2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kızlar çooookkk geç oldu ama bugün nihayet hazırlıklarımız bitti.
Annem sağolsun bebeğimin kıyafetlerini yıkadı ütüledi ve hastane çantamızı hazırladık.

Kendimizce aklımıza geleni koyduk ama sizlerden yardım istiyorum.
Yüzde doksan sezeryan olacağım için,
Sezeryan ile doğum yapmış tecrübeli annişler yardımınıza ihtiyacım var.
Hastanede nelere ihtiyaç duydunuz ???
Yani iyiki yanıma almışım dediğiniz neler var ????

kizilcik ben sezeryan oldum benim hastanede en cok ihtiyacim olan onden dugmeli gecelik 2 adet goturmeme ragmen keisnlikle yetmedi yani sutum gelmeye baslarken cok atesim vardi su icinde kaldi sonra sutum gelmeye basladi hepsi batti goturdugumu pjama takimlarinida kullanmama ragmen yetmedi sen evde esinin kolay bulabilcegi yere ayrica bir iki takim koy istersen ayrica gogus pedi ve emzirme sutyeni 2 adet sutyen bana yetmedi hemen pislendi ben hasta bezi kullandim sortla zaten ahstanede bedava dolaplarda vardi onalri kullandim eve bile yedek getirdim hala onalri kullanmaktayim bebek icin bol bol giysi koy hic ir sey yeterli olmuyo ben gerci 5 gun kaldim hastanede burda sezeryanda 5 gun kalmak zorundaydim iyikide kalmisim agrim oldugunda sorunum oldugunda hemsireler cok yardimci oldualr sag olsunalr 5 gun kaldigim icin surekli bebegimin ustunu degistirmek zorunda kaldim bol bol kiyafet hazirla esin geldikce getirsin :) cok gecmis olsun canim..

Hakkında hayırlısı olsun. SAğlıcakla al bebeğini kucağına inşallah.
ben belden uyuşturma oldum, 2 gece kaldım. ilk etapta ameliyattan çıkınca sadece pijama üstünü giydim. hep ter içinde kaldım ve annemin kendi için getirdiği yedek tişörtle değiştirmek zorunda kaldım. atlet çok lazım oluyor. küçük havlu gerekiyor. emzirme sütyeni takmadım çünkü sök tak çok zor oluyor bebek sürekli göğsünde olduğu için.
geceliğimi giyemedim çünkü üşürüm diye korktum gece serin oluyor malum, evde giymek nasip oldu. çorap koy mutlaka. terden sırılsıklam olsanda ayakların bir süre ısınmıyor. saçların uzunsa bağlamak için toka derim. çünkü terden lohusa tacı filan, 10 dkdan sonra bunalıyorsun.bir de hasta bezi. yatağa leke geçmesin diye en güvenlisi bez. orkid sadece taburcu olurken gerekti bana.bolca havlu kağıt ve ıslak mendil. bebeğin poposu için pamuk ve pişik kremi gerekir. bebek bezi de çokça koy.
bebek için eldiven ve şapka çok lazım oluyor. 2 hastane çıkışı yetiyor ama 2-3 battaniye gerekebiliyor.
aklıma gelenler bunlar.Allah yardımcın olsun.

slm herkese ben çoğu kişinin yaptığını yapamadım kızlar yani hemen nete giremedim şükür doğdu kuzucum 11.eylül.2010 3850 gr 51 cm .allah bütün doğuranların yanında olsun eh artık ara ara görüşürüz.

tek değilsi cnm ben de giremedim bu zamana kadar.bende 10 eylülde sezeryanla oğlumu kucağıma aldım şükür herşey yolundaydı.ben bu zamana kadra sezeryanla ilgili yaşaycağım sorunları düşündüm ama boşuna düşünmüşüm korktuğum gibi olmadı herşey iyi gitti.bıraksalar o günü eve gidecektm.ama ben şuan göğüs ucundan çok çekiyorum denemediğim yöntem kalmadı ama işe yaramıyo.bi geçse rahatlıycam ağlıyorum resmen emziriken.

38+4üm bgün. 40 hafta 27sinde doluyor. biliorum saçma ama doğum sancılarından çok belimden yapcakları anestezi iğnesinden korkuorum. bebiş artık geliyor diye çok mutluyum.hala çok kıpırdak. pazartesiye kdr doğmazsa tekrar nst'ye gitcem.bakalım tamam mı devam mı?!?! 30una kadar doğmazsa doğum başlatılcak,yine doğmazsa 1 ekimde sezaryan.umarım gerek kalmaz. :1no2:

bende lohusa taci falan takmadim her gun sabah yuzume ameliyatli olsamda makyajimi yaptim hafif saclarimi ordum ben daha rahat oliyim diye bu arada hayatim boyunca atlet giymedim ama atlet giyiyorsan gotur hastanede emzirme sutyeni olmadan goguslerim buyuk oldugu icin sutyensiz dolasamadim ayrica cok rahatlar bir dugmeye basiyorsun gogus disarda sonucta oyle zahmet olmadi bana hic :) atletde alirsan mutlaka mother care emzirme atleti al yoksa cikar giy bunalirsin onden dugmelei seyelr gotur surekli baska turlu emziremezsin her dakka gogsunde bebek :)

senle aynıyız canım beimde 38+5 bend ehala beklemedeyim sorun yoksa 41 ci haftayıda beklicem sonra eylül 1 -2-3 artık olmazsa doktor müdahale edecek suni sancı yada sezeryan kısmet in ş o kadar kalmazlar hayırlısı olsun rabbim herkese kolay doğum nasip etsin sağlıkla gelsin meleklerimiz

cnm epiduralden bende cok korkuyordum ama gercekten korkulacak hic bir sey yok ben daha oncesinde gaz maskeis kullandigim icin sancilari azaltmak icin anestezi doktoru geldiginde yari baygindim ehmsire ve esim oturmama yardim etti doktorun sadece kipirdama dedigini hatirliyorum kan alir gibi bir acin oluyor sadece inceick uzun bir igne o anda hareket etmemen yeter acimiyo korkma sakin sadece batmayi hissediyorsun kan alirken kadar o kadar belinden sonraisnda 10 dk surmuyor tum acilairn bitiyor hissetmiyorsun hic bir sey :)
birde sonraisnda bas agrisi ve bir kac gun boyun agrisi oluyormus bende bas agrisi olmadi ama boyun agrisi oldu agri kesici kullandim simdiden gecmis olsun cnm..

iyi akşamlar kızlar
n
az önce doktordan geldim nst de agrılarım fazla çıktı..1 cm acılma ilerlememiş ama sancıları hissetmeye başladım..yavaş yavaş kıvranmaya başladım..saat tutmaya başladık eşimle..vatana millete hayırlı olsun :) :)

hadi cnm hayirli olsun hadi insallah kolayca dogurur donersin evine saglikla hayirli olsun simdiden gecmis olsun cnm :)

doktor farkı işte,bana kalsa ben de beklerim 41.i. annem kardeşimle beni hep geç doğurmuş. hatta annem doğmuyor diye doktorun muayenehanesine gitmiş kardeşimde , 9 gün geçti diye 40.haftayı.doktor da:"kızım , sen hiçbişey hissetmiyor musun, 6 cm açılmış,doğum başlamış, koş hastaneye geliyorum"demiş. vucudum anneme çok benziyor,hatta aynı, umarım doğumum da benzer. tabi şimdi kendi doktoruma da sonsuz güveniyorum, bekletmek de iyi değil. kardeşim doğduğunda plasentanın yarısı buruşuk çıkmış,bi süre sonra o bile çürümeye başlıyor. lmaz:

Rabbim kolay bi doğum nasip etsin ,bebişini hayırlısıyla kucağına almayı nasib etsin inşallah.Bol bol dua et sancı çekerken...

emzirmekte sorunu olan göğüsleri acıyan anneler bol bol emzirin en iyi yöntem bu. böylelikle göğüs uçlarınız alışıyor ve sertleşiyor acımıyor. en fazla 2-3 gün sıkın dişinizi.

Saadet,Ayşe_nev kızlar çok teşkkür ederim söylediklerinizi kesinlikle dikkate alacağım,çok sağolun.
Ne güzel sizler atlattınız inşallah bende sağlıkla alırım yavrumu kucağıma.

KIzlar hayırlı olsun maşallah bebişlerinize
Allah analı babalı büyütmeyi nasip etsin inşallah.
Darısı bizim başımıza inşallah.

ama bak gaz maskesi kullanmışsın ve yarı baygınmışsın, o da uyuşturmuş seni, belki ondan iğnenin acısını az hissettin.akannehir :1rolleyes: ama normali de öyledir umarım,dediğin gibi kan almaya benziyorsa süper. içimi rahatlattın.

hayatım eminol kan alma daha fazla acıtıyor. hiç hissetmiyorsun iğneyi. oan sadece kımıldama ceneni gögsüne degdirmeye calış. hiç bişey hissetmiyoısun. içinden sanki sıcak sıcak bişey aktıgını hissediyorsun. bende bulantı oldu kustuum ama. insallah sizde olmaz. hayırlı dogumlar şimdiden. bu arada nekadar tutabiliyorsanız içinizde tutun. 38hafta diye aldırmayın. benim yavrum boşuna küçük dogdu. usg de 40 çıktık. dogduki 37 aslında.buarada şimdi,den eczaneden humana still tea alıp için. benim gibi sütsüz kalmayın. medalanın süt sagma aletinide alın. 1 kutuda mama alın neolur olmaz.benden söylemesi

hadi cnm hayirli olsun hadi insallah kolayca dogurur donersin evine saglikla hayirli olsun simdiden gecmis olsun cnm :)

canım yanlış veriyorsan gögüs ucun yara olur. sadece ucunu vermiyorsun değilmi. ama doıgruda emse ilk bebek oldugu için 1 2gün sızısı oluyor gecer hayırlısıyla. bepanthen krem sür iyi geliyor. bende sagmaktan kenarları mosmor olmuştu. ama düzeldi şimcik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…