2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

ay canım ya... şimdi öğrendim bende üzüldüm.

ades79,pusulam,elifim1,illet,NevYas,ddnnzz,kanyat,aperpil,rita1421,gulayse7,pike,fragola,gulsen_arda,Dark,
masaahhh kalabalıga bakkk bugünn
bütün kızlar toplandık eee bebişler napıyor anneler pc başında benim kız parmaklarını emiyor iki elinide ağzına sokmuş hem öğürüyor hem emiyor ya

mrb kızlar bu beslenme sorunu damak kasınması diş sorunundan olabilirmi acaba?
cogunuzda öyle dönemsel bişi sanırım. Sabredin kazanacanız inş.

siz bizi görseniz kucagımda yastıgın üzer,inde meme emiyo sizle öyle konusuyorum:))

benimki uyumamak için direniyor ama gözünden uyku akıyo. gerçi uyusa da 10dk sonra uyanıyor vallahi yalancı memeyi de almasaydı ben de durduramazdımmm.

aslında aç ama işte o 5 dk emmesiyle doydum sanıyor. gerçi o arada yine de baya süt çekmiş olabilir.

aynısını yapıyordu işte benim kız da. ama bizde biberon ve mama alternatifi yok, hiç vermedim, sağdığımı dolaba attım. yine de çok zor emdi o dönem. kilo alımı da durdu tabii ama hiç bişey yapmadım, sabırla emmesini bekledim. düzeldi neyse ki.

yani belki biraz acımasız oldum, ama yine de memeden başka bişey almayacağını gördü :) kilo alımı azdı o ay ama olsun, çok takılmadım. bu ay toparlıyo gibi.

yandığında sen de biraz inatlaş yine mama ver, biberon ya da mama beklediğinden değil, dönemsel emmiyo olabilir. sen sadece sağlık sorunu olmadığından emin ol canım..

inşallah düzelir

canım öyle iyi anlıyorum ki seni. ben de günde en az 5 6 kere emzirirken günde 2ye sonra 1e düştü emzirmeler. sağıp duruyorum. öyle moral bozucu ve yıpratıcı ki, ama ben bir yerden sonra amaaaan dedim, olmuyorsa olmuyor, sağacaksam sağacağım yani ne denediysem olmuyorsa elimden geleni de yaptıysam değiştiremediğim bir şey için kendimi üzmemem lazım. Sen iyi ve mutlu olmayınca bebeğin de iyi ve mutlu olmuyor. uçaklarda bile önce kendinize sonra cocugunuza takın demiyor mu oksijen zımbırtısını, o hesap işte :) en kötüsü ne olur sütün kesilir Allah korusun, mama vermek zorunda kalırsın. eee? hiç sütü gelmeyen kadınlar var, dünyanın sonu değil, bu zamana kadar anne sütü alabildi kuzularımız öyle ya da böyle çok şükür. her damlası kar. ama bu kadarsa bu kadar yani herşeyi yaptıktan sonra da kendini yıpratmanın alemi yok. üzülme kuzum, seni rahatlatır bence de psikoloğa git bi görüş bakalım

merhaba kızlar. nasılsınız nasıl gidiyor?
ben izmire annemlere gitmiştim ondan giremedim. yavrum izmirden dönünce hava değişimi oldu herhalde anca düzene girdi.
ben gece uykularını düzene soktum çok şükür. gece 11 12 gibi uyuyup sabah 7 8 gibi uyanıyo
gazımız hala devam ama eskisi kadar değil
benim oğlan kakasını bi yapıo tam yapıo sonra 2 3 gün yapmıo :S yapamadığı içinde kızarıo bozarıo :S
dün gece saat 1 gibi çığlıkla uyandı sanırım korktu eşimle benide korkuttu :S
bizde böle işte.
eceye nolduğunu öğrenebilir miyim? 1 2 sayfa okudum ama konunun başlangıcını göremedim.
beslenmeyle ilgili konuşuyorsunuz sanırım. bende ilk başlarda sağolsun kaynanamın bu çocuk aç mama ver demesiyle mama verdim sonra 1 ayda 2 kiloya yakın alınca dr.ve ebe kızınca mama vermemeye başladım ağladıkça mememi verdim hem sütüm arttı hemde mamayı bıraktım. ilk başlarda sütüm az geliyordu ama işe başlamadan süt sağıp biriktireyim dedim bi göğsümden ilk başlarda 80 ml çıkarken şimdi 120 ml. çıkıo. süt sağma aletininde çok faydası oldu
hepiciğünüzü öpüyorum

saol canım zaten düzelmezse annesi tımarhanelik olacak bu gidişle...bu annelik beni çok değiştirdi ya rahat banu gitti pimpirikli ağlak herşeyi kafasına takan bir kadın geldi...kendimi tanıyamaz oldum artık....

emzik olayına katılıyorum ama bazen de acaba emzikten mi beni emmiyor diyorum ...

evet ya doğru diyosun ben çok sıkıyorum kendimi...herşey benim kontrolümde olmak zorunda sanki...ben elimden geleni yapıyorum yani...kesin gitcem canım...hem pazartesi rapor almam gerek gitmişken ona da gitcem...

hoşgeldin canım...bizde uğraşıyoruz işte hepimiz aynı sayılırız...
ben de gideyim, uyudu nihayet

akşama yatılı misafirim var evi topliim
görüşürüz cefakeş anneler

görüşrüz canım çilekeş rita:)

Hepimizde emme sorunu var gibi canım bu aylarda bi geçiş dönemi yaşıyorlarmış nereye geçiyorlarsa benimkide çekiyor zorla veriyoruz hırsmı yapıyor ne ..

canım kendini rahatlatma yolları bul dicem ama bebekle uğraşmaktan başka bişeye zaman kalmıo. bendede öle en ufak şeyde ağlıyorum. lohusalık bitti ama psikolojim hala allak bullak. hele işe başlayınca napcağımı düşündükçe sinir krizi geçiresim geliyor. ama hep tek benmiyim ilk benmiyim insanlar bu durumlarla nasıl başettiyse bende başedicem diyip duruyorum.
emziği emerken çenesi yoruluo olabilir bu nedenle memeden sütü çekmek zor geliyo olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…