2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

gunaydin
ozlem hani 5candan sonra bilmem kac dk ka sure veriyorya iste (ben tel.oynuyorum) ozaman tarihi bir gun ileri aliyorum tekrar oyunu aciyorum bir anda 5can dolu yaziyor :))) oyunu baslatmadan tarihi tekrar duzeltiyorumki isler karismasin :)))
tarihi duzeltmeden oyunu baslatma tamam mi

benim telefonda desteklemiyor bende esimin tlf dan oynuyorum :))
tarihi bir gun ileri al oyunu ac 5dolu yazinca oyunu baslatmadan tarihi duzelt oyunu oyle ac yoksa isler karisiyor :)) ben kardimda dortbin bilmem kac saat cezayi goruce sok olmustum :)))

kızlar merhaba..
nasılsınız? bayağı zaman oldu buraya girmeyeli. çok geçmişe bakamadım..uyku tutmadı sabahın dördü ama kalktım hemen bir yazayım dedim.. zaman çabuk geçti..son iki haftadır yoğun alışveriş trafiği başladı..ama sonunda bitirdik herşeyi. iki takım daha nevresim almam gerekiyor ama dışarı çıkıp gezinmem imkansız. onu da annem beğenecek.. kızlar bildiğiniz canlı bomba gibiyim..wc ye gidip gelince bile yoruluyorum..iki haftadır yürüyüşte yapamıyorum çünkü ayaklarım fena şişti. dünkü kontrolümüzde dr sezeryan için gün verdi.Allah ın izniyle 16 eylül de geliyor ikizlerim..ekim başı olarak görünüyordu ama benim tansiyon yine çıktı.dr.da kiloları iyi fazla bekletmeyelim dedi. doruk paşam da bana çok yardımcı olmaya başladı. daha bebişler gelmedi abi havalarına girdi heralde..saat başı mutfağa gidip bana su getiriyor..yemeğini artık tamamen kendi yiyor. oyun grubunda arkadaşları var.sürekli onlar telefonda konuşmaya çalışıyor..çocuk Türkçeden önce İngilizceyi öğrendi..artık her derdini anlatıyor. enteresan şekilde sanki birden olgunlaştı büyüdü gibi geliyor bana.. doğuma kadar tekrar girerim heralde ama olur da fırsat bulamazsam hepiniz kendinize ve yeğenlerime iyi bakın..doğumdan sonra fırsat buldukça gelirim..sizi sorularımla bunaltmaya hazır olun..eski bilgileri beraber tazelicez ona göre..
emelcim bu arada demişmiydim bilmiyorum ama hayırlı olsun canım..sağlıkla kucağına alırsın umarım..

hepinizi kocaman öptük...aslı,özlem,esin,ceren,kübra,emel,gülşah..bana dua edin kızlar :)))))

Hosgeldin Mell. Demek miniklerin gelis tarihi belli oldu. Ben bile heyecanlandim:) Hayirlisiyla cabuk gecer gunler sonra kosusturmali gunlerr. Doruk pasaya da masallah tam abi oldu desene. Dili ogrenmesi de cok iyi olmus. Bir ara afalladigini soylemistin. Toparlamasina sevindim. Kendine ve bebislere Doruk beye dikkat et. Simdiden hayirli dogumlar canim. İhmal etme bizi de :)

öyle şaşkaza forum takibine bakarken hala bu topiğin yaşadığını farkettim çok uzundur bakmıyordum hepiniz ve kuzularınız iyidir. Umarım herkese selamlar

candy crush oyunu benimde takıntım telefonum samsung ben can olayını çözdüm faydalanmak isterseniz . Can bitince uygulama merkezinden candy crush a girip veriyi sil yapıyorum oyuna girdiğimde tekrar faceden bağlantı kurunca 5 canla kaldığım yerden devam ediyorum :)

teşekkür ederim canım benim..doruk paşama oyun grubu iyi geldi. konuşmayı da oynamayı da İngilizceyi de grupta öğrendi diyebilirim. hepinize tavsiye ederim..gerçekten doruk için çok iyi oldu..yüzme bile öğrendi bizimki. baskete merakı varmış onu öğrendik.resim yapmaktan nefret ediyor onu öğrendik.sayılara ilgisi var. gerçekten doruğun gelişiminde çok faydası oldu..evde dursa bu kadar şeyi benden alamazdı :))

Oyun grubuna Ayse'yi de gonderecegim insallah. Becerileri bir yana bizimkinde anlasilmayan bir kiskanclik var. Birden krize giriyor hicbir sekilde susturamiyoruz. Haftada uc gun gondersem yeter herhalde. Duruma gore sureyi uzatiriz dedik. Bir yandan da piyano dersi alsin istiyoruz ama erken sanirim. Doruk da masallah pek bir sosyalmis megersem. Basketbol oynarken dusunemiyorum kucuk adami :)

Selam kızlaaaarr

son yazdığım cümle olan artık daha sık uğryacağım'ın üzerinden 1 ay geçmiş bile:)) bu kadar sık olacağını kastetmemiştim:))

neyse ki herkes iyi.

Melcim 16 eylül mü? Çok heyecanlandım. dualarımız seninle Allah sağ salim ikisini de kucağınıza almak nasip etsin... oyun gurubunun bu kadar güzel etkilemesine çok sevindim.

Bakalım biz ne yapacağız. Annem hala tam gün verme daha küçük diyor. Ama benim tam zamanlı iş bulmam gerek. Kalsın sen git arada gelirsin diyor. Bilemiyorum onun için hangisi daha iyi olacak. Gerçi kasımda zaten annemler geliyor.

Cerenden ses yok galiba, acaba nerelerde? belki bakıp çıkıyordu:) Alooo cereeen üşenme gel:))

Kübracım çok sevindim. Kızınla rahat zaman geçir en güzel zamanları zaten. Her şeyin farkındalar artık, her şeyi anlıyorlar... Belki bir süre sonra çalışmaya alışık olduğun için sıkılabilirsin ama dinlenmek çoook iyi geliyor.

Aslıcan ben o oyuna bir ara bilgisayarda sarmıştım ama şimdi sıkıldım. Bilgisayarda da şöyle oluyordu bir çok sayfada açıyordum oyunu 5 can varken, sonra sırayla hepsini oynuyordum:)) sondan başa dönene kadar canlar da doluyordu...

Ayşe'nin kıskançlığı ve krizlerine de iyi gelir belki de kreş öğrensinler artık paylaşmayı vallaha Rüzgar da öyle, kendi yaşıtıyla karşılaşıcak diye ödüm kopuyor. Gidip oyuncaklarını alıp benim diyor alamazsa da vuruyor, ağlatıyor çocukları. Çok fena bizimkisi kreşten atmazlar inşallah:)

Hadi görüşürüz artık daha sık uğrarım

oy az kalmış darısı bize kuzma bak hele abi olmuş yerim onu mert eren de öyle onu taşıma anne ver bana ben aibiyim diyor kucağına alma kardeşim var diyor maşallah inşallah doğduklarında da aynı şeyler olur
hayırlsıyla al kucağına güzel haberlerini bekleriz canım

teşekkür ederiz canım
duamızdasın canımm cuma günü yüzü suyu hürmetine sağlıkla al kucağına inşallah

Çok hoş ya buraya yazmak. Benim prensesim perşembe günü 3 yaşında olacak. Ne çok yazardık burada yeni doğduklarında hele hamileyken uyku dışında hep buradaydık. Özledim valla o günleri

kızlar ne zamandır yazamadım haklısınız..
sizleri çok özledim ama..iş güç koşturmaca devam..
mell Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin canım,çok heyecanlandım valla..bebek kokusu ne güzel,hem de 2 tane birden

bugün okula başladı kuzucum benim..ben çok duygulandım ,paşam çok hevesliydi. taktı çantasını gitti ,annecim bana yardımcı ol ama oldu mu dedi..:) tabii dedim bu hafta zaten alıştırma haftası..sınıfa girdi,hemen oyuna başladı bile..
devlet okuluna verdim. çok güzel sadece anaokulu binası,yepyeni zaten,özel kreşler gibi..sabahtan öğlene kadar gidicek. 7:30 da bsşlıcak;12:30 a kadar...tabi sabah o saate yetişemeyebilir de...
sabah en geç 7 de zıplayan çocuğu,bugün zor kaldırdık valla..işimiz zor artık sanırım..
albüme resim koyuyorum okul resmimizi...

başka var mı okullu olan??
esincim ne zaman kaydettiriceksin,geç kalma herkes başlıyo bu haftadan..

ayyy ben çok heyecanlyım hala..öpüyorum ekimciklerle güzel annelerini..

Cerennn hosgeldiin. Ata pasa okula yazildi demekk. Uc yas icin devlette uygulama oldugunu bilmiyordum ben. Normal anaokulu gibi mi mufredat falan. Ben sadece oyun grubuna veririm diye dusunuyordum bu hafta arastiracagim ben de. Bizim buralarda iki tane devlet okulu var. Onlara gidip sorarim artik olmazsa ozele verecegim mecbur. Demek cantayi takti gitti he :)) Sipalar buyudu kizlar memeden nasil kesecegiz, gece uykusuna nasil alisacaktan okul muhabbetine gectik. Oyyy masallah kuzulara daha cok heyecanlarini yasariz insallah.

özlemcim hoşbulduk canım.devlet okulunda 36 aydan başlıyo,müfredat farklı tabii ki,anaokulu gibi değil.sadece kendi yaş gurubu var zaten sınıfta..tabi etkinlikleri var,oyuncakları vs bi sürü programları var.aslında oyun gurubu işte..yani özel kreşten pek farkı yok.bugün hamur oynamaya başladılar bile,yarın da boyama yapıcaklarmış.bu hafta alıştırma haftası 2 saat gidiyo...
okulu yeni yapılmıştı Ata nın,herşey de yepyeni,oyuncaklar,yemek salonu,masası sandalyesi,yani kreşte ne varsa,orda da var.tuvaletler lavabolar,hep minicik..bizim zamanımızdaki gibi ilkokulun içinde de değil. ayrı tek bir bina.görsen özel kreş dersin zaten..:) yarın foto çekip koyarım inşallah..
sanırım oyuncak için extra bir seferlik para topluyolar.bir de aylık dışardan kadın tutuyolar,tuvaltelerde yardımcı olsun,temizlik yapsın,yemeklerinde yardımcı olsun diye..
sadece şöyle bi sorun var,resmi olarak kayıt alamıyolar,36 aya girmiyo bizim kuzular:) ekim doğumlu olunca..öğretmene soruyolar,o da sağolsun alırım dedi.o şekilde kabul ediyolar.
yalnız devlet okulu düşünüyosan,bir an önce gidip görüşmen gerekli kayıtları sonra kabul etmiyolarmış..

ayy baksanıza ne çok yazdım,hala çok heyecanlıyım da..

Çok hoş ya buraya yazmak. Benim prensesim perşembe günü 3 yaşında olacak. Ne çok yazardık burada yeni doğduklarında hele hamileyken uyku dışında hep buradaydık. Özledim valla o günleri
hoşgeldin canım ben hala burdayım yazıyorum gel sen de arada
ay ne güzelll ben de istedim ama bizim anaokulu alamam dedi kontenjanı hep büyük sınıflar doldurdu dedi almadı çok üzüldüm hele mert eren nasıl üzüldü bu sene yine babaanne okulunda
ama okulumdaki ana sınıfı var öğrenci arıyor yana yakıla getirin dediler tabi bizimki minik alırlar mı eğere büyükse öğrenciler getirmem
ama haftada 2 gün iyi olur bakalımmm
maşallah kocaman oldular ya okullu bile oldular ne güzelllll
benim evimin dibinde var anaokulu özel okul gibi ama işte kontenjanı doldu diye almadılar yoksa alıyorlar
müfredatı da özellerle aynı valla
özlede ne var piyano bale yzüme hepsi ekstra para bir tanesiyle konuştum 900 tüm gün dedi 300 kılık kıyafetler her kurs için ayrıca para yani aylık masrafı benim maaş kadar nerdeyse

yaz yaz mutlu oluyoruz canım
bizimkiler ekimli olunca almadılar bizimkini de

Valla cahilligime denk geldi. Devlette oldugunu bilmiyordum. Yarin bir gidip bakayim insallah gec kalmamisimdir. Bizim buralar pek bi pahali kizlar. Orta sinif fazla yok genelde zengin abiler ablalar. E dolayisiyla ozellere ragbet daha cok oluyor. Bugun iki yerle konustum. Birisi cok aklima yatti bayagi ilgili ve kapsamli ancak 800 + servis dediler. Cok geldi bana. Daha uc yasinda simdiden bu kadar masraf olursa yanariz valla. Ustelik haftada uc gun icin bu fiyat. Digeri de 400 dedi ama oyun disinda pek aktivite yok onda da. Bir iki yere de bakip ptesiye kadar halletmis olacagim insallah.

arkadaşlar yarın annemler bebek arabası alacaklar, haliyle benim araştırma yapmam lazım bize arabaya sığacak hafif taşınması kolay bebeğin de rahat edeceği alışveriş merkezlerinde ve parklarda kullanabileceğim bir araba lazım, 3 tekerlekli olanları mı dört tekerlekli olanları mı önerirsiniz, öyle travel sisteme falan da gerek yok ama bastonlar da çok basit, öneriniz nedir?

Chicco ve McLaren'in bastonlarini tavsiye ederim. Bebeklere icin uygun olanlari da var. Ben kizima Kraft puset almistim cok buyuktu tasimasi falan zordu. Sonradan Chicco baston aldim daha rahat. Fiyatlari da fena degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…