2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

iyi bayramlar kızlar
ramazan bayramında diyodukki kurbanda kuzularımızda olcak yanımızda diyoduk
çok şükür kucağımızda bebeklerimiz

Son düzenleme:
Kızlar ılk 20,de geceli gündüzlü 40 cıkıo..hatta kız cocugunda cıkıomus erkek cocugunda tam 40,ı beklemelıymısız...ben böyle duydum

ya canım emin misin bu konuda?

ben biraz araştırdım da, kanama bittiği zaman lohusalık biter diyordu, yani 40 günü beklemeye gerek yok diyordu?

sen bunu nereden öğrenmiştin?

benım bıldıgımde 40 gun dın kıtaplarının hepsınde var bnde ılmıhal var ondanda öle yazıyo 40 gun en fazla olrak beklemeklagzım....diyanetın sayfasınada bak ıstersen ordada yazıyodu yalnıs hatrlamıyosam....

canım en fazla 40 gün, onu biliyorum da, kısa sürerse abdest alınabilir diye okudum ben bir yerde, ilmihal de yok ki bakayım.

internette güvendiğim bir site var, ben kafam takılınca oraya bakıyorum hep, orada kısa sürerse abdest alınabilir gibi yazılmış.

hangisi doğru kafama takıldı şimdi.

hepinizin bayrami kutlu olsun. nice bayramlara.
bugun hastaneye gittim emdirme pozisyonlari ve bilgi verdi kadin bana ben emdirirken öne dogru hep eyiliyordum yanlismis sirtimi geriye dogru vermem lazimis. süt fiskirdiginda tutuyordum sütüm bosa gitmesin diye yanlismis bebek emince cok bogazina gidiyorsa fiskirticakmisin o süt cok gaz yapyiormus. yani gögüs ucunu elinle sikip sonra bebegin agzina vericekmisim. aksamlari gece kalkinca yanimda uzanarak bebegi yatagin üzerine düz vaziyete yatirip gögsüne vericekmisin sende yan yatip öyle vericekmisin. hamilelikte ne yiyorsan onuda simdi yiye bilirmisisin gaz yapmazmis anne karninda o tatlara alistigi icin hic yemedigin bir seyi yersen o gaz yaparmis daha cok sey anlati yazmakla bitmez bunlar benim icin en önemli olanlariydi birde bebek ne zeman emmek isterse o zaman vericekmissin

İyi bayramlar herkese

Kızlar 40 muhabbeti olmuş yazayım

""Kadınlarda doğumdan sonra cinsel organlarından gelen ve kanla ortaya çıkan en çok kırk gün devam eden özel bir durum. Kadınların bu haline lohusalık (nifas) hali, bu kana da lohusalık kanı denir.

Lohusalık müddeti kadından kadına değişir. Bazı kadınlarda bu süre, bir gün dahi olabilir. Lohusalık süresi, kanın kesilmesiyle son bulur. Lohusalığın asgarî süresi yoktur. Azamî süre ise kırk gündür. Doğumdan sonra kırk gün geçtiği halde kan devam ediyorsa, artık bu kan nifas kanı değil, özür kanıdır ""

Dinimiz 40 gun belirlemiştir cunku en fazla kırk gun abdestsiz gezilebilir diye. Sonrasında özürdür. Ama önce biterse ve emin olunursa abdest alınır. 40 gunu beklemek gibi bir durum olmaz. Gerekte yoktur.

Sorularla İslamiyet | LOHUSALIK (NİFAS)

Lohusa iken sureleri ezberden besmelesiz okuyabilirsiniz. Dua niyetine gecer. Okunabilir ben böyle biliyorum
Bu ay hali ikende gecerlidir.

Bayramınız mübarek olsun kızlar.
iyi bayramlar hepimize
ne güzel bebişlerimiz de yanımız da artık çok şükür..

hehehehe ben de buradan bakıyordum zaten :) buna göre de abdest aldım ben.

merhaba kızlar hepınızın bayramı mübarek olsun bebklerımızle aılemızle daha nıce bayramlara ınsallah sızlere bırsey sormak ıstıyordum ben süt sagmak için pompa alıcam ama hangısını alsam ne yapsam bılemedım kullananlar vardır muhakkak burda kımler hangı marka üründen memnun ve elektrıklı mı yoksa manuel pompa mı almak daha ıyı olur bana yardımcı olurmusunuz bu konuda

yaa ben aradımı bulamıom :)

bu arada bayramınızı kutlamıştım o msj silinmiş nedense.
hepicinizin bayramı kutlu olsun kuzularınızla. şükür bu günlere geldik hepberaber.

merhaba ben medelanınkini kullanıyorum elektrikli ve pilli olanı. Memnunum bir iki defa kullandım ama sorun görmedim.
Manueli düşünmeyin derim saatlerce sagarsınız hem eliniz yorulur hem zamanınız gider.

sanırım aradaki mesajlar silinmiş kızlar, dün yazılanlar yok, geri gelir herhalde

nolmus bu kk kacgundur gıremıyodum herekse ıı bayramlaar bu bayram bebeişlerımızleyııızzz gecen bayramm karnımızdalardıı ayy cok sukurrr

medela elektrıklı pıllı olanını kullanıyom ve cok memnunum bıberonunuda kullanıyom ıcınden cıkıyo gayet gsl

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…