2010 Ekim Bebekleri Büyürken...

selam kızlar

bizim doktorumuz da uyarıyor, sakın birşey vermeyin diye, bağırsakları hazır değil, alıştırmadan birden yemeklerden vermeyin diyor, daha çok küçükler zaten.

ek gıdaya nasıl geçeceğimizi söyledi ama zamanını daha belirlemedi, kilo alımına göre bakacak.

ek gıdadan önce de bağırsak (bu bağırsak kelimesi aslında barsak olarak yazılmalı), neyse işte barsakları alıştıracağız, sadece elma armut suyuyla, ikinci aşamada havuç suyu var.

bence bu konu önemli, ben de acele etmemeyi düşünüyorum açıkçası.

erken değil mi canım daha ekim başı doğduysa belki benim oğlum ay sonu doğdu.topiğin küçük oğluşu sayılır.

evet aynen benim kocişimde 11 den önce gelmio az daha büyüseler tam yoldaş olcekler. meyve yeriz çay içeriz kızımla

cık cık ayıp etmiş eşin. benimkide aynı canım salla gitsin

hehe benimkide öle uyuyunca çekiom ağzından hala var gibi cuk cuk

ben ek gıda olarak değilde çay kaşığının ucuyla tatırıom sadece. oda günde sadece 1 tane hakkı var arkamdan çığırıo bana bak die ay yirim ben bunu

bu arada kızlar siz dışarı çıkmıyor musunuz ki?

biz devamlı dışarı çıkıyoruz, hiç sakınmadık. nereye gitmek istiyorsak bebek de bizimle geliyor. allahıma çok şükür hasta falan da olmadı. dün dışarda dolaştık hatta yanakları falan üşüyor buz gibi oluyor ama hasta olacağı anlamına gelmez ki bu.

evde patlarsınız, yavaş yavaş çocuğu da dışarıya alıştırın bence, sonra her çıktığında afallamasın. artık çocuklarla yaşamaya adapte olma zamanı geldi

haklısın onlarla yaşamaya alışmanın vakti geldi.sanırım üşengeçlik onu hazırla kendin hazırlan...

bizde hep çıkıoz bi ara abartmışız dışasrısı-1 derecemiiş dışardasık :)llahtan hasta olmadı
bebek arabasına sıcak su torbası koyuyom kuzum sıcak sıcak gezio

keşke bende bunu kocama anlatabilsem annelere elti görümce ev oturmalarına gidiyoruz ama gezmek için hiç çıkamadım daha...neymiş hasta olurmuş

ek gıda ıcın erken degılmı dktrunz ne dedı

doktorumuz yavaş yavaş verebilirsiniz dedi 4.aydan sonra bende öyle çok vermiyorum bugün ilk defa çorba verdim ilk meyve suyuyla başladım sütüm olmadığı için mamada çok az içiyo kaşık maması veriyorum doktor erken dedi evet ama verebilirsiniz dedi..

erken değil mi canım daha ekim başı doğduysa belki benim oğlum ay sonu doğdu.topiğin küçük oğluşu sayılır.

canım benim kızım eylül 21 doğumlu bugün 4 ayı bitti ..

bana 5. ayda geçicez dedi doktor.daha zaten 3 ayımızın bile dolmasına bir hafta var.ben bir hafta sonra yalatarak tattırmaya başlıyacağım beşinci ayda da doktorun dediklerini yaparım gari

keşke bende bunu kocama anlatabilsem annelere elti görümce ev oturmalarına gidiyoruz ama gezmek için hiç çıkamadım daha...neymiş hasta olurmuş

canım kocana anlatmanın yolu, yavaş yavaş dışarı çıkmaktan geçer :)

bir kere ikna et, inşallah hasta olmadan döneceksiniz. sonra bir hafta sonra falan bi daha ikna et, yavaş yavaş gir kanına

çocuk da alışır hem, yavaştan başlayın gezmelere, hem pratiklik kazanıyosunuz çıka çıka.

ecrinece de bakın, atıyo kızı arabaya hop yollara :) kaldırımlara bile sinirlenir hale geldi çıka çıka :) di mi kız

batcım senin sütün vardı güzelim, sağıyordun diye hatırlıyorum, bitti mi sonra, yoksa sen sağmayı mı bıraktın.

çocuk emmeyince sadece sağarak devam edebilir miyiz diye merak ediyorum da

size ek gıda için erken de sayılmaz zaten, 4 aylık oldunuz maşallah :)

ahh pikecim benim kociş çok iyidir çok hoştur ama acayip evcimendir evde oturmak onun için herşeyden önemli şimdi çıkacağız gezerken ağlayacak elimiz ayağımız birbirine dolaşacak diyor

bana 5. ayda geçicez dedi doktor.daha zaten 3 ayımızın bile dolmasına bir hafta var.ben bir hafta sonra yalatarak tattırmaya başlıyacağım beşinci ayda da doktorun dediklerini yaparım gari

sütüm olsaydı bende bekleyecektim biraz daha ama sütüm kesilince mecbur başladım çünkü kızım artık mamayla ikna olmuyor doymaya yavaş yavaş başladık bizde veriyorum azar azar yiyebileceği şeylerden..
unutmadan pikecim emmiyorsa bebeğin sağarak devam edebilirsin senin açından iyi olur aman ateşlenirsin falan ben hep öyle verdim kızıma emmedi biliyosunuz..

pikecim evet azda olsa sütüm vardı ama önce göğsüm yumuşacık oldu sonra birden kesildi sütüm bir ay oluyor keşke sütüm olsaydıda 6 aya kadar sadece anne sütüyle besleyebilseydim ama nasip değilmiş..

bu arada bende kızımı çok çıkarmak istiyorum ama kaynanam pek istemiyo hasta olur diye eşimde aynı oda hastalanır diye gittiğimiz yerlere onu götürmüyor..

Son düzenleme:

haha aynne yaa çok taktım bu kaldırımlara yapanı bi bulsam hadi biz neysek te engelli vatandaş napsın.

ben dogduktan bir hafta sonra cikarmaya basladim hergün cikariyorum alissin kisin sogunju ögrensin diyim daha hasta olmadi temiz hafa onalrin cigerleri icin cok iyi bence kizlar cikarin benim kocis ise biz disariya atiyoruz kendimizi yoksa tüm gün ne yapacaksinki insanin ruhu daralir evde

kizlar bence yemek secmesin diye ek gidaya erken baslamayin barsaklari cok zarar görüyormus ilerde cocukta her yemekten sonra karin agrisi olyuormus

aynen cnm bende sürekli çıkıyorum herşeye alışsın dıyorum ki bu benim için de bi alışma süreci tabiki..iki gündür fıldır fıldır geziyoruz sıkı giydiriyorum ama yüzünü kapatmıyorum kulakları üşümesin yeter yanakları buz oluyo ama şükür şimdiye kadar hiç hasta olmadık...bencede onların bize bizimde onlara adabde olma zamanı çokdann geldiibugun ilk defa minübüse de bindik hatta istanbulun trafik ve yollarıyla tanıştırım kuzumu

ya bende çıkmak istiyorum şöle yürüyüşe ama maalesef daha araba almadık ay muhtemelen konuşmuşsunuzdur ama ben kaçırdım hangi arabalar hafif ve pratik oluyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…