arkdaşlar teze baklayı nasıl yapıyosunuz nettn baktım ama sizn bildiklerinz daha değişik olbikir?
slm kızlaarr nabeeerr???
ayyyyyyy bebişlerimii görmeme 4gün kaldııııııııı allahımmm zaman geçmek bilmiooo
kızlar bugün biraz akıntısı olan vamı?? bende bugün biraz akıntı oldu böle beyaz beyaz nedendir bilen varmı?? kaşıntı da var biraz heralde akıntıya bağlımikropmu kaptım neeeeyvahedigeldismile
arkdaşlar teze baklayı nasıl yapıyosunuz nettn baktım ama sizn bildiklerinz daha değişik olbikir?
batıl ama canım bence kestirme sabret azdaha bende kestireceğim ama sabredeceğim 40 çıkana kadar da kestirmiyeceğim
genede sen bilirsin canım
aslında çok fazla değişik doktora gidip kafa karıştırmakta ii değil bence ... doktoruna güvenceksinnn az çok gitmeden evvel araştırıyoruz zaten ......
Sağlıkla sıhatle bebeğini kucağına almak nasip olsun canımmm
inşallah canım senin kinin cinsiyetini söyledimi aynı dr gidiyordukya ondan sordum
haha en iyisini yapmışsın aklında kalacağına alkisalkisalkis
evet canım ya sırf özel diye en iyisi demek değil buna ben de katılıyorum ama çoğu zaman benim gördüğüm yinede fark var
(istisnalar tabii ki var!!!)
ben bi sağlık ocağına gitmiştim işyerinin yakınında valla özel hastaneye 10 basar yani hem dr.lar hem test sonuçları hemen yapıldı kan vermesi fln temizliği 10puan 10puan 10puan :)
bizim sağlık ocağı da ii ama burası daha donanımlıydı
yaa gördün mü git helallık iste o caaaaaanım dr.dan hahahaha
evet yaaa ben bilmiyordum ebeler yaptırıyormuş
ben niye gidyorum ki ozaman dr. özeline
ebenin özeline gideyim haha
şimdi medical parka gitmeyi düşünüyorum
orda normal doğumada dr. giriyormuş
selam kızlar...lilacım tebrik ederim canım oğluş geliyormuş,sağlıkla gelsin..bende erkek kesinleşirse rüzgar ismi istiyorum tabi eşimi kandırabilirsem...o zaman adaşlar çoğalıcak:)))
canım çıkmadan okusaydım cesaret edemezdim heralde ama tamamen aklımdan çıkmış bu mesele gittim kestirdim tüh yaa eyvahedigeldismile
uyu uyu canım vakitn varken uyu vallahı ben çalışıyorum öğelden sonra yok gibi bişeyim vücuden burdayım ama beynen yokum ruhum uyuyor resmen ..... ilk üç ya bebek senin uyku düzenin nasısa oda öğel uyuyormuş bunu yaşadım karşı komşum geçen yaz doğum yaptı ama gece 3 e kadar oturuyordu ... bebekte şimdi 3 olamdan uyumuyorrr
canım geçmiş olsun hamilelikte tansiyon düşüklüğü normal ama burun kanaması beni korkuttu inşallllah iyisindir şimdi yat dinlen canım kalma
bu arada kameralara çekiliş bebiş oh oh maaşallah bende çekeceğm karar verdim ama benim kocam kızar bana olurmu öyle şey diye ama onu dinleyen kim :roflol::roflol:
Burun Kanama durumunda neler yapmak gerekir?
* Öncelikle oturmak gerekir. Uzanılması durumunda kalp ile burun hemen hemen aynı seviyeye geleceğinden önerilmez
* Burun kökünün yani burun kemerinin üzerinden kuvetlice bastırarak beklemek gerekir. Bu bekleme süresi yaklaşık 10 dakika kadar olmalıdır. Baskı daha erken kaldırılırsa kanın pıhtılaşması için yeterli süre sağlanamadığından kanama durmayabilir.
* Burun köküne buz uygulanması damarların büzüşmesine neden olacağından kanamanın durmasına yardımcı olacaktır
* Kanama devam ederken uzanmanız kanın yutağa doğru akmasına neden olur. Bu kanın yutulması bulantı ve kusmayı tetikleyebilir
* Kanama durduktan sonra yaklaşık 10-12 saat kadar sümkürmemeye dikkat edin
Burun kanaması önlenebilir mi?
Alınacak bazı basit önlemler ile burun kanamalarının önüne geçilebilir. Bunlar
* Çok şiddetli şekilde sümkürmemek
* Hapşırırken ağız ve burnu kapatmayarak basıncın burun delikleri yolu ile atılmasına olanak sağlamak
* Özellikle gece yatarken havanın kurumasını engellemek. Bunun için özellikle kış aylarında ısıtıcıların üzerine geniş bir kapta su koymak ya da soğuk buhar makinesi yardımı ile odanın nemini arttırmak yeterli olacaktır.
* Burun mukozasının kurumasını önlemek için burna tuzlu su ya da deniz suyu sıkmak
* Yeteri kadar sıvı almak ve bol su içmek
* Fazladan C vitamini almak damarların yapısını güçlendirerek kanamaların azalmasına yardımcı olabilir. Bunun için günde fazladan alacağınız 250 mg C vitamini yeterlidir. Doktorunuzla bu konuyu görüşebilirsiniz
birde burun kanamsını durdurmak için dilinzin altına bir kaç kez katlanmış peşete koyun ve dilinizle bastırın 5 dk içinde kanam duruyor burna giden dmaarlar dilin altındaymışş hemşire bi arkadaşım demişti
günaydına.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?