2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

Bebeğin 3. Ayı

Bebeğiniz çok hoşlanıyor olsa da; salıncakta hızlı hızlı sallamaktan, havaya fırlatmaktan, aşırı hoplatıp zıplatmaktan kaçının.

Bebeğiniz neler yapar:
- Yüzükoyun yatarken başını ve göğsünün üst kısmını kaldırabilir.
- Ellerini birbirine kavuşturabilir.
- Kol ve bacak hareketleri daha düzenlidir ve simetriktir.
- Tek bacağıyla veya her ikisiylede kuvvetli tekmeler.
- Oturur hale getirdiğinizde başını da aynı hizada tutabilir.
- Sırtını dik tutabilir.
- Sırtüstü yatarken parmaklarıyla oynayabilir.
- Etrafında hareket eden nesneleri hem yatay hemde dikey pozisyonda rahatlıkla izler.
- Yüksek sesle güler.
- Mutluluktan çığlıklar atabilir.
- Bir tarafa doğru yuvarlanabilir.
- Eline verilen bir oyuncağı sıkıca kavrayabilir.
- Sesin geldiği yöne doğru döner.
- Emzirme veya beslenme anında dikkatle gözlerinize bakar.

Siz neler yapmalısınız :
- Bu aydan itibaren bebeğinizi düzene alıştırmaya başlayın.
- Yaklaşık dört saatte bir beslemek bu ay için uygundur.
- Bebeğinizi kucağınızda uyutmadan yatağına koyun ki, şimdiden kendi kendine uyumaya alışsın, bunu yaparsanız
ileride çok daha rahat edeceksiniz eğer bu şekilde uyutmakta güçlük çekiyorsanız, ninni söyleyin, yanında durup hafif
hafif sırtına vurun, uyku müziğini çalın, pozisyonunu değiştirin.
- Gece uykusundan önce vereceğiniz emme zamanını veya mama miktarını biraz arttırarak, gece daha seyrek
uyanmaya alıştırabilirsiniz.
- Bebeğinizde isilikler oluşmaya başlamışsa, farklı bez kullanmayı deneyin. Alt silme bezini değiştirebilirsiniz.
- Bebeğiniz kaka yaptığında silmek yerine onu ılık suda ama sabunsuz yıkamak onu daha rahatlatır.
- Bebeğiniz çok hoşlanıyor olsa da; salıncakta hızlı hızlı sallamaktan, havaya fırlatmaktan, aşırı hoplatıp zıplatmaktan
kaçının. Bunun ona çok ciddi zararları olabilir.
- Çocuğunuz eline verdiğiniz herşeyi ağzına sokacaktır. Dikkatli olun. Ağzına tamamen sığmayacak, keskin sivri
kenarları olmayan şeyler olmasına dikkat edin.
- Onu çeşitli oyuncaklarla uyarın. Ayaklarına giydireceğiniz, hareket ettikçe ses çıkaran çoraplar ilgisini çekecektir.
- Bebeğinizle bol bol konuşun, kucağınıza alıp, çeşitli çıngıraklar, oyuncaklar gösterin sallyın. Oyuncakları yukarı aşağı
hareket ettirerek 180 derece izleyip izlemediğine dikkat edin.

:2::2::2::2::2::2:grip mahvetti beni oglanda huysuzdu zonada geçmez insallhbaşım çatlıycak sabah parol içtim geçmişti...aksamda içeyim diyorum sakıncası olmaz herhal

bende olmadım
ama benim akıntım devam ediyor...
yani çok fazla olmasa da akıntı işte sinir oluyorum...

evet canım açık renk bazen biraz sarı oluyor...
bende de ateş basması oluyor çok terliyorum
özelliklede göğüs altlar...

yeni üyeyim ama sizleri epeydir takip ediyorum. 12 yaşında bir kızım ve 3 aylık bir oğlum var. hepimizin çocuklarını allah bağışlasın.

oğullarını sünnet ettiren annişler deneyimlerini paylaşabilir mi. lokal mi genel anestezi mi yapıldı* ne kadar zamanda iyileşti* şimdiden teşekkürler

evet canım açık renk bazen biraz sarı oluyor...
bende de ateş basması oluyor çok terliyorum
özelliklede göğüs altlar...
aynen canım anlattıgın gibi bende dr gitmeyi düşünüyormusun ben bitti iticek diyorum gitmedim sarı yesıl derken bıtmedı bi
gece uyurken çok terliyorum...ama gündüz yok canım bişey...
anladım cnm
yeni üyeyim ama sizleri epeydir takip ediyorum. 12 yaşında bir kızım ve 3 aylık bir oğlum var. hepimizin çocuklarını allah bağışlasın.

aramıza hoşgeldin amin inşallahh rabbim hepsine sağlık sıhhat uzun ömürler versin

selam hnmlar ay gecmısı oku oku bıtmedı bnm pıtıcıkda bgn daha henuz kakasını yapmadı ama rahatsız değil bu durumdan suanda uyuyo yawrum ben nezman emmek ısterse verıyorum bı saat kısıtlamıyorum ve bol sutum oluyo ne bulduysam yıyom gce11 de bıle ymek yıyorum ama tatlı cok yemıyorum bu hafta 1 kılo daha vermısım cok mutlu oldum sımdı dha duzunlı yemelıyız hanımlar cunku enaz 120 ml sut ıcıyorlar bır seferde ben bır gögsu ıyıce boşaltana kadar emzryorum snra dıgerını verıyorum o zamn zarfında dger gögsumde doluyo uyurken bol bol yıyın oda etkılıyo sutu 6 aydan snra işe baslıcam ozamna kadar anne sutu alsa ondan snrada sagıp bırakırım işllah 1 yasına kadar emzrırız kızalr ecrin gitmese daha ıyı olurdu ama gelıcegıne cok sevındım bızde dun barıstık koçişle hıc konyu acmadım zaten o bna kus deıldı bn kusmustum hıc olmamıs gıbı konustuk bu koçişler tamsopalık işe gtmek cok zor gelıyo ama mecbur

kızlar bazen bebeklerin kaka yapmaması onların kilo aldığına işaret olabilir bence onun kaka yapması için yöntemler denemeyin çünkü doğal dolaşımı bozulabilir annem sölemişti bunu:)

süt konusuna gelince istedikçe verdim akşama göğüslerimden süt oğluma yetmez oldu akşam mama vermek zorunda kalıyordum ben de isterim oğluma her istediğinde süt vermek ama olmuyor kendimce çare üretiyorum oğluma yetmek için süt bol olunca kafaya takmamak kolay ama az süt olunca üzülüyorsun yoksa sütüm olsa neden 2-3 saat bekliyim bu aradaki bağdan mahrum kalayım

of ya bu emzirme olayı ne çetrefilliymiş meğer. önceden emziren annelere baktığımda oh ne güzel memeyi ver emsin doysun diyordum ama böle değilmiş. sütüm olsuın diye yemediğim şey kalmadı. hala doğumdan çıktığım kilodayım :S üstelik p.tesi iznim bitio ama ben raporla 2. döneme uzatcam inşallah olur

işallah olur bnde ucretsız ızn aldım 4 ay nısanda iş bası yapıcam ozmana kdar emzrebıldıgım kadar emzrmek istıyorum bagısıklık sıstemı ıcın allah yardımcımız olsun hepımızın bu arada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…