2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
merhaba kızlar nasılsınız uzun zamandır gireemdim umaraım hepiniz iyisinizdir ve bebeişlerinizde tabii

dün doğum için gün aldım arkadaşlar... en geç 20 ağustosta sezeryanla.
normalde 4 eylüldü doğumum.. ama bebeğin suyu normalden az şimdi kilo alımıda yavaşladı... 34 haftalık ve 1750
sanırım bu topiğin ilk doğuranı olucam.. normal doğumu çok istemiştim ama bebeğin sağlığı için uygun görülen bu.
umarım 20 ağustosa kadar yerinde durur ve kilo alır bebeğim ...

eliznil cim insallah bebegini hayirlisiyla kucagina alirsin...hersey gonlunce olur umarim...

Slm kızlar biz geldik :)
Lil@ geçmiş olsun...İyi olacak hasta misali...İyi bi dr bulmuşsunuz..

çantasını hazırlayan varmı aramızdaa neler koydunnuz bende bu akşam hazırlayacağım nasip olursa

göbek deliğim cok kötü kaşınıyo bende badimin üstünden kaşıyorum kızlar bişi olur mu?

ysm annem baştan beri uyarıyor..kaşıntın olursa elinle dokun okşar gibi sadece... elbisenin üzerinden
sakın sert kaşıma mirmirmirmir

güzel dilekleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar... inş şu son haftaları rahat bir şekilde atlatırız..
bugün normal doğum videosuna bakim dedim... o kadar ay bakmadım bakmadım bugün merakım tuttu. bakınca fena oluyor insan ... en iyisi hiç bakmamak ve bilmemek.. o zaman daha kolay geliyor insana...
sezeryanda ağrı sancı kişiye göre değişiyormuş bakalım bneim kıymetli canım ne tepki vericek...

canim gecmis olsun insallah bebegin tarihini bekler erkenci davranmaz sezeryan veya normal cokta sikma canini onemli olans enin ve bebegin sagligi hayirlisi olsun senin icin saglikla al bebegini kucagina eger 20 agustos dogarsa sen ilk anne olucaksin artik anlatirsin bize neler yasadigini :)

ysm annem baştan beri uyarıyor..kaşıntın olursa elinle dokun okşar gibi sadece... elbisenin üzerinden
sakın sert kaşıma mirmirmirmir

benim gobek deligim kasinmiyor hic kasinmadi ama dumduz oldu yakinda disari cikar bekli o zaman kasinir ben dokunamiyorum zaten bakamiyorumda icim hos oluyo tansiyonum dusuyo bakarsam :) dun esimin is icin konustugu adamin karisida hamieymis hatta 4 hafta buyuk benden adam diyoki benim karim uc kat buyuk senin karindan karni kocaman adam arabadan hastane cantasini cikartti tek tek gosterdi kadin ne koymus cok sirin sicak kanli bir adamdi :)

günyadınnn uyku tutmadıı

yusee gercekten mi nerden bakıyorsun anket sayfasına girince önceki anketler var
Butter ben sadece fairy ve prima anketlerini doldurdum
üstelik prima anketini doğru düzgün dolmdurmamıştım bile...yinede ikiside ürün yollamış

Başka anket doldurmadım
En sağda anket bölümü var...orayı dün gördüm...onlarıda doldurursam bişiler gelir belki....demek sen doldurmuşsun ki eski diyosun

sana demistim ama galiba ben yanlis anlamisim (Bu haftanın sonunda bebeğinizin boyu yaklaşık 43 cm. ve ağırlığı 2200 (1680-2930) gram!
) sen ne zaman oigreniceksin kac kilo su an bebeign cikolata ?

28. haftada gittim saadetcim 1100 gr 39 cm di, dr gelişimi mükemmel dedi, tam haftasıyla uyumluymuş çok şükür. suyuda iyiymiş, sadece epey aşağı rahim kanalına inmiş dikkatli ol dedi,

Kızlar eşimin akrabasının dün gece düğünleri vardı...
1 ayda ben 4-5 tane ayakkabı -terlik aldım kendime.....36 numara...hepsi yazlık...
önü arkası açık....hepsi oldu

Dün düğünde abiye kapalı ayakkabımı giydim..
Bende değişiklik yok sanıyordum..meğer ayaklar büyümüş kafamçokkarıştı

Gece sonu eve dönüyoz...Platform topuk ...abiye ayakkabının topuğuna basıyordum kırolar gibi delikafadulden :teytey:
Lokantadakiler arkamdan uzun uzun bakmıştır böyle... :1shok:

bende canim elbiseydi ayakkabiydi aliyorum elbiseleri badileri mayolari hep 38 beden yani onceki bedenime gore aliyorum denemiyorum cunku su an olmasi imkansiz insallah sonra sorun olmaz lar bosa para harcamamis olurum ayakkabilarda aldim aldim sakliyorum gerci ben hala platform topuk giyiyorum surekli daha duz giymedim hala eski numaram 36 giyordum cocuk numarasi gibi hala oluyo platform giyiyorum ama tek ve ince toipuklu ayakkabi giyemiyorum :) onlar bekliyo ..

Eliz geçmiş olsun...
ben hiiiiiiiiiiiiç doğumu düşünmüyorum...karnımda bi melek var..
30 eylulde alıcam kucağıma..çıplak tenine sarılıp uyuyacam....okadar...
Daha ilerisini düşünüp kendimi korkutmuyorum... eyvahedigeldismile
Sizde düşünmeyin ...
İş olacağına varır....!!!! Boşa çabalamayın

Tek kararımız var...normal doğum.. :Saruboceq:

çantasını hazırlayan varmı aramızdaa neler koydunnuz bende bu akşam hazırlayacağım nasip olursa

bwen hastane çıkışına ek olarak bir tane mermerşahi bez ( bebği doğunca silmeleri için) bir adet de bebek bezi koydum poşetledim. Üzerine de doğumhane yazdım ki o karışıklıkta kolay bulunsun. Ayrıca:
- 10 adet bebek ebzi
-5 tane ağız mendili
2 takım pijama
2 paket ıslak mendil3 tane çorap
1 tane yedek battaniye koydum

Kendim için olanı hazırlamadım daha

28. haftada gittim saadetcim 1100 gr 39 cm di, dr gelişimi mükemmel dedi, tam haftasıyla uyumluymuş çok şükür. suyuda iyiymiş, sadece epey aşağı rahim kanalına inmiş dikkatli ol dedi,

masallah canim :) kacinci haftadan sonra kanala inmesi normal cikolata ben bir aydir doktora gitmiyorum bakalim bana ne dicek :) ins hersey normalidir..

yıkama ve ütü işim bitti sayılır, h.sonu çantamı hazırlamaya başlıcam cnm, geçenlerde arkadaşlarla yaptığım listeyi paylaşmıştım, sanada fikir olsun, gerekli - gereksiz gördüklerini kendine göre elersin

benim için ;

1 sabahlık 2 gecelik 2 pijama takımı ( penye ve bol )
göğüs pedi 20 adet
hasta bezi
emzirme atleti
göğüs temizleme mendili
göğüs kremi ve kalkanı
terlik 1 adet
lohusa tacı-tarak-toka-makyaj malzemesi-bebek kolanyası
lens suyu+lens
havlu-kağıt havlu-dişfırçası ve macunu
ıslak mendil
kilot geniş 7 adet, çorap 3 adet
kirli çamaşır torbası
lohusa şerbeti ve takımı
anı defteri+kalemi

bebek için;

2 takım hastane çıkışı
2 battaniye ( birini anakucağının altına sericem diğerini üzerine örtücem
ağız mendili 4 adet
önlük 4 adet ( ilk günler bebek çok kusuyo bence gerekli )
bez 10 adet
alt açma örtüsü 5 adet
ıslak mendil
yelek patik çorap 2 şer adet
bebek yastığı ( sevi bebeden aldığımı götürcem yatak gibi büyük, bebek yatağının üzerine koyucam bunda yatırcam hastanedeyken )
biberon + emzik + emzik kabı

genel;
şarz cihazları ( kamera ve cep tel için )
kamera
bebek şekeri + sepeti
odayı süslemek için süs ve balonlar

sol mememin hemen altı her gece batma gibi sızım sızım sızlıyor. ne varsa orda anlamadım gitti..
geçer inşaallah hepimizin bu şikayetleri
Pembe senin bebeğin hangi tarrafta gelişti?
bana dr 7 - 8haftalıkken bebeğin sağda gelişiyo dedi... şimdi sağ kaburgamın altı ağrıyo
Alakalımı bilmiyom ama

hayırlısı olsun. hangi doğum şekli anne ve bebek için sağlıklı ise öyle olsun. Kafana takma bence, bebişin de umarım o zamana kadar biraz daha toplar kendini. Melekler kilo aldırsın biraz bebişine.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…