selam kızlar :) uzun zamandır yazışamıyorduk sizi gördüğüme çok sevindim :) öncelikle hamişlere hayırlı doğumlar diliyorum. allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler versin inşallah :)
gelelim benimkine.. ayeserle başka bir topikte yazışıyorduk zaten biz de 2 haftadır tuvalet eğitimi derdindeyiz.. çişini yarım günde öğrendi maşallah ama bizim de kaka problemimiz var ilk 2 gün tuvalete yapmayı başardık ama sonra tutmaya başladı 3-4 gün tutuyor 4. gün de artık dayanamayıp gece bezine yapıyor. bezi çıkartıp alıştırma kilodu giydirdim geçen gün ona yaptıçıldırmak işten değil. bir ilaç aldık sözde bu ilacı içince yarım saat içinde ishal olup tuvalete çıkarmışsın şuan önerilen dozun 2 katını veriyorum yine de yapmıyor.. bu arada arkadan bir azı dişi patladı dişim ağrıyor diyip duruyor. verdiğim ilaç karın ağrısı yapıyor onun huysuzluğu, 2 yaş sendromu derken bizim huysuzluk da tavan yaptı.
ayrıca ortopedi uzmanına gittik ileri derece basış bozukluğu varmış, sokakta hala yürütemiyoruz 2 adım atıyor hemen yorulup kucak istiyor. doktor bir tabanlık verdi kışın kullanmamız için o yorulmasını biraz engellermiş ama tamamen geçecek bişi değilmiş.
bir de demir eksikliği vardoktor vitamin verdi.
ha bir de hemoroidi var sebze yemesi lazım bol bol meyve felan ama gel gelelim bizde iştah sıfır. kakasını yapsın diye verdiğim ilaçlar biraz iştah açıyor ama yine de inadından yemiyor bazen bağırıp çağırıyorum. çünkü günümüz ya mutfakta yemek yedirmeye çalışırken ya da tuvalette kaka yapmaya çalışırken geçiyor.
kendimi de doktora götürmeye karar verdim çünkü bazen çıldıracak gibi hissediyorum. eşim desen oruçlu eve hergün 1 karış suratla geliyor hoşgeldin diyorum ama hiç hoş gelmiyor aslındaiftardan sonra da koltuğa bayılıyor ramazanın başından beri 2 çift laf ettiğimiz yok.. ben de oruç tutsam herhalde evlat katili olurum allah korusun... ilk fırsatta doktora gidip bütün bunları kaldırmama yardım edecek bir ilaç isticem varmıdır acaba...
amma uzatmışım herkese hayırlı ramazanlar diyip bitiriyim bari
Allah sabır versin canım,Ama senin sakin durman lazım.Kaka problemini bizde yaşadık hemde senden beter 1 hafta tutuyordu,sonrasında da lavman yapmak zorunda kalıyorduk.Ne diller döktüm,neler yaptım,süprizler,oyunlar olmuyor olmuyor. Kızdım da yok çare olmadı. Sonra özel doktorumuza götürdüm.İlk dönemde izinliymiş 3 hafta olmuştu eğitime başlıyalı. Sonra dr oğluma değilde bana çare buldu. Beni iyileştirdi aslında. Dedi ki hiç uğraşma ne yaparsan yap yapmaz kakarsını. Bezini istiyorsa tak yeniden dedi.Ama benim kaan onu da istemiyrdu yapacak tek bişey var dedi.Sallamayacaksın.Kaka onun göt onun o beden onun.KArnıda ağrısa yapmıycaksa yapmaz dedi.onun istemesi lazım dedi.Konusunu bile açmıycaksın dedi. Kaka kelimesinin ka sı geçmiycek evde dedi.Dr un sözünü dinledim zor oldu ama sustum karışmadım.3.gün çişini yaparken kakasınıda yaptı.çişini ozmanlar oturtarak yaptırıyordum.sonra 3gün yapmadı sonra yine yaptı.İlk zamanlar biraz aksak oldu ama yaptı.şimdide şükür düzene girdi.Zaman belirledik her gün akşam yemeğinden kalıp ellerini yıkadığı gibi lazımlığa gidiyor kaka vakti diye.O dönemde yapmasını kolaylaştırıcı ilaçlardan kullandık 1 hafta kadar.Adı osmolak tı sanırım.Biz mayıs 1de başladık eğitime. Şimdi tek derdim onuda dert etmemem lazım aslında( ama bende takıntılıyım resmen) bazı geceler altına kaçırıyor.yeni başladı bu da. Ama oğlumun hayatında çok şey değişti psikolojisiyle ilgili galiba.Ev değiştirdik.o okula başladı ben işe. okula biraz zor alıştı.Bizde şimdi bunla uğraşıyorz Ama şükür 3 gündür ağlamadan gidiyor aşıyoruz galiba bunuda. Çocuk olayı ne zormuş beee. Yaşlandım resmen 3 senede
öncelikle Allah yardım etsin tuvalet egitimi konusunda biz gündüz hallettikte gece bez takıyorum bende çünkü kalkmıyor çok huysuz sinirli oluyo çırpınıp duruyo bende kendi haline bıraktım canı ne zaman isterse ozaman yapar napimm sende öyle yap takmamak lazım senin stresin onada yansıyo çünkü ben çareyi öyle buldumselam kızlar :) uzun zamandır yazışamıyorduk sizi gördüğüme çok sevindim :) öncelikle hamişlere hayırlı doğumlar diliyorum. allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler versin inşallah :)
gelelim benimkine.. ayeserle başka bir topikte yazışıyorduk zaten biz de 2 haftadır tuvalet eğitimi derdindeyiz.. çişini yarım günde öğrendi maşallah ama bizim de kaka problemimiz var ilk 2 gün tuvalete yapmayı başardık ama sonra tutmaya başladı 3-4 gün tutuyor 4. gün de artık dayanamayıp gece bezine yapıyor. bezi çıkartıp alıştırma kilodu giydirdim geçen gün ona yaptıçıldırmak işten değil. bir ilaç aldık sözde bu ilacı içince yarım saat içinde ishal olup tuvalete çıkarmışsın şuan önerilen dozun 2 katını veriyorum yine de yapmıyor.. bu arada arkadan bir azı dişi patladı dişim ağrıyor diyip duruyor. verdiğim ilaç karın ağrısı yapıyor onun huysuzluğu, 2 yaş sendromu derken bizim huysuzluk da tavan yaptı.
ayrıca ortopedi uzmanına gittik ileri derece basış bozukluğu varmış, sokakta hala yürütemiyoruz 2 adım atıyor hemen yorulup kucak istiyor. doktor bir tabanlık verdi kışın kullanmamız için o yorulmasını biraz engellermiş ama tamamen geçecek bişi değilmiş.
ha bir de hemoroidi var sebze yemesi lazım bol bol meyve felan ama gel gelelim bizde iştah sıfır. kakasını yapsın diye verdiğim ilaçlar biraz iştah açıyor ama yine de inadından yemiyor bazen bağırıp çağırıyorum. çünkü günümüz ya mutfakta yemek yedirmeye çalışırken ya da tuvalette kaka yapmaya çalışırken geçiyor.
kendimi de doktora götürmeye karar verdim çünkü bazen çıldıracak gibi hissediyorum. eşim desen oruçlu eve hergün 1 karış suratla geliyor hoşgeldin diyorum ama hiç hoş gelmiyor aslındaiftardan sonra da koltuğa bayılıyor ramazanın başından beri 2 çift laf ettiğimiz yok.. ben de oruç tutsam herhalde evlat katili olurum allah korusun... ilk fırsatta doktora gidip bütün bunları kaldırmama yardım edecek bir ilaç isticem varmıdır acaba...
öncelikle Allah yardım etsin tuvalet egitimi konusunda biz gündüz hallettikte gece bez takıyorum bende çünkü kalkmıyor çok huysuz sinirli oluyo çırpınıp duruyo bende kendi haline bıraktım canı ne zaman isterse ozaman yapar napimm sende öyle yap takmamak lazım senin stresin onada yansıyo çünkü ben çareyi öyle buldumbende götürdüm ortepediye bizimkide içe basıyo düz tabann diye ayakkabı önerdi benimkide kucak istiyo çok acaba ondan mı:44:bu zamne çocuklarımı böyle anlamadım ki bende götürücem pedegoga artık gerekirse ailecek lazım artık işin içinden çıkamıyorum çünkü delirtecek bunlar bizi bu gidişle
Merhabalar öncelikle hamişlere kolay doğumlar diliyorum. 2010 eylül doğumlu kız çocuğu annesiyim, çalışıyorum. kızıma bakıcı bakıyor, çok memnunum bakıcısından. ama artık evde durmak istemiyor, dursa da sürekli oyun oynamak istiyor. o yüzden anaokuluna vermeyi düşünüyorum, sizce erken mi, bir sene daha bakıcıdamı dursun? fikirlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Herkese merhaba,
Tuvalet eğitimiyle bizim de başımız dertte. Küçüğünü büyük ölçüde öğrendi. Ama hala çişim geldi demiyor. Tutuyor ben uygun aralıklarla götürüyorum, yapıyor. Bunu da dert etmiyorum zamanla söyler heralde. Söylese de ben götüreceğim söylemese de. Tutsun altını ıslatmasın da.
Ama büyüğü hala kabusumuz. Onu da tutuyor, tutuyor, tutuyor... Artık son raddede bizim olmadığımız bir ortamda kiloduna bırakıyor taş gibi birşey. Bir türlü yakalayamadım. Eskiden düzenliydi saati ama bu tutmalar yüzünden bozuldu. Çok takmamaya çalışıyorum ama bir aydır durum böyle.Şöyle bir hafta kadsr daha sabredip belki bir uzmana gidebiliriz.
Herkese kolay gelsin, en zor süreçlerden birisi.
Canım çok geçmiş olsun,
Herkesin bir sıkıntısı var işte. Sen yine de sakin ol(maya çalış). Sonradan pişman oluyormuşsun bak. Çocuk işte bunla,r bize sıkıntı verdiklerini farketmiyorlar belki de. Kendileri gibi gelir geçer sanıyorlar herşeyi. Ama biz neden böyle bu çocuk diye takıp duruyoruz.
Çok zor. Şurda bir hafta sonra yolculuğa çıkacağız otomobille. Ama hala halledemedik bu meseleleri. Eşim pazartesi pedagoga gidelim diyor. Galiba öyle yapacağız. Şu anda büyük tuvaleti var ama yapmıyor, tutuyor.
selam kızlar :) uzun zamandır yazışamıyorduk sizi gördüğüme çok sevindim :) öncelikle hamişlere hayırlı doğumlar diliyorum. allah isteyen herkese sağlıklı hayırlı bebişler versin inşallah :)
Merhabalar öncelikle hamişlere kolay doğumlar diliyorum. 2010 eylül doğumlu kız çocuğu annesiyim, çalışıyorum. kızıma bakıcı bakıyor, çok memnunum bakıcısından. ama artık evde durmak istemiyor, dursa da sürekli oyun oynamak istiyor. o yüzden anaokuluna vermeyi düşünüyorum, sizce erken mi, bir sene daha bakıcıdamı dursun? fikirlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
Merhaba, Biz gecen eylülde kreş denedik olmadı duramadı ayrılmak zorunda kaldık ve bakıcı baktı. Bu yıl ise kreşi tekrar deneyeceğiz, hatta alışması için elimizden geleni yapacağız. Bakıcımızdan memnun değildik bazı sebeplerden dolayı. Hem memnun olsak da aynı yılı tekrar yaşayacakmış gibi olacak. Bilemiyorum bakıcınız ne kadar donanımlı ama bizimkisi değildi. Aynı şeyleri bir yıl daha yaşamasını istemiyorum. Yemek ye, uyu, parka git, evde oyuncak oyna, televizyon seyret. Yeni şeyler katabileceğine inanmıyorum.
Hem artık arkadaş çevresi de ediniyorlar artık. arkadaşlarına gitmek onların bize gelmesionu çok mutlu ediyor.
Merhaba, haklısın bakıcıda aynı şeyleri tekrar yaşayacak. kayıt yaptırdık, başlayacak eylül de, eğer sorun çıkar da alışamazsa bakıcımıza geri vereceğiz. inşallah sorun olmaz.
bizde başladık kreşe.Şuan yaz okulunda alışmaya çalışıyoruz.Tavsiye edrim.çocuklarımızın bu dönemde sosyalleşmesi ve enerjilerini boşaltmaları gerekiyor.okul o noktada harika bişey.yeni şeyler öğreniyor.Eğleniyor.yoruluyor güzelce.Akşam yemeğinden sonra inanırmısınız direk uyuyor.eskiden uyutcam diye canım cıkardı.erken yatıp erken kalkıyor.bizim evde baktıgımızdan cok daha ii bakıyorlar valla.her hafta yüzmeye gidiyorlar.bendaha ayagımı sokamadım suya oğlum 1 aydır gidiyor havuza.hiç aklım kalmıyor desem yalan olur sonuçta anneyiz ama evde daha çok sıkılıyordu.benide geriyordu mızlaya mızlaya.vermeyenlere da tavsiyem verin okula hem cocugunuz için hem kendiniz için hemde mutlu bir aile ortamı için...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?