2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Selam kizlar. Herkes iyidir insallah. Ceren yatak sorunu halloldu mu? Arkadasin pek bi pervasizmis. Emanetin cani afedersin kicinda olur derler :) Ben birsey alsam birinden ekstradan ozenle korurum valla anlamiyorum insanlari. Asli senin komsu da pek bi alemmis :)) Sipalar nasil. Arada inatlasmalar devam ediyor galiba. Ayse suan gezme pesinde. Surekli disari cikalim istiyor. Bebek calismalarimiz da sonuc vermiyor. Eylulde bir sene olacak. Planlarima gore simdiye iki cocuklu olacaktim :)) Valla herseyin hayirlisi ablami ikna ettim cocuk yapsin diye. Yedi seneden sonra ikinci ayinda hamile kaldi gicik Neyse ki esimde de bende de sorun yokmus. Zamana biraktik. Cuma gunu sehirdisina gidiyoruz. Kisa bir GAP turu yapacagiz. Ayse ile ilk uzun yolculuk olacak arabada. Bakalim ne olacak. Sipa sabah kusarak uyandi iki gun ust uste dondurma yedi. Mideyi usuttu galiba aman ne cok yazmisim. Optuk sizi...

ozlem kiiiz sen laflar biliyorsun oyle :))) senin kiz napti gece kaciriyormu yine altina,ikinci bebegi kafana cok takiyorsun inat ediyor bence bak bu tatilde oraya buraya kostururken gezerken bi bakican bebis gelmis ben oyle hissedyorum :))). (insallah)
Benim kmsum hala biz sana verdik diyor bide baskasina vermis olmayasin diyor tovbe tovbe valla sonunda gosteticem oteki yuzumu :)))) icimdeki cingeneyi cikartiracaklar sonunda :)) hicte bilmem laf soylemesini ama ogrenicem artik mecbur
heee bide diyorki yoksada artik napalim valla sinir hastasi olucam he

Ceren sen naptin aldinmi fileyi?. valla bir istemelerinde veriyoruz on defa iste ciks vermiyorlar :))

özlemcim aynen ,ben birinden bişi alsam,sorarım devamlı lazım mı diye(gerçi inan çok zor durumda kalmasam almam)..
bu arada buldum fileyi...attığım başka bişeymiş..yükülteki herşeyi indirdim o gün baktım,saklamışım onu..nasıl rahatladım anlatamam..
gap turu buralarada da geliyo mu tatlım,beklerim geldiğinde bir kahve içelim..gerçi ben yarın ankaraya gidiyorum biliyosunuz,haftaya salı dönücem..ayarlarsan güzel olur gerçekten de..
bebek için de kafaya takınca olmuyo ya cidden,ata için ,ben artık kesin sorun var doktora gitmem lazım dedikten 2 gün sonra hamile old. öğrenmiştim:)aslı gibi düşünüyorum,sen gezerken hamile kalmışsın bir nakmışsın

aslıcım o nasıl bir yüzsüzlük öyleyani hayır bir yerine zarar geldiyse de söyle yani..kusura bakma şurası kırıldı,burası bişey oldu de..bence o da benim arkadaş gibi başkasına verdi büyük ihtimalle..
bazen o çingene yüzünü göstemek lazım canım. o yüzsüzse sen daha çok yüzsüz ol..boşver...

bu arada Ata yı da araba turuyo kızlar söylemiş miydim daha önce?? özellikle virajlı yollarda..beni d eçok tutar ,küçüklüğüm gibi oldu kuzum da..dün açık hava bi yerler gittik,azcık virajlı,resmen baygın gitti kuzum. kusmasın diye yedirmedim bişey..
kızlar ,kuzularla uçağa binmiş olan var mı? atayla yarın biniyorum,nasıl olacak acaba,korkar mı ki?? kusar mı en önemllisi??
tecrübesi olan varsa sevinirim vallahi..

öpüyorum sizleri...

Ceren cok uzuldum pasaya kucukken bendede oluyordu kotu bir durum insallah gecicidir (

ucaga gecen sene binmistik bir sorun olmadi ama ozaman kucuktu bu sene nasil olur bilmiyorum,bu sene ozlem yasamisti bu tecrubeyi derhal cvp bekliyoruz ozlem :))

Kizlar valla iki ay ilac kullandim. Esim gitti doktora ben de herseyime baktirdim. Gayet saglikliyiz ama olmadi :) Saldim zaten hayirlisi olsun. Asli bazen oyle insanlar oluyor ki acaba dogru mu soyluyor diye kendinden supheleniyorsun. Ben hakkimi savunurum valla yuzsuzlukse yuzsuzluk. Yani onemli birsey yoksa ortada bosveririm. Neyse sen spguk su ic yurutecin ustunw :)
Ceren Ayse'nin kusma sorununu biliyorsun. Disari cikmaktan korkuyorduk valla. Ama havalar duzeldi kusma kesildi. Kisin bizimki fena oluyor. Simdi camlari acip oyalaniyor rahat ediyoruz. Ucakta da ilk bindiginde bebekti kusmustu. Ondan sonra alti yedi kere bindik hic zorlanmadik. Ayse sakin bir cocuk. Bebek aliyorum yanima onla oynuyor. Ucak talimatlari dergileri derken vakit geciyor. Merak etme zorlanmazsin. Bu arada sen nerde oturuyordun? Sehri unuttum da

Kizlarr sesiniz kesilmis yine. Ayse coook hasta Pazartesiden beri kusuyor atesi cikti indi simdi de ishal oldu. Salgin varmis. İlaci da yok dogru duzgun bikac gun bekleyin gecmezse serum takariz dedi doktor. Metpamid ve dolven kullandik. İcmiyor simdi Suzuldu yavrum agzina bise girmiyor. Aman kuzulara dikkat edin. Giderayak hasta olduk pifff.

selam kızlar..
özlemcim geçmiş olsun tatlım..kışın hadi soğuktan hasta oluyorlar anlıyoruz da yazın da hastalık hiç çekilmiyor.tatil öncesi de olunca..neyse umarım kısa zamanda atlatır ayşecim. bebek konusuna çok takılma bence.ne kadar üstüne düşersen o kadar gecikiyor sanki..oluruna bırak..ben inanıyorum kısa zamanda alıcaz senden güzel haberler..
cerencim iş durumların nasıl? düzeldi mi biraz sıkıntılar? memleketime gidiyorum demişsin ya valla için cız dedi..ben de istiyorum ya...hamilelik durumum olmasaydı şimdi çoktan gitmiştim ama bu halde imkansız..seneye inşallah..
aslıcım çok alemsin ya.çok gülüyorum senin muzip yorumlarına..hesabın geçici olarak pasif diyor..hayır mı ne oldu? ceza mı aldın?
diğer kızlar nerelerde??? hele kübra uzun zamandır yok.
ikizlere isim bulamadım ya..bir destek verin teyzeleri..kız da derin yada ela düşünüyorum ya da lalin..erkekte de toprak yada çınar yada ne bileyim bulamadım..
hepinizi öptük kendinize iyi bakın..

slm kızlar çok özledim sohbetleri nasılsınız.ben çok yoğunum son zamanlarda.2 haftadır izindeydm tatilden döndüm dün bu haftada evdeyim.kızım çok özlüyo bu aralar beni mesai saatlerim çok uzadı ben görmeden uyuduğu gün oldu. Tamamen psikolojsı bozuldu oynadığı her bebekle ben şimdi ise gidicem diyormuş sürekl. Çok stresliyım esim istemiyor çalışmamı ben 10 ay nasıl dayanı onu bilmiyorum.imza attık bu projeye gönül verdik vazgeçmek olmaz. Bir taraftan kızın esim ben derken kafayı yemek üzereyim hakkımda hayırlısı öpüyorum her'mizi çok özledim sohbet etmeyi. Telde internet var ama bu kadar yazıyı 1 saatte yazmak işkence kendimize iyi bakın öpüyorum tüm ekimcılklerı

Kizlarrr biz döndük. Cuma aksami Ayse bayagi kotu ishal oldu. Kusma da devam ediyordu. Gece serum takildi da rahatladi yavrum. Bir hafta arabaya in bin yapti. Hiccc midesi bulanmadi. Adana Antep Adiyaman Urfa Mardin Tarsus Hatay gezdik. Masallah pek bi usluydu. Zayifladi ama Simdi toparlanmaya basladi iste. Cok sicakti yalniz, gezi icin yanlis zaman secmisiz Sizler de iyisinizdir insallah.

Çok geçmiş olsun Ayşemize...

Selamlar ekimin en güzel annelerine,

Ben artık Balıkesire ailemin yanına geldim oğluşla. Daha dün geldik. Bir kaç gün İzmir'e uğramıştık bir arkadaşa rüzgardan bir yaş büyük kızı vardı, güzel güzel oynarlar diye düşünüyorduk ki, resmen işkence oldu herkes için. Kız hiç bir oyunbcağını paylaşmak istemedi, Rüzgar tabi yeni gördüğü her şeyle oynamak istedi. Evde sabahtan akşama çığlıklar, bağırışlar, ağlamalar, daha kalacaktık da yeter dedik. Kız yeniden 2 yaş sendromuna girdi resmen Rüzgarla. Çoğu zaman Rüzgar daha olgun davranıyordu, tabi yine de o benim o benim, o benim, son zamanlarda en çok duyduğum cümle oldu...

Şimdi aşağıda annanesiyle oynuyorlar, ohhh dünya varmış diyorum ben de biraz dinleneyim artık. Eylül ekim gibi dönüşte kesin kreşe vereceğim, önden bir yarım gün sonrasında tam gün, öğrensin artık paylaşmayı, oynamayı, yemeyi içmeyi:))

Sizler nasılsınız, burası sessizleşmiş baya, hadi herkes rapor versin biraz, hareketlendirelim:)

Kübracım kolay gelsin tatlım, senin durumun da zor ama iş önemli bence, işsiz de çok zor oluyor. Şimdi ben düşünüp duruyorum ne iş yapacağım, nerden iş bulacağım, nasıl geçineceğim diye

gunaydin ekimcikler
herkes tek tek geliyor artik herhalde,valla siz olmadan bu forum hic cekilmiyor
Ayseye gecmis olsun bir ara salgin vardi galiba cok kisiden duydum ishal-kusma siayeti
herkes tatilini yapti ne guzel,biz buralarda surunuyoruz :)) tum ekimcikler gibi cevremdekilerde tatilde cok yalnizim buralarda coook :)))
Esin insallah guzel bir is bulursun hakkinda herseyin en guzeli en hayirlisi olsun insallah

biz oglumla kahvalti yapicaz daha sonra tekrar geliriz kizlar

günaydın şekerler,
nasılsınız? özletiyosunuz vallahi kendinizi:)
özlemcim geçmiş olsun,en kısa zamanda iyileşir umarım. kiloları da hemen toparlar merak etme,o tombik yanaklara dönersiniz:):)
nazar değimiştir Ayşeye ,ne güzel gezmişsiniz beraber..ama gerçekten çok yanlış b,r zaman; buraların sıcak zamanı çok fena olur..geçen hafta 50 derceyi gördük yani..
esincim çok sevindim senin adına..biraz dinlenmeyi hak ettin gerçekten de..balıkesir merkezde misiniz? ben ayvalık,erdek taraflarına bayılırım..keşke gidebilsem ben de ama buraya çok uzak..
bana sendrom demeyin ,hafta sonu kriz geçiriyodum nerdeyse..inatçılıktan hayır kelimesinden nefret ettim artık..öyle bir sabrımı zorluyo ki en sonunda bi bakıyorum,2,5 yaşındkai çocukla kavga ediyorum resmen..bir de yaramazlık başladı ki sormayın..lavabo için minik bi basamak almıştım,onunla çıkmış,dolapta en arkaya koyduğum yumuşatıcıyı almış,makineye dökmüş(konsantre büyük boy hem de) kalanını da banyonun tamamında gezdirmiş,her yer vıcık vıcık ve kayıyo..bi gördüm ben şok tabii,çık dışarı dedim,çıkmam diyo suyla oynıcam diyo,o arada elimde çiçek sulama kovası vardı.onu almış doldurmuş ben banyoyu temizlerken,evin her yanını gezip çiçek suluyo..her yan su olmuş tabiii...sonra ütüyü almış ona da su koyayım diyo..neyse dedim sakin olmaya çalıştım..hadi dedim dışarı çıkalım ..külotla çıkıcam diyo,kendini yerlere attı..hayır dedim,kesin olarak,geçtim içeri oturdum..bi tıkırtı geldi,baktım yükselticiyi almış,kapıya gitmiş,kilidi açıyo ben kendim giderim diye...
sıpanın boyu da uzun maşallah yetişiyo her yere..daha neler neler hangi birini anlatsam ...bende şu aralar sinir sınırda..kızıyorum bağırıyorum sonra da üzülüyorum..sakinken konuşuyorum,yine yapıcam diyo. hiç kimseden ve hiçbi şeyden korkmuyo..ne halt edicemi şaşırdım..
iyi haber emziği bıraktık,sanırım o yüzden de depresyona girdi resmen..çok şükür dün gece daha iyi uyudu..bişiler emmek istiyo devamlı,lolipop manyağı oldu şu sıra:):)
çok uzun oldu ama çok dolmuşum kızlar..

esincim inşallah iyi bir iş bulursun dönünce,şimdilik tatilin tadını çıkar sen..
ben de senin gibi kreşten ümitliyim,yarım gün göndericem..özel kreşler pahalı ya yarım gün için bile 4.000 tl istiyolarr..servisi artı masrafı ,gerek var mı 3-4 saat için bilemedim.. devlet kreşleri de iyi olabilir diye düşünüyorum..gidip bakıcam bu ara..
siz ne düşünüyosunuz bu konuda?

öptüm hepinizi canlar..

bu arada yarın istanbula gidiyorum..2 geca kalıp dönücem.. sanırım bana iyi gelir şu ara..

Cereeeeen hosgeldin kuzum :))
sendrom yazilarini gormezden geliyorum,nasil bir donem anlamadim resmen ergen cocuklar gibiler )
Fatihin birde siniri basladi kendini oradan oraya atiyor,yastiklari oyuncaklari eline ne gecerse firlatiyor sakince yaklasmaya calisiyorum yok olmuyor bende bazen karsimdakinin cocuk oldugunu benim cocugum oldugunu unutuyorum sanki kendimi ona bagirirken buluyorum (( bu sefer bagirdigim icin sinirlenip daha cok bagiriyorum ((
bu konuda kubraya hayranim onca isin gucun yogunlugun ardindan cok sakin daha birkere kizina kizdigindan bahsetmedi masallah

Evet Ceren ne kadar özel olsa da 4000 olamaz di mi:))) ben de özellere bakıyorum yarım gün 400-500 dolaylarında onun yerine tam gün daha iyi olur. Hem ben de çalışınca tam gün gitmesi gerekecek bizimkinin.

Bizim yine yeme sorunlarımız arttı, resmen bana inadını artık yemek üzerinden yapıyor. Benim en zayıf noktamı anladı ya, artık ne sofraya oturuyor, ne normal yemekler için ağzını açıyor. "acıkmadım, yemiycem, istemiyorum, doydum"
Artık ağlıyorum sinirimden ona bir şey demesem de, kilo almıyordu hadi ama şimdi bi de verdi sanki daha bir zayıfladı. Ne yapacağımı iyice şaşırdım, Şimdi annanesine havale ettim biraz benimle iyice inatlaşıyor bu konuda. İnadından büyüyemiycek diye korkuyorum. Balıkyağı aldım bugün yine başlıycam en azından vitamin alır belki iştahı açılır. Ah be şöyle hiç değilse 12-13 kilo olsaydı, yani en alt sınırda olması mı şart mı, tamam zayıf olsun ama pffff bilmiyorum kızlar yine her zamanki sorunumuz anlayacağınız. Bilemiyorum bir yemek uzmanına bir şeye götürsem, nerelere gitsem, ne yapsam şaşırdım iyice.

Esin kiyamam yaa isin zor gorunuyor insallah en kisa zamanda duzene girer ben bir ara Askim kapismak in(kisisel gelisim uzmani) kitabini alicam cocuklar Uzerine bir kitabi var gecen gun tv deydi hangi cocuga nadil davranmamiz getektigini anlatiyor anlattiklari aklima yatti
belki seninde isine yarar yemek konusunda bilemiyorum....
ama bu sendrom konusunda bence hepimizin isine yarayabilir :))))

ceren kisssss 400tl yazmak istedin galiba dimi? )
yok canım senelik 4.000 tl.aylık değil tabii ki de,zaten bu peşin fiyatı,taksit yaparsan ki en fazla 6-7 yapıyolar fiyat katlanıyo..125 tl servis ücreti var. onun dışında yok anneler yemeği,yok süpriz hediye günü,yok gezi yapıcalak,herşey para, özel okullarda..zaten bir de mecburen bakıcımız devam edecek.sabah ben 8 de işbaşı yapıyorum,Ata paşayı sabah kaldırıp servise bindirecek biri lazım,sonra öğlen gelince karşılıcak..600 de ona veriyorum..artık gerisini siz hesap edin...ooffffff diyorum..
aslıcım bu dönem bitsin artık yoksa ben biticem sanırım..aynı durumdayız demek seninle..bi de sakinleşince konuşuyorum;daha az önce sen yerlerde sürünüp anne d,iye ağlıyodun,bi daha yapma olur mu ben de çok üzüldüm diyorum..,yoookkk yine yapıcam diyo ya ,daha bi sinirleniyorum.

esincim her çocuğun sıkıntısı farklı işte..resmen bir hassas yerimizi buldular mı acımasız vuruyolar..bence şu ara sen hiç karışma,annen onun hakkından gelir. bu inatla herşeyi yapar bu veletler vallahi..bildiğim kadarıyla doktorunuz sorun yok diyordu...yani tıbbi olarak sağlıklı Rüzgar efendi...anneyi yıpratan bir durum tabii ama yine de sakin olmaya çalış sen...annenin yanında toparlanır bence biraz..
sonra da okulda el mahkum o tabaktaki yemek bitecek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…