2010 Eylül Annelerinin Doktor ve Hastane seçimleri

*
merhaba yeditepede muayene ve doğum ücretleri ne kadar acaba? bende hala tama kakar veremedim hastane ve doktoe konusunda

bende bursa özel doruk tıp merkezine gidiyorum.ilk gittiğimde bütün testlerim yapıldı tam olarak hatrlamıyorum ama 400 civarı tuttu.doktorum şeyma baştürk doğan ben çok memnunum hastane ve doktorumdan

*
merhaba yeditepede muayene ve doğum ücretleri ne kadar acaba? bende hala tama kakar veremedim hastane ve doktoe konusunda

canım muayeneye ben indirimli 104 ödüyorum. allianz sigortam var ordan indiriyorlar ama normal ücreti 180 diye biliyorum. normal doğum 4600-5000 arası dedi. bana sigortadan ücretsiz ama sizin için sordum bugün. bunun içinde normal doğumda 1 gün sezeryanda 2 gün kalıyorsun. kapı süsü, kutlama pastası, refakatçi ve anne dışındaki iki kişilik daha yemek dahil. bebek içinde ilk tahlilleri, aşıları, muayenesi dahil. ki bu bebek için olan kısım normalde 850 tl ama bu ödediğiniz ücrete dahil olacak. skk anlaşmaları yok.

DENİZ MERHABA,
balat hastanesinden memenun kalmışsın anladığım kadarıyla...
muyane ve doğum ücretlerini de bılıyorsan paylaşırmıısn?

bende hastane kararını veremedım ama SSK da Bı doktor buldum oBalat hastanesinde doğuma gırebiliyormuş. ancak muayenesi 150 TL her ay 150 Tl çok olacak gıbı ...tahlilleri de ssk da yaptırıyor...
en azından bı karşılaştırma şansım olsun dıye danışmak istedım.

Muayene 32 tl...
Doğum fiyatı normal 1500 olarak biliyorum ama sezeryan konuşmadım...
oda heralde 2000 falandır... Zaten hangi özel hastaneye gitsen 3 aşağı 5 yukarı aynı...
Ben çok memnun kaldım... Tertemiz, yepyeni bir hastane...
Meltem hanımda oldukça ilgili bir doktor... Ben 2li testi devlette mi yaptırsam orda mı yaptırsam kararsız kaldım... 2li test 80liraydı.. Çok da uçuk bi rakam değil bence.. o yüzden burda yaptırmaya karar verdim...
Ama daha masraflı testler olursa ilerde şili etfalde yaptırırım, sorun çıkaracaklarını sanmıyorum, ya da umarım çıkarmazlar...
Benim için evime yakın oluşu da önemli bir etkendi, evden çıkmamla hastaneye gitmem arasında 10 dk geçiyor.. tabii ilerde araba kullanamayacağım için taksiyle de en fazla 15 dk sğürür... Eşim sıksık seyahate gittiği için bunları da hesaplamak zorundayım...
Her ay 150 tl doktora verip tahlilleri devlette yaptırmak yerine or-ahayimde 32tlye muayene olabilirsin... Zaten kaç test oluyor ki.. her ay test yapmıyorlar...
Mesela benim muayene artı 2li testim 112tlye geldi... senin 150 vermen çok da ekonomik olmuyor bu hesaba göre...

TEŞEKKÜR edereım canım
ben Halkalıda oturuyorum aslında çok uzak kalıyor bana ama daha önemlisi ıyı bır hastane...
bıde tabıkı doktr ...
bu SSk dakı doktoru bana cok övdüler ..24 saat arayabilirsin abi gibi davaranıyor sıcak kanlı ve tecrubeli dedeiler..
malum bunlarda çok önemli...
doktoru sıkılmadan heran arayabilecekmıyız ... hastanae doktorları genelde telefon vermezler ve mesafalı dururlar ...
ayrıca senın dedğin rakamlar bana çok yüksek geldı...
çünkü tavsıye eden kişinın bır akrabası sezeryanı , geçen sene 700 TL ye yaptırmış..
2010 da bu kadar artması normalmı dır?

offf çok kararsızım..su anda maddıyatıda düşünmek zorundayım ama bebeğim ve benım sağlığımda cok öemli...
bebebk olunca 6 ay calışmayacağım o arada gececek zaman için şimdidedn birikim yapmaya calışıyorum ve herşeyden kısmaya calışıyorum
sonrada düşünüyorum bır daha bu zamanlar elıme gecmeyecek bebişime tehlıkeye de atmak istemıyorum.....
ıyice karıştım senıde sıktım...

Sıkmak ne kelime hayatım, burda birbirimize destek olmak paylaşmak için varız....
Sen çok uzakmışsın....
Bence kendine daha yakın bir doktor ve hastane bulsan daha iyi olur....
Ama tercih senin....
Fiyat konusunda cidden emin değilim... bu rakamları hastaneyle konuşarak almadım, normal dğu 1500 olduğunu sanırım gene buradan biyerden duymuşum... sezryanı da normalle karşılaştırıp tahminde bulundum....

Meltem hanım kartını verdi.. KArtın arkasına da cep telefonunu yazdı, ne zaman istersen arayabilirsin diye...
Daa önce gittiğim diğer 3 doktoor da verimşlerdi cep telefonlarını...

Bu SSK doktoru Yılmaz Bey mi?? Benim de eşimin bir akrabası ona doğum yaptı Or-ahayimde yaptırıyor doğumu... Sezeryan doğum oldu Hastaneye nekadar verdiler bilmiyorum doktora 1500 bıçak parası verdiler... Üstüne bide her ay 150 muayene ücreti eklenince astarı yüzünden pahalıya çıktı...

Yenibosnadaki nisa hastanesini bir denesene orayı da bana çok tavsiye etmişlerdi ben uzak olduğu için tercih etmedim....

Canım ben geçen hafta gitiiğimde sordum normal de sezeryan da 1500 TL...

evet canım Yılmaz bey,
orda yaptırıyormuş.... evet dediğin gibiyse cok pahalıya patlar ben zaten Ethıcaya gıdıyordum doğum 2500 dıye vazgectım
bu daha pahalıya patlayacak...

Nisayı da duydum ama giden birileri çok yoğun olduğunu ve hatta bı bayanın bebeği galiba o hastanede veaft etmişti o yüzden vazgectımm

Yine senle konuşmuştuk Hizmet hastanesini düşünüyordum... ve bu gidişle yine oraya gıdeceğim...en azından hizmet kalitesi yüksek ve bütçeme daha uygun ama orasıda kalabalıkmış...
normal doğum 1000 Tl muyaende 52 Tl idi...hala deişmedi ise...
bakalım haftaya bı randevu ayarlamam lazım artık bebeişimin cinsiyetını merak edıyorum çünkü....

Hizmet hastanesi de çok iyi canım....
Teyzem orada doğum yaptı....
Ben gene uzaklık açısıından değerlendirme dışı bıraktım... Bir de teyzemin doktoru da hastanenin doktoru değildi... YAni hem doktora para hem hastaneye para hem rutin kontrol muayenelerine para vermek bana mantıklı gelmiyor o yüzden hep hastane doktorlarından yana kullandım tercihimi....
Hizmet hastanesi de aslında kalabalık bir hastane... Ama doktorlar ilgili... Sait Halil diye bir doktor varmış forumda onu methedenler vardı....

hani yeni doğan bakım ünitesinin önemli olduğunu söylemiştiniz
bende çamlık hastanesinde vazgeçmeye karar verdim her nekdar doktorumdan memnun olsamda

unkapanında bir doktora gittim daha önce hamile kalmak için gitmiştim
özel çapa medi life hastanesinde doğum yaptırıyomuşşş
araştırma aşamasındayım şuan orda bakım ünitesi varmış
hemde çapa hastanesinin hemen arşısında olması avantajlı
sitesine girdim hastaneyi 360 dereceyle gezdim
aynı hastanenin içinde yürür gibi geziyosun
güzel gibi geldi şimdilik

ne dersiniz bu hastane hakkında bilgisi olan varmııı

merhaba güzel annecikler. Allah sağlıkla hayırlısıyla meleklerinize kavuşmayı nasip etsin. ben de geçen sene bu zamanlarda doktor doktor geziyordum. karar verememiştim doktoruma. Anadolu yakasında oturup ta karar verememiş olanlarınız varsa Central Hospital Kozyatağı Dr.Fatmanur Hacıbaloğlu nu tavsiye ediyorum. çok sevecen ve insana moral veren bir doktor. iyiki onunla devam etmişim bu yola. hastane de çok temiz çalışanlar güleryüzlü ve yardımcı. doğum ücretleri konuşulunca indirim yapılıyor. kendimi pazarlamacı gibi hissettim. Ama şuan ne kadar hassas olduğunuzu tahmin ettiğimden detaylı anlatmak istedim. ben hamilelik haricinde de normal kontrollerim için Fatmanur Hanımdan başkasına gitmeyi düşünmüyorum.

istanbullu hanımlar incirli ethika hastanesi ve doğum doktorları konusunda ne düşünüyosunuz?

Ankara'da hangi hastaneyi tavsiye edersiniz...Tabii yakınlığı da önemli..Ş.Urfa'da dursaydım mis gibi OSM'ye gitmek vardı; Ankara'da Yenimahalle'ye yakın hangi hastaneleri tavsiye edersiniz..

istanbullu hanımlar incirli ethika hastanesi ve doğum doktorları konusunda ne düşünüyosunuz?

Canım ben Ethıcaya normal muayene için bebekten öncede gıdıyorum...
muayene 25 TL ssk lıya Esra hanıma ..Ali paşa var en ıyı doktoru denılıyor onunki 55 Tl ama ben nedense gıtmedım bi kere esra ya gıdınce ona gıdemedım.. herneyse ama
daha öncede Smaer -vajına kültürü falan yaptırmıştım tahliller cok pahalı gelmemişti...
en son 6.tane test verdı ve fıyatı 235 TL tutunca bıda o hastaneye gıtmedım...
bide doğum için ben sormadım ama bırılerınden duydum normal 2500 Tl imiş.SSK ya .(bu arada normal doğum yapan hiç duymadım ya neyse :))
Yanii genel olarak çok övülen bir hastane... herkes memnun ayrılmış...
sende gıt bı muayene ol dene istersen beğenmezsesn devam etmezsin..
Ben bu hafta Hizmet hastanesine gitmeyı düşünüyorum.... bakalım inş. ii olur..
bu hastane işi hakikaten zor işmiş.

cnm cevabın için teşeküürler
fiyatların oldukça yüksek olduğunu duydum
ben zaten testlerimi gittiğim hastanede yaptırmıyorum devlet hastanesinde fln hallediyoruz
o yüzden testlerde sorun olmaz benim için
gelelim muayene ücretine
muayene ücretide 25 se iyiymiş ben normal bi hastaneye 22 tl veriyodum
ethicadada 25i hayli hayli veririm ama doktora göre değişiyomu ücretler ?
esra hanımı ve Ali paşa beyi duydum hastane önerileri kısmında çokca bahsediliyor
ama ben ethicanın arka tarafındaki yeni açılan yerdeki sennur zorer diye bi doktoru düşünüyorum tanıdıklarımız çok met ettiler internetten sennur zorer yazınca zaten resimleri deneyimleri çalıştığı yerler fln yazıyor
oldukça deneyimli geldi bana 20 yıllık uzmanmış
daha önce bakırköy doğum evinde ve acıbademde çalışmış

ben zaten diğer bebeğimi sezeryanle doğurduğum için farketmez zaten :))
her şekilde normal doğum şansım yok

doğum fiyatlarına gelince ilk bebeğimi doğduğu gün hastaneniğn yoğunluğu ve ilgisizliği yüüznden kaybettim..
o yüzden bu sefer çok seçiciyiz
parayı konu etmiyoruz çok zenginliğimizden değil ama bi şekilde halledicez
aynı şeyleri bi daha yaşamak istemiyorum
ilgili ve tam donanımlı bir hastane olsun istiyorum
Önlemini alıp taktiri allaha bırakıyoruz sağlıkla doğarlar inşallah

teşekkür ederim tatlım ben kadıköy şifa hastanesine seçtim artık kafam daha fazla karışmadan:)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…