2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

coook tesekkür ederim kızlar a.s.
o kadar acıya sancıya ragmen, anne olmak gercekten cok harika bi duyguymuş
Rabbim dileyen herkese nasip etsin..

e-pack, canım sizinde sarılıgınız gecer hemen inş.. bizimkisi 10.9 cıkmıstı, dr tekrar tahlil falan istemedi.. bol bol emzirmeye bak..

kızlar, bi de bebeklerinizi nasıl yatırıyoosunuz??
dr bana kesinlikle yüzüstü yatır dedi, hastanedede hep öyle yatırdılar, ama evde yüzüstü yatırmaya cesaret edemiyorum, kafasını kendi cevirebiliyo ama yatagı daha yumusak, cevirirken öylece kalır diye korkuyorum.
yan yatma yastıgı aldım geceleri onunla yatırıyorum, gündüzde hep yanımda koltugun üstünde bi ters bi düz yatıyo bebişim..

banada doktorlar ve emşireler yan yatır dediler ve yan yatırıyorum cnm
yan yanma yastığı almıştım iyikide almışım içim rahat uyuyorum en azından

göbegi süştü degil mi? düşmeden yatırmıoz biz beklioz.

kızlar yarı kırkımızı yaptık bugün..çok eğlenceliydi...darısı başınıza...

kızlar oğlum uyurken sanki korkuyor..bazen çığlıkla ağlayarak uyanıyor...emerken bazende alt dudağı titriyor..annem korkuyor diyor ama acaba sıkıntısı mı var??siz de var mı böle şeler??

göbegi süştü degil mi? düşmeden yatırmıoz biz beklioz.

hastanede hep ters yatırıyolardı canım, dr göbegi düssün falan demedi..
6 günlüktü düstü göbegimiz :)

kızlar yarı kırkımızı yaptık bugün..çok eğlenceliydi...darısı başınıza...

hayırlı olsun canım, nice 20lere 40lara :)
biz bişey yapmıcaz gerci ama, darısı bize :)

kıslar sarılık degerlerı nsl olyo kac olunca cıddı olyor

sanırım 12den sonra tedavi ediliyo canım, bizim 10.9 du dr gerek yok dedi..

kızlar oğlum uyurken sanki korkuyor..bazen çığlıkla ağlayarak uyanıyor...emerken bazende alt dudağı titriyor..annem korkuyor diyor ama acaba sıkıntısı mı var??siz de var mı böle şeler??

benim kızımda yapıyo canım, cıgırmadı ama, aniden gözlerini acıp dudaklarını büzüyo, gülüyo bazende.. dudaklarınıda titretiyo, ilk günden beri garip garipde sesler cıkarıyo ıııh ııııh diyo sanki hasta olmusta inliyomus gibi :) hemen konusmakmı istiyo napıyo..

göbeği dururken yüz üstü yattığında acımıyoki acep..

bişiy sorcam bebişin üzerine gece ne örtüyonuz.. kalın battaniyemi yoksa başka bişiymi..

biz hafif kundak yapıoz öle sıkı degil kolları içinde kalıo bir battaniye ile yapıoz. sepete yatıryoz üstünede kalın battaniye örtyoz. Ama burası Ankara sogudu. Simdi senin nerede yasadıgını göremiyorum. Her yerde farklıdır.

yarican maşallah bizim göbeğimiz daha dün düştü
13 gün bekletti bizi kızımız :))

yarı kırkımızı buraya da koplayayım..yazdım ekim annelerine...
yarı 20sinde 40 tane taş topladık...bir kovanın içine biraz çiçek(alerjisi olmasın diye)bir tesbih(imanlı olsun)biraz gül suyu(güzel koksun) ve 40 taşı sayarak attık...oğlumu o suyla yıkadık...hayılı uğurlu evlat ol diye dua attik son suyu dökerken...
sonra o suyun bir kısmıyla ben de yıkanıp abdest aldım....
sonra oğlumun ve benim üstümüzden şıkardığımız kıyafetler makina da yıkandı...çok yakında kuzenimiz var oraya gittik...kuzenim bize yumurta verdi..(sağlıklı sıhhatli olsun çoluğu çocuğu olsun diyeymiş)bir de un verdi..unu eve gelirken arabadan uçurduk...
işte böyle tatlım..aslında dinimizde yok tabi kii...şamanizm den gelen adet ve gelenekler bunlar...ama zevkliydi...eksik olsun istemedim:)))

--------------------------------------------------------------------------------

canım bizim doktorun dediğine göre bağırsaklarına kramp girdiğinde uykudan ağlayarak uyanırmış.

çenesinin titremesi ise kas yorulmasından olabilir, bir de banyodan sonra üşüyünce titrer demişti hemşiremiz. benimki de uzun süre emdikten sonra çenesini titretiyo.

vala bizim göbüş 4. gün düştü.

ctesi doğdu, salı göbek düştü. ama bizim kordonumuz çok inceydi, hemşire daha kolay düşer demişti zaten. bir de biz %70'lik alkolle temizliyorduk her gün, daha çabuk kurutuyor göbeği sanırım.

selected canım göbüşleri acımıyor, merak etme :)

kızlar kanama ne yoğunlukta oluyo benim çok az geliyo 2.günden beri bilmiyorumkismile

belki çabuk kesilecektir canım, herkesin değişir herhalde.

benim yoğundu ilk günler, orkid gece yetecek kadar. şimdi çok azaldı ama hala devam ediyor.

ben de merakla bekliyorum ne zaman kesilecek bakalım

kızlar doktorumuzun gaz sancısıyla ilgili bize anlattıklarını size de yazayım.

kolik de dediğimiz gaz sancısı aslında gaz sancısı değilmiş. beyinden gelen sinyalleri yanlış algılayan kaslar bağırsakları bir sağa, bir sola doğru kastırırmış. yani bağırsaklara bir nevi kramp girermiş.

kramp girdiği zaman bebek bacaklarını karnına doğru çekerek ağlar, uykudan uyanır ağlar dedi doktor. bir de geçmesi için hareketler gösterdi ama nasıl tarif ederim bilemedim :)

bu ağrılar 15 gün geçtikten sonra ortaya çıkarmış. işte gece nöbetine diken sanırım bu :)

bizim kızdan gözlemlediğim kadarıyla, sütü emdikten sonra gazı varsa, geğirmesi ya da osurması gerekiyorsa mızıklanıyo, öyle çığlığı basıp ağlamıyo.

ama bazen de birden kıvranmaya başlayıp avazı çıktığı kadar bağırıyo, biraz sonra susuyo. işte o zaman anlıyorum ki bir yeri acıyo, büyük ihtimalle de doktorun söylediği gibi karnı ağrıyo.

manisadayım canım ben, buralarda sogudu, ama kaloriferlerde yeni yanmaya başladı.. nasıl giydircegimi şaşırdım yavrumu
kızım emerken ve geceleri cok terliyo, üsüttük galiba ya, hırıl hırıl ses geliyo emerken bi de cok hapşırıyo.. cok üzüldüm, yüzüne bakınca aglıcam sanki (

olsun canım, saglıklı olsun önemli olan o..
bizim göbegimizden sarı bi sıvı akıyo arada, sizdede oluyomu kızlar normalmi acaba??

ben ilk kez duydum bunları, cidden zevkli olmuştur ama yaa :))

kızlar kanama ne yoğunlukta oluyo benim çok az geliyo 2.günden beri bilmiyorumkismile

benim 1 hafta sonra azalmaya başlamıştı, ama aniden cok olduguda oldu.. şimdi 2 hafta sonra yani, beyaza dönmeye başladı :S

saol canım, paylaştıgın için..

hayırlı olsun canım,
zevkliymiş ama zahmetliymiş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…