yaaa neden emzirmek çok doğal birşey metroda bile emzirdim ben
hem örtüyü çektin mi kim ne görecek ki
kemeraltının göbeğinde bile emzirdim
hem herkes yardımcı oluyor zaten
canım emzirmeyi niye saatle yapıyorsun ki bebeğin ne zaman istiyorsa o zaman ver...doktorun söylemiş gerçi ama..çünkü benim ilk kızımda ilk 9 ay anne sütünden başka birşey almadı ve yaşıtlarının tam 2 katıydı ne zaman istediysede verdim hep şimdi 11 yaşında maşallah mankenlere taş çıkartır
bebeğim her istediğinde emzirirsem obez olur diye korkuyorum:) her ne kadar genetik olarak böyle bir durum sözkonusu olmasa da.. doktor 3 saatte bir emzir dedi ne yapayım mecburen uymaya çalışıyorum ama alıştı galiba .. 1 haftadır bu şekilde deniyorum. Tabi oyalamak için sürekli oynuyorum ya da kucağımda gezdiriyorum, belim ağrıyor ama yapacak bişey yok artık:)
aslında doktor anne sütü ile alınan kilodan korkma dedi aynı zamanda.. ben 5 aydan sonra ek gıdaya geçeceğim, çünkü 6. ayda işe başlayacağım.
Bu arada yasal iznim 2 ocakta bitiyor benim durumumda olan var mı? bebişimi bırakıp işe başlamak çok zor olacak, ama kariyerime ara veremem..Benim de senelerce kendime yaptığım yatırım var bir tarafta, onları bir anda silip atamam..Benimle aynı durumda olanlar var mı? Kendime yandaş arayıp içimi rahatlatmak istiyorum galiba ben:))
kızlar bebek telsizi kullanan varmı? hangi markayı öneriyorsunuz?
malesefki ben varım bende 23 ocakta başlayacağım ama hiç istemiyorum ancak dediğin gibi çabaladığım birşeyler var ve mesleğimden çokta uzak kalamam kızımı mecburen 3 ayı doldurduktan sonra anneme bırakacağım tek tesellim işyerimin anneme yakın olması en azından öğle tatilinde falan gitcem yanınakeşke hep onunla kalabilsem
yaşasın 1 kişi buldum benimle aynı durumda olan:) en azından öğle tatilinde gidebileceksin bebiişine.
benim de annem bakacak ama işyerimle ev arasında boğaz köprüsü var ne yazık ki:) işe arabayla gidip mesai bittiği anda çıkmak istiyorum bebişime kavuşabilmek için ama bayağı masraflı olacak benim için..
hamilelik döneminde de mide bulantılarım başladığı günden itibaren servisi bırakıp arabayla gitmeye başlamıştım zaten, 37. haftaya kadar arabayla gittim geldim, çok rahat ettim. Tabi masraflı oldubebişime değer ama..
senin süt izinlerini birleştirmiyor mu şriket? bizimki birleştiriyor ben 1 ay da ücretsiz izin amayı düşünüyorum eğer müdürüm de ok derse, böylece 6 ayı tamamlamış olacak oğlum kısmetse..
ya sen yine şanslısın eğer izni alabilirsen 6 aylık bırakacaksın bebişini ben 3 aylıkta bırakacağım ya zaten işler çok yoğun o yüzden yasal iznim biter bitmez başlamam lazım süt izinlerini hergün 1,5 saat erken çıkarak kullanacağım ya sabah 8,5 ta işe gitcem 12 de bebişimin yanına gelcem saat 4,5 ta mesai bitcek o yönden iyi olcak .)
masraf meselesini sorma bizde her sabah evden anneme gideceğizz erkenden arabayla bende ehliyet yok mecburen eşim bırakacak akşam yine eve döncez yollarda bayağı sürüneceğiz ama dediğin gibi kızıma feda olsun o nede olsa arabada uyuyoo :)))
bebişlerimize değer gerçekten..
her gün 4,5 ta çıkabilecek misin peki? ben her akşam 6 da çıkabilecek miyim endişeliyim eskiden 10 dan önce çıkamıyordum, biraz işkoliktim galiba ama işler de çok yoğundu tabii.
ama işe başlamak da moral olur insana aslında, bu şekilde eve kapanıp kalıyor insan, bebek bakmak çok güzel ama iş hayatına alışık bir insan için bir yere kadar güzel. bir yerden sonra rutinleşiyor, akşamları işten gelip bebişime daha kaliteli vakit ayırmaya çalışacağım..kendimi avutuyorum bu şekilde..
ya işlerin yoğun olduğu zamanlardada 4,5 gibi çıkar emzirir dönerim diye düşünüyorum bakalım :) bende evde sıkılıyorum açıkçası 5 yıldır devamlı çalışan bi insandım hiç bu kadar evde olmamıştım minnoşla vakit geçiyo ama sanki herşeyi unutmuş gibiyim dönmeyide bekliyorum bi yandan :)
kızlar bebek telsizi kullanan varmı? hangi markayı öneriyorsunuz?
şööyle rahat bir işimiz olmadı ki:) neyse gün doğmadan neler doğar:)
bu arada emzirme döneminde saçını boyatan var mı? ben hamileyken hiç boyatmadım ama artık gerekiyor beyazlar var ne yazık ki
doktorum bitkisel boya ile boyat dedi ama hangi marka iyidir onu da bilmiyorum..
ben varım bennnnnnnnnnnnnnnnnnevet emzirme örtüsü aldım geçen hafta ben de:) böylece daha rahat edeceğim inşallah ama benim derdim, işe başladığımda nasıl olacaksanki hep bana bağımlı kalacakmış gibi geliyor.
Evden 2 saat bile uzak kalamıyorum. Annem sağdığım sütü biberonla vermeye çalışıyor ama almıyor. Beni istiyor:) sizin bebişlerde durum nasıl?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?