2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

Ben bursadayım canım özlücede oturuyorum.Yiğitalp anaokulu var burda oraya yolluyorum. Bursalılara tavsiye ederim. Baya ii biyer. Fiyatlarıda normal ucuk değil. Anaokulu ararken baya gezdik hepsine baktık.Bazılaırı 5 yıldızlı otel gibi ama eğitim yada ilgi noktaları zayıf bence. bide fiyatları dudak ucuklatır.1000tl diyorlardı aylık servis yok içinde.

Merhaba, haklısın bakıcıda aynı şeyleri tekrar yaşayacak. kayıt yaptırdık, başlayacak eylül de, eğer sorun çıkar da alışamazsa bakıcımıza geri vereceğiz. inşallah sorun olmaz.
Hayırlı olsun, nacizene tavsiyem alışma sürecinde ona sık sık okulunda eşlik edin. İlk günler birkaç saat bırakın. Yavaş yavaş orada kalma sürecini arttırın. Biz geçen yıl böyle sağlıklı bir alıştırma süreci geçiremediğimiz için sonrasında çok çektik.

Ben de tam nerede bu kreş diye doracaktım ki Harpy sormuş. Başka neler yapıyorlar? ayıptır sorması fiyatı ne kadar. Sınıfta kaç kişiler? Alıştırırken kreşe neler yaşadınız.

Kolay olsun. Seninki bizimkinden daha zormuş. Bugün bir arkadaşım daha başladı eğitime. O da bana dert yanıyor nasıl olacak diye. Keşke bir kuralı olsa da öğretebilsek. Her çocuk birbirinden farklı. Çöktüm resmen 1 ay oldu. Halbuki herşeye eriyor akılları

off of valla ben de bilmiyorum napıcaz. keşke biri gelse bana dese ki 3 ay sonra öğrenecek o günü beklesem. bugün gene dolaşırken 2 zıplayıp yapı verdi kiloduna. karnı da hala şiş kesin daha var ama bırakmıyor. 5. gün bugün.. verdiğim ilacı görseniz onu yetişkin içse 3 gün wcden çıkamaz :S

evet herşeye eriyor dediğin gibi. su içiyor mesela karnıma gitti diyor bana.. onu yatırdıktan sonra duba gibi devriliyorum yatağa psikolojik olarak acayip yoruldum ben de... hepimize kolay gelsin ne diyim..

1000tl o da neymiş öyle ya, uçmuşlar

evet zor oluyor tuvalet eğitimi, bol sabırlar diliyorum.

Benim verdiğim yer normal eylül dönemi 550tl.yaz okulu yani şimdi 400tl.servis yok.Kendimiz bırakıp alıyoruz.servisede 80tl falan alıyrlarmış.bizim ihtiyacımız yok.evden hep beraber cıkıyoruz.okul tam ortada önce oğlumu okula bırakıyoruz ordan işe.Geri dönerkende önce oğlumu alıyoruz ordan eve. saatlerimizde düzene girdi oğlum sayesinde.sabah 9 akşam 5buçuk.
haftada 2 gün dışardalar. Perşembe havuza gidiyorlar.Benim okulun merkez şubesinde havuz var. beşevlerde.oraya götürüyorlar çocukları öğlen yemeğinide yiyip saat 2 gibi getiriyorlar geri.uyutuyorlar 1,30 saat.Sonrada ikindi çayları var.sonra ne yapıyorlr bilmiyrm. Cumada komple dışardalar. Bi hafta hayvanat bahçesine gidiyorlar,bi hafa müzeye,bi hafta kütüphane geziyorlar.ptesi salı çarşamba okuldan çıkmıyorlar. Oyunlarla ders yapıyorlar. Biz sabahları sorun yaşıyoruz.Gitmek istemiyor.biraz alıştı ama tam değil hersabah bi deniyor yine.1 ay oldu işte.1 temmuzda başlamıştık.ilk haftalar okulda gündzleride mızlıyormouş anneme gitcem ben diye.Ama öğretmenler ilgili bya.aklım kalmıyor.üzmeden sakinleştiriyorlar.ama artık okulda hiç sorun çıkarmıyormuş.hatta akşam çok zor geliyor ayrılmak . Biraz daha kalcam ben diyor. Sabırlı olmak lazım.Bide ilk günlerde duygular daha yoğunken zor oluyor dayanıklı durmak lazım. İlk günler arkamı döner ağlardım sürekli.ama şükür geçti. Nasıl duygu sömürüsü yapıyor minikler bi görseniz.Anne beni burda yalnız bırakma ben seni çok seviyorum.Yaramazlık yapmıycam söz deyip duruyor.insanın içi acıyor. ama bu yaşta evde durmaması lazım orda eğleniyor sosyalleşiyor.çok uzun yazdım ama içimi döktüm bi nevi kusura bakmayın..

kız istanbulda 550 verdiğin yer bırak gezmeyi çocuğa bi harf öğretmezler.. ben küçük şeylerle konuştum 1000 tl aylık onda da servis yok yarım gün kahvaltı öğlen yemeği dahil. her gün ingilizce dersi var, haftada bir gezmeye götürüyorlarmış.. eşimi henüz ikna edemedim ama çok beğendim umarım kabul eder

merhaba kızlar uzun zamandır görüşemiyoruz, mehmet alp henüz kreşe başlamadı annem bir yıl daha ben bakayım diyor bizim içinde iyi oluyor aslında . Tuvalet eğitimimizi de tamamladık çok şükür sıkıntılı ve zor olmadı ilk başlada biraz baskı yaptım sanırım yapmak istemedi daha sonra çok sıkmadım oyuncak kova , kamyonet bir kaç oyuncak daha alıp giriyorduk tuvalete onların içerisine su falan doldurup oynatırken hadi mehmet alp 1 2 3 başlar deyince diş yapmaya başladı böyle öğredik , zor bi süreç inşallah bir an önce sizinkilerde öğrenirler...

Kızlar mrb ben geldim :)) Doğum yaptım çok şükür 38 günlük olduk ama kızımda atopik dermatit oluştu. Yüzü, kafası, kolları, gögsü ve sırtında var. Tam bizim bildiğimiz egzama gibi değil iltihaplı sivilce gibi ve dökülüyor ama doktorumuz egzama olduğunu söyledi. Advantan adında kortizonlu krem verdi kullandık egzama geçti ama bırakınca tekrar başladı. Sonrasında mustelanın yüz temizleme sıvısını ve nemlendirici kremini kullanmaya başladık. Sürünce biraz hafifliyor ama en ufak bi terlemeden yada sürtünmeden sonra yine kabarıyor. Şampuan olarak Sebamed kuulanıyoruz, doktorum o yapmaz dedi ama ondan kaynaklanıyor gibi geldi bana. Ayeser canım senin oğlunda da vardı canım yanlış hatırlamıyorsam. Siz tedavi edebildiniz mi? Ya da nasıl tedavi ettiniz bana yardımcı olur musun?

Sana özelden atacaktım ama msj kutun dolmuş şekerim arada lazım oluyor :)

Merhaba benm kızımda 4eylul 2010 dogumlu.tuvalet egitimimiz bitti.Çalışmaya karar verdm kreş düşünüyorum aslında ama aldıgım para oraya gidicek bu kezde.Galiba en iyisi babanesine bırakmak ,annem uzak bana çünkü ..

merhabalar, 2.çocuğu düşünüyorum ancak seneye ağustos da düğünler var, iki üç aylık bebekle yolculuk da düğün de sanırım zor olur. hamileliğimin kaçıncı ayına denk gelse daha rahat ederim bilemedim, tavsiyelerinizi bekliyorum arkadaşlar

2. 3 ay en iyisi olur herhalde. ne çok ağırlaşmış olursun, ne de riskli bir durumda olursun..

kızlar naber yaa var mı çalışmalarda bir değişiklik biz hala bir arpa boyu yol gidemedik. pedagoga gidenler felan bi akıl versin yaa yarın tatile gitcez bia hala 10 kere tuvalete gidiyoruz.

Canım sağlıkla büyüt bebeğini. Mesaj yazdım buraya ama gönderemeden oğlum kurcalamış.
Tatilde olduğumdan da yeni görüp yazabiliyorum.
Atopik dermatiti biz de geçirdik, hatırladığın gibi. Biz de kırmızılık ve diken gibi sert bir cilt vardı. Doktora götürdük kaşınyı için bir şurup verdi kaşıntısı yok dememize rağmen. Kullanmadık o şurubu elbette. Bir de doktorun tavsiye ettiği yıkama yağı(şampuan yerine) ve nemlendirici kremi kullandık. Normal şampuan kullanmadık hiç. 2 yaşından sonra normall şampuana döndüm, çok daha önce iyileşmesine rağmen. (Ama bu günlerde tekrar aynı markanın normal şampuanlarındaqn almak istiyorum. ) Yıkama yağı ve nemlendiriciden çok memnun kaldım. Nemlendiriciyi bir tüp bitene kadar kullandım, şampuana 2 yaşına kadar devam ettim. Bu ürünler pediatrik ve eczanelerde satılıyor ve atopik ciltler için üretilmiş.
Ben sana ürünlerin ayrıntısını özel mesajla göndereceğim. Sen yine de bunları doktorunla ve eczacınla konuşmayı ihmal etme. Umarım siz de de işe yarar.
Eklemeden edemeyeceğim. İlk kullanışımızda deri döküntüsü yaptı aşırı korktuk ama günden güne iyi oldu. Haberin olsun.
Sana bol sütlü, bebeğine bol uykulu günler diliyorum.

kızlar naber yaa var mı çalışmalarda bir değişiklik biz hala bir arpa boyu yol gidemedik. pedagoga gidenler felan bi akıl versin yaa yarın tatile gitcez bia hala 10 kere tuvalete gidiyoruz.
Bizde de pek ilerleme yok canım, sadece bir kaç kere lazımığına ve tuvalete yaptığı oldu, hala ifade edip söylemiyor tuvaletini. Şimdi kreşe yazdıracağız, orada destek olacaklarını söylediler. umarım öğrenebilir(ler)

sekerdelisi mesajını gönderdim, umarım ulaşmıştır.

canım çok teşekkür ederim anlattığın için daha çok ilerlemesini istemiyorum, mesaj gelmemiş canım tekrar gönderebilir misin

Umarım işe yarar. Biz de bu günlerde kreş kaydı ile uğraşıyoruz.

merhaba kızlar uzun zamandır pek vaktim olmuyor giremiyorum.
Mehmet alp'de geçen hafta kreşe başladı yarım gün gidiyor , henüz pek konuşmuyor üç kelimeler cümleler tek tek kuruyor ama bir haftada bile kreşin etkisi oldu gibi .

sizinkiler nasıl konuşuyorlar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…