2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Erken bastırmak, yürüteç kullanmak: Bebeğin doğal gelişim sürecini tamamlamadan erken bastırılması, yürütece konulması da hatalı bir usuldür. Kalçalarda bir problem varsa artmasına yol açabilir.

netde böle bı yazı buldum bnm koçiş bastrıyo arada bır de önlemını alalım yazık yawruma

Bebekler hazır olduklarında başlarını tutarlar , otururlar, sıralar, tay tay durur, yürür ve koşarlar. Siz isteseniz de zaten bu sürece engel olamazsınız.
Erkek yada kız çocuk fark etmez. 6. aya kadar ana kucağı gibi bir apereyde, yaklaşık 45-50 derecelik bir açıyla oturtabilirsiniz. Zaten 6 .aydan sonra kendisi dikilir ve desteksiz oturur.
Kısa süreli ayaklarının ucuna basmasında bir sakınca yok. Süre uzarsa yada yürüteç gibi bir aperey kullanırsanız ortopedik sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

netde doktor cevablamış yurutec almktan vazgectım:)

canım, ben ilk kızımı 3 aylıkken oturttum yürüteçe, şimdi daha çıkarmadım üşeniyorum temizlemeye:) hçbşey olmaz ayak boyunu iyi ayarlarsanız, parmak ucu değecek yere sadece, ilk başlarda gidemiyor tabi 1-2 hafta alışma süreci var. benim kız şimdi bile mesela havada tutuyorum ayakları bacaklarıma değecek şekilde yürüteçte gibi ittiriyor parmak ucuyla, herşey literatürdeki gibi olmuyor:)

günaydın annişler gününüz güzel bebişleriniz sağlıklı huzurlu ve mutlu olsun

amin ,inşallah canım,teşekkürler:) herkesin bebişi mutlu ve sağlıklı olsun:)

devlet memuru anneler, doğum parası aldınız mı? işe dönünce mi başvurulacak? ne kadar alacağımızı da biliyorsanız yazarmısınız?

ben de devlet memuruyum öğretmenim ben doğum parası alır mıyım doğum izniinde maaşımı alıyorum ben

loveli ben sormuştum ilksanı...yokmuş öle bişey...gerçi sen branşsın zaten ...ilksan yok sizde sanırım...

evet evdeyken benimki de öyle içiyordu.ama işe başlayınca düzen bozuldu.neyse oturtana kadar ben de biraz panik olucam galiba.hepinize bol süt diliyorum kızlar

canım işe başlayınca ister istemez bi düzensizlik oluyo.. 1 ay olacak bizde düzen anca oturuyo.. napalım olacak o kadar..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…