2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Ceren bugun babam geldi onu geciriyordum balkondan bakiyordum bir baktim Fatih benim askili pijama ustumu almis camdan atti(iyiki agaca asili kalmadi :))) hemen sepeti saldim babam sepete atti :\ sonra arkadasla tel.de konusuyordum bizimki biseye sinirlenmis aldi kahve fincanimi yere atti sapi kirildi gormezden geldim 2dk.gecmedi bu sefer tabagini atti ikiye kirildi :)) tabiiii ben sinir kupu konusuyorum dinlemiyor gprmezden geliyorum hi hiii hii yapip sinirleniyor offfffff
tisortunu duzeltirim bizdun diye aglar,su doldurmadina yardim ederim ben yapicaktim der aglar (
aaaaa birde gecen gun komsuma gittim eve gelirken hadi gorusuruz de dedim
Fatih
goruduruz "seni kopek seni" dedi(cok uzun zamandir demiyordu kizicam diye kendini tutamadi herhalde :)))
bakma gulucuk yaptigima nasil utandim,sinirlendim uzuldum anlatamam iyiyi kotuyu ogrensin diye onca ugras saniyede yerle bir oldu hepsi kadin kotu dusunmez insallah :\

ahhhh aslıcım ne olacak sonumuz bilmiyorum,senin de benden aşağı kalır yanın yokmuş:)
şimdi okuduklarıma ve annemin söylediklerine göre(annem ana sınıfı öğretmeni biliyosun); bir kere iş çok inada bindiğinde asla yüzgöz olma,o an gözü dönüyo ve hiçbir "doğruyu" öğrenemez. bu yüzden o durumda sadece sakinleştirmek gerekliymiş. ilgisini başka yöne çekmek ya da şu an konuşamayız,sakin ol sonra konuşalım..ya da odana git sakinleş konuşalım..gibi...
mesela fincanı kırınca sen görmezden geldin ya,onu ilgi çekmek için yapmıştı,görmezden gelince bir daha yaptı..hiç tepki vermemek de doğru değilmiş....
ben böyle yazıyorum da işte,ne kadar uygulanıyo tartışılır..ben bayaa araştırdım da belki sana da yardımı olur dedim..
bir de devamlı hayır dememek lazımmış. bu bücürlerin beyninde direkt olarak ters etki yapıyomuş.. o yüzden hep olumlu cümleler kullanmalıymışız..
şu anda "ben " duyguları gelişiyomuş..herşeyi kendileri başarmak istiyolar...belli kurallar olmalı,sınırlaır olmalı ama o sınırlar içinde özgür olmaları öenmli..mesela yemeğini kendi yesin,ayakkabısını kendi giysin,tuvalete tek girsin(döküp saçsa da önemli değil,tehlikeli bir durum olmadığı sürece),vs....ben artık üstünü başını düzeltmiyorum,hayır külotla gezicem diiyo,peki diyorum,hırka giyicem diyo,terlersin diyorum hayır diyo,peki diyorum...gibi...bırak üstü düzgün olmasın yeterki kendi istediği olsun..:):)

aslıcım umarım sana faydalı olur,ben kısmen faydalandım bunlardan ...
Allah sabır versin tatlım...
bu arada ben Fatih e çok gülüyorum ya,siz anne oğlu çok şekersiniz,güldürüyosunuz beni

adam oldu bücürükler. Rüzgarda aynı sadece yemek konusunda değil tabi ki, her konuda ama yemek konusu benim için en önemlisi olduğu için orada kopuyoruz:)) yoksa her şeye hayır, istemiyorum, yapmıycam, seni sevmiyorum bile diyor bazen bana:) Olsun ben seni her zaman çok seviyorum diyorum. Sonra ben de seni seviyorum diyor:)) Yemekte inatlaşmasa da diğerleri başımın üstünde olur:)) Büyük konuşmiim yine de.

Aslıcım kitap vs. her şeyi araştırdım netten bir çok teknik, yöntem araştırdım denedim sonuç yok, denedim derken bazılarını denemiyorum açıkçası, hepsi bana uymuyor mesela o her öğün önüne aynı yemeği koyun, yemezse iki gün aç gezsin yine de vermeyin vs. diyen tekniği denemedim, çok acımasızca geldi bana. onun dışında oyun ve ödül en çok işime yarayanlar o da önerilmiyor pek ama aç gezmesi hele de kilo verirken hiç içime sinmez.

Cerencim mesrafları artmaya başladı tabi işin içine okul vs. girince bakalım ben de araştırıyorum özel istiyorum, devlete güvenmiyorum nedense ama bir yere kadar karşılayabilirim şu durumda. Bakalım zaman neler gösterecek.

Ceren soylediklerine katiliyorum,bir yerde okumustum bu konu uzerine diyorki;mesela gezmeden geldiniz paltosunu yere atti,paltonu yere atma demek yerine paltonu yerine koyarmisin gibi olumlu cumleler kurun diyordu

valla yasadiklarimi esprili dille anlatiyorum bitaz gulelim diye :)) olaylar vukuu bulurken ayn neseyle karsilayamiyorum :)))

ESIN HOSGELDIN

esincim benim en büyük inat sorunum UYKU...bebeklik problemleri devam ediyo bizimkilerde demek ki...geçen gece 10 da yatıp saat 1 de hala uyumamış olunca sinirimden kalkıp ağladım ...her akşam bana eziyet oluyo artık uyku..emziği de bırakınca iiyice sıkıntılandı..
bana da sevmiyorum seni diyo,ben de sen gibi olsun ben seni seviyorum diyorum..iyi iyi çok iyi diyo bana
aç bırakmak da doğru değil bence de,o nasıl teknikmiş,temel ihtiyaçlardan yoksun bırakarak eğitim olur mu yahu??
tüm gün gidecekse kreşe tabii devlet okulu sorun olur,zaten saatleri de uymaz..babası karşılasa kreş parasını da ,nafaka olarak?

tabi canım yaşarken komik olmuyo,,anlatınca sonradan komik geliyo insana
ata uçakta ne yaptı bak(ankaraya gidiyoruz);oğlum çok pırtlaktır,bebekliğinde beri hep gazlıydı..şimdi de hep güleriz falan..gaz bombası diye..babası giderken dedi ki uçakta atma gaz bombası falan güldük..uçak kalkıcak,Ata bağırıyo;anne gaz bombası var...sonra da "offf anne bu ne koku böyle " diyip burnunu kapadı..sanki ben yapmışım gibi

Cerencim babasıyla konuşmadık daha bu konuları açıkçası. Ama zaten kreş parasını falan veririm diyordu. Boşanma başvurusu yapmadık daha, yapınca zaten neyi nafaka olarak verecek vs. konuşulur herhalde. Başvuracaktım ben aslında ama ablaları 3 koldan aradı hepsi acele etmeyin, biraz ayrı yaşayın, hemen mahkemeye başvurmayın dediler. Ben de tamam ya dedim acelem yok zaten ne fark edecek ki, tatil dönüşü hallederiz:)

Ata'nın uyku sorunu azdı demek, o da çok zor tabi, ağlarsın ya biz arada o durumu yaşıyoruz saatlerce yatmak, uyutmaya çalışmak çok yorucu oluyor biliyorum, her gün olsa ben de ağlarım kesin. Geçen ben de ağladım zaten bu yemek konusunda İzmir'de arkadaşlara gittik dedim ya orada, ne versem nasıl versem yemedi, sonra onlar da çok iyi niyetli bir şeyler söylediler, şöyle yap rahat ol vs. diye nedense bir an kendimi çok toy ve beceriksiz bir anne gibi hissediverdim ve ağladım herkesin içinde tutamadım kendimi, gerçi yakın arkadaşlarım durumları da biliyorlar ama yine de utandım sonradan:)) Bazen sinirler yıpranabiliyor ve ağlamak iyi geliyor.

Aslıcım bir yerlerde bebek kokusunu falan özledim, kendi kendime istiyorum mu yazmıştın? ben mi yanlış hatırlıyorum:))) Bence sen yavaş yavaş niyetleniyosun sanki, hadi bakalım:)

Oyy oyy bizim ekimciklerin kucuk adamlarina bakinhele. Annelere tam gaz eziyet ediliyor demek :) Guldugume bakmayin valla su pijamayi balkondan atma seni sevmiyorum ve gaz bombasi muhabbetlerine bayildim :) Masalah hepsi islerine gelince ayri bir zeka kupu oluyorlar. Ben Ayse'den pek cekmedim biliyorsunuz. Bazen kiyafet konusunda inadi tutuyordu cok sukur onu da atlattik. Tek derdimiz bencillik. Paylasma konusunda sıkıntiliyiz. Onun icin de eylul gibi kres dusunuyorum. Daha dogrusu haftada bir iki gun oyun grubuna goturmek istiyorum bakalim.
Esincigim yemek konusunda nasil tavsiye verilir bilmiyorum valla. Ben cok uzuluyorum Ayse yemeyince, bosveremiyorum da. Hasta olmasa yemesinde sorun yok ama. Allah yardimcin olsun, saglik en onemlisi unutma. Ceren dedigin gibi okul fiyatlari cok ucuk. Kirtasiyeydi yemekti her gune bi oyuncak her dogumgununde hediye falan. Nasil atlataxagiz bakalim. Bu arada sen hangi sehirdeydin canim?

Bu arada kizlar size bir tavsiye. Birsey yapmadan bikac dakika once Ayse'ye bilgi veriyorum. "Birazdan yemek yiyecegiz, birazdan uyuyacagiz, disari cikacagiz ama birsey istemek yok, aglamak yok, bir tane oyuncak alabiliriz" gibi. Ondan tamam anne sozunu duyana kadar soyluyorum. Bazen itiraz edip alternatif secenek sunuyor. Kendine guvensin diye kabul ediyorum. Cok isime yariyor. İnadimiz kirildi bu sayede. Belki size de yardimi olur.

merhabalar;
aranıza yeni katıldım, güzel paylaşımlar diliyorum.Adım burcu kaan adında 20 aylık bir paşam var, birde bebek gelişimi üzerine blog yazıyorum.oğlumla yaşadığımız tüm deneyimler,aktiviteler,bebek yemekleri,bebeklerle ilgili bir çok bilgiyi blogumda paylaşıyorum.belki sizlerede bir çok konuda fikir verebilir...
blogumuz:

Son düzenleyen: Moderatör:
gunaydin arkadaslar gecmisi yine tam okuyamadim ecrinde son 2 audir cok hircin aglayarak karnim ahriyo diyerek herseyo yaptirmaya calisiyo annemin sabri bitti, pzt gunu dayisi babasi dedesi birbirinden hanersiz sabah ogle aksam dondurma uedirmis 2 gun gce gunduz atesi dusmedi faranjit olmis fena oksuruk uyutmiyor neyseki din hic ateslenmedi antibiyotik basladik 3 gindur suyla besleniyo off canim yavrum cokhastakirgin halsiz beni yaninda istiyo sen hidersen adamlr bni kacirir anne bak anne ocu geliyo cikar uxetini gitme oyun oynayalim gidrrsrn karnim agriyo snnediye uzayan bir suru cumleler, bnde rahatdixim 3 gun sonra ameliyat olmam grrekecek en az 1 ayrapor almam sart, tatilden dondugumden beri dikislerim mikrop kapmis once sisdi 3 tanesi ,icini acip temixlediler pisligini canli canli cok fenaydi simdi tedavi sonuc gostermedi dikislerim acildi cok fena oturamadim uzerine hic ustune kizim atesliydi 2 gun gece gunduz uyku yoktu detayli yazarim bu sorunumu onceside var, hayat oynuyo bu aralar yine bana en fenasi kizim iste opuyorum sizi gecmisi okuycam evde oldugum zaman

kubra hos geldin
ne zor bir donem geciriyorsun insallah biran once hersey duzene girer
kizina cok gecmis olsun canim benim hemen iyilessin insallah

sanada cok cok gecmis olsun,dikis derken dogum dikislerinmi yoksa basja bir ameliyat falan mi gecirmistin? dogum ise uzerinden uzun zaman gecti hala risk var mi? keske simdi burda olsanda hemen cvp yazabilsen cok uzuldum senin adina ( zaten cok yogun calisiyorsun birde uzerine bir suru umsuzluk yasamissin ameliyata kadar gorusemezsek simdiden cok cok gecmis olsun insallah ameliyatin ve sonrasi kolay ve rahat gecer
prensesi op benim icin ama koklaya koklaya :))

Kübracım çok üzüldüm yaşadıklarınıza, gerçekten zor bir dönem, Ecrine de çok çok geçmiş olsun, kıyamazlar ona... keşke yardım edebileceğimiz bir şeyler olsaydı. Dikişleri ben de anlamadım, bir operasyon mu geçirdin, kaçırdım mı o kısmı bilmiyorum ama umarım ikiniz de en kısa zamanda sağlığınıza kavuşursunuz.

iyidir senden?
bir yandan yemek yapiyorumbir yandan burda saga sola laf yetistiriyorum :))) tabiiiii bir yandan datihe laf yetistiriyorum kasla goz arasinda cicegimi kirdi motoruna yol vermemus diye :)) cicegim mutfakta yerde duruyordu :)))))) cok sicaaaaaak cok
sizde durumlar nasil? oglusunla iyi anlasiyormusub :)))

Kubra cok gecmis olsun canim Bazen hersey ust uste gelir sonra birden kaybolurlar. Sıkma canini, Allah yardimcin olsun. Opuyoruz sizi.

Çiçekte suç niye çocuğun yolunun ortasında duruyor:)) Bizimkiler hep tepelerde durur aman Rüzgar bey'in yolunu kesmeyelim bize neler neler yapar diye

Sıcaklar burada da dehşet ama çok esiyor rahatlıyoruz. Bir de yazlıktayız ya hep bahçede iyi oluyor. Rüzgar beyimiz iyi annanesiyle didişiyor artık,, benim yanıma sevmek için geliyor.

ay esin yaaaaa bana bahce deme icim gidiyor gercekten cok ozeniyorum bahceli evlere fatih dogduktan sobra daha cok ozenir oldum bir bahcem olsa sabah cikar gece yatmaya eve girerim :)) gecekonduda buyudugum icin galiba bu modern hapisanelerden daha cok seviyorum gecekondu veya bahceli evleri,bu konu uzerine uzun uzun ozlemimi yazabilirim

esime hep bir g.kondu alicam diyordum fatih dogduktan sonra
devletimiz onlara el atti kentsek donusum deyip hepsini yerle bir etti
gerci ben saka yapiyordum ama ciddi olabilirdim :))zaten benim masallah dedigim bir hafta yasiyor :)))))bir kac. defa bahceki ev dedim bizim buralarda hepsi suan yerle bir nazarim degiyor galiba :))))
zaten ne desem muhakkak bir terslik olur inan bana kac defa bir ayakkabiyi cok begenip magazada obur esini bulamadim ( ya ayakkabinin esi ortada yok yada bir musterinin aldigi ayakkabiyla karismis :))))
dun esime dedimki asagida park var cok guzrl oraya gidelim birkac defa gittim cok guzel bir yer,gidiyoruz esim bakiyor oradi hic parka benzemiyor diyor :)))yok yok orada gidrlim bak cok guzel diyorum,gidince birde ne goreyim park yerinde yok :)) piknik alanina cocuk parkina ofis gibi binalar yapmislar (halbuki cok begenmistim dun sabah bile babamla orada piknik planlari yapiyorduk kismet:)))))<

Aslıcan alemsin vallaha çok güldürdün beni, gerçekten bu kadar nazarın mı değiyor her şeye yaa, benim de istediğim şeylerde terslikler bazen olur da bu kadar olmaz dedirttin:))

bahçeyi ben de severim, şu anki evim ara kat ama yine de bahçeye parka ulaşmak çok kolay bu konuda şanslıyım. Aslında şans sayılmaz tabi sırf bu yüzden ben hamileliğimde İstanbuldan antalyaya göç ettim, sırf çocuk bahçede parkta denizde büyüsün diye. dört duvar arası çok bunaltmıştı beni de. Ama işte bir şeyler oluyor bir şeyler olmuyor. bir şeyleri hesaplayıp yapıyorsun başka yerden fire veriyorsun hayat bu da işte.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…