Doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra kaç gün yanınızda kaldılarr ? sezeryandan sonra kendi başınıza ne zaman bebeğe bakabilidiniz .ev işi vs yapabildinizmi.?
Eşimin arkadaşınında 1 aylık bebeği var eşi evde hiçbir iş yapamıyormuş bebekle ilgilenmekten fırsatı olmuyormuşş ve her seferinde benim yanlız bakamayacagımı yanımda birinin olması gerektiğini söylüyorr..Ben gurbetteyimhalam 1 hafta kalabilir oda gidicek sonra memlekete...görümce eltilerde gelirler tabiki yanlız bırakmazlarda illa 40 çıkana kadarmı duracaklar yaaa...doğuma 2 gün kaldı allaha şükür saglıcakla kavuşayım yavruma rabbimm kolaylığını verir bana
Doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra kaç gün yanınızda kaldılarr ? sezeryandan sonra kendi başınıza ne zaman bebeğe bakabilidiniz .ev işi vs yapabildinizmi.?
Eşimin arkadaşınında 1 aylık bebeği var eşi evde hiçbir iş yapamıyormuş bebekle ilgilenmekten fırsatı olmuyormuşş ve her seferinde benim yanlız bakamayacagımı yanımda birinin olması gerektiğini söylüyorr..Ben gurbetteyimhalam 1 hafta kalabilir oda gidicek sonra memlekete...görümce eltilerde gelirler tabiki yanlız bırakmazlarda illa 40 çıkana kadarmı duracaklar yaaa...doğuma 2 gün kaldı allaha şükür saglıcakla kavuşayım yavruma rabbimm kolaylığını verir bana
Allah yardımcın olucaktır lovelimmm olsun :) biz yanlızda bakarızben de bir hafta sonra yalnız kalıcam annem gidecek şimdidien alıştırıyorum kendimi
:1hug::asigim:keske yalnız baksam sormayın sebebiniiiiiiiiii
Çok sağolsın cnm paylaştığın için.cnm benm annem bugün gidiyo 20 kırkını öıkardık az önce akşam gidicek
1hafta yanına biri şart eğilemiyosu çünkü
benm pedimi falan annem taktı wcden o kaldırdı düşün
ama 1 hafta snra ben temizlik yaptım yavaşca annem vardı ama yaptım iyileşiyim diye
şimdilerdede çok .ok iyiyim şükür
bebek şu ara sürekli ememk istiyo tek sorunumuz o
o yüzden onun başındayım sürekli :,başka sormak istediğin varsa sor tatlım
ha bide millet çok abartmış sezeryanı o kadar korkulcak bişe değil cnm
en zoru göğüs çatlağı benmkiler felaket
merhaba balsurat ben bebeğim 20 günlük olduktan sonra yalnız kaldım. Evin işleri gerçekten aksıyor. Sürekli emmek isterdi oğlum.Küçücük evimi 2 saatte silemezdim :) ama herşeye değer. ben yalnız kaldığıma üzülmemiştim açıkçası.Zor ama bi o kadar harika.
sezeryan sonrasıda ilk 1 hafta dikişlerimden dolayı rahat hareket edemediğimden. Bebeğim ağlayınca annem veriyordu kucağıma. O zamanlar mutlaka birileri kalmalı zaten yanında.
Zaten zamanla herşey rutine oturuyor. Bebekte sende düzene alışıyorsun.
Sağlıcakla kavuş bebeğine. Güle güle büyüt :)
Demek sende benim gibi geç kavuştun bebeğine. bizde tam 5. senede kavuştuk yavrumuza.
O zaman tadına doyum olmaz seninkininde :) hiç bıkmadan yorulmadan hergün Allah'a hamdolsun diyerek bakarsın sende bebeğine.
Ayrıca herkeste gögüs ağrısı olacak diye birşey yok canım benim oğlum vantuz gibi yaşadı ilk 3 ay ama hiç yara olmadı gögsüm çok şükür. İnşallah sende yaşamazsın....
bende ailemden uzaktayım.. annem 10gün kalabilirim diyo.. zaten doğuma 1-2gün kala gelir..
kayınvalidemden hiç bişey beklemiyorum.. çünkü daha hamişliğimin başından beri "beni ne doğuma çaığırın , nede eve bakmaya.. ben gelemem diyo.." yani gelmek istemiyo.. şahsen kendisi pek iş yapmayı sevmezdeboshayallersmile
yani bende yanlızım.. oyüzden sezeryandan geri durdum başlangıçta..
doğumdan değilde doğum sonrası çabuk toparlanıp ev işlerimi ve bebişime yetişememkten korkuyorum.. tabi gelen giden mutlaka olur..
yanlızlık zor.. allahtan komşularım çok iyiler.. onlar sık sık dolaşıyorlar.. hatta gece bişiy olursa saat kaç olursa olsun mutlaka zile basın diyorlar.. banada "eşin evde yokken bile, evde yanlız kalma ya biz sana gelelim ya sen bize gel diyorlar"
allah razı olsun hepsinden..
Allah hepimizin yardımcısı olsun.. kolay doğumlar nasip etsin hepimize..
vede bebiş yolu bekleyenlerede bugünleri nasip etsin mevlam..
benimde bebişim 5yıldan sonra tüp bebek ile geldi..
Çok sağolsın cnm paylaştığın için.
1 hafta benimde halam kalır inş yanımda iyileşmedende gitmez inş:)
evet sezeryanı herkez farklı söylüyor.doğru diyorsun göğüs yarası en berbatıymış arkaşım öle söyledi .3 ay geçmeyen göğüs yaralarından sonra mecbur bebeğini sütten kesti ağlıyordum dio emzirceğim zaman..
krem falan kullanıyorsundur mutlaka faydasını gördünmü cnm ?
rabbime emanet olun allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:
kullanmadığım krem kalmadı cnm ama geçmiyo
bitkisel ürünler
nişasta sürmeler
soğan koymalar neler neler yaptım ama geçmiyo
bebek emdikce yara acık kalıyo kapanmıyo
ağlaya ağlaya emziriyorum
ve o acıya rağmen çok uyuyunca uyandırıp gene emziriyorum acıktı diye
annelik buymuşşşş
dilerim sen yaşamazsın
zevkle emzirirsin bebeğini
kızlar benim kız geceleri saat 3 gibi uyanıyo sonra sabah 7 ye kadar yatmak bilmiyo emziriyorum altını degiştiriyorum kaka yapsın die zeytin yagı veryrum şekerli su veriyorum karnı agrımasın die ama susmak bilmiyo sabaha kadar sırtını karnını ovuyoruz gaz çıkarsın die ama genede çıkarmıyo sizin bebişlerdede varm böyle bşey ???
kızlar benim kız geceleri saat 3 gibi uyanıyo sonra sabah 7 ye kadar yatmak bilmiyo emziriyorum altını degiştiriyorum kaka yapsın die zeytin yagı veryrum şekerli su veriyorum karnı agrımasın die ama susmak bilmiyo sabaha kadar sırtını karnını ovuyoruz gaz çıkarsın die ama genede çıkarmıyo sizin bebişlerdede varm böyle bşey ???
canım bende ekım 2009 annesıyım ve 3 tane yavrum var ılk bebeğım normal sonrakı 2 bebeğım sezaryen oldu .burda yanlızım bende gurbetteyım çunku.ama sıze nacızane tavsıyelerım var.baştan kendını öyle hazırlarsan her işinı de kendın yapa bılıyosun.ınan gelenlerın işlerı daha çok oluyo
yanlız kalsan kafan rahat olur bı çorba yapıp içersın belkı
ama bırı lerı gelınce ev sahıbı olarak daha çok tedırgın olursun
ben 2 bebişim dada yanlızdım ama bu sefer kayınvalıdem sozde yardıma geldı butun işe da bana yaptırdı . bıde duşunun anasınıfını başlayan ve okula gıden ıkı çocukla.sırf hıç dınlenemedım dıye sutum gıttı.hıı gelelım ev işine merak etmeyın ev kaçmaz.yapmayın bı sure az yapın kendınızı bebişlerınızı duşunun vakıt kalırsa yaparsınız kalmazsa da dert etmeyın. ben şuan çok uzuluyorum keşke hıç bişey yapmasaydımda bebişimı emzırseydım.hepınızı kolay doğumlar sağlıklı bebişler nesıp etsın allahım.
canım ben sezaryen dikişlerini bilemiyorum ama onlar geçince nasıl bakarım diye endişelenme.
benim evimde kimse kalmadı gece, bi eşim vardı. ctesi doğum yaptım, ptesi gündüz boyuna yalnızdım. onu iyice sahipen, herşeyini yaparsın. ev işini de o uyurken yapabilirsin. ben bulaşık, çamaşır işini halledebiliyorum, ilk günden beri. sonra evi süpürdüğüm de oldu. sonuçta gündüzleri illa ki uyuyor. ama seni yorgun günler bekliyor canım, sen de iyi uyumalısın.
dediğim gibi dikişlerinin acısı geçtikten sonra ev işinden korkma. tamam herşeyi yapamazsın belki ama idare etcek kadar yetersin evine alimallah :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?