beylamurcum türkiyede devletin karşılamadığı tek aşı pnömökok..en son 140 küsürdü..2 kez yapılıyor..
diğerlerini devlet karşılıyor..
zaten sağlık ocağı aşı kartı verecek..aman kaybetmeyin onu..heryerde onu sorarlar..
bir de 1 yaşından önce su şiçeği var özel..
canım bence düşünme aşılarını sen sadece çağırdıklarında götürüyorsun o kadar
Artık pnömökok aşısını da devlet karşılıyor.Ben de 2009 Ekim annesiyim, ücretsiz yapıldı eminim yani. Bilginiz olsun.. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.
Artık pnömökok aşısını da devlet karşılıyor.Ben de 2009 Ekim annesiyim, ücretsiz yapıldı eminim yani. Bilginiz olsun.. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.
kızlar ben buraya yazıcam yazıcam düşünüyorum da, ne yazayım bilemedim :)
şimdilerde herşeyi öğreniyoz, bir de bebişlere göre de değişiyor çoğu şey..
primanın sıvı kakayı emen bebek bezi var ya, 2-5 kg (1 numara) almıştık bir paket, bize 7-8 gün yetti. pakette 78 adet var galiba. aklınızda bulunsun, 2 paket daha aldık. kızım 2970 gr doğmuştu.
acayip kaka yapıyorlar. sesinden anlıyorsunuz zooorrrt diye fışkırtıyor :) kaka sıvı, gazla birlikte çıkardığı için sesini gayet net duyabilirsiniz.
zift gibi kara kaka 3. güne kadar devam etti bizde, 3. gün yeşile dönmeye başladı, 6.-7. gün sarıya döndü iyice.
altını değiştirirken tekrar kakasını yapabilirler, bizimki 1 mt menzille attı. yerdeki halımız beyazdı ve çamaşır suyu hariç hiçbir şey çıkaramadı, çamaşır suyuyla bile sarımtrak lekeler kaldı. kakayı bi yere bulaştırmamaya çalışın :)
günde 10-12 belki daha fazla kaka yapıyor bizimki, 3-4 defa da çiş yaparmış, çişlerini takip edemiyorum, çoğunlukla kakasını yapmış oluyor zaten, çişi de yanında yapıyor.
sonraa... ne kakası kokuyo, ne çişi kokuyo ne de kusmuğu kokuyo. sıfır koku aldım. anne sütüyle besleniyor sadece.
chicco'nun banyo setini almıştım ben, tam set, pişik kremi de dahil. ama hastanede mustelanın ürünlerini kullanıyorlardı. mustelanın kokusu harika. şimdi fellik fellik mustelanın ürünlerini arıyorum. alacaksanız mustela alın yani.
göbeğimiz 4. gün düştü, erken düşerse telaşlanmayın yani. genelde 1 haftadan sonra düşecek diyorlar.
göbek düştükten sonraki ilk banyodan sonra derimiz soyulmaya başladı, deri değişimi de hemen başlıyormuş yani. bakalım ne kadar sürecek.
bebişleri yazın her gün, kışın gün aşırı yıkayacaksınız dedi doktorumuz. sık yıkamak pişik için iyi, üşütmeden mümkün olduğunca sık yıkamamız gerekiyor yani.
hemşiremiz doğumdan sonra nasıl yıkanacağını göstermişti, bu eğitimi vermek zorundaymış hastane, belki sizin hastanelerde de verilir. yağlama yaparken hafifçe kafasını da yağladı, konak az olsun diye dedi. boğumları da güzelce yağlayın, pişik önleme amaçlı.
gazlı bez aldık biz, pamukçuk olmasın diye karbonatlı suyla (kaynamış su) gazlı bezi ıslatıp ağzının içini siliyoruz, hastaneden verilen eğitimde gösterdiler. aynı şekilde gazlı bezi kaynamış suyla ıslatıp gözlerini de siliyoruz. içten dışa doğru, yani burun yanından başlayıp kulağa doğru siliyoruz. çapakları bu şekilde temizliyoruz.
altını temizlemek için de kaynamış suyla bildiğimiz pamuğu ıslatıp silin dediler.
başka şu an aklıma bişey gelmiyor. merak ettikleriniz varsa, ona göre yazalım :)
coooooooooooookkkkkkkkk super bılgıler cok sagol tam ıstedgım gıbı kısa net cok sagoooooooooollllllllllll
bızımkınınde derısı soyulmauya basladı yaglıyorum
çok yararlı şeyler yazmışsın teşekkürler canım..
mem ucu çatlakları için doğumdan önce veya sonra bişiy sürdünmü
pıkecım mustelanın hangı urunlerını kulllanıyosun bende alcam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?