2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

pıkecım mustelanın hangı urunlerını kulllanıyosun bende alcam

canım ben şampuanını bulabildim henüz, yağını da alıcam.

hastaneden verdikleri pişik kremi var minik, numune gibi, onu da kullanıyorum, büyüğünü de alıcam. bir de yine hastaneden verdikleri yüz temizleme suyu var. onu da kullanıyorum, ama yeter baya, yenisini almıcam.

kokuları çok güzel yaa :)

kızlar bebekleriniz doğunca süt gelmiyo hemen
bebek cokkudu cokkudu emiyo bırakıyo ve uyuyor ama süt olmadığı için sarılığa neden oluyo
o yüden bendn size tavsiye ilk 3 gün mama takviyeside yapın 2 yada 3 öğün
benm kızım 11 günlük oldu ve sarılıkla uğraşıyoruz
hergün gidip kan aldırıyorum

gözünaydın canım, senin bebiş ben hastanedeyken dogmuş :)
benim kızımdada var sarılık ama dr önemli bişey deil dedi, bi dahada takip istemedi..
sarılık derecesi kac cıkmıstı canım?

tazecik anneler nerdesiniz?? hepinizin tekrar gözüaydın olsun :)
size sorcaklarım vaar.. cevaplarsanız cook sevinirim..
pek internete giremiyorum, kuzucuklarla zaman nasılda cabuk geciyoo dimii :))

*korse kullanıyomusunuz, ne sıklıkla.. ben 3. gün taktım hala cıkarmadım, karnım biraz indi gibi..
*gögüsleriniz sızlıyomu, yara oldumu? ben lansinoh kullandım ama faydası olmadı, cok acı cekiyorum emzirirken. emzirmeden önce pamugu sıcak suyla ıslatıp siliyorum, biraz faydası oluyo ama gecmiyo
*bebeginize dr vitamin falan verdimi? bize hicbisey vermedi dr, sadece anne sütüyle besleniyoruz.
d vitamini falan verilioyomuş galiba??
*dikişlerinizin acısı gectimi, bunun icin bişey kullanıyoomusunuz.. ben batikoon kullanıyorum temizliği icin, ama sanırım acısı icin yapcak bişey yok, hala rahat oturamıyorum
* bide kızım emzirirken garip sesler cıkarıyo icmiş gibi :) süt icerken kendinden geciyo galiba:)
sizin yavrucaklarda yapıyomu öyle şeyler?
* bebeğinizi ne kadar zamanda bi emziriyosunuz, kızım 10 dk emdikten sonra bırakıyo, uyurkende emmiyo bazen saatlerce emdiremediğim oluyo ama aglamıyo, zoorla veriyorum almıyo sizde durum nasıl??
amma soru sormusum, aklıma gelince yine yazarım kızlar :)
vaktiniz olursa cevaplayın emi..
kendinize bebişinize iyi bakın, görüsmek üzere..

ben kendime göre cevapliim hemen :)

* korse almadım, takmadım, ama karnım günden güne indi. ilk gün yarısı duruyordu karnımın, şimdi çok az kaldı.

* benim göğüslerim çok acıdı ama çok fazla yara olmadı. hiçbir şey sürmedim ben, sütü sıvayıp kurumaya bıraktım. sütünü sür canım sen de, iyi geliyor baya. lansinoh almıştım ama açmadım, duruyor öyle.

* aşı olarak k vitamini aşısı yaptılar, ilk doğduğu gün. 15 gün sonra kullanmaya başlamak üzere de d vitamini verdi. ama dediğim gibi 15 gün sonra kullanılacakmış.

* ben çok şanslıyım herhalde, dikişlerimde ağrı olmadı. ilk 3 gün minoset kullandım, 4. gün almadım artık. üstüne oturabiliyorum rahatça. batticon kullanıyordum ben de, doktorum arayıp artık sürmene gerek yok demişti, sanırım 1 hafta falan sürdüm ben. inşallah çabuk geçer acısı senin de.

* benimki de gut gut sesi çıkarıyor :) ben yutup yutmadığını boğazının hareketine bakarak anlıyorum, yutkunuyor mu diye. bir de sütün sesi geliyor bazen. yani bariz ağsında sıvı olduğu anlaşılıyor, arada bir.

* benimki de artık memeyi çabuk boşaltıyor, çeneleri kuvvetleniyor ya git gide. daha çok çekiyorlar. 10 dk falan emiyor galiba, tutmuyorum artık. gece 4 saat uyanmadığı oluyor. ama 4 saati geçmedik hiç. en kısa da 2 saat uyuyor. genelde 2-2.5 saatte bir emiyor.

ay kapı çaldı, gidiyooom

geçmiş olsun tatlım...sıkma kendini..bende ilk 3 gün mama takviyesi yaptım..şimdi çok şükür sütüm yetiyor....Sarılık ta en kısa sürede geçicektir eminim sen emzirmeye devam et tatlım...
Korse kullanmadım tatlım...annem tek kişilik çarşaf sardı belime 1 hafta...göbek falan kalmadı şükür...
göğüslerime hep zeytinyağı sürdüm bilmiyorum ondan mı hiç yara olmadı...şükür..
ben acd vitamini bir arada olan bir damla veriyorum ama daha yeni...15.gün başladık...
dikişlerimi ben 10 gün çektim...bide hemoroid oldum fazla ıkınmaktan o da geçti şükür..sabret 10 gün de hepsi iyileşiyor..
ilk başta emerken hemen uyuordu...şimdi nerdeyse yarım saat emiyor..uykudan uyandır mutlaka...memende uyursa ayaklarıyla oyna yada çenesine dokun hemen emmeye devam ediyor...gündüzleri en fazla 3 saatte bir emziriyorum...
sende ii bak kendine ve bebişe tatlım...hayat zorlaştı ama çok daha anlamlı artık:)))

hayat zorlastı evet ama yüzüne bakınca degiyor diosun hemde nasıl degiyor :)

ben pek bişi ögrenemedim henüz. kayınvalidem ilgileniyor. Altını degiştiriyor geceleri bazen ben değiştiriyorum. Sık emzirmem konusunda cok sıkıyor beni. İki lafındna biri emzirdinmi? doydu mu? Cok bunalıom ama ses etmiom. Sonucta oda iyiliğimiz için soruyor.

Cocuk geceleri yoruyor beni. Ama nedense uykusuzluk cekmiyorum okadar sadece bazen gece emziriyorum gazını alıyorum yatagına yatırıyorum mememde uyuyan bebek beşikte dakika sürmüyor uyanıyor. tekrar sar bastan al emzir 5 dk kalmadan uyuyor yatıryom aglıyor deli olcam böle böle 3 saati edioz bazen napcamı sasırdım. Yalancı emzige alıstırmakta kararsızdım şimdi keske alıssa diom cünkü mememi de yalancı emzik gibi kullanır oldu. Bazen cok iyi emince yatıryom 2 saat gecse mutlu olyom. 2 saate bir hatta 1 bucuk saate bir kalkmaya bile razıyım.

ben veriyorum emziği ama kereta süt gelmdiğini anlaması 2 dak.sürüyor...meme de uyumayı hepsi seviyor sanırım...

ne ara alıstı anlamadımki?
e 15 dk bir emzirtirse annem böle olur. şimdide 3 saatten beri uyuyor gece uyumucak ahhhhh ah :)

valla bende gün sayıyorum tatlım ya...bugün arkadaşım uğradı 1 yaşında oğlu var o kadar özendim ki...içimden ayy ne güzel 1 yaşında diye geçirip durdum:))))

gözünaydın canım, senin bebiş ben hastanedeyken dogmuş :)
benim kızımdada var sarılık ama dr önemli bişey deil dedi, bi dahada takip istemedi..
sarılık derecesi kac cıkmıstı canım?
tşkler tatlım bende çıkınca gördüm doğum yaptığını
seninde gözünaydın sağlıkla büyüt bebişini
dikkat et sende sarılığına cnm değerler ilk 14.3 sonra 15.1 sonra 15.9 çıktı bugnde 15.1 çıktı düşcek inşallah

diğer sorularınada cvp yazcam yarican kızım uyandı onu emzircem :ecrin_bebek:

kzıım geri uyudu hemen yazıyım
-ben sezeryan oldum dikiş acısı 2. gün geçti cnm
-bnm kızda sa sesler çıkıyo cnm
-bnm kızım sarlıktan dolayı çok uyuyor cnm dikkat et bnce uyandıramıyorum yarım saat uyanması için bekliyorum ve her saat emzir dedi doktor sarılık düşmesi için 10 dk 15 dk farketmebnmkide uyurken almıyo cnm memeyi
korse kullanmıyorum doktor sezeryandan dolayı takma dedi haftaya cuma kontrolüm var sorcam ozmn ama giycem ya artık sıkılaşsın azcık vücut
karnımda indi 1 hafta sonra
ilk çıkınca 6 aylık hamile gibiydim :2:
-göğüslerim fei yara oldu
çatladı kan ve iltihap akıyor
ne kremler kullandım fayda etmedi cnm
ağlaya ağlaya emziriyorum kızımı :sinifsinif:
15 günlükken sağlık ocağına gitcez aradılar ordan verceklermiş vitamini cnm

.korse kullanmaya başlamadım karnımın acısı hala geçmedi ovup duruyorum hemşire öle söledi iyice boşalsın die
.göğüslerimin nasıl acıdığını mümkünatı yok anlatamam (( lansinoh işe yaramıyo
tavsiyem bepanthen ve bebişin ağzında pamukçuk olmasın die karbınatlı su yap bardağın içine pamuğu doldur her emzirmeden önce memişi sil sora temizlemeden bebişe ver bide zeytinyağı ama ne yalan söleyim cuuuk die kaptığında varya çığlık atmamak için zor duruyorum
.bebeğe bişe vermedi erken heralde daha
.benim dikişler acımıyo resmen yanıyo ama sürekli değil çok yürüdüğüm zaman fakat boşalan göbekte çok fena ağrı var içerden morarttı sanırım kızım bağırsaklradan gelen sesten korkuyorum resmen :))))
.benim kız 3saate bir emziriyodum zorla uyuyodu dünden beri 2 saatte bir kıvranıyo tutuyo bırakıyo keyif yapıyo resmen sıpa oyüzden tam doymadan bıraktığı için çabucak acıkıyo ık mık yapıyo şimdi birazdan kalkar

rabbim bu güzelliği her kadına yaşatsın
uyanınca memelerimin yırtılacağını acıdan bayılacağımı bildiğim halde uyansada emzirsem koklasam diyorum bölede tuhaf bi duygu

valla bende gün sayıyorum tatlım ya...bugün arkadaşım uğradı 1 yaşında oğlu var o kadar özendim ki...içimden ayy ne güzel 1 yaşında diye geçirip durdum:))))

onları sorma ne güzel gezip dolaşıyorlar dimiiii sıkıntılarıda atlatmıslar
ay biz insanoğlu hiç tatmin olmayız hamile olsak hele dogursak kucaga alsak yok kırkı cıksa yok yasına bassa yok okula baslasa evlense.... böle gitcek heralde

acıdan zevk alır olmusuz haberimiz yok

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…