2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

o trıpler arada bızdede oluo calısıncada hıc vakıt ayıramz oldum kızıma offff offf

günaydın kızlar. geçmişi okumaktan fırsat bulamıyorum yazmaya, geçmişi okuyuncada bişeyler kaçırıyormuşum hissine kapılıyorum. rota aşısını yaptıran anneler 2. doz için 16. haftayı geçirmemek lazımmış sanıyorum . bilgisi olan var mı

canım bizim doktor aşıları biraz daha aralıklı yapıyor. 3 aşı birden olmadık mesela biz 2 aylıkken. bir tanesini 3 hafta sonraya bırakmıştı.

rotanın ilk dozunu geç olduk yani, ikinci dozu için de 16 haftamız geçti bile, ve sanırım 3 hafta sonra olcaz ikinci dozu. yani bizde ikinci doz 16 haftayı çok geçtikten sonra olcak.

rota aşısı ne kızlar biri banada anlatsın

benim bebişde doğduğundan beri kusuyordu. günede 5-6 kez üstünü değitirdiğim oluyordu. tabi kusması kilo alımınıda etkiliyordu hep sınırdaydı.ne yapsam önleyememiştim.şurupda düzeltememilşti.
doktor besin gruplarına alerjisi olabileceğini söyleyerek anne sütünden geçtiği için her hafta bir besin grubunu deneyeceğimizi söyledi.ilk hafta inek sütünden yapılmış besinleri( peynir-yoğurt-ayran-tereyağı gibi) yememem gerekiyordu ve... birde bir oğlum 10 gündür 1 kere bile kusmadı.
doktorumuz inek sütüne intöleransı olduğunu söyledi ve bana süt ürünleri artık yasak. çok canım çekerse keçi sütünden yapılan ürünlerden tüketiyorum. ek besinlere başalrkende farklı bir uygulama yapıcaz ama onu o zanman konuşuruz dedi.

canım etrafımdakiler hep öyle der heralde öyleyim ben hala güvenip alışveriş yapamıyorum netten

rota aşısı ne kızlar biri banada anlatsın

canım rota virüsü bir çeşit ishal yapan virüs, onun aşısı bu da. devlet ödemiyor, yapılması isteğe bağlı. kimimiz yaptırıyor işte.

çocuklar bu hastalığa yakalanırsa çok ağır atlatıyorlarmış, benim çocuğum da kreşe falan gideceği için, yani mikrop kapma olasılığı daha fazla olduğu için yaptırmaya karar verdik.

doktorunla konuşabilirsin bu aşıyı ama geç kalmış da olabilirsiniz, tam bilemiyorum zamanını canım.

her doktor farklı birşey söylüyor işte. bunu biraz araştırmam lazım. çünkü rutin aylık muayenesinden önce bi tarihe denk geliyor

bizim doktor özel aşılarla ilgili hiç bişe söylemedi
acaba sorsammı çünkü korkuyorum hastalanmasından
daha yeni atlattık grip oldu öksürük tıkanıklık
allah korusun bebişlerimizi

peki başka özel aşılar varmı

başka bilmiyorum ben canım, bu rota aşısını konuştuk sadece

benim bildiğim sadece bu aşı öözel cnm. önceden pnömokok da özelmiş ama artık devlet karşılıyor. bu aşıyı da bazı doktorlar öneriyor bazıları kesinlikle tavsiye etmiyorum diyor. bizim doktorumuz önerdi bizde biraz araştırdık ve yaptırmaya karar verdik. ilk dozumuz 2. ay kont oldu. 2. doz da 4. ay muayenesinde

internette biraz araştırdım rota aşısını olduktan sonra bu virüse yakalananlar var
sanırım durum biraz karışık en iyisi doktora sormak
ama 2. ayda oluyosa aşı biz kaçırdık demekki

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…