2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

aperpil ben metsil damla veriyorum bide sürekli ütüde minnoş havlu ısıtıp karnına koyuyorum sürekli
neler çektim okudunmu bilmem düzeldi valla şimdi de kucak problemi başladı ama

sıcak havlu çok iyi geliyo gazı olan olmayan herkes yapsın oh bide içine sardığım zaman bi hoşuna gidiyoki hemide tombiş görünüyo vucudu ama kafa küçük olduğu için komik uuuuyy annesi yesin onun pıtışını

canım bebegin huzuru kucagında buluyor senin. bebekler gösleri tam görmediginden yeni dünyayı bilmediginden cok yabancılık cekermiş anne kokusunu ve sıcaklıgını bildiklerinden ana kucagında rahat eder kendini güvende hissedermiş ondandır inş. bişiyi yoktur. Birde yatagı rahatmı ortam sıcaklıgı nasıl yani insanın aklına gelebilcek herseyi düşün

anca yemek yiyebiliyorum dünde bu saatlerde zor uyudu

ayrıca benim kuzumun başı çok terliyo normalmiş diyolar sizlerdede varmı öle bi şey battaniyesi sırılsıklam oluyo havlu koyuyorum oda sırılsıklam oluyo her uyanışında değiştiriyorum

aperpil canım benim kızımda aynı senin bebişin gibi gazını rahat çıkarıyo fakat kakayı iki üç günde bir yapıyo yapamadığı zaman hep huzursuz sürekli aranıyo ağzı açık başını bi sağa bi sola sallayıp duruyo ağlaması değişiyo bacaklarını karnına doğru çekiyo geceleri uyumuyo neyseki bugün yaptıda kakasını dolu dolu rahatladı kuzum birde o süt meselesi benimde başımda var benim kızım emmiyo memeyi ne yaptımsa almadı biberonla sağıp veriyorum mamada veriyorum herkes bişey diyo biri mama verme sağlıklı değil anne sütü vereceksin mama olmaz diyo biri doymuyo sütünle mama ver diyo bende çok sıkıntı çektim halada çekiyorum ama artık kulaklarımı söylenenlere tıkadım sütümü sağıyorum fakat ilk sağdığım sütten sonra hep az az geliyo buda yetmiyo kızıma mecbur mama veriyorum bebek bakımı bi yerde gerçekten zor allah hepimizin yardımcısı olsun..

ben nerede okumustum buradan heralde D vit eksikliğindne olabilirmiş benimkide cok terliodu d vit basladıgımızdan beri azaldı baya hatta bazen hiç terlemio bası emerken

bu arada benimki sadece emerken terlio bası. sen ortam sıcak duryor yada cokmu saryorsun örtüyorsun bebeler sıcagı sevmio soguk ortamda daha rahat uyuyor

aperpil benim kaynanamda söledi aynı şeyi bi kaç kez ama kötü niyetten değil oda benden beter üzülüyo ağladığında ama kızdım en sonunda ya aç değil veriyorum almıyo aldığınıda geri çıkarıyo dedim bişe demiyo ozaman niye ağlıyon bebeğim deyip sen uyu ben bakarım deyip gidiyo sağolsun
hiç beklemezdim kaynanamdan valla 90derece döndü bakalım nereye kadar bugün gidicez cuma mevlütümüz var çok şükür bugün uyucam kaynanam bakıyo gece sadece emzir die getiriyo

canım bebek bakımı zorda en cok cevreden gelen ugultular zormus

Allah yardımcın olsun bunlarda gecicek inş. Büyüklere göre biz ilk anneler pek cahiliz netten okusakta, doktor böle sölesede en iyi onlar bilyor saygım sonsuz öle olsun hadi ama bizde kör cahil degiliz yaaaaaa herseyden önce onlartın annesiyizzz içimize bile doguyor onların duymadıgı aglama sesi bana gelio ta nereden sıcaklıomu sogukluomu ben biliom sıcaga alısmasın diyen valide sarıoda sarıo anne cok sardın sıcak dedim ah yawrum isilik olduda o zaman anladı beniii simdide aman onu örtme böle uyusun falan yaw bırakkkkkkkkkkk ben tasıım 9 ay Allah onun hikmetinide vermiştir dimi ana yapmıssaaaaaaaa

Son düzenleme:

16.gün başla dediler başladım hergün 4 damla veriyorum ama genede aynı

metsil damla benim eşim çalışıyo oyüzden rahat rahat veriyorum günde 4 kere deniyo ama ben sadece 1kere veriyorum o ayrı çünkü henüz çok minikler tadı çilekli önce bi ağlıyo diliyle kenarlardakini yalaması bizi mest ediyo gülmekten çocukta şaşırıyo

canım iyi hemen söledigini inanmıs bizimki inanmıo diretio ben bilmiom sanki sütümüüüüü
gazı var diom yok dio ayyyyyyy nese boşverelim sinirleniom giderek konustukca ii ii bizimkide ben bayılırım diim o derece severim ama sinirlerime dokunyor bebeme kimse karısmasınnnn

bu konuda üzerine titremesine sevindim seninde hadi hayırlısı

herkesi dinleyin ama gene kendi bildiğinizi yapın
mantıklı gelenleri yapın sadece
canınızı sıktıklarıda söleyin ama direk değil kırıcı olmadan ben çok asabiyim genelde kırıyorum ama elimde değil çok şükürki herkes bu huyumu bildiğinden çok fazla üstüme gelmiyolar

aperpil tatlım hiç sıkma canını...bizde de aynı durum...beninm de 2 gündüğr kayınvalidem burda...normalde hiç birşeye karışmaz melek gibidir...şimdi herşeye karışıyor...doymuyor bizde de var...gazı var ondan diyorum sen emzir diyor...emzirmekten gögsüm pörsüdü...anne sen bugün eve git dedim az önce babamların yemeği bitmiştir dedim isteksizce gitti..yarın sabah erkenden gelirim dedi:)))
sende sıkma canını...milupanın rezenesi bende işe yaradı gaz için...gerçi onuda içirmiyor gizli gizli verdim:)))

oyyyyyyy sorma o hallerini bizimki de gülmekten öldürdü bizi
gecen bu bacakları büküp karna götüryoz gaz cıksın diye nese babası yapıo karna götürür götürmez pırt mırt nese cekio tekrar götüryor bunun surat kırmızı dudak olmus simit :) pıııııııırrrrrrtttttt diyene kadar suratı bir rahatladı ohhhhh gibi bi ses cıktı bebeden biz bastık kahkahayııııııııı harika bişiler yaaaaaaa

canım o deli emmeyi benim sütüm olmayınca bitince yapıyor bizimki...gögüs ucumu kopartıcak gibi oluyo valla...

haklısın en çok cevreden gelen söylentiler yıpratıyo insanı evet ilk kez anne olduk elbette bilmediğimiz şeyler olucaktır ama bazıları sanki hiç bişey bilmiyomuşuz gibi akıl vermeye çalışıyo bende kızımı çok sarıyodum kayınvalidem annem ve bi kaç kişi kızım çok sarıyosun dediler ben önce aldırmadım ama kızım rahatsız olmaya başladı sarmıyorum artık ama gece sarıyorum gece bebekler çok üşürlermiş benim yanımda kaynanam bi hafta kaldı sonra evine gitti aynı binadayız gündüzleri sevmeye geliyo 5 10 dakika sonra gidiyo ama bazen süt sıtması tutuyo beni kızım emmediği için gelip geceleri kalıyo kızıma bana kızıma bakıyo onun dışında yalnız bakıyorum bebeğime inşallah sende psikolojin çok bozulmadan gider kaynanan ne kadar iyi olursa olsun birine ne kadar çok muhtaç duyarsan duy yalnız bakmak en iyisi canım ya herkes kendi evinde rahat eder yalnızken istediğin gibi bakıyosun çocuğuna ...

:)))) bizim kayınpeder bu hafta gitcek önden diom anne sende babamla gidebilrisin ben artık işlerimi yapıom yok dio bayramda beraber gitcez sizlennnnnn
bazende dio sen bunu bana bırak ben bakam ben bunu bırakamam diyooooo yaaaaa

humananın still teaside rezeneli ya o olmaz mı acaba? ben içiom ondan birde lokman hekimden alınmıs işlenmemiş rezene var ondan yapıom her sabah sen nasıl yapıosun günde kac kez? olmadı ben ondan alayım, birde demek yazmıs pişmaniye süt yapıo hiç duymadım denesek mi?

bi sürü ütüsü var sıpanın allahım yaaa
çok kusuyo benimki memede keyif yaptığı ordan belli zaten tam doyduğunda çıkarmıyo 15dk emse bile
ama 2dk keyif için emdiğinde hepsini geri çıkarıyo 10 dk sora bidaha istiyo bende emzik veriyorum zorla banane ziyan etmesin :))) önce bi ik mik yapıyo sora cuk cuk die emiyo sıpa
herşeye rağmen bana kaşları masumca kaldırıp nolduki anne der gibi bakışı herşeyi unutturuyo
ayrıca bugün bana bakıp gülümsedi bilinçsizcede yapsa acaip heyecan vericiydi

yok canım ne kötü annesi....hepimiz öyleyiz..bende çok kızıyorum bazen ağla bakmıcanm diyorum ama tabi dayanamıyorum...psikolojimiz değişti valla...

ay kızlar siz çok iyi dayanıyorsunuz vala.

aperpil sütün varsa doymaması mümkün değil, emer de emer. ama emip bırakması sıkıntısı olduğundan işte, bizimki de aynı, herkesinki aynı zaten, yazmışlar.

ama sen çok sıkılmışsın canım, madem kırmak istemiyorsun güzelce bi konuşmayı dene olmazsa. bırak de, ben de kendim öğreneyim de. sen çok karışıyorsun canım sıkılıyor de. ne bileyim.

ben hiç birine dayanamam evimde ya, ne anneme ne kayınvalideme. allah yardımcınız olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…