2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ben yaptırcam ama diğer ay yapılcak dedi doktorumuz da sağlık ocağıda yani 90 günlükken yapılcak aşımız
2 dozluk olandan yaptırcam

kalça çıkığı için ultrasona girdiğimizde sağ bacağın açısı biraz düşük çıktı yani ne anlama geldiğini pek bilemedim ama iki ay boyunca iki bez bağlıcakmışız bileniniz varmı???

valla bu konud bi bilgim yok cnm
ben ulrason çektirmedim
doktorumuz gerek yok dedi muayene etti

selam kizlar bizim burda asi iki aylikken basliyor ve 3 doz iki ser ay arayla yapiliyor.biz daha olmadk ilk asiyi.hafdaya cuma gitcez
aksam canim tursu suyu cekti ama nasil yarim cay bardagi ancak ictim annem biraksa kanmadim iccektim ama gaz eder dedi icirmedi.
ama gercekte kizim cok kötü oldu.sancilandi yavrum.su iki ay atlatsaydik artik istedigimizi yeriz.

hoşgeldin canım.

terleme olayı buradan birilerinde oluyordu, sanırım normaldir, genetik olabilir. ama başkalarında da olması normal olduğu anlamına da gelmez, çok takıldıysan doktorla görüşmende fayda var.

buradaki öğretmen arkadaşların da yaz tatiline gelen kısımları saymadılar. daha önce konuşulmuştu, aktarılmamıştı onların izinleri de.

rota aşısını da benim doktorum önerdi, yaptırcaz. 2. ay aşılarıyla da yapıyorlar daha sonra da. benimkini 3 hafta sonraya attı mesela. veremi ve rotayı 2 ay 3 haftalıkken yapacak.

rota zorunlu aşı takviminde değil ama öneriyorlar sanırım, ben de düşünmüyordum yaptırmayı ama doktorum yapalım dedi, kendi çocuğuna da yapmış. 2 ya da 3 doz, hangisi bebeğe daha az zararlıysa onu seçerim. 3 doz olunca ilaç daha az az veriliyordur belki.

ben de tüm geçmişi okuduğum için her konuda bik bik bik konuşuyorum :)

eyancım bu konu ciddi aslında.

kalça çıkığı olanlarda alçıya alıyorlar bebeği, size 2 bez bağlayın demiş doktorun, o da emin olamadığından sanırım. değer biraz riskli çıkmış herhalde. anladığım kadarıyla sizde kalça çıkığı yok, allah korusun zaten olmasın. sadece değer biraz sınırda herhalde. ama bana kalırsa bir müddet sonra bir doktora daha gösterin. belki de o anlık ölçümlerde öyle çıkmış olabilir.

bu tip konularda bir doktora daha görünmekte fayda var bence.

emzırdıgın ıcın oluyo canım bnmde hep basım dnuyo kan sekerın dusuyo ...bgn dudu bıopsı yaptırıcaktı bnm kızkardesımdede aynı sekılde var hm bogazında hm boynunda bıopsı yapıldı tümör çıktı iyi huyluymuş doktor emar istemış kökü nerdeymiş tum vucuduna yayılabılır kötu huyluya dnebılır demıs annemle konustum moralım bozuldu ya kardesım daha 17 yasında offfffffff allah acısını gstermesın kızlar dualarnızı beklıyorum amelıyat olucak bıdahada cıkmaz vucudunun baska bı yerıne atmaz işallah....

geçmiş olsun fatmaaa umarım ameliyat iyi geçer bir daha yaşamazsınız üzülme diyemem ama çok yıpratma bu aralar bol bol emzirki sütün azalmasın

selam arkadaşlar
rota moralim sıfırın altında bebegimin sabah atesi cıkmıstı acile gittik kaka tahlili yapıldı rota virüsü pozitif cıktı.
Evde yalnızım esim konyaya göreve gitmişti. Aksama komsular misafirliğe gelecekler. Esime de dedim gece gel nolur nolmaz ateslenir kusar. Ateş düşürücü aldım verdim.

Dua edin ne oldunu tam bilmiom inş. cabuk atlatır. Egerki tecrübeniz varsa lütfen olumlu olanları paylaşın kötü haberler duymak suan en son istedigim sey.

moral veren tek sey 0-3 ay bebekler anne sütündeki antikorlarla daha cabuk atlatıyorlarmıs
Biz ilk hastalıgımızı olduk kızlar bebemden kan alındı içim gittiiiii gözümü kapatınca görüyorum o halini
Rabbim giderek baglandım bu melege hiç bişi görmüyor gözüm artık

saolun kızlar....
ewet bnm yawrumunda kulgının arkası akıyo nasıl içim gidiyo anlatamam sütümüz mucızelerle dolu gecmıs olsun ayyy o kan alınıken cok fena ya bnde yasadım senı cok ıyı anlıyorum

geçmiş olsun aerpilcim yaaaa dr gidin hemen önlemini alın

gittik canım önlemi bol bol emzir atesi cıkarsa surup ver kusarsa ve ishali cok artarsa hemen hastane serum takılır.

İşin garibi ishalimiz yok öle su gibi. Sümüksü sekilde zaten arada olur normal diolardı. Kusmada yok şükür inş. olmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…