ya canım emin misin bu konuda?
ben biraz araştırdım da, kanama bittiği zaman lohusalık biter diyordu, yani 40 günü beklemeye gerek yok diyordu?
sen bunu nereden öğrenmiştin?
benım bıldıgımde 40 gun dın kıtaplarının hepsınde var bnde ılmıhal var ondanda öle yazıyo 40 gun en fazla olrak beklemeklagzım....diyanetın sayfasınada bak ıstersen ordada yazıyodu yalnıs hatrlamıyosam....
İyi bayramlar herkese
Kızlar 40 muhabbeti olmuş yazayım
""Kadınlarda doğumdan sonra cinsel organlarından gelen ve kanla ortaya çıkan en çok kırk gün devam eden özel bir durum. Kadınların bu haline lohusalık (nifas) hali, bu kana da lohusalık kanı denir.
Lohusalık müddeti kadından kadına değişir. Bazı kadınlarda bu süre, bir gün dahi olabilir. Lohusalık süresi, kanın kesilmesiyle son bulur. Lohusalığın asgarî süresi yoktur. Azamî süre ise kırk gündür. Doğumdan sonra kırk gün geçtiği halde kan devam ediyorsa, artık bu kan nifas kanı değil, özür kanıdır ""
Dinimiz 40 gun belirlemiştir cunku en fazla kırk gun abdestsiz gezilebilir diye. Sonrasında özürdür. Ama önce biterse ve emin olunursa abdest alınır. 40 gunu beklemek gibi bir durum olmaz. Gerekte yoktur.
Sorularla İslamiyet | LOHUSALIK (NİFAS)
merhaba kızlar hepınızın bayramı mübarek olsun bebklerımızle aılemızle daha nıce bayramlara ınsallah sızlere bırsey sormak ıstıyordum ben süt sagmak için pompa alıcam ama hangısını alsam ne yapsam bılemedım kullananlar vardır muhakkak burda kımler hangı marka üründen memnun ve elektrıklı mı yoksa manuel pompa mı almak daha ıyı olur bana yardımcı olurmusunuz bu konuda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?