2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
günaydınnn

dün gece 2.30da yattım 7 de uyandım pazar pazar uyanır mı insan yaaaa

arkadaşar,
türkiye hastanesinde dün (10.07.2010 cumartesi) nihal çakır ile yaşadığım ve sarsan bir konuyu sizlerle de paylaşmak istiyorum.
24 haftalık gebeyim.20 haftalığa kadar memorialde kontrollerim olmuştu. tüp bebek tedavisi görmüştüm. hale hanımdı doktorum. mükemmel ir hastane ve mükemmel bir doktor. ancak çalıştığım kurum orayla anlaşmasını bitirince doğumda bütcemi zorlayacağını düşündüğüm için Türkiye hastanesine karar verdim. tüp bebek yöntemiyle hamile kaldığım için türkiye hastenesinde tüp bebek uzmanı nihal çakıra gitmek istedim.22 haftalıkken ilkkez gittim. muayene etti.2 hafta sonra izne çıkacağını ve şeker yüklemesi testi için izne gitmeden önce randevu almamı söyledi.bende dün için randevu aldım. ancak bana labratuara götüreceğim istek kağıdını vermediği için bende hemşiresinden rica ettim.oda c.tesi günü 8de hastanede olacağını hemen benim istek kağıdımı hazırlayacağını ve sonucunu çıktıktan sonra doktora gösterebileceğimi söyledi. labratuarla konuştum.8de verdiğim tahlil sonucunun 10da çıkacağını söyledi.bende sonuçlarım ve muayenem için 10a nihal hanıma randevu aldım. çünkü kasık ağrılarım çok artmaya başladığı için muayene olmak istiyordum.
8de hastaneye gittik eşimle. tüm hastane personeline nihal hanınmın hemşiresinin gelip gelmediğini sordum ve gelmediğini söylediler.8.40 a kadar bekledim doktorun kapısının önünde.hemşiresini daha önce görmediğim ve tanımadığım için gelip gelmediğini bilmiyordum. halbuki çookktan gelmiş hastaneye.obenden habersiz ben ondan habersiz 40 dk.a bekledim. halbuki daha önce bu randevu konularında çok titiz ve hassas olduğumu söylemiş ve istediğim labr.istek kağıdını önceden hazırlamsını rşca etmiştirm. ancak kabul etmedi.c.tesi geldiğim gün yapabileceğini söyledi.neyse uzun beklemelerim ardından nihal hanımın yerine kaşesine imza attıktan sonra bana istek kağıdını verdi ve labratuara yönlendirdi. sonuçlarınız çıkıncada doktora girmemizi söyledi. bizim tahlil sonuçlarıda doğal olarak sarktı ve saat 11.30 da çıktı.hemen nihal hanıma gittik.2 tane bekleyen hastasından sonra beni aldı.yaklaışık yarım saat sonra!!! neyse dedik ve girdik içeri.allaha çok şükür şeker testimde bir sorun yoktu.hafta başından beri işyerinde bile sıkınılı anla yaşamama sebep olan kasık ağrılarından bhasettim..oda herşeye olduğu gibi bunada normal diyerek geçiştirdi.ben ultrasonla muayene olmak istediğimi söylediğimde ise bana daha 2 hafta önce baktığımızı ve zararlı olduğunu söyledi. ancak ben kasık ve karın ağrılarımdn dolayı çok tedirgin olduğumu mauyene olmak istediğimi tekrarladım.ancak bu defada randevulu hastalarının olduğunu ve benim emrivaki yaptığımı belirtti. bende kendisine benimde hasta olduğumu ve hatta saat 10da randevumun olduğunu hatırlattım. ultrasonun bebeğe zarar verebileği bilincinde olduğunu söyledim. çok muayne olmak istiyosan tüm hastalarımı bekle yada salı günü gel yada haftaya cumartesi günü gel dedi. bende madem sık sık mauyene olmak zarralı ozaman neden bana alternatifler sunuyorsunuz dedim.beni bi odadan kovmadığı kaldı.dışardaki birçok hasta ssk lı. halbuki ben para verip muayene oluyordum.yani paramla hastanaden doktor odasından resmen kavuldum.
benim tek zoruma giden bana ultrasonla bakmaması değil. beni sanki araya girmeye çalışan,randevusu olmayan hastalar yerine koymasıydı.. eşim hemşirsinin bizi geç ve yanlış yönlendirmesinden kaynaklı bo sorunu yaşadığımızı belirtti.ancak o hatanın kendisiyle ilgili olmadığını tekrar tekrar belirtti. nihal çakırın tahlil sonuçlarımı ve kasıklarıma ilgili şikaayetlerimi dinlemesi yaklaşık max.2-3 dk. sürdü.ama benimle sırf muayene etmemek için girdiği münakaşa 10 dk. dan fazla sürdü. bende bu süre zarfında zaten muayene etmiştiniz dediğimde ise yapılan ultrason muayenesinin küçümsememek gerektiğini söyledi. halbuki onun beni muayene etmek istemeyişinin en önemli sebebi dışardaki randevulu hastalarının beklemesiydi.bebek için ultrasonun zararlı olduğunu gerçekten önemsemiş olsaydı bana değişik alternatifler sunmazdı.
ogün odadan çıkınca eşime sarılıp ağladım. bebeğiminde bu duruma çok üzüldüğünü düşünüyorum.
memorial ile türkiye hastanesi arasındaki farkı bu örnek bile anlamama yetti.
sırf bebek yoğun bakımı olmasıve çok iyi yeni doğan bebek doktoru olması sebebiyle tercih ettiğim hastane ile yaşadığım sorun beni çok üzdü.nihal çakırın hali ve tavrı ssk okmeydanındaki o suratsız doktorlardan hiç bir farkı yoktu!!
sizlerlede bu yaşadığım üzücü olayı paylaşmak istedim. ayrıca bu konuyu pazartesi günü farklı kurumlarla da paylaşmak istiyorum.

2010 ocak ayındanberi yoğun tüp bebek tedavi sürecinden geçtim. maddi ve en çok manevi anlamda. çok yıprandım.tutucakmı olucakmı,sağlıklı mı derken allaha çok şükür bu günlere geldik. ancak dün yaşadıklarım hepsini unutturacak boyuttaydı.böyle birşey şimdiyekadar ne duydum nede duydum nede şahit oldum.
türkiye hastanesinde böyle kalitesiz doktorların var olması çok şaşırttı beni. çünkü burası devlet hastanesi değilki sana hastalar tonlarca para harcayıp muayene oluyorlar.

uzun lafın kısası yorum ve görüşlerinizi paylaşmanızı rica ederim.
allah minik meleklerimizi sağlıkla kucaklarımıza almayı nasip etsin inşallah. tüm bu kötü şartlara rağmen...

ben de 1 kez sancıyla gittim dr
dr hemen sordu bebeğin hareketleri nasıl usg den bakalım dedi
senin dr neden öyle birşey yaptı ki

günaydın kızlar...
doktora gittik bebeğimin kilosu 1600 olmuş.duruşu normalmiş haftasıyla uyumluymuş ama boynunun bir tarafında kordon varmış
doktora tehlikeli mi dedim yok değil ama dikkat etmek lazım dedi.neye dikkat edicem kızlar yatıp kalkarken mi?sağa sola dönüşlerdemi anlamadım ben ?

nts ye girdik ilk kez çok sıkıcıydı eşim yanımda olmasa o 20 dk geçmek bilmezdi stres oldum ben...
idrar ve kan tahlilim temiz çıktı.nts de herşey normal çıktı.

işte bizde haberler bu yönde ...

gunaydin kizlar,biz geldik:=)) ama bebegimle birlikte hastanedeyiz sali gununden beri:=) annemi kaybetmemle uzuntu stres derken ana rahim baya acildi eh rahimde kisa hayliyle erken dogum ola bilir,dun az daha sezeryanla denizimi aliyorlardi ki kalbi duzeldi:=) iyiz buna sukur ediyorum ilginize duyyurmak istedim,
SIZLERI COK OZLEDIM saadet canim guel gule kulan allah nazarlardan saklaisn,
bende bebegime hastaneneye girmeden evvel en kucuk beden elbise aldim hep erken dogum olur diye:=) icime ayan olmsu dr,lar ozellikle 34,haftami doldurursam cok iyi olacana diyor:=) bekliyoruz yataga bagimliyizkizlar sizelr nasilsiniz,
ceylan cim nasilsin
GECMISI OKUYAMIYORUM OZUR BANA KIIRLMAYIN;
BENI SORANDANDANDA SORMAYANDANDA ALLAHIM YUZLERCE KEZ RAZI OLSUN;BEBEKELR E IYI BAKIN;

Gunaydin lilacim masallah bebegise,ama annesi ruzgarima karisma az kaldi zaten:=)
umarim iyisindir lila
ben ve oglusum hastanedeyiz oymuyor :=) acikti ya:=)) denizde 1600grm,boyunu sormayi unutum o kadar derdin icinden:=)) ins erken dogmaz..sevgilerle,,

Günaydın kızlar.
Uzun zaman oldu girmeyeli tatilden döndüm artık.
Kısmetcim bu arada başın sağolsun mekanı cennet olsun canım çok üzüldüm. Bizde seni çok merak etmiştik. Umarım toparlanabilmişsindir.

gunaydin sevcan cigim nasil,nasilsiniz ,ohh iyi etmisniz dinlen aman sicak zaten dinlenmene bak,
canim ALLAH razi olsun amin,olenle olunmez ama anne bu neylersin,neyse asiri stres yasadim kolay deil.ALLAH KIMSEYE VERMESIN amin,
ama gecti gecmek zorun da inanki bazen aglamak istiyorum husisi aglamiyorum rafa kaldirdim oglum icin,
ben hastanedeyim erken dogum tehlikem var:=) ama olsun korkmuyorum sadece sezeryana uzuluyorum erken dogarsa:=) cunki normal istiyorum belkide direk yolarlar evime haftaya ama 34,haftayi doldurmami istiyorlar,kuvezden dhaa iyi anne karni,
sevgilerle canim durumlar bundann ibaret,,

sevcan az kaldi canim ya,,ins hepimiz saglicakla kucaklariz,benim oglum dun ultrasalda bas parmagini somuruyordu hahahaha cok tatli ya :=)
ayy yiyeyesim geldi hergun ultrasaldayiz bir cdg deyiz gunde 6kez kalbi icin giriyorum cok tatli,senin bebisten en haber masallah allahim nazarlardan saklasin az kaldi demi,,

Lilacım maşallah bebeğine. Kordon olayını takma bence düzelir çünkü yaramazlar çok hareketli.
Arkadaşlar bende cuma günü doktora gittim bu arada benim bebişimde 1400 gr olmuş kilo verdim kızlar 3 kilo son bir ay içinde doktor çok şaşırdı bebek gayet iyi maşallah dedi. Şekerden etkilenmemiş ama bende az dikkat etmiyorum sırf bebeğim için. Ayın 24 ünde yine gidicem doktora birde 6 Ağustosta da doğum iznine ayrılıyorum Allah izin verirse.

kizlar tam simdiye kadar 5kilo almisim kilolarla araniz nasil?? aman ha dikat edin!!!
oglum 1,600grm di4gun once:=)
kizlar bol bol dinlenin sol tarafiniza uyuyun surekli,,su cok icin aman ha sicakta disariya gitmeyin:=)) siz daha iyi bilirisniz eh demedende gecemiyorum hahaha:=)

kısmetciiim canım benim üzülmemek eldemi
anlıyorum seni ama gözetim altında olmanız daha iyi canım Deniz'imiz Allahın izniyle zamanında gelecek inşallah.
senin üzüntü ve stresini hissetmiş miniğimiz kıyamam.
yat canım dinlen anne karnında ne kadar fazla durursa onun için o kadar iyi.sen bunu daha iyi biliyorsun ...
dualarımdasın arkadaşım herşey güzel olacak...
nolur sen yüreğini ferah tut...
geçmiş olsun sana ve Deniz'imize...

sevcan masallah canim,,aman dogum iznine 32,haftadan mi aliyorsun?ama kendini iyi hisediyorsan evde ne yapcan? psikolojin icin iyi ALLAHIM BEBEGINE SGALIK VERSINamin,

Ben çok şükür iyiyim canım...
daha da Üzüldüm şimdi sana dualarım seninle olacak. Annecini Rabbim yerinde dinlendirsin ( umarım bebeğinde sabrederde acele etmez. Üzüntüden olmuştur o da stresten ama sen çok güçlüsün biliyosun bebeğin için biraz daha pozitif olabileceğini artık bir onları düşünüyoruz. bu arada 34 den sonra olursa küveze koymazlarmıymış?

sevcan bilinçli annesin canım bebeğin için son derece dikkat ediyorsun ne güzel.
bak herşey yolunda kilosuda güzel.
maşallah miniğimize...

LILA Allahim razi olsun canim benim,
Dilerim A´llahi o guzel yuregine huzur versin kucagii ruzgari saglicakla kucaklamayi nasip eyleisn aminm,
lila benim bebegin kordonundada hafif kan gozuktu ama normal dedi,
karnim agiriyor surekli normalmis eger snedede oylebrisey varsa,
icini ferah tut sursa az kaldi eylull anasi:=)) masallahhhhh

sevcan masallah canim,,aman dogum iznine 32,haftadan mi aliyorsun?ama kendini iyi hisediyorsan evde ne yapcan? psikolojin icin iyi ALLAHIM BEBEGINE SGALIK VERSINamin,

Yok canım 34 bitince çıkıcam kısmetse burdaki müdürlede anlaştık sanki bebeğim 40 haftayı beklemeyecek gibime geliyor 38 de falan olursa 4 hafta önce iyi diye düşündüm yoksa evde ne yapacağımı şimdiden düşünüyorum bende.

sevcan burda bazi hastanelerde 36dan sonra koymuyorlar,

ben ilkonce kadin klinigindeydim ambulansla cocuk klinigine sevk edildim,cunki erken olursa hemen kuveze alsinlar diye:=)
34den sonra genelde koymuyorlarmis bebek direncli oluyormus koysalarsa 10gunu asmazmis:=)
ama doktorlarim burda dediki dun eger dogarsa kuveze koyariz sagliklida olsa hani uzun kalmaz ama kontrol bazinda,en iyi asamasi suanda 30-32hafta aman dikkat edin 32den sonra fazla buyumuyormus ya o yuzden 34de kadar durdurmak istiyorlar seromla yasiyorum ama iyim moralim iyi,evet stresten ana rahim agzi acildi zaten kisaydi simdik acik sanci gelse denz kucagimd ahahaha:=) aman buan sukur uzulmuyorum AMAN UZULMEYIN!!!! DINLENIN

SEVCAN canim oh en iyisini dusunmusun rahatini psiolojini dusun,
is yerinde dusunemne zaman kalmaz iyiki anlasma yapmisin:=)A llahim zamnali kucaklamayi nasip eylesin,amin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…