2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar niye doğurmamızı bekliyorsunuz yahu!?!? biz şimdiden çooook merak ediyoruz. zaten pek anlatan yok normal doğumu, kaçıncı hafta,günde oldu, nasıl başladı, vs...boshayallersmile
38 de doğdu benim oğlum

yuse: canım sende olmasın kimse ağzını açmıyor

aslında normal doğum yapanlar anlatsa bişeyler bizde nelere dikkat etmeliyiz biliriz
doğurduktan sonra geçmiş olsun :umursamaz:
gerçekten anlamıyorum neden kimse anlatmıyor sonuçta normal doğumun ağrılı sancılı bişey olduğu gizli bişey değilki eğer bundan çekiniyorlarsa
burda hep birbirimize yardımcı oluyorduk ama niye millet bi bekleme moduna geçti anlamıyorum
ben misal epidüral yaptırsam mı yaptırmasam mı çok kararsızım
arkadaşlar tecrübelerini paylaşmış olsa belki bu bana yol gösterecek bi fikir edeniceğim...

canım yaşadıkları kotu anları bıze anlatıpta bızımde moralımızı bozmak ıstemıyorlar sanırım:umursamaz: tabıkı normal doğumun zor olduğunu hepımız bılıyoruz onlarda anlatıp bızım gözumuzu korkutmak yada şevkımızı kırıp yanlış yönlendırme yapmak ıstemıyorlar çunku herkesın yapısı ve ağrı eşıgı çıoookk farklı kımı acı çekerken kımı çekmeyebılır..

senın demek ıstedığını çokk ıyı anlıjyorum bende normal doğumu beklıyorum ve buradan bı kaç kısının anlattığı gıbı nışan gelmesı su gelmesı belden sancı gelmesı gıbı şeylerle başlıyo dopğum kı zaten drlarımız bunu anlatıyorlar bıze.. facetekı grupta saltanat ve melekçım anlattılar zorlu doğumlarını okudunmu bılmıyorum...onlarda bız etkılenırız dıye anlatmıyorlar...normal doğum yapan arkadaşlar acı sancı bunları bılıyoruz ama en azından tecrubelı olarak bıze şunu yapsanız rahatlarsınız ya da ışte su anda şoyle nefes almalısınız gıbı şeylerı yazın en azından bızde bılgılı olalım acı kısmını yazmasanızda olurrrkafamçokkarıştı

malesef face'im yok canım ya
tabi her insan her gebelik farklı oluyor bunun belirli bi standartı yok ama
aynen senin de dediğin gibi bazı tavsiyelerde bulunsalar da fena olmayacak yani
normal doğum seçenler zaten ağrıyı sancıyı göze alarak normal doğum kararı veriyorlar
ama dediğim gibi ben misal bu ara epidüral e taktım yaptırsam yaptırmasam mı diye
bir kaç farklı tecrübe okusam belki daha kolay karar vericem ama malesef tık yok kimseden

son beslenme seansımızda bebeğim göğsümü almadı ben de sütümü sağdım. 3cc çıktı iki göğsümden. inanamıyorum. şırınga ile çektim, şurup olarak içircem. kızım haklı. biberondan şarıl şarıl gelen mama varken napsın beni..

kızlar ben normal doğumla bebeğimi doğurdum...
aslında hep normal istıyordum...çok şükür olduda.. üstte arkadaşın yazdığı gıbı herkesın ağrı eşiği farklı.. hepimiz biliyoruzki sezeryanda normalde zor olacak...
benım önce bı kaç damla kanama ve ardından suyum geldı...doktoru aradım hemen gel dedı.
su gelınce 10 saat içinde doğurman gerekıyormuş.yoksa enf.kapabılırmişiz...
herneyse...
ben güle oynaya hast.gittim ağrı sancı yok...
lavman yaptılar..hiç acımıyor merak etmeyın...sonra sunı sancı verdıler... benımkı aslında çabuk açıldı 1.cm açıklıkla gıttım saat 2,de sancıyı verdıler 7 de doğurmuştum...
benım size tavsıyem...
-ağrılar gelınce bağırın kasmayın kendınızı...ben benı kımse duymasın dıye kastım kendımı..
-annenızle gıtmeyın...o uzulucek dıye bağıramadım ...sıktım kendımı...o sıze destek olamıyor..mumkunse yabancı bırı ile gıdın..yanı yenge-yakın ark.falan olabılır.
-rahat olun korkmayın.. bebği kucağınıza alacağınız düşünün..
-doğum anında da ..ıkınmaya çalışın..mümkünse okuyun öğrenın nefes teknıklerıne bakın..
o anda çok güçlü bir şekilde ıkınmanız gerekıyor.... buyuk abd.yapar gıbı ıkınacaksınız....

fazlada bişi düşünmeyın o süreç bi şekilde gecıyor... doktor ebe yardım edıyor.....gerçekten doktorun kestiğini falan hissetmıyorsunuz..zaten uyuşturuyor.bi an önce cıksın dıye cabalıyorsunuz.

hadı bakalım Allah yardımcınız olsun... sonrasında da oturamamak dışında bi problemınız olmuyor ...
dikişler düşüyor zamanla...

bu arada benım bebek 38+2 de geldı.. 13 gun erken oldu...

hay ALLAH RAZI OLSUN
bizlerinde istediği bu bak ne güzel yazmışsın
sen epidüralsiz yapmışsın sanırım

ebeler nasıl nefes alamanı söylüyor dimi
şimdi ıkın, şimdi nefesini tut, ıkınma filan diye onlar yönlendiriyorlardır
bizim 6 gün kaldı hayırlısıyla ee tabi eteklerimiz de tutuştu kaydirigubbakcemile3

selam kızlar...
bir süredir gelemedim.
ben 17 eylül saat 15.30 da minnişimi kucagıma aldım...
dünyanın en güzel duygusuymuş. rabbim isteyen herkeze yaşatsın inşallah...
bebişim 3.760 gr ve 54 cm doğdu
mecburi sezeryanla doğum yaptım. 4 saat suni sancı takılı kaldı ama sancım gelmedi.
nst de dk da 1 çıkan sancıları ben hissetmedim. çünki bebişim kanala kafasını düz sokmamış ve bana baskı yapmıyordu. doğum hikayemi yakında yazarım. şimdi minnişim acıktı. öpüyoruz siziiii :asigim:

tubilosh: maşallah kuzuna boyu!!! kilosu çok güzelmiş
git sen doyur yavrunu

heroıne canım çok saol..umarım bızde sağlıklı bı şekılde alırız yavrularımızı kucağımıza.bılgılerın ıçın tekrar saol tatlım...

bu arada çantalar hazır tabııı çoktaaaannnn :) ama kafama takılan ve sureklı fıkır değıtırdığım bı konu var. bebışın ılk gıyeceğı yanı doğumhaneye verılen hastane çıkışına sız alt ust takımımı verdınız ılk gıydırılmesı ıcın yoksa zıbın ustune tulum mu gıydırttınız ??

artık havalar serınledı bebısımın belı falan açılmasın dıye ben tulumu koyuyorum zıbının ustuune gıydırılsın dıyee usutmesını ııstemıyorum...tercrubelı annışler sız ne verdınız ılk gıydırılmesı ıcın ???

maşallah tubiş..sonunda doğdu demek yaramaz... senı ve bebeği öpüyorum canım hayırlı olsun..

canım sende kavuşyun ne guzel kuzuna allahım hayırlı evlat olmasını nasıp etsın ınşallahh..gözun aydın...kokla bızım ıcınn.. maşallahhh sızeee

evet epiduralsız yaptım canım..
bu tercıhe bağlı ..doktorum pek önermedı..ağrı cok hissetmedğin için ıkınmakta problem yaşarsın..bebek kanalda çok kalabilir falan dedı... zaten 4 cm olana kadar takmıyolar o sancıları hissedıyorsun.... ondan sonrası daha cabuk gecıyor ..hiç konuşmaya bile fırsatım olmadı..sancılar sıklaşıyor biraz zorlanıyorsun..ama bol bol dua edın..
Tarık suresi var Kuran da 7 kere onu okutun birine doğuma gireerken doğumu kolaylaştırırmış...
korkmayın ..... ve kendınıze guvenın....çatın falan musaıtse cok rahat doğurursun...

bende epidüral istemiyorum aslında ama herkez çok tavsiye edince kararsız kaldım
doktorum bünyen müsait normal doğumu kesinlikle tavsiye ederim dedi rahatladım tabii
ama doğumda ağrılı bir süreç epidürali de tavsiye etti kararsız kaldım bende :)
kendime güvenim var ve sonuçtu oğlumu kucağıma alacağım ya motivasyonumda süper
artık gerisi takdiri ilahi
canım sağol bilgilerin için biraz daha güven geldi kendime
annemi ararım doğuma giderken o 7 değil 77 kere okur zemuszemus

öncelikle doğuran ve bekleyen tüm annelere bebekleriyle sağlıklı mutlu uzun ömürler diliyorum benim bebeğimde bugün 16 günlük. 38 haftalık sezeryanla doğum yaptım aslında burayıda hamileliğimin başından beri takip ediyorum ama pek yazmadım işte neden bilmiyorum, soruna gelince de canım ben iç zıbın , badi ve alt üst takım verdim, iç zıbını giydirmemişler badi üstüne alt üst takım giydirdiler, hastane odası zaten çok sıcaktı gelip gidip klimayı açtırıyorlardı ama eve geldiğimizden beri ben hem alt üst takım hem tulum kullanıyorum açıkçası ben alt üst takımlarla dha rahat ettim, bebeğin beli açılmıyor çünkü altın beli bayağı yüksek oluyor üst parçada zaten poposuna kadar indiği için beli açılmıyor hatta çift kat oluyor , ben tulumları çok sevmedim biraz büyük giydirsem göğsü açılıyor küçük tulum giydirsem bezi bacak arasından biraz aşağıda durduğu için bacaklarından gerdiriyor gibi geliyor.Bir de ben altına mutlaka ince bir pijama altı daha giydiriyorum artı çift çorap veya çorap üzerine örgü patik.

bu arada beim bebeğim 12 günde 200 gram bile almamış dr az buldu haftaya kadar bekleyelim olmazsa mama vericez dedi. 2 saatte bir mümkün değil besleyemiyorum, gündüz uyuyor gece uyumuyor, uyurken de asla memeyi almıyor çok uğraşsamda uyandıramıyorum.Yavrum açlıktan uyuyor belki de ben de uyurken pompayla sağıp günde 1 kere biberonla veriyorum.İki göğüsten 50 ml kadar çıkıyor zaten , az sanırım. Zaten biberona alışmasın diye 1 kere veriyorum.aklım hep onda besleyemiyorum diye. İşte bizde durumlar böyle İnşallah bebeklerimize en sağlıklı şekilde bakmayı başarırız hepimiz

canım ben kıyafet vermedim hastahaneden giydirdiler ama hep tuluö giydiriyorlardı..ben evdede genelde tulum giydiriyorum çok rahat beli açılmıyor ve alt açarken çok kolay oluyor al üstlerle pek rahat edemiyorum ben... sağlıkla alamnı dilerim kucağına...

ayy valla ne ilk haftalar zor geçiyo canım çokşükür ben daha daha iyiyyim maşallah bugün ilk banyomu yaptım evv işlerimide kendim yapabiliyorum cuma dikişlerim alındıktan sonra da daha iyi olurum allahın izniyle ...Ama kızım için dün çok üzüldüm çok ağladım senağlama sarılığımız 14 olmuş yarın tekrar gidicez 17 ye çıkarsa fototerapi yapılacak accıkta kilo vermişiz gerçi dr normal dedi her bebek ilk hafta kilo kaybına uğruyomuş gerçi çok değil 45 gr vermişiz kan falan alıyolar içim parçalanıyor hakikaten kendi canından parça olunca dayanamıyomuşsun.Esas sorun kızımın kırmızılığı hani sarılığı falanda takmıyorum bu kadar şuan çok düzenli emiyo bugün ilkdefa bıcı bıcıda yaptı hani yükselirse bile hemen tedavisi var düşücek ama kızım doğumundan itibaren yüzü fazla kırmızı kılcal dmar genişlemesi dedi ilk baş doktor dünde doğum lekesine benziyo geçer ama uzun vadede dedi en fazla 1 seneyide bulabilirmiş kulağının kenarındada 2 tane ufacık beze gibi bişi var yarın başka hastaneye gidicez dörtçelik çocuk hastanesine biliyosundur bide başka bir dr baksın istiyorum herkes, dr da geçer diyo ama ben çok üzüldüm inş geçer en kısa sürede:Saruboceq:

sen doğurmadan yazmaya çalışıcam canım çok kalamıyorum pc başında.... Rabbim kolay doğum nasip etsin sana ..

doğum yapan annecikler varsa hepsini tebrik ediyorum ..

iyi dileklerini sunan herkesede teşekkür ediyorum

ayy inşş 10 güne benimde geçer krem falanda kullanıyom ama ilk ağzına aldığı anda feryan figan bende çok acıyo ayva çekirdeği koydum suya hala jolelenmedi ahh bi olsa onu sürücem eğer 10 güne önemsenecek derecede geçiyosa katlanırız artık sağol canım

aaa bak alçıyı ilk defa duydum orjinal bir fikir gerçi hastanede takip defterimize kızımın ayak izini çıkarmışlar çok tatlı minicik ilerde baktığında diyicek ne kadar küçük ayaklarım varmış diye şu hastalıklarımızı bi atlatalım alçı olayınıda araştırayım bi mersi canım fikir için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…