2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

bizdede aynı dert var akşam 7 den 12 ye kadar memede keyif yapıyo, 40 ı çıkana kadar direnicem ama emziğim hazır aventin 0-3 aylık yazan emziğini aldım..

kızlar benim kızmda akşam 8 den sonra memde kalmak istiyor..emerken ağlıyor bazen.sanırım gazları akşamları artıyor..emerken memeyi çekiştiriyor ..

emzik vermek istemiyorum ben ama sebebim başka..oğlum 2 yaşında o uykuya geçerken alıyor ..bıraktırma zamanı yaklaştı..kardeşinde görürse bırakmaz diye malsef şuana kadar vermedim..

ama oğluma çok memnundum emzikten..sadece uyurken ister..ve verdimmi hemen uyurdu..uyanınca da çıkarır..

benim kızım da kusuyor bazen..ama az az çıkarıyor..fazlasınımı çıkarıyor acaba

günaydın kızlar bende emzik veriyorum damaksız ama damaksızmı daha sağlıklı yoksa damaklı emzikmi ona karar veremiyorum bi türlü sağlık ocağında emzik vermeyin diyolar nette okuyorum sizin yorumlarınızda bazı doktorların verin dediği yazıyor hangisi doğru vermekmi vermemekmi vermesek olmuyor ama benim kızım mememi almıyor ama çok aranıyor vermek zorunda kalıyorum sizlerin işi daha zor ALLAH yardımcınız olsun..

Günaydın kızlar.

Emzik derdi bendede var, hastanede daha ilk gün hemşireler vermişti ağzına ağlıyor diye :) ben zaten hep vermeyi düşündüğümden doğduğundan beri tutturmaya çalışıyorum ama günde 5-10 dk anca emiyor sonra atıyor nasıl alıştırıcam bilmiyorum.Tutturanlar siz özel bişey yaptınızmı.

Emzik alınca uykusuda kolaylaşıyor bebeklerin.Zamanında ne yapmıycam dediysem şimdi hepsini paşa paşa yapıyorum.Sallamıycam dedim, durmuyor uyumuyor beşiğinde sallıyoruz mecbur, kucakçı yapmıycam dedim sırtı 5 dk yere gelse doğduğundan beri kıyamet kopuyor istersen alma, mama vermem dedim, istersen verme açmı duracak anlıycağınız ne dediysem hepsini yaptım ama 40 nı bekliyorum.Bi düzene koyarım inşallah o zaman.

Slm kızlar 2 gundur giremiyodum. Bende yorgunum. biz salı 1 aylık asımızı olcaz inş.
kalca ve işitme testi var. gaz sorunu basladı ufak ufak zinco damla aldım. sadece sancı oldugunda veriyorum.

Kızlar netten nereden okudugumu hatırlamıyorum fakat işe yarıyor. Dinlenmeye faydası oldugu kesin.
gece bebgin altının zorunda kalmadıkca degişilmemesi gerektigi söyleniyor. Cunku bebek uyandıktan sonra uyuması cok zor oluyor. Ayrıca kısın soguk almasına neden olabiliyor. Bu yüzden gece yatmadan önce poposuna işik kremi sürüyorsun sonra gece mızırdandıgında emziriyorsun emerken uyuyor zaten yatırıyorsun böle böle ben dün12 de yattım, 2-4-7 de kalktım en son 7 de altını değiştim. Popoyoda hiç bişi olmamıstı. Bende iyi uyudum ilaç gibi geldi o gecen son gecelerin üzerine. Bilmiyorum böyle yapanınız varmıydı.
yoksa geceleri uykusuzluktan kulaklarımda sivilceler cıktı. Benim ne zaman bişi zoruma gitse kulagımda sivilce cıkar. Dengem sarsılmıstı kızlar, ki bebegim zor bir bebek degil ama annane nini büyükbaba kucakta gezdirerek uyutmaya alısınca birde aman duymsınlar esm uyanmasın yazık ise gidio diye cok sıktım kendimi böle oldu. Simdi yeni yeni iyiyim. Birde sizi düşünemiom ben 3-4 gunde böle olmussam.

Birde pişik önleyici kremle pişik kremi farklı ama piyasadaki kremlerin hepsi pişik önleyici insanlarda satıcılarda cogu bunun farkında değil. Ben bir ara pişik olunca makat arası bebişin unibaby nin PİŞİK kremini aldım. nivea falan fayda etmio pişik öle devam edio büyütmüyor cünkü önleyici ama giderici değil aklınızda olsun.

bu arada ecrincim gecen mesajlarımın birinde sana yazmıstım pudra kullanma diye. Acıklamasını buldum.Pudra tastan yapıldıgı için cildin nemini alıomus dahada önemlisi bebeğin popoda kullanılması sonucu makat yada özel bölgelerinde tıkanıklıga neden oluyormus.

kızlar birde sallama konusunda arastırma yaptım.
Bebegin hafif siddette kısa süre sallanması kulakta denge ile olan kısmın gelişiminde cok etkili.
Bebegin dengesini cabuk sağlamasını ve sallanmayan bebeklere göre daha cabuk yürümesini, ayakta durmasını ögrenmesine olanak saglıyormus.
Fakat uzun süre ve siddetli sallamalar bebegin ilerki yaslarında kör ve felc olma ihtimalini yükseltiyormus.
Bilginize
ben bunu bilmeden uyguluyormusum meger cok sevindim.

emzik bizimkide yok anacım keske alıssa. 5 dk emse sevinyom :)
ya emzigin memeyi almaz yada bırakır diye degil mi sakıncası? Bence emiyorsa mühim diil alıstıran ua etsin basına alsın bebegini. Dahane bizler emzikle büyümüşüz damagımızda gayet yerinde.
Ben damaklı emzik aldım bilerek degil ama o balon gibi emzikler cok kaba duruyordu birde memeyi bırakmasın diye farklı olsun dedim. Gerci meemyi damaklarına alınca sekli böle olyor ama olsun :)

Kardeşcegizim askerden izin almıs geldi suanda KPSS nin iptal edilip yeniden yapılan Egitm bilimleri kısmına girdi sınavda dua edin nolur. İnş. güzel haberlerle gelir yavrum askerde tekrar edemedi bile herkesler evlerde calısırken yawrum vatan millet diye geciriyor günlerini.

Bebegim ninniye alıstı kucakta gezdirilip uyumayada alıstı sallamaya alıstı ahhhhh ah nasıl geri alıstırıcam bunların yokluguna bilmem. Denicem cok üzülüyorum bu duruma. Ben bebegime yalnız baksydım böyle olmazdı diye düşünüyorum. ilk 3 ay alısma olmuyor diyor uzmanlar basbayada oluyor ya.

Bebek karnı toksa, altı temizse sancısıda yoksa aglamaz kızlar koyun köşede uyur. en fazla mırındanır bakın aglamaz mırındanır uyur. Böle alısırsa o bebek cok uyumlu ve saglıklıda olur. Kendi ufak kardesimden biliom.

Hayırlısı artık. Bir daha cocuk yaparsam ne annemi nekayınvalidemi cagırırım. Evimde yalnız olucam. Kendim bakıcam bebeme. İstemiom kimseyi aman yapmasınlar yemegimi temizliğimi. İstedigim zaman yatar kalkarım. Bebegime karısanım olmaz bir bebegi kırk kişi bakar uyutursa cocukta afallıo.
Cok zor gecti günlerim cooookkk hiç bilemedim. Ama az kaldı biraz daha sabrediom. Ne kendi ailemden nede esimin aileden kimseyi istemiom evimde ya esimlede konusamaz olduk bebekle ilgilenmekten esimle bir cift muhabbet etmek mucize oldu. 9 kasımda evlilik yıldönümümüz Allahtan ikimiz olcaz bebemizle.

İçinizde ailesiyle yada karsı tarafla kalan yada ok yakın olan elbette vardır.. Hamileligimde bazınız hatırlar pek özenirdim ayyyyyy aman kalsıııınnnnnnn
biz alısmısız anacım özgürlüğeeee olmuyor böle herseyimize karısılması bunaltıo beni bölede yetişmemişim alısmamaısım bir ay zor geldi ki sevsem bile böle oldu

bebegimin kırkına kadarki günlerinin tadını cıkaramadım. Bu gunlerden sikayet etsekte bu halleri bir daha olmucak ben düsünüom daha cekilir oluyor yorgunluk uykusuzluk.

emziği asla almıyo benım kız paso atıyo mıdesını bulandırıyo gece sadec verıyım doyduktan sonra dıyom ama almıyo benı delı edıyo ya yandık ya

sonradan alır mı acaba bebekler? yoksa alsa simdiye alırmıydı? Benim esimi kayınvalide önce almadı sonra alıstırdım ancak 2 ay emdi dio. Ben uslu bir bebekmişim annem ne verdiyse almısım. Kendi kendime yetermişim kendi kendimi avutur uyurmusum, oynarmısım bi gezmeye gittigimizde o gece uyumazmısım. Anneme göre nazar olurmus tombulmusum 3 aylıkken soranlara 6 aylık dermiş
babada 4700 dogmus oda tombişmiş bakalım bizimki nasıl olcek :)

slm kızlar zormuş annelik gece yok gündüz yok hep emzirme derdi.allahtan bebişler emiyo yoksa daha zor valla.ben bir iki gün yaşadım onu süt gelmedi.neyse şimdi çok iiyiz maşaallah.bu arada kilolar ne alemde kızlar ben de şu an doğuma başladığım kilodan 2 kilo fazlalık var ama göbek falan sarkık.toplar mı acaba?

slm duducum
bende de doguma basladıgım kilodan 5 kilo fazlalık var
göbegim sarkık degil ama hafif var. Oda masallah validenin yemeklerinden oluyor birde acaip iştah acıldı benim. Gene iyi almıom var ya. Yerimde sayıyom buna sükür diom oda gitcek bir kaç güne artık normal yerim yavas yavas dönerim acelem yok ama bu hafif göbekli halimi hiç begenmiom baya baya anne olduk ya
belim incelseydi kalçalar kalsada olurdu :)

Şimdiden parmağında oynatıyor bu yaramazlar bizi :)) bizim dediğimiz değil onların istedikleri oluyor kaydirigubbakcemile3

Sabah ben uyudum babası baktı 7 den sonra arada emzirmeye getirdi, doyurdum götürdü aşkım, en son uyuttu az önce gidip kendi uyudu, şimdi nöbet bende :)) bakalım yarından sonra nasıl olacak ilk kez başbaşa kalacağız artık oğlumla.

Aperpıl 3. aydan sonra emzik tutanı duydum ama her çocuk bir olmaz sanırım.Elimden geldiğince tutturmaya çalışıyorum şimdi tutmazsa sonrası zor olur gibi.

Selam dudu.Benimde tam 2.5 kg kaldı sabah tartıldım :) 11 kg almıştım 8.5 gitti çok şükür.Annemde yediğim önümde yemediğim arkamdaydı bebek dışında elimi bişeye sürmedim şimdi evde herşey bana bakıyor bundan sonra daha çabuk veririm sanırım.Ama göbeğim var 4 aylık gibi bi o kaldı zaten.

kızlar mrb
bizde dün gece sabahladık kızımla gece emzirdi 12 de bi uyudu saat 2 de kalktı ıh ıh ederek sabah 5 e kadr durmadı emzirdik gaz çıkardık kakasını yapsın die popoya zeytinyagı sürdük neyse baktık olmuyo yatagında aldık aramıza ben uyumuş kalmışı m eşimde dayanamamış uyumuş kalmış kızımızda yastıgın üzrende sabaha kadar mışıl mışıl uyumuş :) ya emzigi bende tam alıştıramadım şekerli su ile anca tutuyo sonra uyuyakalıyo atıyo agzında bazen ögürüp atıyo neyse alıştırmak lazım yoksa mememi mahvetti yaa kremler kar etmiyo içten sancı veriyo dün gece uyuyana kadar memem sancı yaptı yaa sütüm yetmiyo die gündüze ve gece bi biberon mama veriyom
aperpilcim benim annem geldi yanıma ama iyiki gelmiş diyom kaynanam herşeye karışıyo daha tlf dan aman mama verme bilmem ne yapma die konuştu ama annem karışmıyo ne dersem o şekilde yapıyo :) yoksa tahammül edemem kendi annemde olsa acaip huyum degişti aglar oldum herşeye sinirlenir oldum bu arada kardeşinede allah yardım etsin bende kasımda gircem sınava off kafamda kalmadı hiçbişey benimde bakalım kaç alıcaz
kızlar ben dogumdan sonra 10 kg verdim 90 küsür kg dım 82 ye düşştüm ama daha çok verme gerek en az 20 kg vermem lazım offf .. sizler nasıl verdiniz yaa .. yemegide kesemiyom bebegin sütü az olmsın die napcam benn

aperpilcim bende gece bebeginaltının degiştirilmesinin bebegin uykusunu böldügünü biliyodum bi akrabam demişti bigün denedim dedigin gibi gece uyuyaklaıd sabaha kadar ama nedense içime elvermiyor öyle poposu kirli kalsın ama gene öyle yapıcam gece degiştirmem ya bbide bende pişik önleyici nivea aldım o zaman pişik kremi de mi alam yaa poposu için bide emzik olarak nuk damaklı emzik aldım ben damaksız zor olur die düşünüyorum

kızlar ilk çocuğum emzği 1,5-2 aylıkken aldı...çook gazlıydı ve çook ağlıyordu..dr da şahit olmuştu ve emzik vermelisin yoksa göbek fıtığı olur ağlamaktan dedi..

zorlandı almaktan istemedi..zor alıştı..ben hepsini denedim..en son wee nin 2 numara damaksızını aldırabildim..arkasından nuk aldı..bebedor..ve chicco şuan ..ama damaksız silikon.

alışma meselesine gelince..çok nadir dir hep aynı düzende giden bebekler..tam alışıyor belli saate uyumaya diş geliyor bozuluyor..biri geliyor bozuluyor..bir yere gidiyor bozuluyor..hastalanıyor bozuluyor düzen..o yüzden alıştıramadım diye asla üzülmeyin...

15 ay ayağımda sallayarak uyuttuğum oğlum kendi kendine uymaya başladı..ben hiç birşey yapmadım..
kucağımdan inmezdi bebekken şimdi kucağa gelmiyor..

ama kızımı sallamadan uyutmak istiyorum ki abisi var çünkü..
şu bir gerçekki herkes gidince insan anne olduğunu hissediyor..ve herşeyi dah düzenli yapıyor..

gökçecim tatlıyı kesersen veya azaltırsan emzirdiğin sürece verirsin ..ve tabiki bol suuu

ben 52,5 tayım..10 kilo verdim ben de..

günaydin kizlar emzik kulanmasini istiyorsaniz cok zor isiniz bende zor alistirdim sab damlasi var bu emzik tuturmak icin en süper yol sab damlasi gazi icin iyi saate 15 damla verebilirsin ama ben emzigine bir kac damla damlatim agzina veriyordum midesini bulandirinca sonra tekrar denyiordum. ben bebegimi tek baktim hic kimseyi istemedim tek olunca daha rahat ediyorum kizimla ilgileniyorum o uyuyunca bende uyuyor ne yapmak istersem onu yapyiordum hava güzel olunca kirkini beklemeden disari cikartiyorum. ben de 60 kg hamile kaldim 76 doguma gitim simdi 67 kilom var ama cok yiyiorum hem süt olsun diye canimda cikolata cok cektigi icin cok yiyiorum hayirlisi bakalim ben baya kilo alcam sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…