canim noyan ismi cok hos cok begendim :) ikinci ismide bulursan super olur bende bebegim icin iki isim buldum babasi turk olsaydida iki isim isterdim yinede bu arada ins bebegine saglikla kavusursun normal dogum olmasina cok sevindim gece dogurur sabah ayaga kalkariz insallah:)
ay evet facede okudum bende Allah yardımcısı olsun çok zor bebişimiz çabucak iyileşir inşşşş:Saruboceq:
kızlar herseyı facade paylasıyorsunuz ya .. helede doguran buraya hıc ugramıyo sımdıye kadar ne dıye burda paylasım yaptınız o halde ...klava:
selam kızlar bozocum dularım seninle sağlıkla yavrunu kucağına almanı dilerim...
bizde cmt doktordaydık herşey yolunda hergün pekmez tüketmeme rağmen iki haftada ancak 200 gr aldırabilmişim oğluşuma...zaten doktorda pekmez niye yiyorsun o sana kilo aldırır bebişe değil dedi..herkeste işe yaramıtyor demekki...bol bol proteininli yiyecekler dedi..bakalım bu hafta protein dieti yapıyorum bol bol et,tavuk,balık,yumurta,süt,yoğurt,ayran yani hayvansal gıdalar..gerçi sağlıkğı yerinde önemli olnanda o 2500 yavrum şimdi doğana kadar 3 ü bulucak demekki..kilo aldırmak isteyenlererde bilgi olsun ..zaten bu hafta gelmez dedi...ya bayarama bayram şekeri gibi gelicek oğlum olmadı 15 ne kadar gelir gelmesede getirtiriz dedi...:))) aman gecikmesin artık fenalıklar geçiriyorummmmmmm...............
kızlar şimdi loğusalıkla alakalı şeyler okuyodum KK da ama acayip korkyum yaaaaakannehir garip acayip şeyler gördüklerinden bahsediyorlar
ments öle şeyler okuma insn çok etkileniyo ben doğum vidolarına bile bakamıyom sncım geri çekiliyo
:sm_confused:
Günaydın kızlar.Hepinize hayırlı doğumlar diliyorum.opuyorumnanaktan
Sleepy'cim nasılsın? Az kalmış senin doğumuna da. İnşallah en rahat şekilde doğurursun. Benim kızım da 2900 doğdu, gelişimi durmuştu 36+6 haftalıkken.2 hafta daha bekledik ama gelişmedi hiç,kilo da almadı. Doktor hemen yarın sezeryan yapıcaz dedi. Şimdi 20 günlük olduk bile.opuyorumnanaktan 3300 gr ldu kızım.0-3 ay kıyafetleri bile kocaman oluyodu.Şimdi biraz büyüdü. Bak bu da son hali.
ay sorma canım ya daha yeni gördüm merak ya illa bakcam e şimdide korktum evde yalnızım bide keşke evde birileri varken okusaydımay şimdi hep aklıma gelir bunlar benim bide kulaktan dolma değil yaşayanlar anlatmış biride ben 22. gündeyim bişey olmuyo yazmış diğeride zaten sona doğru 38-39.günlerde oluyo demiş aayyyyyeyvahedigeldismile
Evet canım,bende böyle şeylee batıl inanç gözüyle bakmama rağmen insan ister istemez tedirgin oluyor işte.
Bazı yerlerde -Al bastı,Allı gelin,Al kız vs- gibi adlandırılıyor.Ne olduğunu bilmiyorum ama yüksek ihtimal -Üç harfliler- cinsinden bir şey olsa gerek.
Bundan korunmak için,yeni doğum yapmış kişinin üzerinde kırmızı bir şeyler taşıması,yatağının civarında sarımsak tuz ve sirke bulunması falan gerekiyormuş.
Bunlar benim sağdan soldan duyduğum şeyler.Çok saçma geliyor bana ama yinede insan korkuyor işte.
Aayy yazarken bile korktum şimdi durduk yere yaaaaeyvahedigeldismile
Korkma canım yaa,eğer biliyorsan Ayetel kürsi yi oku.
Hem şimdi hem lohusalık döneminde korkuyu belayı def eder inşallah.
Felak ve Nas sureleride çok güzel manasını bilerek okuduğunda için huzur doluyor inanki.
ay sorma canım ya daha yeni gördüm merak ya illa bakcam e şimdide korktum evde yalnızım bide keşke evde birileri varken okusaydımay şimdi hep aklıma gelir bunlar benim bide kulaktan dolma değil yaşayanlar anlatmış biride ben 22. gündeyim bişey olmuyo yazmış diğeride zaten sona doğru 38-39.günlerde oluyo demiş aayyyyyeyvahedigeldismile
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?