1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 küçük paket instant maya(küçük kabartma tozu gibi paketlerde direk una karıştırılandan dr oetger yada pakmaya), 9 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında:)))
süt ve su ılıtıyoruz(ılıktan çok az daha sıcak). yumurta, su, süt, yağ, şeker, tuz elle karıştırıyoruz. bu karışıma yavaş yavaş unu ve mayayı ekleyip yoğuruyoruz. hamurumuzu 45 dk üzerine nemli bez koyup mayalandırıyoruz. mayalanan hamurdan küçük toplar yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. içine malzeme koymak istersek içine malzeme koyup istediğimiz şekli veriyoruz. yarım saat de tepside mayalandırıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
cnm kusura bakma geç oldu ama arkadaşım geldi yazamadım. ben bunu genelde yarım ölçü yapıyorum(yumurtanın akını içine sarısını üzerine koyuyorum yarım ölçü yapınca) yarım ölçüden 35 adet falan çıkıyor. gerçekten yiyen herkes pastane poğaçası gibi diyor:)))
yarım olçu den denedım tarıfını canımm bakalım benımkıde senın kı gıbı guzel olcakmı
1 yumurta, 1 su bardağı süt, 1 su bardağı su, 1 su bardağı sıvı yağ, 2 küçük paket instant maya(küçük kabartma tozu gibi paketlerde direk una karıştırılandan dr oetger yada pakmaya), 9 tatlı kaşığı şeker, 2 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar un(kulak memesi yumuşaklığında:)))
süt ve su ılıtıyoruz(ılıktan çok az daha sıcak). yumurta, su, süt, yağ, şeker, tuz elle karıştırıyoruz. bu karışıma yavaş yavaş unu ve mayayı ekleyip yoğuruyoruz. hamurumuzu 45 dk üzerine nemli bez koyup mayalandırıyoruz. mayalanan hamurdan küçük toplar yapıp yağlanmış tepsiye diziyoruz. içine malzeme koymak istersek içine malzeme koyup istediğimiz şekli veriyoruz. yarım saat de tepside mayalandırıyoruz. üzerine yumurta sarısı sürüp 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.
cnm kusura bakma geç oldu ama arkadaşım geldi yazamadım. ben bunu genelde yarım ölçü yapıyorum(yumurtanın akını içine sarısını üzerine koyuyorum yarım ölçü yapınca) yarım ölçüden 35 adet falan çıkıyor. gerçekten yiyen herkes pastane poğaçası gibi diyor:)))
benimkide ara ara cozutuyo,hergün huy değiştiriyorlar,resmen siyam ikizi gibi yaşıyoruz,umudum eşyaları kavrayabilmesi,belki çıngırak filan tutarsa oyalanır kendi kendine...
emme güdüsüne karışmayın diyor uzmanlar,bende 4,5 yaşına kadar emmişim parmağımı ne parmağımda nede bende bir tuaflık yok çok şükür... :))
selammm kızlarrr
minosetiçiyorum ben de ama plus olmayanından aman dikkat:)
ya saç dökülmesi ben de de yeni başladı demekki bu aylarda oluyor kafayı yicem saçlarımı aslaaa kestirememmm kıyamammmm ağlarımmm:89:
maya kısmı çok açıklayıcı olmuşbende şu maya kısmını karıştırırım hep. suda bekletilen ne oluo kru maya değilmi
Kız mervam sende hemen yapmışsınaslında bende kalkıp yapsammı diye düşünmedim değil ama daha bugün kek börek yaptım buda yarın öbür güne kalsın
4 yaşına kdrm ı amanın benim ark abartmış o zaman ki parmağı öyle olmuş. nasıl bırakmışın cnm.
ben ciddi ciddi düşünüom hesenin saçlar çok güzel seninkilere bende kıyamam kesme sakın. dün avuç avuçç gitti hem yıkanırken hem tararken gün içindede saçımı toplarken falan hep elime gelio. evdede boneyle gezcem bu gidişle sabah kalkıom yatak saç olmuş yastığım için kötüsü kızın eline falan dolanıo bi asılıo saçım gidio :S abartı derecede snaki yaa düzelir inşllh heryerde geçici dio.
Bunu en kısa zamanda bende deneyeceğim teşekkürler canım.Şu poğaçayı bi tutturamıyorum sert oluyor nedeninide çözemedim.Peki canım yarım ölçüden 35 çıkıyor demişsin pişirmeden tepsiye koyduklarının boyu ne kadar mesela bunuda yazarmısın.
amanın ben de kestiremem hiç, sadece kısalttırıyorum. çok dökülüyo diye bu sefer fazla kısalttırdım gerçi ama kestirme sakın sen :) kısalttır sadece :)
yarım olçu den denedım tarıfını canımm bakalım benımkıde senın kı gıbı guzel olcakmı
maya kısmı çok açıklayıcı olmuşbende şu maya kısmını karıştırırım hep. suda bekletilen ne oluo kru maya değilmi
kızlar biraz alakasız olacak ama bişey sorucam benim sorunum yine kaynanayla :) kadının ilk ve tek torunu (eşim tek çocuk ve başka çocuk istemiyo) kadın doğumdan önce sadece bitane 2li zıbın takım bi de yılbaşında kadife bi pijama almış, doğum öncesi almazsan ör bari dedim yelek falan ona da ben öööle sıkıntılı işlere gelemem dedi insan hiç mi heveslenmez yaa torunm bu yaa çok mu büyütüyom ne sinir oluyorum napiim ama
valla bende hep yaş maya kullanırdım ama bunun tarifinde instant maya yazıyordu ve ben bu mayadan hiç görmemiştimherkesi kendim gibi sandığım için çok açıklayıcı oldum galiba
ay kızlar yaaa
kan damlasını damlatırken kızım elime bi vurdu, gözünün ortasına burnunun içine gitti damlalar, ne korktum
gözü kıpkırmızı oldu ama hemen sildik, neyse ki kalmadı renk falan, hiç de ağlamadı allahtan, demek ki gözünü yakmadı damla :) ay ne korktum yaa
ben de annemin notlarını gircem şimdi, her dönem olduğu gibi. karneleri yazan hep ben :) oyy
salla kuzum ya benimkilerde hiçbişe almadı kaynamaö bugun pazardan iki don almış kadife :S eşime vermiş olmazsa değiştirirs faln demiş eşimde bakmış olmayıpta nolcak evde giycek zaten demiş hahahah öğretsem söylemez
annemde dio kuru maya kuru maya bende bu paket olanlardan almıştım. bide suda bekleyenmi ne var ılık suya koyuyon falanodamı ayrı acep on kere soruodum anneme hangisi nasıl oluo die hahaha
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?