2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

selam kızlar nasılsınız ek gıdayı konuşmusunuz oglumdayken yogurtla başlamıştım elma armurt püreside veriyodum ama kızım emiyo nasıl edecez bilmiyorum çünkü oglum 6aya kadar zorla emdi sonrada kendi kendine bıraktı uyudugunda bile emmiyodu sonrasında zaten mama ve çorbalarla idare etmiştik ama çorbaları hiç robottan geçirmedim yengem herşeyi robottan geçirerek verdigi için yegenim 5yaşında olmasına ragmen hala normal olarak yemek istemiyo illaki püre gibi olacak muzu bile öyle istiyo

hoşgeldin canım
tattırmaya ben başladım 6 ayda başlayan bebekler yemek yemede zorlanıryorlar

aman benden de maşallah.genelde emmiyorlar diye duyuyorumya o yüzden endişeliyim.şurda iki ay sonra bende sütümü sağıp vermeye başlıyacağım işe başlayınca.inş.benimkide kesmez emmeyi.

Merhaba arkadaşlar

Ben siteyi sürekli takip ediyorum ama ilk kez yazma fırsatı buldum. Benim bebişimde ekim doğumlu. 6. aya girdiğinde işe başlayacağım. doktorumuz işe başlamadan 1 hafta önce ek gıdaya yavaş bir geçiş yapabileceğimizi söyledi. bende o zamana kadar anne sütüne doysun istiyorum. Şu anda günde 1 kere mama vermek zorunda kalıyorum maalesef son beslenmesine sütüm yetmiyor çünkü. Bu arada ben biberona alışmaması için şurupların içinden çıkan şırınga gibi ölçekler oluyor ya onunla mama veriyorum bizimki kaşığı sevmiyor çünkü.[/QUOTE]
hoşgeldiniz :))

hoşbulduk canım yanılmıyosam bebelacın ilk tahıllar diye bişeyi vardı bunu meyve suyu yada yogurt içine karıştırarak verebiliyosun tıpkı müsli gibi ama bebekler için hem bagırsaklarının düzgün çalışmasını saglıyodu hemde tahıllardaki vitaminleri kolayca almalarına yardım ediyodu

LOVELİ
AZDAN BAŞLA BAK KARIN AGRISI YAPIOSA AZALT BİRAZ
YAPMIOSA İÇİR GİTSİN HAZIR İŞTAHLIYKEN DEVAM ET
BEN AKŞAM 2 TANE PRINÇ PİLAVINDAN VERDIM NASIL YEDİ MASAYA OTURUNCA DİRREK EMZİĞİ ATIO AĞZINDAN VERMEUYINCEDE AĞLIO

biz şubat 4 gibi doktora gideceğiz 4. ay kontrolümze o zaman konuşacakmışız ek gıdaı. bizim doktor 6. aya kadar bekletmeyecek. elma armut suyu ve yoğurtla başlayacakmışız. cam rende ve bebek kaşığı al demişti geçen ay.

selam arkadaşlar bende şuan hastanedeyim
oğlumu kontrole getirdik
bakalım kaç kilo almış maaşallah iyi ama
doktor teyzemiz ek gıdaya geçin demezse ben düşünmüyorum
çünkü her yerde ilk 6 ay sadece anne sütü deniyor sütü olanlar ve yetenler bence acele etmeyin
ama eğer mama yiyen bebişler varsa ek gıdaya geçmek mantıklı
en azından kendi elinizle hazırlanan yemekleri yiyecek

kaç saatte bir emziriyorsunuz kızla. ben ço mu emziriyorum acaba. günde 4-5 kez kaka yapıyor yapamayınca hep bi ıkınma. ana kucağını tuvaslet belledi oğluşum ona koyunca hemen yapıyor

ya siz gece hani emzirmeye sık sık kalkıyorsunuzya tabi bende bazen saat başı kalkıyorum eşim uyuyor horul horul ben sinir oluyorum bazen o uyuyor ben saat başı kalkıyorum dün gece o uyurken dirseğimle bir vurdum eşim e napim sinir oldum.sabah kalktı sen bana gece niye vurdun dedi bende yanlışlıkla kolum çarptı dedim çok fenayım ben yaaa :)))

merhaba kızlar uzun zamandır giremedim siteye topice bakamadım pek. Kızıma bebiş mevlütü yapıcam onun hazırlıklarıyla uğraşıyordum. Emzirmeden bahsetmişsiniz. Ben önceden 2 saatte bir emziriyordum acıktığını bilmez kan şekeri düşer demişlerdi. Bugün kızımı başka bir doktora götürdüm o da bebek acıkınca ağlar sen kendin verme dedi. Yavrumu hep uykusundan uyandırıyordum yazık kuzuma.
Kızlar bir şey sorcam benim kızım kakasını günde sadece 1 ya da en fazla 2 kere yapıyor. Bazen de gün aşırı yapıyor bu durum normal mi? Doktora sormayı unuttum da

kaç saatte bir emziriyorsunuz kızla. ben ço mu emziriyorum acaba. günde 4-5 kez kaka yapıyor yapamayınca hep bi ıkınma. ana kucağını tuvaslet belledi oğluşum ona koyunca hemen yapıyor

ben 1,5 saatte bir emziriyorum çünkü kısa emiyor 4 yada 5 dakika emiyor.benim kızım günde 1 yada 2 kere kakasını yapıyor.ama dünden beri hala kakasını yapamadı neden acaba.

oy ne guldumya alemsın hehehee

ay benimki hiç duymuyo kııız bende çok si,nir oluyorum aferin iyi yapmışsın bende uygulayayım bunu bari bu akşam bazen sabah soruyor kaç defa uyandı diye. bende vicdan azabı çeksin diye 4-5 defa kalktık diyorum. oysa oğluşum en fazla 2 kez uyanıyor

ne diyim sana

benim eşim varya bir yalaka anlatamam..ağzı iyi laf yapıo
oda sorar gece cok kalktımı aşkım üzdümü seni evet saat başı kalktı diyorum bu cokcuk neden uyumuyor yaa ahh canım benım benı kaldırsaydınya nöbetleşe bakardık dio bende yok sen dınlen ben ahtapot gibi her yere yetişirim diom

bende ilk kızımda ek gıdaya 4 ay dolunca başlamıştım çokta memnun olmuştum...
ilk önce birer kaşık elma suyu,sonra havuç suyu verdim,daha sonra yarımşar çay bardağı almaya başladı(biberonu sevmedi hiç)daha sonra ikisini karıştırıp içirdim...böyle böyle devam ettik sonra taze yapılmış az az çorbalar...iyikide erken başlamışım...ben çok faydasını gördüm...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…