canım hayırlı aksamlar ben 2009 ekim annelerindenim..öncelikle bebeğin hayırlı olsun diyeyim
gecen sene bu zamanlar ben de burada bir topik açmıstım göğüs ucum parcalandı artık diye(((( seni cook iyi anlayabiliyorum malesef bi çogumuz bunu yasadık herkesin ilacı farklı oldu sanırım..ben de senin gibi herseyi denedim sürmediğim krem kalmadı sonunda careyi zeytin yagında buldum ben.istersen bir dene..bebeği emzirdikten hemen sonra karbonatlı suyla silip tavada hafif yanmıs daha sonra sogumuş hakiki zeytin yağını pamuk yardımıyla göğüsucuna sür her ikisi de bebek için zararlı seyler değil biliyorsundur zaten:))) sonra bebek tekrar emene kadar evin de musaitse gögüsün acık gez ki hava alsın rahatlasın..ben bir kaç gün bu sekilde yaptım hafiifledi acılarım sonra 2 gün tek gögsümü emzirip diğerini sağarak verdim o iyileşince diğerini 2 gün sağarak verdim sonra da tamamen geçti...ve ozaman emzirmenin tadına vardım bebeğimin ben acı cekmeden emmesi kadar güzel bişey yokmus anladım insallah senin ve senin gibi olanların da bir an önce düzelir canım...opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan
biraz gözden gecirdimde herkese ayri sifalar bebisleriyle benimde bebegin gözü capak tutuyor yapisiyor kuruyunca gözünü acamiyor onu öyle görünce icim sizliyor doktora götürdük yeni dogan bebeklerede normalmis anne sütü yada kaynamis suyla gözünü silcekmisim annelik ne tuaf bir duyguymus allah herkese nasip etsin allah bebeklerimize saglik versin sizinde aranizda bebeginin gözü capaklanan varmi varsa doktor ne tafsiye etti?
annem gidiyor çarşamba(((gerçi bende 29 ekim de gitcem annemn yanına..ama 1 hafta kayınvalidemle kalıcam...bakalım annem gibi olacak mı:))
ya kızlar benım kanama kesıldıı 2 gundur sımdı benım lohusalıgım bıttımı gusledebılırmıyıım
bebegi gece uyumayanlara bi tavsıye banyoyu akşam saat 10 da yaptırın ben artık öyle yaptırıyorum ve rahat uyuyo...hep sabah yaptırıyordum akşama kadar sadece acıkınca kalkıyorudu şimdi rotayı tam tersıne çevirdik:)
banyodan sonra bıde güzel yaglıyoruz pehlıvan gibi ohh..deneyn isterseniz..
kızlar buarada sizde göbeği düşmeden banyo yaptırmadınız dimi bana yaptırma dedi doktor ama bu gün 7.gün göbeği düşmedi daha sizinkiler kaç günde düştü..
ÇOK GEçmiş olsun yaricannbu süt sıtması bir arkadaşımdada olmuştu göğüsleri semsert olmuş 39 dereceye çıkınca ateşi acile gitmişler göğüsleri pompa ile sağmışlar..
peki buna dikkat etmek için ne yapmamız gerekir acilde birşey söledilermi ???????:uhm: ..
gögğüslere duşta sıcak su masajı iyi geldiğini ve memedeki sütü sertliğin gitmesi için sağılması...
sağol cnaım süt sıtmasınıda ben duymamıstım neden oldu? Sütü iice sagmıomu bebek? Tas gibi duryorsa sağ arada koy köşeye ya. Eger bundansa bilemiom tabi ben ilk 3. gun sütüm ilk geldiginde memelerim demir gibi olmustu annem sıtma olursun sag demişti. Öle bişi hatırlıom sadece sagdım rahatladım.
Doğum yapan arkadaşlar doğumdan sonra kaç gün yanınızda kaldılarr ? sezeryandan sonra kendi başınıza ne zaman bebeğe bakabilidiniz .ev işi vs yapabildinizmi.?
Eşimin arkadaşınında 1 aylık bebeği var eşi evde hiçbir iş yapamıyormuş bebekle ilgilenmekten fırsatı olmuyormuşş ve her seferinde benim yanlız bakamayacagımı yanımda birinin olması gerektiğini söylüyorr..Ben gurbetteyimhalam 1 hafta kalabilir oda gidicek sonra memlekete...görümce eltilerde gelirler tabiki yanlız bırakmazlarda illa 40 çıkana kadarmı duracaklar yaaa...doğuma 2 gün kaldı allaha şükür saglıcakla kavuşayım yavruma rabbimm kolaylığını verir bana
kullanmadığım krem kalmadı cnm ama geçmiyo
bitkisel ürünler
nişasta sürmeler
soğan koymalar neler neler yaptım ama geçmiyo
bebek emdikce yara acık kalıyo kapanmıyo
ağlaya ağlaya emziriyorum
ve o acıya rağmen çok uyuyunca uyandırıp gene emziriyorum acıktı diye
annelik buymuşşşş
dilerim sen yaşamazsın
zevkle emzirirsin bebeğini
canım allah yardım etsin bize ben meme veriyorum galiba oda yetmiyo özelikle sabaha karşı bende milupa aptamil pre aldım dogumdan itibaren olanı gaz mı yapıyomuş o neyse onuda degiştiririz artıkgökçe aynen bende gazdan muzdaribim...rezeneye başladım 2 -3 çay kaşığı veriyorum...masaj yapıyorum karnına..arada zeytinyağını kimyonlu veriyorum...ehh biraz fayda ediyor...bide arada mama veriyorum mamayı değiştirdim aptamil 1 kullanıyodum şimdi yine milıpa ama conformil diye gaz için oılan mamayı aldım sanki biraz ii geldi..allah yardımcımız olsun tatlım...
hadi yaa inş senin kız sana çekmemiştir :)allah kolaylık versın bagzı bebekler gece uyumazmış :)bende bebekken öleymısım annem hep anlatır benım kız nasıl olucak bakalım?:dance:
galiba canım aslında agzıyla aranıp druyo emzirdikten sonrada yoksa tam doymuyo mu ama gögüslerim çatlayacak gibi dolu oluyo hatta inek gibi kendiliginden akıyo bazen ama gece çok emince sütüm azalıyo off napsam şaşırdımcanım benimkinin rutin nöbeti var. 12:00-03:00 arası. öncesinde uyanmıyor, hep 12de dikilip 3e kadar bi türlü uyumuyor. geberiyorum, kollarım kopuyor onunla ilgilenirken. allahıma bin şükür ağlamıyor ama. karnına ağrı giriyor anlıyorum ama çok uzun sürmüyor, biraz ağlayıp susuyor.
anladığım kadarıyla seninki gaz sancısı çekiyor canım, allah yardımcınız olsun.
Benim kızımda gündüzleri hep uyuyor akşam 22.00 dedimmi ayaktayız gece 1'e 2'ye kadar geceleride hep uyanıyor ağlayarak karnını doyurup yatırıyorum 2 saat sonra yine uyanıyor sabahta 8'den sonra hep ağlıyor açıktığını ağlayarak mesaj veriyo bana gerçi iki saatte bir doyuruyorum ama bazen saat geçmeden açıktığıda oluyor bazen doymak bilmiyo ama yinede uslu bi bebek bizimde en büyük sorunlarımız birincisi meme emmiyo ne yaptıysam ikincisi mamadan dili bembeyaz ama pamukçuk değil karbonatlı suyla siliyorum yine aynısı oluyor mama içince işte böyle varmı sizlerdede böyle durumları yaşayan gündüz uyuyupta gece nöbet bekleten bebişler...
ya benim kanamam 3 gündür bitti sadece tuvalete gidince biraz geliyo oda 3 defa falan oldu göbekte minicik kaldı hala his yok dikişin 2cm üstünde tam göbek altıda içi çok acıyo 3ay sürermiş sezeryan olanlarda aynı dert var dimi
selam hatunlar kızımı yıkadık mis gibi uyuttum oohh ama ben bayılmak üzereyim tuhaf bi yorgunluk gündüz uyuyo gece 11tam ben yatıcam uyanıyo artık çıldırana kadar uyumuyo en son bağırıyorum uyu kız die
beni çıldırtmakmı istiyosun ben çıldırırsam kimse bakmaz sana dedim gece baktım gözlerini kapamaya başladı hehe saat 1.30 du gece habire kalkıyo ya 11de kalkıyo 1.30da uyuyo gece 3defa uyanıyo allahtan emip uyuyo sabah 7.30 uyanıyo 9a kadar 9da yanıma alıyorum 11e kadar osaatteki uyku bana gece uykusundan iyi geliyo şimdi meyve suyu ve çerezimi yiyorum yatıcam uyucam hemen
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?