kızlar, bence erkeği şekillendiren kadındır, ben bunu bilir bunu söylerim...
hiçbir erkek kendiyle habire kavga eden bir kadını sevmez, eşitlik falan olmuyor her zaman, erkek yine erkektir.
yapılması gereken onu güzelce yontmak. kavga etmek yerine birden susup durabilirsiniz mesela, tek kelime etmezsiniz. hem kavga da etmemiş olursunuz. sonra başka bir şekilde bi hal çaresine bakarsınız. ben başa çıkamadığım zaman böyle yapıyorum. çünkü ne kadar kavga edersem edeyim, bağırırsam bağırayım kocama haksız olduğunu asla kabul ettiremem. ölsem kabul etmez haksız olduğunu.
ama o siniri atlattıktan sonra gerekli şekilde tepki gösteririm, bu sefer haklısın ben öküzüm, haksızdım d
erkeğe ufak seveceği oyunlarla mutlu etmek lazım, bize olan ilgisini yüksek tutmak için. onu mutlu ettikten sonra bizi mutlu etmesini bekleyebiliriz.
ben en son ne yaptım mesela:
doğumdan sonra çok bozuldu aramız, doğum hediyesi de almadı, evlilik yıldönümünü de kutlamadı, daha bir sürü şey, hep bozuktuk. ama ben hiç sallamadım, uğraşmadım pek düzeltmek için. ama baktım benim de moralim hep bozuluyor, sütümü etkiliyor, düzelttim aramızı. affettim yani, çok mutlu oldu aramız düzelince, çünkü ben büyük bi set çekmiştim aramıza, evde o yok gibi davranıyordum. onu kaldırınca sevindi. gitti yılbaşında hediyeler almış. hepsini bi tarafına sokasım geldi ama bişey demedim. o kadar kavganın üstüne hediye almış kaç yazar di mi, ama bişey demedim.
sonra gittim doğumgününde güzel bi hediye aldım ve dedim ki: "aslında sen bu hediyeyi hak etmiyorsun, o kadar üzdün beni. ama ben yine de sana kıyamadım, doğumgününü kutlama olmadan geçirmene gönlüm el vermedi. sonra düşündüm, sen nasıl bana kıydın, nasıl benim üzülmeme göz yumdun anlamadım, ben sana kıyamadım beni o kadar kırmana rağmen"
yani sakin olduğu zamanda ona olayı kendi açımdan yansıttım, beni anlamasını sağlamaya çalıştım. bizim odunda bu yöntem çok daha işe yarıyor.
çok yazdım, ama bizim de aramız çok bozuldu işte, ama düzelttik çok şükür.
(ve kızlar ben asla yatak yasağı koymuyorum, o çok ayrı bir ihtiyaç)[/QUOTE
canım beni,m ne güzel yazmışsın,dediklerini dönem dönem uyguluyorum bende ama işte her zaman aynı olmuyor.dün konuştuk birbirimize daha anlayışlı olacağz ve hemen parlamıyacağız.şimdilik iyiyiz bakalım ne kadar sürecek
ben eşime daha fazla ilgi gösteriyorum çocuktan sonra çünkü kendilerini yalnız hissediyorlar bebekten sonra
yatak ayırmak hiç doğru değil kopukluk artar annemin nashatıdır küssen de odanda uyu başka yerde değil bir kere ayrı yattın mı en ufak sorunda ilk yatak ayyrılır
Selam kızlar sıkıntılar olmuş inşallah düzelir ama pikenin ve ritanın dediği gibi biraz bize düşüyor onları yola getirmek tartışmayla hiç bir yere varılmıyor çünkü.
Benim çok şükür hiç bi şikayetim yok eşimden yana akşam gelince çocuğuna bakar, hafta sonu oğlum erken uyanınca alır salona geçer sen uyu der hep erken kalkıyorsun aslında kendisi haftanın 5 günü 6 da kalkıyor.Ben uyurken kahvaltımızı hazırlar oğlumla gelip beni kaldırırlar maşallah yani evdeyken oğlum acıkmadığı sürece hep babasındadır.İşlerimdede yardımcı olur yemek yokmuş varmış sıkıntı yapmaz gün içinde arar yorgunsan hiç uğraşma tost yaparız dermaşallah yani adam iyide ben fenayım geçen 2 gün bozuştuk işyerinde sıkıntıları var bana yansıttı ister istemez bende patladım bide annemdeydik hemen msj attım uyuyunca sabah hatasını anladı gitmeden özür diledi normale döndük
evet doğru benım annemde hep öyle der..ne olursa olsun yatak ayırma
ve ne anlaşmazlığın olursada aileye söyleme ki eşine tavır almasınlar sonra döner dolaşır ve o laf yine seni bulur der hep
Loveli canım oğluşu nasıl 3 saatte bir emziriyorsun yani 3 saat nasıl bekliyor çok şükür dün mamayı kesince emmeye döndü yine ama eskisi gibi 1 saat anca duruyor çok ağlıyor emmek istiyor 3 saat nasıl bekleteceğim.
canım bu ara bırak saatte bir emsin aslında, çünkü memelerin devamlı uyarılacak ve süt üretimi artacak.
memelerin dolmaz ama mutlaka o çektikçe süt gider, sonra bekletmeye çalışırsın. zaten vermezsen huysuzlanır herhalde?
loveli 3 saatten önce istemiyor mu oğlun canım? huysuzlanıyor mu?
bu arada maşallah benim kızım da çok sık emmek istiyor anlamadım neden, habire değişiyorlar. şimdi 1,5 saatte bir emiyor, sütüm arttı çok şükür o emdikçe :) maşallah
Evet canım durmuyor illa vericem 2 gündür elma portakal havuç sıkıyorum 1 sürahi git gel içiyorum süt yaptı dediğin gibi çektikçede artar inş.Maşallah canım size..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?