2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Kızlar zeytinyağı,limon karbonat falan yemek mi yapıyorsunuz benim oğlumdada vardı banyo öncesi 2 defa bebeyağı döktüm 10 dk bekleyip taradım temizlendi bidahada olmadı.Bebe yağı bile banyo sonrası kokuyordu zeytinyağını düşünemiyorum Diyceğim bebe yağı kullanın aynı görevi görüyor.

zeytinyağı kadar doğal ve faydalı birşey var mı hayatım ben masajınıda zeytinyağıyla yapıyorum.pişik olursa da zeytinyağı sürüyorum.bebe yağı dediğin şey sonuçta doğal birşey değil..

ben saatlerdir oğlanı uyutmaya çalışıyorum ama nafile

al benden de o kadar.ayağımda hafifçe sallıyorum uyuyo yatağına alınca hooooooooooop gözler fel fecir tövbe ya sanki bayılmış halde uyuyan o değildi az önce
üstelik dünden beri 24 saat uyuymama rekorunu kırdı çıldırdım eşimde işi gereği şehir dışında oyyy delirdim....

günaydınlarr dün yazdığım gibi çok kötüydüm moral olarak.akşam giremedim nete baya kişi aynı dertten muzdarip.benim eşimle ilgili sorunum bebekle ilgili değil bebekten öncede sık kavga ediyorduk.bizikimizde dik başlıyız,ikimizde nazlıyız ,ikimizde en çok sevilen olmak istiyoruz yani bi tarafın altta alma durumu yok .bazen alttan alıyım diyorum ama onun kırıcı lafları karşısında tutamıyorum kendimi,çatır çatır cevap veriyorum cevap vermessem kendimi ezik hissediyorum.küs yatma olmuyor ben ağlıyorum zırıl zırıl o özür diliyo 2 gün iyi oluyoruz ama sonra başka bişiyden yine çıkıyor.şimdi yine barıştık bakalım bi dahaki ne zamana.ama biz tartışırken gülce de nasıl bakıyordu öle masum masum,aradada gülücük atar onada çok ağladım zaten. neyse çok yazdım ecrin gidecem felan demiş naptı acaba.bazen bende kaçıp gitmek istiyorum ama dün gidebildiğim yer sadece marketten ekmek almaktı.eşim ise 2 saat dışardaydı.ayyy daraldım gene

asıl bizim hayatımız değişti rahmimize düştükleri andan itibaren onlara ne oluyorki sabah gidip akşam geliyorlar
slm güzel anneler bebişlerinizi ayagınızda salladınız mı ya da sallıyor musunuz

ben sallıyorum hafif hem ayağımda hem beşiğinde

kızlar, bence erkeği şekillendiren kadındır, ben bunu bilir bunu söylerim...

hiçbir erkek kendiyle habire kavga eden bir kadını sevmez, eşitlik falan olmuyor her zaman, erkek yine erkektir.

yapılması gereken onu güzelce yontmak. kavga etmek yerine birden susup durabilirsiniz mesela, tek kelime etmezsiniz. hem kavga da etmemiş olursunuz. sonra başka bir şekilde bi hal çaresine bakarsınız. ben başa çıkamadığım zaman böyle yapıyorum. çünkü ne kadar kavga edersem edeyim, bağırırsam bağırayım kocama haksız olduğunu asla kabul ettiremem. ölsem kabul etmez haksız olduğunu.

ama o siniri atlattıktan sonra gerekli şekilde tepki gösteririm, bu sefer haklısın ben öküzüm, haksızdım der.

erkeğe ufak seveceği oyunlarla mutlu etmek lazım, bize olan ilgisini yüksek tutmak için. onu mutlu ettikten sonra bizi mutlu etmesini bekleyebiliriz.

ben en son ne yaptım mesela:

doğumdan sonra çok bozuldu aramız, doğum hediyesi de almadı, evlilik yıldönümünü de kutlamadı, daha bir sürü şey, hep bozuktuk. ama ben hiç sallamadım, uğraşmadım pek düzeltmek için. ama baktım benim de moralim hep bozuluyor, sütümü etkiliyor, düzelttim aramızı. affettim yani, çok mutlu oldu aramız düzelince, çünkü ben büyük bi set çekmiştim aramıza, evde o yok gibi davranıyordum. onu kaldırınca sevindi. gitti yılbaşında hediyeler almış. hepsini bi tarafına sokasım geldi ama bişey demedim. o kadar kavganın üstüne hediye almış kaç yazar di mi, ama bişey demedim.

sonra gittim doğumgününde güzel bi hediye aldım ve dedim ki: "aslında sen bu hediyeyi hak etmiyorsun, o kadar üzdün beni. ama ben yine de sana kıyamadım, doğumgününü kutlama olmadan geçirmene gönlüm el vermedi. sonra düşündüm, sen nasıl bana kıydın, nasıl benim üzülmeme göz yumdun anlamadım, ben sana kıyamadım beni o kadar kırmana rağmen"

yani sakin olduğu zamanda ona olayı kendi açımdan yansıttım, beni anlamasını sağlamaya çalıştım. bizim odunda bu yöntem çok daha işe yarıyor.

çok yazdım, ama bizim de aramız çok bozuldu işte, ama düzelttik çok şükür.

(ve kızlar ben asla yatak yasağı koymuyorum, o çok ayrı bir ihtiyaç)

hayırlı cumalar arkadaşlar..
herkez eşlerinden şikayetçi..bide bu ara birbitimize fazla sarıyoruz onun işinden dolayı benım de bebişden dolayı streslerim oluyo normal sanırım bu durum...
rabbim hepimizin hanesine huzur versin...
biz ne zaman eşimle yüksek sesle tartışsak ikra su o gece sabahı bir ediyo çok huzursuz oluyo aglıyo sebebsiz..dikkat etmeye çalışıyorum artık....biraz büyüdügünde haluk ve meltem gibi mutfak diyecegiz sanırım:))

selam kızlar...
bizde öyle sorunlu dönemnler yaşadık...ama pikeye katılıyorum...erkekler bizim kadar olgun değil ve ne yazık ki bazı görevler bize düşüyor...bebeklerimizin yanında aman kavga etmeyelim...gerginliği hissedeler...umarım herşey düzelir...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…