2010 Eylül Anaları ve Onların Tatlı Danaları

merhaba canım hoşgeldin mehmet sercan 18 aylıkken başlamıştı konuşmaya kreşin çok büyük etkisi oluyor bende kpss'ye hazırlanıyorum ekimde kursa başlıycam mehmet sercanda kreşe gidicek.

Yaşıtarıya karşıaştırmadım hiç ama kendi derdini anlatabiiyor. Bizimki de başadı kreşe, 3. haftası bu hafta. Alıştı sayılır ama . hala büyük tuvaeti tam öğrenemedi.

herkse merhaba kızlar...uzun zamandır girmiodum kkya.inşallah herkes iyidfir.utku haziran ayında tuvaletini öğrendi çok şükür.gece bez de bağlamıyoruz tuvaleti gelince bizi uyandırıyor maaşallah.küçük paşam kayra 1.5 yasadı :) birlikte o kadar güzel vakit geçirmeye basladılar ki iyiki doğmus kayra diyorum.tabi kıskançlık zamanlarımız da olmuyor değil.idare ediyoruz.biz de utkuyu sene basında bi kreşe verdik cok tavsiye edilen bi yere ama vermeseydik keşke.3 gün gitti sadece.3.gün ağlamış eve gitcem diye bizi aramadılar.utku ağlamuış bi oyun odasına koymuş stajyer öğretmenler sen burda avun oyna diye.orda uyuya kalmış o anda tesadüfen eşim işi çıkısı bi ugramışki utku uyuyo odada pencedreden görmüş daha binaya girmeden.epey bi olay oldu kavga vs. kötü şeyler yaşsadık.utkuya çok zor unutturduk pedagoga götürdük vs. şimdi unuttu çok şükr tekrar gitmek istiyo okula.2.dönem için düşünüyoruz ama o olaydan dolayı çok korkar olduk.bakalım hakkımızda hayırlısı.utku ve kayraya babası bakıo öğleden sonraları ben okula gidiorum çok yogun bi tempomuz var.
bu arada sizlere sormak istediğim seyler var.utku kesinlikle boyama yapmak istemiyo.kitap okumamı istemiyo.hep sök tak oyuncaklarla tamir aletleriyle oynuyo boyama felan ilgilisi çekmiyo hiç bi şekilde.sizin kuzular ne durumda.ne tür etkinlikler yapıosunuz.ne tür oyuncaklarla oynuyor kuzular.

herkse merhaba kızlar...uzun zamandır girmiodum kkya.inşallah herkes iyidfir.utku haziran ayında tuvaletini öğrendi çok şükür.gece bez de bağlamıyoruz tuvaleti gelince bizi uyandırıyor maaşallah.küçük paşam kayra 1.5 yasadı :) birlikte o kadar güzel vakit geçirmeye basladılar ki iyiki doğmus kayra diyorum.tabi kıskançlık zamanlarımız da olmuyor değil.idare ediyoruz.biz de utkuyu sene basında bi kreşe verdik cok tavsiye edilen bi yere ama vermeseydik keşke.3 gün gitti sadece.3.gün ağlamış eve gitcem diye bizi aramadılar.utku ağlamuış bi oyun odasına koymuş stajyer öğretmenler sen burda avun oyna diye.orda uyuya kalmış o anda tesadüfen eşim işi çıkısı bi ugramışki utku uyuyo odada pencedreden görmüş daha binaya girmeden.epey bi olay oldu kavga vs. kötü şeyler yaşsadık.utkuya çok zor unutturduk pedagoga götürdük vs. şimdi unuttu çok şükr tekrar gitmek istiyo okula.2.dönem için düşünüyoruz ama o olaydan dolayı çok korkar olduk.bakalım hakkımızda hayırlısı.utku ve kayraya babası bakıo öğleden sonraları ben okula gidiorum çok yogun bi tempomuz var.
bu arada sizlere sormak istediğim seyler var.utku kesinlikle boyama yapmak istemiyo.kitap okumamı istemiyo.hep sök tak oyuncaklarla tamir aletleriyle oynuyo boyama felan ilgilisi çekmiyo hiç bi şekilde.sizin kuzular ne durumda.ne tür etkinlikler yapıosunuz.ne tür oyuncaklarla oynuyor kuzular.

Kreş deneyiminize üzüldüm. Gerçekten çok sinir bozucu olmuş.
Benim oğlum da ekimdenden beri kreşe gidiyor. Boyama etkinliklerini sever ama çok uzun süre asla kalmıyor başında. Pastel boyayı denediniz mi hiç. Daha kolay boyadığı ve renkleri daha canlı çıktığı için tercih edebilir. Sulu boya da verebilirsin. Kuru boya sıkıcı gelebilir belki, ev kirlenmesin diye kuru veririz ya hep
Kreşde makas da veriyorlar bizimkilere. Ben hiç vermedim evde. Kreşte saçını kesmiş zaten önden. Neden kestin saçını diyorum. "Saçımı beğenmedim anne" diyor.
Herkese mutlu sağlıklı yıllar diliyorum. [/COLOR][/COLOR]

selam kızlar nasılsınız? biz iyi sayılırız.. ekimden beri kreşe gidiyor oğlum çok geliştirdi kendini görmeniz lazım hareketleri konuşması çok değişti.. bir sürü güzel şey öğrendi tabi kötü şeyler de öğrendi malesef. mesela yemek yerken kesinlikle ağzındakini tükürmezdi şimdi arada yapıyor öğürür gibi yapıp çıkartıyor ağzından. onun dışında çok kaba konuşmaya başladı ben her zaman ondan bişe yisterken yapar mısın verir misin gibi konuşuyorum o bana versene falan demeye başladı arada uyarıyorum ama nafile yine aynı şeyi yapıyor..
bunların dışında malesef hemoroitimiz ilerledi. kanamaları oluyor tekrar doktora gittik ilaç ve banyo verdi biraz azaldı kanaması ama hala bazen kanıyor.. ne yaparsam yapayım her gün yaptıramıyorum kakasını 2 günde bir yapıyor.
öksürük aksırık hiç bitmiyor tabi 2 gün iyiyse 1 hafta hasta ama çok şükür ateş felan olmuyor..

merhaba canım kreş durumuna çok üzüldüm umarım tekrar aynı sorunu yaşamazsınız.. ne olursa olsun çocuğu yalnız bırakmaması lazım. ağlıyor diye odaya kapatacağına seni arasalarmış çok kızdım..
boyama konusunda da bir göz doktoruna götür derim. gözü bozuk çocuklar masa başı aktivitelerden hoşlanmazmış. umarm öyle bişey değildir ama bi kontrol etmekte fayda var.. ayrıca onu heveslendirmek için sen kağıdı kalemi alıp boyama yaparsan belki hoşuna gider onunla birlikte yap gelmezse bile boya bir süre sonra merak edecektir. benimki 1,5 yaşından beri kağıda kaleme bayılıyor.. boyaması da çok çok güzel değil ama elinden geleni yapıyor..

merha canım nasılsın? tuvalet sorununuzu çözmüşsünüzdür umarım. biz çözdük ama bize yadigar ömürlük bir rahatsızlık kaldı...

makas konusunda benimki de beni çok şaşırttı kreşe başlamadan önce almıştım evde denemiştim bir iki kere baktım beceremiyor kaldırmıştım. ama okulda o kadar güzel öğretmişler ki şu an şekil çıkartabiliyor kendi başına.. kocaman oldular yaa inanamıyor insan doğumları dün gibi

mehaba canım uzun zaman olmuş sen bu msjı atalı ama ben yine de cevaplayayım;

oğlum 2,5 gibi başladı konuşmaya, 3 gibi kreşe başladı lovelyangel'ın dediği gibi çok farkı oluyor kelime haznesi birden gelişiyor. dün okuldan gelmiş bana diyor ki telefonu graham bell buldu. şaşırdım kaldım bana sorsan bir düşünürüm kimdi diye..

Merhaba Hanımlar.
Umarım çocuklar iyidir. Biz de eşimin is yeri değişikliği sebebiyle yeniden tasinıyoruz. Kresimizden memnunduk ama yeniden kreş bakacağız. Umarım sever yeni okulunu. Son zamanlarda okula gitmekten çok sıkılmışti.
Bu arada çocuklara kardes düşünen var mı?
Happy seninle buluşup görüsecektik kısmet olmadı. Ama en az iki yıl daha istanbula yız. Görüşürüz belki.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

heeyy nasılsınız kızlarr bend e yıl olmustu buraya gırmeyelııı yennı gırdım oyyy oglusum buyudu kocaman oldu ama hala tek kardes düşünmedik daha ikinci hamıleleiğimde yine dönerim buralaraaa :)

Anneler bu arada bir haberim var.
16 Mart 2009 -15 Eylül 2010 doğumlu çocuklara devletin özel okul desteği var. Yıllık yaklaşık 2500 tl civarı. Bununla ilgili klavuz www.meb.gov.tr adresinin duyurular bölümünde. Ayrıntılar içinde yazılı. Başvuru için az zaman var. Doğum aralığı uyuyorsa başvurabilirsiniz. Biz 20 Eylül olduğu için başvuramıyoruz.

Hanımlar Merhaba.
Kimse uğramıyor.
Neler yapıyor küçük beyler, hanımlar?

merhaba 2010 eylül anneleri nasılsınız?
Benim bir sorum var 2016 'da çocuklarınızı ilkokula başlatıcak mısınız
ben 2017'de 1.sııf olması gerektiğini düşünüyorum.siz ne düşünüyorsunuz?

Hanımlar Merhaba.
Kimse uğramıyor.
Neler yapıyor küçük beyler, hanımlar?

merhaba canım :) biz gayet iyiyiz kardeşimizi bekliyoruz. biraz inatlarımız başladı bu dönem neden bilemiyorum.. sen nasılsın? levent bey nasıl :) umarım iyisinizdir.

aslında ben de aynı şekilde düşünüyorum ama sanırım yasal olarak başlaması lazım bu dönemde anca raporla falan bir sene daha uzatılabilir bu süre..

Okula başlama da 15 Eylül baz alınıyor yani 15 eylülde 72 ayı bitirenler başlamak zorunda. ( diye biliyorum) . Yarın bi sorup sorusturayim bilgi vererim size. Ben de seneye 1. Sınıfa vermeyeceğim. 20 Eylül doğumlu. Yirtiyor:)

Harpy cim biz de iyiyiz. Hayırlı olsun yeni bebisin. Sağlıkla kucağına almak nasip olsun. Biz de istiyoruz ama Levent beyi ikna edemiyoruz. Ne zamana doğum?

Mayıs'ta canım..

Okulla ilgili 15 Eylül derken 2 Eylül doğumlu olduğu için benim oğlum 2016da başlamak zorunda mı?

Mayıs'ta canım..

Okulla ilgili 15 Eylül derken 2 Eylül doğumlu olduğu için benim oğlum 2016da başlamak zorunda mı?
Ay hesabinda Eylül sonu baz alınıyormuş önce onu düzelteyim. Yanlış bilgi vermişim.
Oğlun 2 Eylül 2016 da 72 aylık olacak. Resmi gazetedeki okula başlama yaşı ile ilgili maddede 71 aylıklarının isterlerse okula baslayamaz raporu ile baslayamayabilecekleri yazıyor. Google a İlkokula başlama Yönetmeliği diye yazıp bir de sen bak istesen. Ama 72 ler ne yapmalı çözemedim.

2010 lu olup bir benim oğlum kaldı heralde kardeşsiz. Hiç istemiyordu şimdi 3 tane birden istiyor. 4 lu takım olacaklarmis. Hotwheels takımı.

Sizin çocuklarda da var mı böyle takıntılar? Küçük metal araba meraklısı benim oğlan. Hotwheels olanlar. Bazen çok abarttığını düşünüyorum.

selam canım ..
takıntı konusunda bizimki de öyle her izlediği çizgi film karakterini ailemize uyarlıyor; geçen şrek izledi kendisi pinokyo ben fiyona, babası da eşekmiş babası da bozuluyor tabi eşek deyince neyse canım bambi izlediğinde de ben kokarcaydım olur o kadar..

Merhabalar, konuyu hortlatmak istedim. Harpy ikinci şampiyon da gelmiş büyümüstür artık.
Benim de oğlum abi olacak Şubat sonunda.
Sevgiler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…