2010 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Mune
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bana antibiyotik veriler
2 kutu bitirdim

biz doğduktan sonraki gün tuzlanıp yıkandık..sonra babası ezanı ve ismini kulağına okudu
gözleri sürmelendi
hepsini kaydettik..izlerken ağlıcaktım.çok güzeldi..

ayşe ne demek bu anlamadım..
nası yapacaz?

yusecigim nerdesin hic facebookta gormuyorum seni cok ozledim canim ya bebesin naisl bitanem ?

Saadet kartını aldım..çok teşekkür ederim...
geçmişi okumuyosun demekki.. a.s.

evet face ye hiç gelmiyo burayada arada bakıp çıkıyo galiba karşılaşamıyoruz artık bebiş çok yoruyo herhalde benim annem geldi rahatladım

Sitenin eski halini öyle özledimki
eski tadı kalmadı hiç..
bebişler geldi biz koptuk

annem derdi zaten..
<<Evlat iyi birşey olsa karnına düşer düşmez ağzının tadını bozmazmış>>

benim oğlum çooook usluydu ..karnını doyur ..altını temizle koy..(tabi koyabilirsen yerine..teyzeler öpmekten fırsat verirse..)
şimdi doymadığındanmı... yoksa gazındanmı... yada kakamı yapamıyo bilmiyorum ağlıyo...
söyleye söyleye nazar deydirdim..oğlum aklıllı dedim her sorana.. klava:

Kızlar geçen TV de çocuk eğitimi proğramında anlattılar

çocuk Şiveli İngilizce öğrensin istiyorsanız 8aylık olana kadar ingilizce konuşma dinlemesi gerekiyomuş

mesela siz iş yaparken yabancı kanal çizgi film (uygunsuz konuşma olmaz çizgi filmde..daha 8aylıkken ayıp laflar öğrenmezler :roflol:) açık bırakabilirsiniz..

günaydın güzel annişler nasılsınız kızlar kızım bu gece beni uyutmadı hep göğsümde durmak istiyo doymuyomu acaba sizinkilerde böylemi bugün tam 10 günlük olduk süt olması için bol sıvı tüketiyorum bildiğiniz süt arttırıcı yiyecekler varmı ben ısırgan ,ıhlamur karıştırıp içiyorum bide humananın still tee çayı var onu içiyorum

günaydın kızlar bugün 40 mızı uçurcaz :)))

ngezen tahin helvası ye süt yapıyor gaz yapar dedi burda bi arkadaş ama ben hastaneden çıktığımdan beri yiyorum fazla gaz yapmadı....üzüm....karışık komposto iç kuru erik üzüm kayısıyı karıştır....birde emzirirken su iç ben ilk kez akşam denedim baya faydası oldu....

aynen canım ya benimde göğsümden sıkınca süt geliyo ama fışkırmıyo sütü bol olan annelere çok imreniyorum valla bende mama veryorum kaşıkla aama aaz 20 cc falan karnını tutsun diye ödüm kopuyo memeyi bırakacak diye

aaa bak bilmeden doğru yapıyomuşum demekki emzirirken çok susanıyorum her emzirmede 1 kupa içiyorum

emzirirken susama olayı sadece bende var sanıyodum.bebek memeye yapışınca başlıyorum lıkır lıkır su içmeye.etkisi varmı bilmiyorum ama benim sütüm iyi maşallah.bebeğim doyuyor, günde 6 kez falan kaka yapıyor

Bir kaç yerde okudum, emzirirken su ihtiyacınız oluyorsa bebeğiniz sütünüzü iyi çekiyor demekmiş.
Bu arada ilk haftalar süt zaten az olur bebeğin ihtiyacı kadar. Bir çay bardağı bile çıkmaması çok normal bebeğin daha fazlasına ihtiyacı yoktur çünkü ilk 1-2 hafta. Memede süt kalmasa bile emmek istemesi onun emme içgüdüsünü tatmin etmek için. Aç kaldığı için değil.
İçiniz rahat olsunsütüm az demeyin. Süt de bebeğin ihtiyacı orantısında artacak. Yılmayın.
Yeni doğan bir bebeğin midesi bir misket kadar, bir çay kaşığı süt onun besin ihtiyacını karşılıyor ama doymak, kilo almak ve kendini tatmin etmek için emmeyi istiyor bir de annesine yakınken kendini güvende hissediyor.
Hepinizi öperim!

ay ne güzel anlatmışsın canım içime su serptin valla hep kendimi suçlu hissediyodum açmı sütümmü yok diye inşallah zamanla artar bizimde sütümüz:Saruboceq:
kızlar bu arada siz dışarı çıkıyomusunuz 40 çıkmadan ben 30 gün daha nasıl dayanıcam evde çatlarım sıkıntıdan valla

ay ne güzel anlatmışsın canım içime su serptin valla hep kendimi suçlu hissediyodum açmı sütümmü yok diye inşallah zamanla artar bizimde sütümüz:Saruboceq:
kızlar bu arada siz dışarı çıkıyomusunuz 40 çıkmadan ben 30 gün daha nasıl dayanıcam evde çatlarım sıkıntıdan valla

:)) sağol tatlım, ya biz 7 günlükken doktora gittik, doktor çıkışı da parka götürdük onu, hava güzeldi. doktor tavsiyesiyle de 10 günlükten itibaren çıkmaya başladık. Açık havanın bebekler için daha sağlıklı olduğunu, mikrop barınma riskinin raha düşük olduğunu ve mümkünse temiz hava aldırılması gerektiğini öğrendik. :) güzelce giydirip otomobillerin de az olduğu bir yerde dolaşabilirsiniz bence gecesinde de mis gibi uyuyor benimki gezince :)

merhaba,
sitede kimseler yok. ben bağlanma fırsatı bulmuşkeen yazayım :)
7 eylülden beri çok tatlı birşey vaktimi alıyor :)
geceleri 5-6 kez uyanıyorum, emip yatıyor genelde ama 2 saat uyumadığı da oluyor. işte o zaman gece yarısı 2 saat uykusuz kalmak biraz zor oluyor. sersem oluyorum :)

tickerimi değiştiremedim bir türlü. birileri özelime nasıl değiştireceğimi yazarsa sevinirim.
bebeğimizi bakıcı bakacak. 29 kasım işbaşı yapmam gerekiyor. ama 2,5 aylıkken nasıl bırakacağımı düşünüyorum. çok ufak olacak gibim geliyor. acaba diyorum 6 aylık olana kadar çalışmasam mı, tabi bu durumda işten istifa etmem gerekiyor. zira özel sektörde ücretsiz izin alma şansım yok. acaba çalışan anne adayları sizler bu konuda ne düşünüyorsunuz? sitede birileri olsaydı konuşurduk. bir gün öğlen saatlerinde bağlanabilirsem bunu konuşmak isterim. şimdilik herkese sevgiler.

merhabalar hem mama verip hem anne sütü veren anneler bebeğinizin kakası, rengi, kıvamı nasıl acaba?

benimki hep yeşil yapıyor..hatta bazen su gibi ve sümüksü oluyo..doktora sormuştum..mamaya adapte oluyo bağırsaklar dedi ama sizde durum nasıl çok merak ediyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…