2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

keske yalnız baksam sormayın sebebiniiiiiiiiii

ben de bir hafta sonra yalnız kalıcam annem gidecek şimdidien alıştırıyorum kendimi

cnm benm annem bugün gidiyo 20 kırkını öıkardık az önce akşam gidicek
1hafta yanına biri şart eğilemiyosu çünkü
benm pedimi falan annem taktı wcden o kaldırdı düşün
ama 1 hafta snra ben temizlik yaptım yavaşca annem vardı ama yaptım iyileşiyim diye
şimdilerdede çok .ok iyiyim şükür
bebek şu ara sürekli ememk istiyo tek sorunumuz o
o yüzden onun başındayım sürekli :,başka sormak istediğin varsa sor tatlım
ha bide millet çok abartmış sezeryanı o kadar korkulcak bişe değil cnm
en zoru göğüs çatlağı benmkiler felaket

ben de bir hafta sonra yalnız kalıcam annem gidecek şimdidien alıştırıyorum kendimi
Allah yardımcın olucaktır lovelimmm olsun :) biz yanlızda bakarız
keske yalnız baksam sormayın sebebiniiiiiiiiii
:1hug::asigim:
Çok sağolsın cnm paylaştığın için.
1 hafta benimde halam kalır inş yanımda iyileşmedende gitmez inş:)
evet sezeryanı herkez farklı söylüyor.doğru diyorsun göğüs yarası en berbatıymış arkaşım öle söyledi .3 ay geçmeyen göğüs yaralarından sonra mecbur bebeğini sütten kesti ağlıyordum dio emzirceğim zaman..
krem falan kullanıyorsundur mutlaka faydasını gördünmü cnm ?
rabbime emanet olun allah hepimizin yardımcısı olsun:Saruboceq:

Allah razı olsun duan için canım aminn inşallahh.Rabbim hepimizie kolaylık versinn..herşeye değer bence ..rabbim bizlere bu mucizeyi gönderdi yıllar sonra kavuşucam bebeğime inşallahhçok bekledim onu ..5 yıldır gurbette yanlızlıgıma arkadaş olucak yavrumm inş
:)annemde 1 hafta yanında kaldılarmı yeter dio allahım sana sıgındık

Son düzenleme:
Allah razı olsun duan için canım aminn inşallahh.Rabbim hepimizie kolaylık versinn..herşeye değer bence ..rabbim bizlere bu mucizeyi gönderdi yıllar sonra kavuşucam bebeğime inşallahhçok bekledim onu ..5 yıldır gurbette yanlızlıgıma arkadaş olucak yavrumm inş
:)annemde 1 hafta yanında kaldılarmı yeter dio allahım sana sıgındık
[/QUOTE]

Demek sende benim gibi geç kavuştun bebeğine. bizde tam 5. senede kavuştuk yavrumuza.
O zaman tadına doyum olmaz seninkininde :) hiç bıkmadan yorulmadan hergün Allah'a hamdolsun diyerek bakarsın sende bebeğine.
Ayrıca herkeste gögüs ağrısı olacak diye birşey yok canım benim oğlum vantuz gibi yaşadı ilk 3 ay ama hiç yara olmadı gögsüm çok şükür. İnşallah sende yaşamazsın....

Allahım tüm evlat isteyenlere mucizelerini göndersin inşlahhhh.
amin inşallahhh cnm benimde yara olmaz inşallah olursada onada şükür herşey allahtan :))):asigim:

bende ailemden uzaktayım.. annem 10gün kalabilirim diyo.. zaten doğuma 1-2gün kala gelir..
kayınvalidemden hiç bişey beklemiyorum.. çünkü daha hamişliğimin başından beri "beni ne doğuma çaığırın , nede eve bakmaya.. ben gelemem diyo.." yani gelmek istemiyo.. şahsen kendisi pek iş yapmayı sevmezdeboshayallersmile

yani bende yanlızım.. oyüzden sezeryandan geri durdum başlangıçta..
doğumdan değilde doğum sonrası çabuk toparlanıp ev işlerimi ve bebişime yetişememkten korkuyorum.. tabi gelen giden mutlaka olur..

yanlızlık zor.. allahtan komşularım çok iyiler.. onlar sık sık dolaşıyorlar.. hatta gece bişiy olursa saat kaç olursa olsun mutlaka zile basın diyorlar.. banada "eşin evde yokken bile, evde yanlız kalma ya biz sana gelelim ya sen bize gel diyorlar"
allah razı olsun hepsinden..

Allah hepimizin yardımcısı olsun.. kolay doğumlar nasip etsin hepimize..
vede bebiş yolu bekleyenlerede bugünleri nasip etsin mevlam..
benimde bebişim 5yıldan sonra tüp bebek ile geldi..

Duygulandırdınmı beni canım benimm ikimizde aynıyız ...Allah razı olsun komşularımızdan 1 ay önce benimde komşu aynı şeyleri söyelmişti bana biliyor kimsem olmadıgını burda.gecede olsa sancılandın hiç çekinemeden kapımı çal dedi allah razı olsun dedim ağladım çok duygulanmıştımm...Valla bebiş yıkamaya bile geliriz diolar..
allahım yardımcımız olucaktır gülerimm.9 ay nasıl geçti ben hiç anlamadım şükürler olsun allahıma zorluk yaşamadım rabbim yardım etti .Doğumdan sonrada yaparız allahın izniyle .

canım ben sezaryen dikişlerini bilemiyorum ama onlar geçince nasıl bakarım diye endişelenme.

benim evimde kimse kalmadı gece, bi eşim vardı. ctesi doğum yaptım, ptesi gündüz boyuna yalnızdım. onu iyice sahipen, herşeyini yaparsın. ev işini de o uyurken yapabilirsin. ben bulaşık, çamaşır işini halledebiliyorum, ilk günden beri. sonra evi süpürdüğüm de oldu. sonuçta gündüzleri illa ki uyuyor. ama seni yorgun günler bekliyor canım, sen de iyi uyumalısın.

dediğim gibi dikişlerinin acısı geçtikten sonra ev işinden korkma. tamam herşeyi yapamazsın belki ama idare etcek kadar yetersin evine alimallah :)

canım bende ekım 2009 annesıyım ve 3 tane yavrum var ılk bebeğım normal sonrakı 2 bebeğım sezaryen oldu .burda yanlızım bende gurbetteyım çunku.ama sıze nacızane tavsıyelerım var.baştan kendını öyle hazırlarsan her işinı de kendın yapa bılıyosun.ınan gelenlerın işlerı daha çok oluyo
yanlız kalsan kafan rahat olur bı çorba yapıp içersın belkı
ama bırı lerı gelınce ev sahıbı olarak daha çok tedırgın olursun
ben 2 bebişim dada yanlızdım ama bu sefer kayınvalıdem sozde yardıma geldı butun işe da bana yaptırdı . bıde duşunun anasınıfını başlayan ve okula gıden ıkı çocukla.sırf hıç dınlenemedım dıye sutum gıttı.hıı gelelım ev işine merak etmeyın ev kaçmaz.yapmayın bı sure az yapın kendınızı bebişlerınızı duşunun vakıt kalırsa yaparsınız kalmazsa da dert etmeyın. ben şuan çok uzuluyorum keşke hıç bişey yapmasaydımda bebişimı emzırseydım.hepınızı kolay doğumlar sağlıklı bebişler nesıp etsın allahım.

Son düzenleme:
annem gidiyor çarşamba(((gerçi bende 29 ekim de gitcem annemn yanına..ama 1 hafta kayınvalidemle kalıcam...bakalım annem gibi olacak mı:))

kullanmadığım krem kalmadı cnm ama geçmiyo
bitkisel ürünler
nişasta sürmeler
soğan koymalar neler neler yaptım ama geçmiyo
bebek emdikce yara acık kalıyo kapanmıyo
ağlaya ağlaya emziriyorum
ve o acıya rağmen çok uyuyunca uyandırıp gene emziriyorum acıktı diye
annelik buymuşşşş
dilerim sen yaşamazsın
zevkle emzirirsin bebeğini

canım hayırlı aksamlar ben 2009 ekim annelerindenim..öncelikle bebeğin hayırlı olsun diyeyim
gecen sene bu zamanlar ben de burada bir topik açmıstım göğüs ucum parcalandı artık diye(((( seni cook iyi anlayabiliyorum malesef bi çogumuz bunu yasadık herkesin ilacı farklı oldu sanırım..ben de senin gibi herseyi denedim sürmediğim krem kalmadı sonunda careyi zeytin yagında buldum ben.istersen bir dene..bebeği emzirdikten hemen sonra karbonatlı suyla silip tavada hafif yanmıs daha sonra sogumuş hakiki zeytin yağını pamuk yardımıyla göğüsucuna sür her ikisi de bebek için zararlı seyler değil biliyorsundur zaten:))) sonra bebek tekrar emene kadar evin de musaitse gögüsün acık gez ki hava alsın rahatlasın..ben bir kaç gün bu sekilde yaptım hafiifledi acılarım sonra 2 gün tek gögsümü emzirip diğerini sağarak verdim o iyileşince diğerini 2 gün sağarak verdim sonra da tamamen geçti...ve ozaman emzirmenin tadına vardım bebeğimin ben acı cekmeden emmesi kadar güzel bişey yokmus anladım insallah senin ve senin gibi olanların da bir an önce düzelir canım...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

kızlar benim kız geceleri saat 3 gibi uyanıyo sonra sabah 7 ye kadar yatmak bilmiyo emziriyorum altını degiştiriyorum kaka yapsın die zeytin yagı veryrum şekerli su veriyorum karnı agrımasın die ama susmak bilmiyo sabaha kadar sırtını karnını ovuyoruz gaz çıkarsın die ama genede çıkarmıyo sizin bebişlerdede varm böyle bşey ???

allah kolaylık versın bagzı bebekler gece uyumazmış :)bende bebekken öleymısım annem hep anlatır benım kız nasıl olucak bakalım?:dance:

gökçe aynen bende gazdan muzdaribim...rezeneye başladım 2 -3 çay kaşığı veriyorum...masaj yapıyorum karnına..arada zeytinyağını kimyonlu veriyorum...ehh biraz fayda ediyor...bide arada mama veriyorum mamayı değiştirdim aptamil 1 kullanıyodum şimdi yine milıpa ama conformil diye gaz için oılan mamayı aldım sanki biraz ii geldi..allah yardımcımız olsun tatlım...

Doğru diyorsunuz kızlar bir şekilde ev işleri yapılır ..zaten hamileliğim boyunca bütün çamasır yıkama asma işi eşime aittii yine ona satıcam çamasırları :))) bulaşık makınasına dizme vs yapıyodu şükür onlarıda yapar sağolsun elinden herşey geliyor o olmasaydı hamilelikte ne yapardım ben dogumdan sonrada garibim kurtulamıcak benden:))) düşük tehlikesi erken dogum tehlikesi derken yattım kalktım birşekilde işler oldu..rabbim yardımcımız oluyor gerçekten dogumdan sonrada olucak biliyorum:Saruboceq:

canım benimkinin rutin nöbeti var. 12:00-03:00 arası. öncesinde uyanmıyor, hep 12de dikilip 3e kadar bi türlü uyumuyor. geberiyorum, kollarım kopuyor onunla ilgilenirken. allahıma bin şükür ağlamıyor ama. karnına ağrı giriyor anlıyorum ama çok uzun sürmüyor, biraz ağlayıp susuyor.

anladığım kadarıyla seninki gaz sancısı çekiyor canım, allah yardımcınız olsun.

biraz gözden gecirdimde herkese ayri sifalar bebisleriyle benimde bebegin gözü capak tutuyor yapisiyor kuruyunca gözünü acamiyor onu öyle görünce icim sizliyor doktora götürdük yeni dogan bebeklerede normalmis anne sütü yada kaynamis suyla gözünü silcekmisim annelik ne tuaf bir duyguymus allah herkese nasip etsin allah bebeklerimize saglik versin sizinde aranizda bebeginin gözü capaklanan varmi varsa doktor ne tafsiye etti?

Benim kızımda gündüzleri hep uyuyor akşam 22.00 dedimmi ayaktayız gece 1'e 2'ye kadar geceleride hep uyanıyor ağlayarak karnını doyurup yatırıyorum 2 saat sonra yine uyanıyor sabahta 8'den sonra hep ağlıyor açıktığını ağlayarak mesaj veriyo bana gerçi iki saatte bir doyuruyorum ama bazen saat geçmeden açıktığıda oluyor bazen doymak bilmiyo ama yinede uslu bi bebek bizimde en büyük sorunlarımız birincisi meme emmiyo ne yaptıysam ikincisi mamadan dili bembeyaz ama pamukçuk değil karbonatlı suyla siliyorum yine aynısı oluyor mama içince işte böyle varmı sizlerdede böyle durumları yaşayan gündüz uyuyupta gece nöbet bekleten bebişler...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…