2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
melek boz canim hadi allahim kolaylik versin,
rabbim en guzel anda yavrunu saglikla kucaklamayi nasip eylesin amin,,az kalmsi masallah
20agustos tu sanirsam ama normal dogum demi?

Bebek enfazla kaç kilo olursa sezeryan yapıyorlar bilen varmı arkadaşlar.Benim bebeğimin gelişimi baya ileri 4kiloyu geçer dedi doktor.ben normal doğurmak istiyorum ama çok büyürsede riske atmak istemem.Kaç kiloya kadar normal doğum yapılabiliyor.

saadet evet canim eu ulekelerinde hepsi icinde hem sigortamiz sonuna kadar destek veriyor
sanirsma bu ingilterede boyle,
birde okuyorum turkiyede herkez sezeryan ve normal dogum masrafini anlatiyor sigorta odemiyor sanirsam tr,de:=(((ama nasil olur sigorta odemez aklim almiyor:=((
ohh en guzeli yapmisin ogren dersleri takip et faydasini sonra daha cok goreceksin,:=))
bende almsitim burda esinde goruyor ders ama bebek bakimi icin:;=))

Çok güzel bi fırsat olmuş canım benim. Normal doğuma yönlenmen de çok iyi olmuş. Ayy heyecanım günden güne artıyoreyvahedigeldismileeyvahedigeldismile

hoşgeldin sadetcim...demek bütün korkularını yendin canım.nasıl oldu bu banada anlat birazda ben yeneyim şu korkularıdelikafadulden

arkadaslar ilk hamilelikte rahatlama yontemleri :
ILIK LAVANTA BANYOSU :bele ve eklemlere iyi geliyormus ilik suya lavanta yagini koyup uzanicakmisiz hemsire kesinlikle iyi gelicegini soyledi hem beni hem bebegi rahatlatiyormus ..

HIZLI YURUYUS: her gun en az 15 dakika hizli yuruyus yapmam gerekmis dogumda faydasi olmasi icin..

NEFES ALMA TEKNIKLERI :sandalyeye oturucam her gun 15 dakika ayaklarim yere basarak tum kaslarim,i rahat birakip gozlerimi kapayarak rahat nefes alicam buda benim uykuma yardim edicekmis :)

evet bebek 4 kiloyu gecerse sezeryan olabiliyormusum ama kadin bana bakti eisme bakti bebegin cokda buyuk olucagini sanmam dedi :)

maşallahhh 4 kiloyu geçermiymiş tombişşş

4 ve üstünü sezeryan yapıyorlar diye biliyorum şuan kaç kilo bebişin

Ozaman benim büyük ishtimalle sezeryan olacak.Benim tosuncuk yiyip içip yatıyor...:kedi:

ben acikcasi cok ama cok korkuyordum fakat bu gun nerdeyse tum korkualrimi yendim eismde yanimdaydi kullanilan tum teknik malzemeri gordum elimle dokundum yani dedimki epidural bile isteme herhalde normal dogum yaparken :)

ilk kızımı normal doğum yaptım.ogün bel ağrısıyla doktora gitmiştim.doktor günlerimin yaklaştığını onun için sancım olduğunu telefonda söylemişti.istersen gel kontrol edelim dedi.doktoruma gittiğimde rahim 3 cm açılmıştı.doktorum bu akşam kesin doğum yapıcaksın dedi.korkmuştum..yanımda kimse yoktu...eşim seyahatteydi..ve o gece doğurdum..eşim doğum yapacağımı duyar duymaz uçakla geldi..ama yetişemedi..5 dakıkayla kaçırdı..
normal doğumdan korkmayın bence..hemen ayaga kalkıyorsunuz..SADECE BİRAZ CESARET..

ödüyor canım..önce sen doğumda ödüyorsun sonradan sigorta sana ödeme yapıyor...tabi bu özel hastahaneden doğum yaparsan geçerli..sigorta ile anlaşmalı hastahanelerde doğum yaptığında yani...
bazı özeller sigortayla anlaşmalı değil ozaman ödeme alamıyorsun tabiki..daha lüks özel hastahaneler için geçerli buda.....
ama direk sigortdaada dopum yapabilirsin orayıda durumu olan kişiler pek tercih etmiyor çok kalabalık lduğu için..orda bişi ödemiyorsun

Dogumda kullanilan siziyi azalticak yontemler :

GAZ MASKESI VE GAZ EMZIGI : Sanci her basladiginda icmize cekiyoruz bu gazda bebege ve anneye yararli oksijen ve morfin var ama keisnlikle bebege hic bir zarari yok ..

Eger hala acimiz varsa ilac istiyoruz bu ilac cok ama cok kuvvetliymis 180 mg morfin kendinde oluyorsun ama hafifte uyusuk hale getiriyo eger hala acin varsa ben epidural istiyorum bunlar bana yeterlid egil dedigin taktirde epidural islemi uygulaniyormus epidural ignesinide gordum bir karis ince bir igne oturur pozisyonda belini biraz disari cikartiyorsun doktor ilk olarak pamukla hafif bir uyusturucu suruyor daha osnra igneyi sokuyor ama tumunu degil sadece ucunu kaidn kesinlikle daha ocne kullanilan pamukla surulen uyusturucudan aska hic bir sey hissetmiyorsun sadece ignenin basinci aci keisnlikle yok dedi ve epidural keisnlikle hic bir zarari olmayan bu isin profesyonelleri tarafindan yapilir sakat kalma durumunu sorunca boyle bir ihtimal bile yok yillardir kullanilan bir teknik imkansiz dedi..

ya kizlar benim kizim 5,935 dogdu yani 6kilo hemen hemencik ve seker hastasi olmada:=)
anlamiyorum ya hemen 4gectimi sezeryanami aliyorlar aaa
ilk kez duydum bruda sezeryana zor durum olursa bebek teehlikede olursa sezeryana basvuruluyor
ne olursa olsun normal dogumzaten 7oldumu bebek seker hastasi oluyor ve seizeryana baglaniyor,
eger rahim iyice acilmasa sezeryan olabilyior,aklim karisti:=))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…