2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

kızlar dün sütüm çokto sağayım dedim hem ne kdr var merak ettim 125 ml çıktı kızımda uyandı verdim 50 ml sini içti biberonu iktirdi istemedi. uyucak heralde dedim yatırdım bastı yaygarayı. memeyi verdim alıo çıkarıom biberonu veriom iktirio heheh kalan sütü dolaba koydum uyku sersemi gene içiririm die. dolabın alt rafında ne kdr süre saklayabilioz. geri nasıl ısıtçam.

maaşallh canım
ya benimki tek göğsü almıo.tek göğüs amio sağıyorum biberondan içsin die o göğsümün sütünü içmio niye acaba:26::26::26:

Buzdolabında 24 saat saklanabiliyormuş. Isıtmak içinde biberonu ılık suyun içinde bekletmek yeterliymiş canım.

sinir oluom sorma :84::84:
işten gidince ilk almadığı göğsümü verıom dılıyle ıtıo yaa diğerini veriom hemen kapıo sıpa..sütüm boş,a gidioooooooooo

Bebekler bazen tek göğüsten beslenirlermiş. Hatta şöyle bir şey anlatmıştı annem. Annemlerin bir komşusunun ağlu kadının bir göğsünü hiç emmiyormuş hatta emmek için zorlandığında emerken ağlıyormuş. Sonra o göğüsten gelen sütün tadına bakmışlar acıymış. Bebek o yüzden emmiyormuş meğer. Sen de böyle bir durum olmayabilir belki ama doktorlar da bazı bebeklerin tek göğüsten beslendiğini anlatıyorlar.

sinir oluom sorma :84::84:
işten gidince ilk almadığı göğsümü verıom dılıyle ıtıo yaa diğerini veriom hemen kapıo sıpa..sütüm boş,a gidioooooooooo

way uyanık
Buzdolabında 24 saat saklanabiliyormuş. Isıtmak içinde biberonu ılık suyun içinde bekletmek yeterliymiş canım.

gece 4 buçukta sağmıştım vaktim varmış daha ben dışarı çıkarkende sağayım bari

canım onu annemde dedi acımı acaba sütün die baktım acılık yok saman gibi bi tat zatendiğer göğsede baktım aynı tat...birden bıraktı ya bi anlam veremedim..birde süt nie acırkı acaba iki göğsede aynı gitmiomukiii..kızımda hiç böle bişey yaşamamıştım:26:

benim sütüm tatlı gibi hani laktozsuz süt var ya onun tadına benziyor bol şekerli şeyler yediğimden mi
aşurem biiti bi daha yapam kendime

way uyanık

gece 4 buçukta sağmıştım vaktim varmış daha ben dışarı çıkarkende sağayım bari

Dışarı çıkacağın zaman da sağabilirsin. Hatta derindondurucu da anne sütü 3 ay saklanabiliyormuş. Bebeğe verilecek miktar kadar ısıtılıp kullanılabiliyormuş. Çalışan anneler için saklanabilmesi çok güzel bir durum.

Meme, biberon, emzik emerek, kucakta veya ayakta sallanarak veya buna benzer bir alışkanlıkla uykuya dalabilen bir bebek gece uyandığında da bu alışkanlığını isteyecek ve tekrar uykuya dalmakta güçlük çekecek, hatta bu alışkanlığını bırakması da güç olacaktır. Bu nedenle böyle bir alışkanlığa hiç başlamadan yatağa yatırarak uyutmaya çalışmak en iyisidir. Bazı çocuklar ise uyurken parmaklarını emerler. Bihter Mutlu emzik ve parmak emme konusunda şunları söylüyor: “Emzik bebeğinizin gündüz emme güdüsünü karşılamak üzere verilebilir fakat uykuya dalarken sizin kontrolünüzdeki emzik yerine kendi kontrolünde olan parmağını emerek kendini sakinleştirip uyumaya alışması bireysellik, bağımsızlık gelişimi için daha uygundur-parmak emmek bizim toplumumuzda nedense hoş karşılanmaz; oysa çocuğun 4 yaşına kadar, hatta kalıcı dişleri çıkana kadar, parmak emmesi son derece normaldir, zaten bu yaştan sonra parmak emmeyi kendi kendine bırakır. Eğer 6 yaşına gelmiş ve hala bırakamamışsa anne babayla ilişkide bir problem yaşanıyor olması gibi başka olumsuz faktörler işin içine karışmış olabilir, o zaman da bu olumsuzluklar üzerinde çalışılmalıdır.”
Akşam yatağına yatırdığınız bebeğiniz uyumuyor ve ağlıyor. Elbetteki bebeğiniz kan ter içinde kalana kadar onu savunmasız bırakmamalısınız. Bbu onun sizinle olan güven ilişkisini de zedeleyebilir. Fakat bebeğiniz en ufak bir hoşnutsuzluk sesi çıkardığında hemen yatağının kenarında soluğu almanız da doğru değil. O halde ne yapmalı? “3-4 dakika ağlamasına izin verip sonra yanına gidip kucağınıza almadan sırtını sıvazlayarak, sakin ve sevgi dolu sesinizle ona “uyuyoruz bebeğim, ee yapıyoruz” diyebilirsiniz, veya ona uyku şarkısını söyleyebilirsiniz. Bebeğiniz sakinleşmeyecek gibi görünüyorsa kucağınıza alıp bir dakika gibi kısa bir süre sallamadan tutup tekrar yatağına koyabilirsiniz. Tekrar ağlamaya başladığında, veya gece uyandığında da yapılacak olan şey işte bu sistemi bebeğiniz ağlamaya başladığı her seferde bıkıp usanmadan ve sakinliğinizi koruyarak tekrar tekrar uygulamaktır. 4 aylık bebeğinizi siz gece yatarken saat 11-12 civarında beslemeniz onu sabaha kadar idare eder, dolayısıyla onu artık bütün gece beslemeden uyumaya alıştırabilirsiniz. Saat 3’te uyanan bebeğinizi o saatte beslerseniz ertesi gece tekrar aynı saatte uyanıp karnını doyurmak isteyecektir.”

benim sütüm tatlı gibi hani laktozsuz süt var ya onun tadına benziyor bol şekerli şeyler yediğimden mi
aşurem biiti bi daha yapam kendime

bende dün yaptırdım kayınvalıdeye
iş hyerinede getirdim herkes gülüo yaa aşure ayı bitmedimi daha die bende diyorum ki süt ayı var daha

ben sütümü sağarak veriyorum ecrinece alt rafta 24 saat buzlukta -18 de 6 ay saklanıyor

evet kesinlikle yoksa nasıl doyuracaktım kuzumu ben çalışmaya başlayalı 3 hafta oldu çok şükür hala mama vermedim sadece anne sütüyle devam ediyruz inşallah en az 6 ay devam edebilirim. iş yerinde sağıyorum süt kaplarında donduruyorum ertesi günde onları bırakıyorum oğluma :)

Neden tek başına uyku?

Bebeğinizin tek başına uyuması elbetteki anne babanın rahat edebilmesi, saatlerce çocuğu uyutmak için zaman ve enerji harcamaması bakımından çok önemlidir. Bihter Mutlu, “Fakat asıl çocuğunuz için büyük bir önemi vardır ki bu da tek başına uyuyabilme becerisinin onun bireysel, bağımsız, kendine güvenli yetişmesi için zemin oluşturmasıdır.” Diyerek şöyle devam ediyor: “Hayata tek başına uyumayı başarmış olarak başlamış bebekler, (uykuya ek olarak tek başına bir sürü şeyi yapmasına fırsat verilmiş-yemek yemek, giyinmek, çevreyi özgür bir şekilde keşfetmek, vb.) ileride kendinden daha emin, daha cesaretli dolayısıyla merak duygusu daha gelişmiş, böylece başarılı ve kendine yetebilen çocuklar ve bireyler olurlar. Denklem basittir: Çocuk uyurken kendi kendine yetebilirse, büyüyünce de kendine yeten bir çocuk ve sonrasında bir birey olur. Bebeğiniz 3-4 aylık olduğunda tek başına uyuma çalışmalarına başlamak uygundur. Bu zamanı geçirirseniz daha uzun süre uğraşmak zorunda kalabilirsiniz, fakat yine de başarmak mümkün. Çocuğunuz kaç yaşında olursa olsun kuralları ve sınırları belirlemek, net ve tutarlı davranarak her zaman sizin elinizde.”

benim kız tamda böyle uyuyordu ama huy değiştirdi. bende kıyamadım. şimdi memede uyuyor arada emdikten sonra uyandırıyorum gözleri açıkken koyuyorum beşiğe bakaerken bakıom gözler gidiyor. ik gündede annemlerde kucakta uyumaya alıştı. bakalım bundan nasıl vazgeççez.

Tek başına uyumaya nasıl alıştırcaz ki. Benim kızım uykuya geçerken mutlaka ağlama krizlerine giriyor. Bazı bebekler ağlayarak enrjilerini boşaltıyorlarmış uykuya geçmeden önce işte bizm cimcime de böyle. Bizimki Tarkan'ın sesini duyunca susuyor nedense :)) belki 6-7 defa arka arkaya öp şarkısını çalıyoruz o zaman uykuya dalıyor. Yoksa ağlamaktan çıldırıyor. Ama o şarkıyı dinlerken çoğu zaman ben yanında durmuyorum. Nasıl alıştırayım ki ben bu bıcırığı kendi kendine uyumaya.

ohh ne güsel ben ev hanımıyımda bezen göğüsleirm çok şişip ağrı sağıp biberonla vermeyede korkuom alışır biberon ister diye. gece ağladığı zaman uyku sersemi vereyim yada dondurucuya koyup dışarı çıkacağımızda kullanayım çok sık vermedikten sonra alışmaz dime biberona

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…