2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Artık pnömökok aşısını da devlet karşılıyor.Ben de 2009 Ekim annesiyim, ücretsiz yapıldı eminim yani. Bilginiz olsun.. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.

Artık pnömökok aşısını da devlet karşılıyor.Ben de 2009 Ekim annesiyim, ücretsiz yapıldı eminim yani. Bilginiz olsun.. Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.

saol bilgi için teşekkür ederim hepimiz kolay doğum yaşarız işallah....a.s.

evet canım yanlış yazmıım ben de şimdi farketiim..pnömokoku devlet karşılamaya başladı..ROTA VİRÜSÜ diyecektim..teşekkür ederim:)

kızlar topiği yeni gördüm tek tek okudum hatta bilmedikelrimi pc ye kaydettim sonra dönüp okumak için aslında bebek bakımına çok yabancıyım birsürü kitap dergi falan hatim ettim ama yinede yetersiz geliyo bana mesela babannem amcamın bebeğine baakarken hatırlıyorum en son bebek bakımını o her banyodan sonra göğüs masajı yapardı bebeklerde süt toplanıyormuş kist olmasın diye kaynatılmış ılıtılıs içme suyunu pamuğa batırıp alyt değiştirme işlemini yapardı ve pişik olmasın diye halis zeytinyağını pamuğa batırıp bebeğin poposuna sürerdi tüm vucuduna ritmik ve düzenli harektlerde gerinme egzersizi denen masajdan yapardı bebek bi gerinirdiki sormayın bebeğin boyu uzun olur derdi ve ale boy ortalamamız 170 cm üzeri işe yaramış olmalı bebeği yarım kundaklar bacakları serbes bırakırdı neden yaptığını az önce sizden öğrendim bebeği kucağa aldırmazdı sadece emmek ve gaz çıkartmak için kucağa aldırırdı sallayarak uyutmazdı ama arada sallayarak oynardı yani şimdi doğuştan olmayan down sendromunu sabit yatrmaya kendi kendine uykuya daldırmaya baağlayan doktorlar var birde ek besine geçince ilgi dahada artardı günlük yoğurtlar özel pişen tek porsiyonluk yemekler ve devam eden anne sütü falan bu dediğim 15 sene öncesi tamam bilgiler eskir diyorum bende ama bizlere bakıyorum biz böyle büyüdük ve hiçbir sağlık problemim yok sadece hamilelik kaynaklı kansızlık hariç hiç hastalanıp hastanelik olmadımgrip bile olsam 2günde ayakta atlattım ve 20lik dişlerim dahil hiç diş çürüğü yaşamadım bizim dönemimizde sağlıksız çocuk çok azdı doğum sonrası bebek kayıpları hiç hatırlamıyorum yani teknoloji bizi hazırcı ve kolaycı olmaya itti galiba mesela ıslak mediller kız bebek için özellikle çok sağlıksız deniyor kanser yapma riski taşıyormuş allah esirgesin yavrularımızı hazır bebek bezleri kısırlık yapıyor diyorlar çok ısıttığı için özellikle erkeke bebekleri ama bile bile hastane çantamıza ilk onları koyuyoruz organik yada pamuklu çamaşır kullanalım özellikle bebeklere diyoruz ama gidip çok şık olduğu için naylon karışımlı şeylerde alabiliyoruz off çok korkuyorum bebeğime yetememekten ve ona istemeden zarar vermekten okumakla yada görmekle bebek bakımına hazır olamıyoruz galiba kucağımıza alıp vakit geçirmemiz gerekiyor annelik sabır işi derlerdi tek sabırlada oluyacak galiba sürekli araştırmak bebeğim için en iyisi ne diye düşünmek ve ona göre davranmak durumumuz hiç bitmeyecek galiba

yenı anneler neden ortalarda yoksunuz ya tecrubelerınızı bızımle paylasmanızı ıstıyoruz ama

kızlar ben buraya yazıcam yazıcam düşünüyorum da, ne yazayım bilemedim :)

şimdilerde herşeyi öğreniyoz, bir de bebişlere göre de değişiyor çoğu şey..

primanın sıvı kakayı emen bebek bezi var ya, 2-5 kg (1 numara) almıştık bir paket, bize 7-8 gün yetti. pakette 78 adet var galiba. aklınızda bulunsun, 2 paket daha aldık. kızım 2970 gr doğmuştu.

acayip kaka yapıyorlar. sesinden anlıyorsunuz zooorrrt diye fışkırtıyor :) kaka sıvı, gazla birlikte çıkardığı için sesini gayet net duyabilirsiniz.

zift gibi kara kaka 3. güne kadar devam etti bizde, 3. gün yeşile dönmeye başladı, 6.-7. gün sarıya döndü iyice.

altını değiştirirken tekrar kakasını yapabilirler, bizimki 1 mt menzille attı. yerdeki halımız beyazdı ve çamaşır suyu hariç hiçbir şey çıkaramadı, çamaşır suyuyla bile sarımtrak lekeler kaldı. kakayı bi yere bulaştırmamaya çalışın :)

günde 10-12 belki daha fazla kaka yapıyor bizimki, 3-4 defa da çiş yaparmış, çişlerini takip edemiyorum, çoğunlukla kakasını yapmış oluyor zaten, çişi de yanında yapıyor.

sonraa... ne kakası kokuyo, ne çişi kokuyo ne de kusmuğu kokuyo. sıfır koku aldım. anne sütüyle besleniyor sadece.

chicco'nun banyo setini almıştım ben, tam set, pişik kremi de dahil. ama hastanede mustelanın ürünlerini kullanıyorlardı. mustelanın kokusu harika. şimdi fellik fellik mustelanın ürünlerini arıyorum. alacaksanız mustela alın yani.

göbeğimiz 4. gün düştü, erken düşerse telaşlanmayın yani. genelde 1 haftadan sonra düşecek diyorlar.

göbek düştükten sonraki ilk banyodan sonra derimiz soyulmaya başladı, deri değişimi de hemen başlıyormuş yani. bakalım ne kadar sürecek.

bebişleri yazın her gün, kışın gün aşırı yıkayacaksınız dedi doktorumuz. sık yıkamak pişik için iyi, üşütmeden mümkün olduğunca sık yıkamamız gerekiyor yani.

hemşiremiz doğumdan sonra nasıl yıkanacağını göstermişti, bu eğitimi vermek zorundaymış hastane, belki sizin hastanelerde de verilir. yağlama yaparken hafifçe kafasını da yağladı, konak az olsun diye dedi. boğumları da güzelce yağlayın, pişik önleme amaçlı.

gazlı bez aldık biz, pamukçuk olmasın diye karbonatlı suyla (kaynamış su) gazlı bezi ıslatıp ağzının içini siliyoruz, hastaneden verilen eğitimde gösterdiler. aynı şekilde gazlı bezi kaynamış suyla ıslatıp gözlerini de siliyoruz. içten dışa doğru, yani burun yanından başlayıp kulağa doğru siliyoruz. çapakları bu şekilde temizliyoruz.

altını temizlemek için de kaynamış suyla bildiğimiz pamuğu ıslatıp silin dediler.

başka şu an aklıma bişey gelmiyor. merak ettikleriniz varsa, ona göre yazalım :)

çok yararlı şeyler yazmışsın teşekkürler canım..

mem ucu çatlakları için doğumdan önce veya sonra bişiy sürdünmü

coooooooooooookkkkkkkkk super bılgıler cok sagol tam ıstedgım gıbı kısa net cok sagoooooooooollllllllllll

çok yararlı şeyler yazmışsın teşekkürler canım..

mem ucu çatlakları için doğumdan önce veya sonra bişiy sürdünmü

canım ben hiçbir şey kullanmadım, sütü sıvayıp göğüsleri açıkta bıraktım.

ama şimdi hava soğudu, açıkta bırakılmaz göğüsler, üşürsünüz. hem de 3-4 gün sonra sütler akmaya başlar açık bırakınca.

az yara oldu benimkiler, nokta kadar. şimdi geçti zaten de, bişey kullanmadım meme alışmasın diye.

yoksa lansinoh krem almıştım, açılmadı duruyor.

inşallah sizinkiler de hiç yara olmasın.

inşlh yara olmaz canım ama genelde ilk zamanlarda oluyomuş

pıkecım mustelanın hangı urunlerını kulllanıyosun bende alcam

canım ben mustelanın masaj yagını kullanıyorum oncelıkle gercekte cok memnunum her alt degıstırdıkten sonrada o yagı sıkıyorum hem rahat yapıyor tuvaletını hemde yag hastanede onu kullandılar hep ayrıca barıyer pısık kremınıde aldım cok memnunum ve konak onleıcı kopuk sampuanı bu sampuan cok onemlı gercekten ılk zamanlar konak olabılıyor yavrularda onu onlemek acısından tavsıye ederım...bıde vucut losyonu henuz onu kullanmadım masaj yagı daha mantıklı geldı bana derılerı ıcınde ıyı oluyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…