelince anne çabuk çişşş köpek eeee diye koşuyordu..ama sakın bezi bırakınca olmuyor diye tekrar bağlamaya başlama..o zaman süreç uzar..bu arada eşinle olan durumuna gerçekten çok üzülüyorum.umarım hayırlısı olur ikiniz için de..ayrılık olsa bile gidişat umarım saygı eksilmez aranızdan..
cerencim senin kanama durumu nasıl..ihmal etme tatlım onu..tiroidi ise hiç ihmal etme..ata neler yapıyor bu arada uzun zamandır bahsetmiyorsun paşadan..
aslı sen nerelerdesin..yoksa güzel haberler mi vereceksin bize:))
özlemcim yumurtlaman oluyorsa doğru zamanı bekleyeceksin..içime mi doğuyor ne sanki alıcaz senden güzel haberler kısa zamanda:)))
kübracım..ecrine geçmiş olsun tatlım..neyseki sorunsuz atlatmışınız..Allah ım korusun çocuklarımızı..gerçekten tahmin edebiliyorum neler hissettiğini..ben birşey olmasa bile olasılığını düşünüp panikleyebiliyorum..bu çocuk sevgisi çok başka birşey gerçekten...
kızlar bizdeki haberler olağan..ikizlerin bu cuma kontrolü var..kısmet olursa öğrenicez cinsiyetlerini..dün rüyamda ikisi de erkek di..rüyalar tersine çıkarmış:)))cerencim doruk paşamı unuttum dimi..ama olur mu o benim ilk göz ağrım..beni anne yapan küçük meleğim..onun bu aralar sendromu azdı yine..herşeye muhalefet..kesinlikle hayır be yok kelimelerinden anlamıyor..son bir haftada üç tane çiçek çürüttü..bu aralar çiçeklere taktı.sürekli çiçek suluyor..tabi fazla olunca yaşamıyorlar..çareyi bambu almakta buldum...elince çiçek sürahisi aklına estikçe onlar suluyor..haliyle karnım büyüdüğü için kucağıma da alamıyorum..o yüzden biraz huysuzlaştı.iyiki annem var..yoksa yanmıştım..dün sabah parka gittik.kaydıraktan kaydı..bir baktım ağaca doğru koşuyor.indirdi eşofmanı çişini yapıyor..tabi her yeri ıslandı..herşeyi kendi başına yapmaya çalışıyor yani..
neyse kızlar bizde durumla bu.. bu arada size fikir danışıcam..benim tel doruk paşanın su şişesini ağzı açık kalınca çantamda suyun içinde kaldı..şimdi anneler günü de geliyor.eşim tel alacak bana...sizce ı phone mu aldırsam yoksa galaxy mi..kullanan varsa bunlar aranızda bir fikir verin bana..
hepinizi kocaman öptük...

İyi geceler Ekimkler eşimin tel bağlanıyorum,biraz zorlandım kullanırken bu yüzden geçmişi okumadan hemen yazayım dedim bu sayfayı bulana kadar canım çıktı :)) kübra çok çok geçmiş olsun okurken bile içim kötü oldu neyseki birşey olmamış öksürük için arkadaşımdan duymuştum keçi boynuzu tozu aynı nesquik gibiymiş süte karıştırarak veriyormuşsun zaten k.boynuzu balgam söktürücü bir bitki aklında bulunsun
Esiiiiin valla oğlumda kalbiniz bir bana ara ara Aslıcan diyor :))) bezi nidaya bağlama ilk basta sürekli neredeyse 5dk da çiş yapıyorlar zamanla gün geçtikçe uzun uzun tutmayı öğreniyor sende ilk zamanlar saate bak 10dk da bit tuvalete götür bak gör nasıl alışacak Fatih ilk zamanlar sürekli çiş yaptı 13gün falan kakayı çamaşırına yaptı hemde günde kaç defa :))) hergüm biraz daha tutmayı öğrendi baktım gecede tutup kuru kalkmaya başladı gecede bezlememeye başladım yani artık tamamen kurtulduk bezden gece gündüz uykusu dışarı çıkarken falan hiç bezlemiyorum bitti artık bez derdimiz darısı başınıza
Kendinize iyi bakın benim şu ara netim yok ara ara eşimin telden bağlanirim öpüldünüz güzel anneler

Mell hemen Cevap yazıp çıkacam eşim ıphone5 aldı çok güzel çok hızlı nette falan digerini kullanmadım bilmiyorum ama benim tel Samsung hiiiç çekmiyor :))tercih senin şimdiden güle güle kullan
Bu arada bizde bebiş planı yok ufukta sadece benim bebek sevgim tavan yapıyor arada okalar :)))

günaydın canlarım.
ben gördüğünüz üzere bugün de çalışıyorum:)
esincim,bez olayında biliyosun ben de gece bağlıyorum.bir de kaka bez diye ısrar edince dayanmıyodum.dün bir ark. rastlaştık parkta..2 kızı var..dedi ki aklı kaırşıyo arada ya da gece bez bağlayınca.o yüzden direk çıkar bezi hiç bağlama dedi.yoks auzun ve sıkıtılı olur dedi.ilkinde o hatayı yaptım 2. sinde kısa sürdü dedi.eczanelerde yatak için altı naylon üstü pamuklu bez satılıyomuş,ondan alıp koyucam yatağa..bakalım bana mantıklı geldi.dediğin gibi Esin yaparsa yapsın yere de Rüzgar..nasılsa alışacak..
eşinle olan durum için de haklsıın tabii ki,sen ne zaman uygun zaman bilirsin,hissedersin. aklında soru işaretleri varsa,hala umut var demektir:):)
Kübracım,üzüldüm kazalarınız da yakın zamanda olmuş..insan kendi canı yansa bu kadar üzülmez evladı olunca farklı oluyor tabii..ama neden vicdan azabı hissediyosun ki,bak düşün sen yanındayken olmuş hem de,olacağı varsa elindeki çocuğu tutamıyosun..üzülme,kendini de yıpratma,hislerimiz çocuğa geçiyo,o da tedirgin olur..sonra çekingen ,korkak olmasın...hatırlar mısınız bilmiyorum Ata 1,5 yaşında yoktu bile,sabah bakıcısıyla babsının ortasında dans etmeye çalışırken kendi ayağına takılıp çene üstü düşmüş.hemen işten çıkıp gittim.çene yarılmış,dikiş atıldı..izi var hala..ikisi de tutamadıkları gibi bir de oğluşum düşerken elini de koyamamış..oluyor ne yazık ki Allah beterinden korusun..
parkta arkadaşımla onu konuşuyoduk çocuklar salıncağa binerken,biz çocukken salıncak koruması da yoktu,demir paslı salıncakla az mı ters döndüm hızla sallanırken..dizlerimde yara izlerim çok hala...anne olunc afarklı oluyor da işte ,,NAPACAN OLACAK,YAŞICAZ,NE ÇEKTİK BE
melcim, annenin orada olması güzel gerçekten de çok büyük destek..doruk paşama da iyi bakın canım benim.benim kanamam bitt çok şükür ,hormon ilacı kullanıyorum.2 günlük bişey vermişti doktor.devam ediyorum. tiroid ilacına da alıştım sanırım biraz..daha iyi hissediyorum.ayda bir kontrolüm olacak..15 mayısta gidicem..
telefon için de ben iphone eşim samsung kullanıyo.ben seviyorum iphone,diğeri büyük geliyo bana biraz..teknik olarak çok anlamam ama bana fazla bile özellikleri:)
aslıcım ne güzel attınız bezi demek..gel sen buralara tadı yok sensiz..
gördüğünğz gibi vaktim bol,işim yok,çenem de düşük olunca uzun uzun yazdım..:):)

öpüyorum sizleri..

Son düzenleme:
Kızlaaaaaaarrr:)))

Ben burada bezi bırakamıyoruz diye yakınırken dün Rüzgar ne altına kaçırmış annanesinde ne de öğlen uykusunda, hem kakasını, hem çişini lazımlığa yapmış. Çişi gelince kendi gidip yapıyormuş hem de:))))) dün gece ben ofiste kaldım mesai yaptım, Rüzgar da annanede, gece de bağlamamış bez, alıştırma külotu giydirmiş ve kupkuru kalkmış. Bakalım yaa çok sevindim, bir günde büyüdü oğlum sanki::)

Mell canım hadi bakalım rüyaların çıksın, ikizlerin güzel sağlıklı haberlerini bekliyoruz.

İyi geceler ekimcikler valla özledim sizlerle sohbeti bir bakayım neler olmuş bugün dedim buralarda veeee Sizlerin güzel haberlerini gördüm Ceren kanaman Durmuş sonunda şükürler olsun EEE DURACAAAK DURMAYIP NAPACAK ,NE ÇEKTİN BE :))
Esin ya sana ne demeli dün nasil umutsuz konuşmuştun bugün resmen atmışsınız bezi arada bazen başa dönebilirsiniz sakın umutsuzluğa kapılma hadi bakalım sizde bıraktınız
Bizde bugün parktaydık aksama kadar geçen gün küçük bir köpek vardı Parkta Fatih resmen bebek gibi oynadı köpekle eliyle kraker yedirdi kucağına aldı öptü hatta emekleyerek yani köpeği taklit ederek kovaladı köpeği ben çoook korkarım köpekten ama Fatih sayesinde biraz geçti korkum :)) herkese iyi geceler

günaydın ekimcikler,gittiniz unuttunuz buraları iyice..

esincim çok sevindim,bak o kadar laf ettin,Rüzgarcım hemencecik bırakıverdi bezi...:):)biz de artık dışarı çıkarken de bağlamıyoruz,sadece uyurken.. onun için de eczaneden yatak koruyucu varmış ondan alıcam..kendimde güç bulabilsem hemen başlamayı düşünüyorum..

kızlar Ata iyice cozuttu bu ara..2 haftadır perişen etti bizi..o sakin çocuk gitti yerine resmen canavar geldi..herşeye hayır olmaz istemiyorum diyor.. inanın 2 gün boyunca gece gündüz aynı t shirt g,ydi..kendini yerlere atıyor hayır diyor.
o gün akşamaı anlatayım size,banyoya giricek,hayır ,çıkıcak çıkmıcam diye ağlıyo..üstünü giyin giyinmem diye ağlıyo,ki innaın 1 saat sürdü giydirmem,süt iç hayır,oyun hayır,uyku hayır,en son saat 12 de yerlerde sürünüyodu..babayla ben sırayla sigaraya gidiyoruz artık sinirimizden...ne yapacağımı b,ilmiyorum artık..suyuna gitsen olmuyo,inatlaşsan olmuyo..dikkatini başka şeye çekmeye çalışıyorum olmuyo,yemiyo artık o numarayı..

ayın 20 sinde fuara gidiyorum ben yine..annem nasıl başedicek bakalım bensiz...

günaydın kızlar..
ceren hele şükür gözün aydın tatlım,, yatak altı bezden bende aldım neler çıkarmışlar ya:)

mel öğrendin mi cinsiyetlerini çok merak ediyorum,
telefon sormuşsun ı phone daha iyi eşim kullanıyor ben nokıa N8 :) hiç meraklı değilim teknoloji düşmanıyım
birde bilg. prog. mezunuyum :)
en son yazmıştım gece bezliyorum hala diye 3-4 gündür artık geceleride bezlemiyorum 1 2 kere uykusundan kaldırıp
yarı uyur vaziyette yaptırıyorum çiş kızım diyerek kendim tutuyorum ki bi anda poposu soğukluk hissetmesin uyanmasın diye
Allah ıma şükür herşey yolunda...

aslı hoş geldin,, uysal sokak kedi köpeklerine bende sevdiriyorum içi gidiyo ellemek için izin vermesem olmaz

esin gözün aydın canım dediğin gibi 1 günde öğrendi maşallah h.sonu nasıl geçti durumlar,,

özlem Ayşecik nasıl sen nerelerdesin

herkeze iyi haftalar

böyle inatlaştığı zaman üzerine gitme olması gerekeni anlat ısrar etme.
inatlaşması bittiğinde bezi tamamen çıkar şimdi değil
sanırım ata paşa 2 yaş sendromunun son demlerini yaşıyor

böyle inatlaştığı zaman üzerine gitme olması gerekeni anlat ısrar etme.
inatlaşması bittiğinde bezi tamamen çıkar şimdi değil
sanırım ata paşa 2 yaş sendromunun son demlerini yaşıyor

ah kübracım anlatıyorum güzelce konuşuyorum yok olmuyor..saç çekme ve göze parmak sokma huylarımız var..nerden çıktı bilmiyorum yapma ded,ğim için bana kızınc ayapıyor özellikle..hem de ne saç çekme kökünden yoluyor elinde avuçla saç kalıyor..bana kızınca anne saç gööz diyor.ben de kızdım bi kere gece,ben de seninkini çekerim dedim ve yaptım da..bi süre bıraktı ara ara yapıyor hala..göze parmak olayını yapamıyorum tabii..
bez konusunda çok inadı yok,sevmiyor bezi pek..gece nasıl olur bakıcaz.dediğim gibi gece kalkmaya hal kalırsa başlıcam..o kadar yoruyor ki beni gece bayılıp kalıyorum resmen..

Selam kızlar,

Evet bıraktık bezi biz de çok şükür gece gündüz, dışarı çıkarken de takmıyoruz ama arada kazalar olmuyor değil. Bazen unutuyor galiba oyuna dalınca yaparken farkediyor. Ama bu sefer de şöyle bir durum var lazımlıktan başka yere yaptıramıyoruz, illa lazımlık, tuvalet adaptörü vs, fayda etmiyor. Bir de çişini ayakta yapıyor illa ki, erkek ya o zaman da her yer yine çiş:))) ama buna da şükür tabi, zamanla bunlarda geçer.

Uzun zamandır fotoğraf çekemiyordum, geçen sabah çıktıka annaneye gidene kadar ki bir saatimizi çektim, albüm yükledim buraya bir kaç foto, benim çirozumun da son halini görebilirsiniz:))

Cerencim oluyor arada canım ya, geçer merak etme, bizim de biliyorsun arada bir doruk noktaya çıkıyor sonra geçiyor, bir şeylere sıkılınca mı, kzıınca mı, tepki mi ben de anlamadım ama gelişimleriyle alakalı bu periodlar da sanırım. Kolay gelsin bu dönemde sana da.

bizde de ısırma var etim mos mor oluyor demekki her çocugun var bişeyi
ama kızımın sadece bana ve babaya başkasına değil
benim yaptıgım ısırdı ya ecrin bunu yapma, acıyo diyorum ve 5 10 dk tepki vermiyorum hiç bi şekilde
tıpış tıpış geliyo anne özür dilerim diyo sende bi dene, kızmak ona bagırmak özümde olmadıgı için
böyle anlatıyorum
bende senin durumundayım evin hangi köşesinde uyuya kaldıgımı hatırlamıyorum ama tel alarmı gece 2kere kurdum çalınca
mecbur kalkıp üzerine bakıyorum yaptırıyorum son 3 gündür falan böyle yaptırıyorum
kalkamadığım zaman eşimi dürtüyorum :) heleki ogün misafir agırladıysam hiç kalkmıyorum :)

gözümüz aydın artık tüm ekimcikler bezi bıraktı sayılır :)
resimlerinize bayıldım çok seviyorum yeşilliği,rüzgar paşaya maşallah annesi kilosunu takma gayet mutlu sağlıklı
bi çocuk,, seni dahada çok anımsatıyor.. Allah sana bağışlasın..resim üzerinde yorum yapamadım..
olur öyle kaçamaklar annesi, lazımlıkdan başka yere benim cadıda yapmıyo dün pikniğe gittik tuvalete yaptıramadım
kokuyo diyo öğürüyo benim alamadıgım kokuyu alıyo cadı :) zor bela çiçekleri suladık napalım

naber kızlar iimisiniz .uzun zaman oldu girmeyeli.kızım baya hasta oldu öksürük balgam sabah akşam iğne oldu .o bitti antibiyotik şurup derken geçti çok şükür.ay çocukların hastalığı hiç çekilmiyor.kızlar bişi sorcam içinizde hiç arısütü kullanan varmı kullandıysa nasıl hangi marka.ne güzel siz başarmışınız çoğunluk bez bıraktırma işini.ben daha başlamadım az daha hava ısınsında sabah akşam çıkarınca bir çıkarırım dedim ölede anca haziranda başlarım artık .malum karadeniz güneş sıcak pek şanslı olamadık.bundan sonra havalar ısınır iice artık bezden çıkarırım bende.hasta annişler yada bebişler varsa geçmiş olsun.umarım bundan sonra da sık girerim buraya.

Selam canım, çok çok geçmiş olsun, neyse ki havalar düzeldi artık kurtulur inşallah tüm bebeişler bu mikroplardan.
Ben bir ara arısütü kullandım. Markasını inan ki hatırlamıyorum, fethiyeden babam getirmişti. Böyle küçük tüplerde sıvı balın içinde tek kullanımlık olanlardan. bir ay kadar kullandım, iştah açıyormuş , kilo aldırıyormuş diye:)))
Ama öyle elle tutulur iştah açmadı, kiloya ise hiç yaramadı, neyse öyle devam ettik. Onun dışında olumsuz bir etkisini görmedim, bağışıklık güçlendirici özelliği de varmış, Rüzgar'ın bağışıklığı güçlü ama onunla alakası var mı yok onu da bilemiyorum. doğal bir şey sonuçta 2 yaşından sonra da kullanılabiliyormuş, dene bakalım alerji falan yapmazsa kullanırsın. Biraz yoğun bir şey çünkü.

Teşekkür ederim canım benim.
Daha geçen annem kahvaltısını etmedi diye kendini üzüyordu. Ben de dedim ki anne yaa takma acıkınca yiyor zaten. Çok zayıf dedi, hiç bir şey durmuyor üstünde:) Sonra ben de dedim ki evet biraz daha şişman olsaydı iyi olurdu. Sonra düşününce baba zayıf ben zayıf çocuk ne olacaktı ki, çok komik geldi bu cümle. Ben esmer, baba esmer "bu çocuk keşke birazcık da olsa sarışın olsaydı ya!" demekten farkı yok sanırım. Güldüm valla kendime.

doğru söylüyosun bende düşünüyorum yapı olarak kızım bana çekmiş boyuda kısa doğal olarak
bende yakınıyorum ki boyu kısa diye senin hesap yani :)

hedi çok geçmiş olsun çok ağır geçirmişsiniz hem iğne hem antibiyotik..
arı sütü ben kullanmadım ama kullanan ark.lar süte beraber verdiler
bağışıklık güçlendirmek niyetine inş. işe yarar.

Selam kizlarrr biz geldik :) Ozledim size birseyler yazmayi. Hep okudum ama cvp yazamadimm.
Herkes iyidir insallah. Esinn gozun aydin canim Ruzgar sana surpriz yapti bakk :) Ata ve Ruzgar'in fotograflarina baktim cokkk yakisikli pasalarimiz var masallah.
Hedi sana da gecmis olsun canim. Kubra Asli Ceren Mell sizlere de selam olsunn.
Biz eve dondugumuz icin pek bi mutluyuz. Degisiklik olur dedim ama uc gunde sıkıldim. İlk gece Ayseyi uyutamadim zaten. Evimize gidelim babamiza gidelim diye agladi hep. Neyseki sonradan alisti. Mahallede top kovalayip durdu. Cook sicakti yalniz. Her gun dus aldik mecburen. Simdi isler beni bekliyor. Yazlik misafirlerimiz karincalar tesrif etmisler. İcaplarina bakmam gerek. Aksama da gorumcem gelecekk on onbes gun kalir herhalde. Hepinizi optukk.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…