2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
bızımkı goztepe cıkolatacım
zaten drumda bahcelıevlere gecmıs acaba bende mı orada yapsam hıc bılemedım kafam allak bullak
sen emınmısın canı bu rakamdan
muayene ve nst ucretlerı nedır bu arada

CANIM VALLA BU nts yede para almaları cok aptalca...ben merter hızmete gıdıyorum 30.tl nts-muayene 57 tl.
ama gecen hafta acil bı durum için devlete gırtttım..hatta bugunde kontrole her seferınde de nts ye gırdım ..bedava... çokta kıytırık bı aletmış.yaa ben daha komplike bişi bekliyodum... yanı hastaneler tamamen tıcarethane olmuş ama yapıcak bişi yok.1-.1,5 ay daha dayanaıcaz...

Slm kızlar..
Gezdik geldik bizde...
dün Eşimle köye gittik ..Yorganla uyuduk :kedi:
Korkarak okudum geçmişi...ZAMANSIZ DOĞURAN yoktur inş diye
Neyseki herkes çok iyiymiş alkisalkisalkis

canm öle bişey olsaydı şuana kadar duyardık benkide çok hareketli bazende az eder ama beğin çok hareketli olması iyi olduğunu gösterir bende böle duydum dr danCADIARZU

bende çok sıkışıyorum sürekli wc deyim gece bile en az gittiğim 3 defa. birde bebek hareket ettikçe iyice meshaneme baskı oluyo direk wc arıyorum. atlatsak şu günleri :Saruboceq:

AA PES NST İÇİNDEMİ PARA:1no2:ben hem özel hastaneye gidiyorum hem bir profun özel muayenehanesine ikisinde de sntye para vermedim

bende bugun gırdım ılk bende daha komplıke bısey beklıyodum ama bekledıgım gıbı degılmıs
canım nst obu bu sorun degıl zaten gelmısız su gune benım canımı sıkan dogum ucretı mıllett tutturabıldıgıne gıdıyor, mecbur dogurcaz kanımızda saklıcak degılız bu cocuklarıda ama malda canın yongası denırya hanıı...

ay bana annem soyledi. 30 yil ebelik yapmis bi kadindan duymus. ben de hareketin bebegin iyilik halinin belirtisi olarak biliyorum ve annem deyince de ister istemez endiselendim. ama suan internetten arastirdim ciddi sitelerde ve yazilarda bebek hareketinin oksijen eksikligi cektigine dair hic bisey yazmamis. demek o kadinin dedigi artik eski, gecerliligini kaybeden yanlis bilgi galiba

pazarlık kısmına hiç girmedim canım daha vakit var diye, birde benim şanslı olduğum kısım, 2000 tl banka ödüyor ben 100 tl vermiş olucam doğuma o yüzden pazarlık sormadım, bizim burda sgk ile anlaşmalı olup hiç fark almayan hastanelerde var

canm öle bişey olsaydı şuana kadar duyardık benkide çok hareketli bazende az eder ama beğin çok hareketli olması iyi olduğunu gösterir bende böle duydum dr danCADIARZU

iste ben de bugune kadar oyle okudum ve duydum. annem bi yasli kadindan dedikodu duydu ve beni de korkuttu. arastirdim ama hareketli olmanin kotu olduguna dair kanit bulamadim

anladım canım cok sagol ılgın ıcın

Meme ucu çatlakları oluştuğunda ne yapmalı ?
En önemli tedavi , Meme ucu çatlaklarını oluşmadan önlemektir.
Meme başı çatlaklarını ve yarıklarını engellemek için hamileliğin 8. ayından itibaren göğüslerin emzirmeye hazırlanması gerekmektedir “Bu nedenle, banyodan sonra kullanılacak Lanolin ve Zeytinyağı içeren gögüs ucu krem ile, doğum sonrası hem annenin acı çekmesini engelleyecek, hem de bebeğin gelişimi için gerekli olan süre süt vermesini kolaylaştıracaktır.” Bilindiği gibi, Zeytinyağı antiseptik ( bakteri,mantar ve mikrop üremesini engelleme ) bir özelliği sahiptir.
Meme ucu çatlakları oluştuğunda;
• Memeler ılık su ile silinmeli, havalandırılarak kurulanmalıdır.
• Bebeğinizi emzirirken doğru emzirme pozisyonu alın, sadece meme ucunu değil meme ucunu çevreleyen areola adı verilen koyu alanın tümünü bebeğin ağzına almasını sağlayın.
• Her emzirmede meme başının farklı bir kısmı baskı görecek şekilde bebeğinizin pozisyonunu ayarlayın, ancak her seferinde bebeğinizi göğüslerinize bakar şekilde tutunuz. Diğer öğünde bebeğinizin emmediği ya da tam boşaltamadığı memeden başlayın.
• Meme başı kuruduktan sonra elle sıkılarak memeden damlaması sağlanan birkaç damla süt hafifçe meme başına sürülüp kendiliğinden kuruması beklenmelidir.
• Özellikle meme ucuna Zeytinyağlı ve Lanolin içeren gögüs ucu kremi Nas Lanolin ince bir tabaka oluşturacak şekilde uygulanmalı ve gerekiyorsa tedavi ile desteklenmelidir. Emzirme sonrası memenin kuru tutulmasına özen gösterilmelidir.
• Sızıntıların memeyi ıslatmaması için sık meme başı pedi değiştirilmeli ve emzirme aralarında hava ile temas sağlanmalıdır.
• Yüzeysel bir iltihap için antibiyotikli krem kullanılması gerekirse emzirme öncesi meme durulanmalıdır. Unutulmamalı ki bir aydan sonraki meme ucu enfeksiyonlarının en önemli nedeni ise mantar enfeksiyonlarıdır.

yok saadet medıcalpark bızımkısı
amerıkana memorııale 5 10 dan asagı gıdılmıyor
saglık ne kadar pahalı bızım ulkemızde

ipekcim bizde sabah çikolatayla aynı konuyu konuştuk bende fatih medical parka gidiyorum bende sabah oranın muhasebesiyle görüştüm normal 1250 sezeryanda 2000tl ymiş sana farklı söylemişler gerçi bugün medical parkın hastanesine göre farklı uyulamalar yaptığınıda gördüm mesala fatihteki bebek küvöze konursa günlük 100tl alıyor bahçelievlerdeki almıyor çok saçma değilmi bende değiştirmek istiyorum ama yer yok nereye gidicem bu saatten sonra çok güveneceğim bir doktor olması lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…