2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

günaydın kızlar..

geçmişi okudum o kadaaar alıntı yaptım ama hepsi silinmiş ya üzüldüm (
her sabah yatıyoduk kızımla yarım saatte bir uyanıyodu, ne uyudugumu anlamıyom diye bugün yatmadım, maşallah kesintisiz 10a kadar uyudu bugünde :)
ne zaman bende uyumaya kalksam mızmızlanmaya başlıyo ya, iş yaparken hiiç sorun yok :)
uyandı, altına yapmış taa sırtına kadar cıkmış bende banyo yaptırdım emzirdim yatırdım yine uyuyo şimdi..
bu cuma istanbula gitcez inş,15 gün kalcaz, hazırlık yapmam lazım artık uyku yok bana
onu alıyım bunu alıyım şu da lazım olabilir derken evde ne varsa yüklendim :))
bebekle yola cıkmakta zormuş cidden..

benim kızımında burnu tıkalı kızlar dogdugundan beri öyle hırıl hırıl ediyo..
dr fizyosol verdi onu damlatıyoruz banyodan sonrada burun aspiratörüyle cekiyorum bayaa bişiler cıkıyo. önce balonlu aspiratörden almıstık ama o pek bi işe yaramadı, sonra otribebe diye baska bi asp. aldık, anne bi ucunu agzına alıp cekiyo. tavsiye ederim bu daha cok işe yarıyo..

slm kızlar,
benimki uyumadı yine doğru dürüst
şimdide kucağımda mıkır mıkırdanyoooooooo

gecmiş olsun nevyas,okuyunca ürperdim canım ya, erken uyanmışsın cok sükür.. Allah kazalardan belalardan korusun bebelerimizi..

benim kızımda dün gece uyumakta cok zorlandı. ne yaptıysam olmadı bende en son ellerini biraz sıkıcı saracak şekilde kundakladım, emziğide verip kucagıma aldım, hafif hafif salladım 5 dk sonra uyuyakaldı.

biz yazın pierre cardin 2li travel set almıştık, haftasonu hava iyi olunca dışarı cıktık ilk defa denedim gayet iyi cok memnun kaldım..
bu da bisim arabamıs :)

Pierre Cardin PSW 2070 Superrior Travel System

günaydın canım bende mi alsam o aspiratörden diğperi cidden çok işe yaramıyor. bvenimkide tıkalı hatta 1. st kontrolünde demişti dr tıkaloı evde grip mi var d,ye çok balgamı da var baya bi kusarak atıyor onu ama öle böle kusmak değil balgamı atmak için kusuyoır diye end,işelenmiyrm ama..sizinkide yapıyormu böle...

selam fadimsa..

kundaklayıp uyutmaya çalış, ben hep öyle yapıyorum.. ayaklarını gevşek, kollarını biraz sıkı sarıyorum, rahat uyuyo.. yoksa kollarını oynatınca uyanıyo hemen..

selam fadimsa..

kundaklayıp uyutmaya çalış, ben hep öyle yapıyorum.. ayaklarını gevşek, kollarını biraz sıkı sarıyorum, rahat uyuyo.. yoksa kollarını oynatınca uyanıyo hemen..

saol canım kundaklıyorm zaten hep yatarkem bugün aranıyo emzirmeye alıyorum ya emmedi ytada az ewmdi diğer memeyi almadı haliyle st başı kalktık..

selam kızlar benim sıpada dün gece üç kere kalktı yat kalk salak gibi oldum sabah da 7 de kalktı başım çatlıyor yatsa bende yatacam ama çok kısa uyuyor bende bebek arabası alacağım gönderdiginiz adreslere bakıyorum sağolun kızlar çok işime yaradı fiyatlar nekadar uçuk

yok canım bizimkisi o kadar deil.. maşallah pek kusmuyo kızım, uyurken hırıl hırıl ediyo ama, burnu tıkalı belli.. balgamını atması güzel canım, bence sende o aspiratörden al banyodan sonra hemen kullan rahatlatır bebeni.. banyoda yumuşuyo heralde daha havlusuna sarılırken çekiyorum ben..

saol canım bi bakayım bende bebiş uyurken bi uyumaya çalışayım bakalım..

selam lavinya..
hepimiz aynı durumdayız canım, alışcaz artık :)

bu arada kızlar benim kanama hala devam ediyo bugün 44. günümüz. 34. gün bitmişti 2 gün temiz kaldım sonra tekrar başladı, ama leke falan deil, ilk haftalardaki gibi, başa döndüm sanki regl mi başladı acaba ya.. benim gibi olan varmı ??

benim kızımda sabah 8 den beri uyumuyo ayağımda sallıyorum bırakınca uyanıyor.. bi taraftanda saç kurutma makinası açık...onun seside beynimi deliyo artık. sizde sallıyomusunuz kuzularınızı bizimkialıştı sanırım. memede uyumadığı sürece ayakta sallıyorum uyutmak için

canım regl oluyorsundur kiminde 40 tan sonra hemen oluyomuş bende olmadı bekliyorum

canım benim oğlum ilk zamanlar öyleydi illa sallamamı istiyodu kayınvalide alıştırmıştı o gidince iki gün perişan oldum böyle olmayacak hiç bişey yapamıyodum saç kurutma makinesiyle biraz duruyodu şimdide bakıyorum uykusu var emziriyorum yerine bırakıyorum biraz mızmızlanıp uyuyor ilk başta ağladı ama alıştı bence ağlayınca hemen alma kucağa hemen kucak istiyolar

canım bu sefer hep ayağında sallanmak ister uyuyacağı zaman

ben uyusun diye hiçbir şey yapmıyorum, sallamıyorum, makine falan da açmıyorum

çok yoruluyorum ama onun kendiliğinden yorulup uyumasını bekliyorum, eninde sonunda uyuya kalıyo kendi, uyuyana kadar hep kucakta ama. ben de kucağa çok alıştırdım, o yüzden zor oluyo ama napiim.

saat 10dan beri uyumuyodu, şimdi daldı neyse ki :) gidip kahvaltımı edeyim hemen

kucağa alışmasın diye dert edinmedim, kucakta güvende hissettikleri için gelişimleri açısından iyiymiş. bir de ben çalışıyorum, işe başlayınca zaten çok az görecek beni, o yüzden şu an sadece ona adadım kendimi :)

selam kızlarr

hepimizde aynı sorun var, kucaktan inmek istemiyo minnoşlar. ama ilk 3 ay kucağa alışma, şımarma gibi şeyler olmazmış kızlar, bu aylarda bebeğin bol bol kucaklanmaya, annesinin kokusuna ihtiyacı olurmuş. ne kadar çok kucaklarsak o kadar mutlu ve kendine güvenli olurmuş

alıntı:
Şımartmas teorisi 1920'lerde ortaya atılan bir teoridir. Ancak yapılan son çalışmalar kucaklanan bebeklerin daha başarılı, kendine güvenen ve mutlu insanlar olarak yetiştiklerini ortaya koymuştur. Bir grup bebeği kucaklayarak yetiştiren anneler bebeklerinin daha sakin ve uyumlu olduğunu ifade etmiştir.Kucaklanmayan, ağlatılan ve annesine hemen ulaşamayan bebeklerin sosyla yönden zayıf, duygusal yönden insan ilişkilerinde güçlük çeken bireyler olarak yetiştikleri gözlemlenmiştir.

Aylin Anne: Annelerin Doğru Bildiği Yanlışlar!

bi de şu bebeğimi nasıl uyutmalıyım yazısını okumanızı tavsiye ederimm

Aylin Anne: Bebeğimi nasıl uyutmalıyım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…