2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

selam kızlar :) uzun zamandır yazışamıyorduk sizi gördüğüme çok sevindim :) öncelikle hamişlere hayırlı doğumlar diliyorum. allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler versin inşallah :)

gelelim benimkine.. ayeserle başka bir topikte yazışıyorduk zaten biz de 2 haftadır tuvalet eğitimi derdindeyiz.. çişini yarım günde öğrendi maşallah ama bizim de kaka problemimiz var ilk 2 gün tuvalete yapmayı başardık ama sonra tutmaya başladı 3-4 gün tutuyor 4. gün de artık dayanamayıp gece bezine yapıyor. bezi çıkartıp alıştırma kilodu giydirdim geçen gün ona yaptı çıldırmak işten değil. bir ilaç aldık sözde bu ilacı içince yarım saat içinde ishal olup tuvalete çıkarmışsın şuan önerilen dozun 2 katını veriyorum yine de yapmıyor.. bu arada arkadan bir azı dişi patladı dişim ağrıyor diyip duruyor. verdiğim ilaç karın ağrısı yapıyor onun huysuzluğu, 2 yaş sendromu derken bizim huysuzluk da tavan yaptı.
ayrıca ortopedi uzmanına gittik ileri derece basış bozukluğu varmış, sokakta hala yürütemiyoruz 2 adım atıyor hemen yorulup kucak istiyor. doktor bir tabanlık verdi kışın kullanmamız için o yorulmasını biraz engellermiş ama tamamen geçecek bişi değilmiş.
bir de demir eksikliği var doktor vitamin verdi.
ha bir de hemoroidi var sebze yemesi lazım bol bol meyve felan ama gel gelelim bizde iştah sıfır. kakasını yapsın diye verdiğim ilaçlar biraz iştah açıyor ama yine de inadından yemiyor bazen bağırıp çağırıyorum. çünkü günümüz ya mutfakta yemek yedirmeye çalışırken ya da tuvalette kaka yapmaya çalışırken geçiyor.

kendimi de doktora götürmeye karar verdim çünkü bazen çıldıracak gibi hissediyorum. eşim desen oruçlu eve hergün 1 karış suratla geliyor hoşgeldin diyorum ama hiç hoş gelmiyor aslında iftardan sonra da koltuğa bayılıyor ramazanın başından beri 2 çift laf ettiğimiz yok.. ben de oruç tutsam herhalde evlat katili olurum allah korusun... ilk fırsatta doktora gidip bütün bunları kaldırmama yardım edecek bir ilaç isticem varmıdır acaba...

amma uzatmışım herkese hayırlı ramazanlar diyip bitiriyim bari

Allah sabır versin canım,Ama senin sakin durman lazım.Kaka problemini bizde yaşadık hemde senden beter 1 hafta tutuyordu,sonrasında da lavman yapmak zorunda kalıyorduk.Ne diller döktüm,neler yaptım,süprizler,oyunlar olmuyor olmuyor. Kızdım da yok çare olmadı. Sonra özel doktorumuza götürdüm.İlk dönemde izinliymiş 3 hafta olmuştu eğitime başlıyalı. Sonra dr oğluma değilde bana çare buldu. Beni iyileştirdi aslında. Dedi ki hiç uğraşma ne yaparsan yap yapmaz kakarsını. Bezini istiyorsa tak yeniden dedi.Ama benim kaan onu da istemiyrdu yapacak tek bişey var dedi.Sallamayacaksın.Kaka onun göt onun o beden onun.KArnıda ağrısa yapmıycaksa yapmaz dedi.onun istemesi lazım dedi.Konusunu bile açmıycaksın dedi. Kaka kelimesinin ka sı geçmiycek evde dedi.Dr un sözünü dinledim zor oldu ama sustum karışmadım.3.gün çişini yaparken kakasınıda yaptı.çişini ozmanlar oturtarak yaptırıyordum.sonra 3gün yapmadı sonra yine yaptı.İlk zamanlar biraz aksak oldu ama yaptı.şimdide şükür düzene girdi.Zaman belirledik her gün akşam yemeğinden kalıp ellerini yıkadığı gibi lazımlığa gidiyor kaka vakti diye.O dönemde yapmasını kolaylaştırıcı ilaçlardan kullandık 1 hafta kadar.Adı osmolak tı sanırım.Biz mayıs 1de başladık eğitime. Şimdi tek derdim onuda dert etmemem lazım aslında( ama bende takıntılıyım resmen) bazı geceler altına kaçırıyor.yeni başladı bu da. Ama oğlumun hayatında çok şey değişti psikolojisiyle ilgili galiba.Ev değiştirdik.o okula başladı ben işe. okula biraz zor alıştı.Bizde şimdi bunla uğraşıyorz Ama şükür 3 gündür ağlamadan gidiyor aşıyoruz galiba bunuda. Çocuk olayı ne zormuş beee. Yaşlandım resmen 3 senede

ooof of ona benzer bir ilaç da ben kullanıyorum işte doktor su gibi olana kadar arttırın dedi normal dozun 2 katından fazla verdim bugün çok şukür o sınıra ulaştık yarın bi doz altını vercem. bütün gündür kaka derdindeyiz ilk gidişinde ağlayıp bağırmaktan sesi yırtıldı sonra yaptı sevindik herkesi aradık söyledik 5 dk geçmeden bi posta da kiloduna yaptı 5 dk sonra tekrar. biz bu arada süpriz yumurta almaya markete gitmek için hazırlanıyoruz. 3. postadan sonra herhalde bitmiştir diyerek çıktık yarım saat sonra eve döndük su gibi yapmış hem kilot hem şort battı. sonra 1 kere daha tuvalete 3-4 kere de aynı kiloduna + yere yaptı. ev şuan resmen bok kokuyor. neyseki koltukları batırmamış. çocuğun göbeği indi resmen..
aynı şekilde ben de 3 yılda 30 yıl yaşlanmış hissediyorum. çok şükür sen atlatmışsın. temizlemek zor geliyorsa hasta bezi ser geceleri. benimki de bu öğlen kakasını yapmasın diye tuvalete girmeden yattı, yatağını ıslatmış inanırmısın hiç umrumda olmadı kakasının derdinden hiç bişey gözümde değil..

bu arada biz de pedagoga gittik o da senin doktorun gibi gündemden kaldırın dedi. elimizden geldiği kadar yapıyoruz ama bizimki bir de gelip söylüyor kakam geldi diye sonra yapmıyor gelde kaldır gündemden.. delirmeden şu süreci bi atlatsam valla balkona çıkıp ankaranın bağlarını oynicam ki bu da delirdiğimin bir delili olacak

öncelikle Allah yardım etsin tuvalet egitimi konusunda biz gündüz hallettikte gece bez takıyorum bende çünkü kalkmıyor çok huysuz sinirli oluyo çırpınıp duruyo bende kendi haline bıraktım canı ne zaman isterse ozaman yapar napimm sende öyle yap takmamak lazım senin stresin onada yansıyo çünkü ben çareyi öyle buldum bende götürdüm ortepediye bizimkide içe basıyo düz tabann diye ayakkabı önerdi benimkide kucak istiyo çok acaba ondan mı:44:bu zamne çocuklarımı böyle anlamadım ki bende götürücem pedegoga artık gerekirse ailecek lazım artık işin içinden çıkamıyorum çünkü delirtecek bunlar bizi bu gidişle

benimkide 2 gecedir bezini ıslatmıyor, allahım ilerleme kaydetmek ne güzel bişi temizlik konusundan acayip hassas ondan çişini çok kolay öğrendi ama aynı sebepten de kakasını yapmak istemiyor.. bugün kakadan haber yok daha.. sabah ve öğlen de biraz istemeye istemeye gitti çiş için arada bir kere de artık kaçmak üzereyken anne çok çişim geldi dedi tuvalete gittik yap yap bitmedi gerçekten çok gelmiş
seninki başından beri uykusuna düşkündü diye hatırlıyorum bizimki de öyleydi gerçi son zamanlarda biraz çılgın ama yine de uykusu bölünürse mutsuz oluyor :) ayrıca bi tutturdu gece uyanırsa mutlaka yanımıza gelmek istiyor. ondan uyandırmayı hiç istemiyorum.. en iyisi gece beze devam :)

Merhabalar öncelikle hamişlere kolay doğumlar diliyorum. 2010 eylül doğumlu kız çocuğu annesiyim, çalışıyorum. kızıma bakıcı bakıyor, çok memnunum bakıcısından. ama artık evde durmak istemiyor, dursa da sürekli oyun oynamak istiyor. o yüzden anaokuluna vermeyi düşünüyorum, sizce erken mi, bir sene daha bakıcıdamı dursun? fikirlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

Herkese merhaba,
Tuvalet eğitimiyle bizim de başımız dertte. Küçüğünü büyük ölçüde öğrendi. Ama hala çişim geldi demiyor. Tutuyor ben uygun aralıklarla götürüyorum, yapıyor. Bunu da dert etmiyorum zamanla söyler heralde. Söylese de ben götüreceğim söylemese de. Tutsun altını ıslatmasın da.
Ama büyüğü hala kabusumuz. Onu da tutuyor, tutuyor, tutuyor... Artık son raddede bizim olmadığımız bir ortamda kiloduna bırakıyor taş gibi birşey. Bir türlü yakalayamadım. Eskiden düzenliydi saati ama bu tutmalar yüzünden bozuldu. Çok takmamaya çalışıyorum ama bir aydır durum böyle. Şöyle bir hafta kadsr daha sabredip belki bir uzmana gidebiliriz.
Herkese kolay gelsin, en zor süreçlerden birisi.

Merhaba, Biz gecen eylülde kreş denedik olmadı duramadı ayrılmak zorunda kaldık ve bakıcı baktı. Bu yıl ise kreşi tekrar deneyeceğiz, hatta alışması için elimizden geleni yapacağız. Bakıcımızdan memnun değildik bazı sebeplerden dolayı. Hem memnun olsak da aynı yılı tekrar yaşayacakmış gibi olacak. Bilemiyorum bakıcınız ne kadar donanımlı ama bizimkisi değildi. Aynı şeyleri bir yıl daha yaşamasını istemiyorum. Yemek ye, uyu, parka git, evde oyuncak oyna, televizyon seyret. Yeni şeyler katabileceğine inanmıyorum.
Hem artık arkadaş çevresi de ediniyorlar artık. arkadaşlarına gitmek onların bize gelmesionu çok mutlu ediyor.

canım çok kabız oluyorsa allah korusun çatlak falan olmasın makatında yumuşatıcı şeyler yedirmeye çalış. bir de doktor işini erkene alsan aslında, başımıza geldiği için söylüyorum sonra ömrünün sonuna kadar her kabız olduğunda çeker.

Öyle çok zorlanmıyor yaparken. Ama yine de kaskatı işte.
Pedagoga mı gitmiştiniz.Çocuk doktoruna mı?

ikisine de gittik valla :) zaten bu demir eksikliği için gittiğimde pedagog içim de randevu almıştım ama 1.5 hafta sonrasına verdiler ishal oldu pişik oldu derken pedagoga gitmeden bezi bırakmış olduk. pedagog gayet rahat davrandı 3 gün ilaç kullanın tuvalete yapmaya alışınca atık kendi yapar dedi ama bizim hiç öyle olmadı. arada doktorumu arayıp ondan da tavsiye alıyorum tabi.. ama bizim doktor şöyle yap böyle yap derken hep imkansız seyler istiyor benden sebze yedir et yedir, üstüne gitme ama tuvalete alıştır.. çok sıkıntılı bir dönem.. bugün pasif-lora aldım yarından itibaren kullanacağım bakalım inşallah biraz daha sakin yapar beni.. bugün resmen tartakladım çocuğu markette
babam rahatsız hastaneye yattı bugün zaten kanser biliyorsunuz. başka sorunları da vardı toparlansın diye serum vitamin takviyesi felan verdiler. bizde hastaneye gittik beni bi posta çileden çıkarttı zaten eve gelene kadar da iyice uykusu geldi.. tam marketten çıkarken para atıp top falan aldıkları kahrolası makineler var ya onu gördü hemen yapıştı tabi ben hayatta almıyorum ama annem hemen tut etti parayı eline, neyse attık top düştü neymiş onu istemiyormuş çığlık çığlığa bağırdı. ben gittim poşetleri bıraktım arabaya bi döndüm ammem bunu kucağına almış bizimki tepiniyor. o sahneyi gördüm zaten kan beynime sıçradı annem daha dönmüş bi tane daha atalım diyor. elinden tuttuğum gibi arabaya kadar sürükledim çocuğu.. en kötüsü de daha yaparken pişman oluyorusun. ama ne fayda..
derdim başımdan aşkın diyorlar ya o durumdayım bu aralar. herkes hasta herkes sıkıntılı.. inşallah bu ilaç fayda eder

Canım çok geçmiş olsun,
Herkesin bir sıkıntısı var işte. Sen yine de sakin ol(maya çalış). Sonradan pişman oluyormuşsun bak. Çocuk işte bunla,r bize sıkıntı verdiklerini farketmiyorlar belki de. Kendileri gibi gelir geçer sanıyorlar herşeyi. Ama biz neden böyle bu çocuk diye takıp duruyoruz.

Çok zor. Şurda bir hafta sonra yolculuğa çıkacağız otomobille. Ama hala halledemedik bu meseleleri. Eşim pazartesi pedagoga gidelim diyor. Galiba öyle yapacağız. Şu anda büyük tuvaleti var ama yapmıyor, tutuyor.

aynen bizimki de 2 kere tuvalete gittik hop oturduk hop kalktık diyebilirim, yapmadan çıktık.. şimdi o kaka nereye gitti bilmiyorum.. aslında bugün sanki biraz yapmak ister gibi görünüyordu. ağlamadan daha uzun oturdu tuvalette.
pedagoga gittikten sonra neler söylediğini yaz lütfen. bize 15 gün sonra bir gelişme olmazsa tekrar gelin demişti. 15 gün oldu ama ben bayramdan sonra giderim geçmezse.

Harpy'cim geçmiş olsun canım biz tuvalet eğitimini tamamladık artık geceleride kaldırmıyorum çok şükür sorunsuz hallettik darısı başınıza allah yardımcınız olsun

hoşgeldin aramıza bence anaokulu için erken ama kreş olabilir

Merhaba, haklısın bakıcıda aynı şeyleri tekrar yaşayacak. kayıt yaptırdık, başlayacak eylül de, eğer sorun çıkar da alışamazsa bakıcımıza geri vereceğiz. inşallah sorun olmaz.

hoşgeldin aramıza bence anaokulu için erken ama kreş olabilir[/QUOTE]

teşekkürler, bulunduğumuz yerde kreş yok, anaokulu da 36 aylık alıyor.tam zamanı yani. bakalım hayırlısı.

bizde başladık kreşe.Şuan yaz okulunda alışmaya çalışıyoruz.Tavsiye edrim.çocuklarımızın bu dönemde sosyalleşmesi ve enerjilerini boşaltmaları gerekiyor.okul o noktada harika bişey.yeni şeyler öğreniyor.Eğleniyor.yoruluyor güzelce.Akşam yemeğinden sonra inanırmısınız direk uyuyor.eskiden uyutcam diye canım cıkardı.erken yatıp erken kalkıyor.bizim evde baktıgımızdan cok daha ii bakıyorlar valla.her hafta yüzmeye gidiyorlar.bendaha ayagımı sokamadım suya oğlum 1 aydır gidiyor havuza.hiç aklım kalmıyor desem yalan olur sonuçta anneyiz ama evde daha çok sıkılıyordu.benide geriyordu mızlaya mızlaya.vermeyenlere da tavsiyem verin okula hem cocugunuz için hem kendiniz için hemde mutlu bir aile ortamı için...

Merhaba, haklısın bakıcıda aynı şeyleri tekrar yaşayacak. kayıt yaptırdık, başlayacak eylül de, eğer sorun çıkar da alışamazsa bakıcımıza geri vereceğiz. inşallah sorun olmaz.

Alışma süreci uzun sürüyor.HEmen vazgeçme kararlı dur.Benim oğlum her konuda çok inatcıdır bak 1 ay oluyor yeni yeni alışıyor. hersabah gitmiycem diye tutturuyordu yeni yeni bıraktı.Ama orda ii vakit geçiriyor. Oranın ii oldugunu arkadasları oldugunu öğretmenlerin herşeyleriyle ilgileneceğini anlatıp duruyorum sürekli. bak cuma hasta diye yollamadım.bugun sabah yine tuttrdu gitmiycem diye. hemen alışıveriyor.ama biliyorum ki benle kalsa sıkılıyor ve tabi benimde çalışmam lazım yılmadan uğraşıyorum . O inatçıysa ben ondan daha inatçıyım...Yılmak yok yola devam .

merhaba kızlar, lovelyangel teşekkür ederim. inşallah geçer, 2 gündür ben de bağlamadım altını 1 sabah 1-2 saat önce uyandığında çişini yaptırmış olmama ramen bizim yatağımıza yapı verdi dün gece desen hiç uyanmadığı halde sabaha kadar tutmuş. şaşırdım napıcamı :S neyse kakasını alışsın da gece olacak gibi inşallah..

merhaba canım, nerde bu kreş her hafta havuza götürüyorlar demek :) ne kadar güzel.. benmde pedagog gönderebilirsiniz dediğinden beri yani yaklaşık 3 haftadır hazmetmeye çalışıyorum.. sanırım ettim üstün dökmenin anaokulu vardı internette rastlamıştım eğer fiyatları çok uçuk değilse oraya götürmeyi düşünüyorum.

kızlar nihayet pedegoga aldım randevu 12 sine bakalım hayırlısı artık.bide bu son 2 gündür kaksını tuvalete yapan çocuk üstüne yapmaya başladı yapıp bide anne kakam geldi diyo manzarayı görünce çıldırmamak elde deil tabii bugün yapmadı çok şükür yanii anlıcanız tam bitti alıştı artık diyorum hoop tekrar başlıyo ama ben anladım tabii erken kalkıyobirlikte salona gelip o çizgi film izliyo bende biraz şekerleme yapıyorum o arada ben uyuyorum onunda işine geliyo gerçi geçen yanımda yaptı mutfaktayken yok yok çözemedim ben bunlarıı yaaaa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…