2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

slm kızlar tuvalet egitimini tamamladık 10 günde ama gece kalkmıyo bikaç kere denedim fakat çok aglıyo yapmak istemiyo napıcamı şaşırdım

slm kızlar tuvalet egitimini tamamladık 10 günde ama gece kalkmıyo bikaç kere denedim fakat çok aglıyo yapmak istemiyo napıcamı şaşırdım

bez bağlıyomusun gece çişini yapıyormu? sabaha kadar altı kuru oluyosa gece kaldırmayabilirsin kızlarda daha kolay oluyo ama gece altını ıslatıyorsa kaldırman gerekiyor akşamları sıvı verme yatırmadan çişini yaptır benim oğlumda bazen ağlıyor kalkmak istemiyor ısrar etmiyorum 1 saat sonra tekrar deniyorum kalkıyor yada kendi uyanıyor çişim geldi diyorben artık geceleri bir defa kaldırıyorum yeterli oluyor 9da çiş yapıp uyuyosa 3de kaldırıyorum çişini 10 yaparsa 4 te uyandırıyorum

evet yaa bez baglıyorum yatmadan 1 saat önce süt içip yatıyo 11 gibi gece 4 gibi süt istiyo bazen kendisi çişim geldi diye kalkıp yapıyo ve bezi de ıslak oluyo yani 4 kadar 1 kere yapmış oluyo çişini bazende hiç kalkmak istemiyo sordugum zaman yok diyo biraz ısrar etsem sinirleniyo bende ısrar etmiyorum kendi istedigi zaman gidiyoruz tuvalete

Merhaba kızlar bende Eylül annesiyim
Oglum 4 Eylül dogumlu
Topigi baştan sona okumadım ama tuvalet egitimiiçin çocugunuzun yasıtları ve etrafında tuvalet egitimini tamalamış olanlar varsa onlardan görerek daha da çabuk kapıyorlar benim oglum yasıtı olan hem kız hemde erkek yegenlerimden dolayı cok daha cabuk adapte oldu bez baglatmak istemedi gündüzleri hiç baglamadım geceleri baglıyordum son 1 aydır gecede ıstemedı bir kaç kez gece kaldırdım ama cok agladı
Maşallah sabaha kadar yapmadan kalktı şimdi hamdolsun alıştık ve iyiyiz
Umarım sıkıntı yaşayanlarr bir an önce kurtulurlar beze para yetiştiremiyordum

hoşgeldin aramıza

Hoşgeldin canım aramıza. fazla uğrayamıyoruz artık kusura bakma biraz geç oldu. Kızlar çişimizi de öğrendik çok şükür, doğumuma bir ay kaldı dua edin bana. oğlumda ne olacağını bilmediğim için hiç korkmuyordum ama şimdi başıma ne gelecek biliyorum ya epidural sezeryandan korkuyorum dayanabilir miyim bilmiyorum o psikolojiye dua edin kolay olsun

canım dualarım seninle rabbim sağlıkla kucağına almayı nasip etsin

Canım öncelikle hayırlı doğumlar diliyorum. Umarım güzel bir anı olarak kalır hafızanda.
Tuvalet eğitiminde biz anlattığın durumdan daha vahim bir noktadayız. Buna rağmen başladık. Bugün 4. günümüz. Çok zor ve ağır ilerliyor. Dün toplamda 15 kere pijama +kilot değiştirdik. Bugün sayı biraz azalsa da çok sık yapıyor altına. Söylemiyor. İlk günlerde tuvalete bile damla daamlatmıyordu. 3. gün ilk defa tuvalete çişini yaptı. Sabırla götürüyorum , durdurmayı şimdilik düşünmüyorum yine de. elbet söyleyecek. Üzerine yapınca çok rahatsız oluyor. Özellikle büyük tuvaletini. Hemen çıkart bunları diyor. Gece uyuyunca bez bağlıyorum, ıslak kalkıyor. sabah kalkar kalkmaz tuvalete götürüyorum, bez de çıkmış oluyor. Gündüz uykusunda açık kalıyor.
Lovely sen ilk zamanlarda gece bağlamışmıydın? Gece uyuduktan sonra bağlıyordum bezi, ama uyanmadan çıkartmak aklıma gelmemişti. Öyle yapacağım.

Son düzenleme:
nasılsınız ben de şubat 2014 annesi olacağım Allahın izniyle bir girip bakayım dedm bizimkiler duruyor mu diye sizi gördüğüme çok sevindim. salih efe bu aralar çok huysuz ne desek inatlaşıyor tersini yapıyor moralim çok bozuk sizinkiler ne alemde merak ettim :18:

canım çok sevindim hayırlı olsun dualarımız hep seninle başlayıp bitecek hiç kafana takıp bu güzel günlerini sıkıntılanarak geçirme Allah hayırlısını nasip etsin inşallah

Merhaba Tuanas, ilk kutlayan ben olayım seni, umarım güzel bir hamilelik geçirirsin. Salih Efe abi oluyor demek. Darısı isteyen herkese. Biz de tek çocuk istemiyoruz ama, durumumuzu kestiremediğimizden planlayamıyoruz. Seney bu zamanda tayinimiz çıkacak, nereye gideceğimiz belli olmadığından kalıyor. Böyle duyunca da özenmiyor değilim. Yakıştırıyorum da kendime hamileliği. İlkinde epey kilo almıştım ama neredeyse sadece göbeğim çıkmıştı :) Senin nasıl gidiyor farklı oluyor mu ilkinden?
Bir ara inatlaşma benimkinde de vardı canım. Herşeyi olumsuz cevaplıyordu. Acıktın mı? Acıkmadım. Gidelim mi? Gidemeyiz. Mesela bir kelime söylüyorduk( örneğin sandalye, "hayır o sandalye değil san-dal-ye" diyordu. ) aynısını söyleyerek bize muhalefet ediyordu :)
2 yaş ergenliğindeler annesi, gitme üzerine. Biz birkaç zaman soru yöneltmedik. İnatlaşacağı durumlar oluşturmadık. Şimdilerde unuttu. İyiki de unuttu. Çünkü tuvalet eğitimine başladık.
Siz hallettiniz mi o işleri?

Merhaba canım Allah yardımcın olsun çok zor bir dönem çok sabır istiyor ben ilk başladığımda gündüzleri çişini söyleyene kadar gece bez bağladım gündüz tam anlamıyla öğrendikten sonra,gece bez bağlamayı bıraktım.İlk günler 3 defa 2 saat arayla çişe kaldırdım,akşamları sıvı vermedim,daha sonra gece 1 defa kaldırdım şimdi duruma göre bazen kaldırıyorum,bazen kaldırmıyorum.Biz çok zorlanmadık kakayı yapmakta biraz zorlanmıştı 1 defa lazımlığa yaptıktan sonra alıştı.

Ben de bir deneyeyim dedim. Gece bez bağlamazsam neler olacak diye. Bİ baktım kuru kalktı. Şaştım kaldım. Demek ki beze o kadar güveniyor. Artık gece bağlamıyorum. Geceyi hallettik çok şükür. Maşallah deyin.
Bugün ilk defa oyuna dalıp büyük tuvaletini de tuvalete yaptı. Umarım devamı gelir. Çok sevindik, o da sevindiğimize şaşırıp kaldı
Bu arada bugün 10. günümüz. Bu günü beklemiş tuvalete yapmak için Bugün kıyafet kirletmedik. Bugünleri de görecekmiydik

canım kusura bakma giremediğim için cevabını ancak şimdi gördüm.. eskiden bu başlık ne kadar hızlı sayfa atlardı 2 saat giremesem konulara yetişemezdim . hamileliğim aynı salih efe deki gibi çok şükür hiçsıkıntım yok bu hafta 3 ayım bitecek inşallah salih efe de zxaman geçmek bilmezdi şimdi biraz daha hızlı geçiyor hamileliğim hatta çoğu zaman hamile olduğumu unutuyorum. daha kendimi kaptıramadım ama geçen gün hareketlerini hisseder gibi oldum biraz daha çabuk hissettim bu sefer nisan ayında 1 hafta içinde iznim o kadardı hallettik sağolsun salih efe hiç üzmedi beni sizin nasıl gidiyor ben çok geç cevapladım alışmıştır heralde inşallah senin de gönlüne göre versin rabbim.

sevindim güzel geçmesine. İkinci hamilelikler daha çabuk geçiyormuş. Benim bir arkadaşım da hamile ikinciye onunda öyle. Birinci de çok meraklı oluyoruz, belki daha hevesli ondan galiba.

Tuvalet eğitimimiz çok yavaş ilerliyor hatta şu anda bir ilerleme yok, durum sabit , küçük tuvaleti büyük ölçüde hallettik. ama büyük hep çamaşırına yapıyor. Tuvalet ya da lazımlığa yapmıyor

slm kızlar bakıyorum kıpırdanma olmuş sayfada TUANAS hayırlı olsun rabbim hayırlısıyla kucana almak nasip etsin.biz gündüz tuvalat egitimini tamamladık fakat gece beze devam bide bizim kız tam bi cadı oldu artıkbişey dedigimiz zaman vurmaya kalkıyo çogu zaman da vuruyo zaten, herşeye aglıyo çok sinirli napıcamı şaşırıyorumbazen çaresiz kaldıgım oluyo ve bagırıp kızıyorum, tabi sonra vijdan azabı duyuyorum . dr götürmeyi düşünüyorum artık, sizinkiler nası

Son düzenleme:

aynı durumdayız hatta ben de dr a gitmeyi düşündüm ailecek :18: ama görmezden gelmeyi deniyorum yani eğer sağlam bir şekilde görmezden gelip davranışı başka yönlere çekip söndürmeyi başarırsan unutuyor ama hala ara ara alevlenmeler oluyor ama biraz daha sakiniz diyebilirim :44:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…